Навън разхожда се със часове малко МАРТенско дете!

• 13 326
  • 293
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Здравейте пак. Калин е по-добре днес, изпраскахме 3 ч. разходка (от 11.30 до 14.30), та поспа, но у дома се стряска и пищи, направо ще откача - поспи 10 минути и изведнъж започва да пищи на умряло.... тичам, вземам го - успокоява се мигновено, заспива бързо - и айде пак.... Исках да сготвя лесното голямо кюфте днес, дано сколасам до довечера  Mr. Green

baby_moni, ivelina, за пъпната херния най-добре да го види лекар  Peace Иначе видимото е, че пъпчето МНОГО стърчи. Имало и нещо, дето се напипва, ама татито пипаше (на него показаха), та не знам какво е...

Tony_st , тя е малка мандаринката - няма 1 педя, предимно листенца на стъбълце е още, а като заминавате просто я подари на някого, нали няма да е утре заминаването - все ще й се порадваш.

ЕГН-тата след 2000 г. вкл. са с 40, добавено към месеца - да не се бъркат с тези от миналия век  Whistling

ВТОРА ОБЩА СОФИЙСКА СРЕЩА: 25.04.2009 Г.: СЪБОТА: В ЗАПАДНИЯ ПАРК, ЦЕНТРАЛЕН ВХОД, 14 ч.   АКО НЕ ВАЛИ!!!    зелено човече + Калин; Росикв + Стела + Тати; Тони_ст + Рая + Тати, Дърта маймуна, Sia + Лора + Боби, Елвинг, Айрис, Вероники + цялото семейство
ПРОМОЦИЯ: Който желае, може да получи мандаринка (в кофичка от кисело мляко, защото ми свършиха саксиите  Embarassed ), но трябва да каже предварително, за да знам колко да донеса на срещата. Отгледани са собственоръчко от семка и в момента са високи около една педя. Сандъчето, в което ги гледах, им е вече малко, а нямам място за по-голямо  Embarassed .

# 181
Искам пак да повдигна темата за хъркащите нослета. Неговото досега похъркваше така задно най-вече като суче, просто се дави много и си знаех, че е от това, то и се усеща някак си, особено като го сгъна повече. Нослето му си е чисто, само това задно хъркане, което снощи обаче изведнъж (или постепенно, но не съм го усетила) се засили и си похъркваше стабилно през нощта, даже като сучеше трудно дишаше и доста се притесних, почнах да му капя физиологичен разтвор, който просто си преглъщаше. Водих го при педито, тя го слуша, преглежда, нищо му няма, не е хремав, каза, че са му тесни каналчетата и задържа секрет, да си карам с физиологичния разтовр и да не се притеснявам. И аз не се притеснявах, докато не дойде майка ми и не ме хвърли в притеснения, че с тия хъркания най-вероятно ще развие хрема. И ми го казва с един укорителен тон на всичкото отгоре. Питам я аз какво да правя - появиха се, заведох го на лекар, каза, че нищо притеснително няма и че е здрав, какво повече засега, ще му капя разтвор и дано да мине. И понеже ме хвана да кърмя, той пък се гърчи от коремче и ми разправя, че не от нослето сигурно неще да суче ooooh! Не, че не е възможно, но го усещам, че не е това. И исках да питам има ли и други хръкльовци, които не са стигнали до хрема, нямат сополки и са със същата "диагноза". Не, че него това ще го спаси от хрема де, ама аз да си питам.

# 182
Мисля си, че ако лекарката е видяла нещо нередно надали ще си замълчи!

# 183
  • София
Zora* разчисти си пощата.
Милумил се проготвя с преварена вода, която е охладена до 60 градуса. На опаковката го пише.
След това АМсе оставя да изстине до около 37 градуса, за да стане готово за даване на бебе.

# 184
Окич, благодаря!

Мисля след време да сменя на малката АМ, че сега е на Фризолак и понеже не съм купила кутия исках да знам за Т!

# 185
Здравейте отново. ние се пребрахме от прегледа и имаме хубави новиниииииии....наддала е 200гр за 7-8 дни и аз съм много щастлива. newsm44.
От вчера много ака и и взеха проба да видят дали няма гъбички случайно от силните антибиотици на които е била, като междувременно ни дадоха прахчета да и даваме превантивно за гъбички. Докторката каза, че честото акане може и да е от АМ, ние сме на Фризовом или от прибиотичните капки за колики биогайа. Започваме от утре ПреНан за да качва грамчета по-бързо и трябва да я следя да не повръща. Направо ми взе акъл, вчера само е акала около 7-8 пъти.
Искам да ви патам как се мери температурата. Значи аз меря с елекронен термометър в дупето и показва премерно 37 градуса. От тях трябва ли да извадя 5 единици. Ако извадя реалната и Т ще е 36.5 ли? Защото педито ни каза, че бебетата е нормално да имат до 37.1 Температура, ама така и не питах колко е всъщност температурата мерена по начина по който аз я меря. И точни ли са тези елекронни термометри според вас, защото ми казаха в 3-та Градска, че не били точни???

# 186
  • София
Окич, от тебе чух единственото логично обяснение за четворките в ЕГН-то. Странното беше, че в общината, където ми издадоха акта за раждане не можа да ми дадат смислен отговор:)
Зора, За ХИП-а знам със сигурност, че водата трябва да е по-топла, иначе лошо се разтваря. Аптамила съм го приготвяла с стайна температура. Аз съм на Фрилозалк от самото начало и сега отново се върнах към него и винаги съм го приготвяла с преварена охладена вода. От самото начало малката е свикнала с по-хладка храна, защото нямах микровълнова за да си затоплям водата. Та тя ми е свикнала на стайна температура. Сега съвсем леко притоплям водата, защото вече имам микровеле Grinning

И един въпрос към всички: Пентаксима не включва ли и защита от менингит или трябва и Превенар да слагаме? Че от тази цифромания ме заболя главата... ooooh!

# 187
Nagaina и ние бяхме с хъркащо носле,но от самосебе си се оправи,а може и да има някой заседнало сополче което ти не може да видиш,капвай разтвора и дано скоро се очисти.

kikoimery много сте наддали бе,как я правите тая работа newsm78 а за Т когато мериш в дупето,вадиш 5 единици и се получава реалната,аз иначе меря с електронен под мишницата и мисля че излиза точно,макар че ел.термотрите понякога лъжат Thinking

glafira на мен доки ми каза че ако бием Пентаксима няма да бием нищо друго,т.е. има си всички,но дали включва и защита от менингит не знам,и аз се чудя newsm78

# 188
Зеленко, донеси в събота тази мандаринка, пък дано свеки реши да ми я гледа...

Nagaina, аз още на предишното обсъждане за нослетата и хъркането имах подобно съмнение, защото Рая сополки няма, но понякога през нощта похърква. Мислих си, че е от изсушения въздух от парното, но и сега без парно отвреме-навреме го прави. Аз също капя физиологичен разтвор след баня и през нощта си диша добре, но ако забравя похърква. Та гледам да не забравям физиологичния разтвор и проблеми няма. Peace

# 189
Дез искам малко помощ от теб,тъй като Крис и Тобиас са на една дата родени-кога се пада 40 ден,че ние се омотахме с таткото,аз си мислех че е на 20 по един календар и тогава му четоха молитвата,но таткото казва,че е било на 18 ,уж броим 40 дни от 10,но нещо не се получава  newsm78
Аз сега минах на Сабсимплекс да видим дали ще му се оправи запека от еспумизана,че такъв зор има милото 2 дни му помагам с термометъра,сега го изчаквам да видим дали ще може сам  Praynig Praynig Praynig

# 190
Mомичета да ви питам нещо, че съм леко притеснена-от един-два дни Радо като маха с ръчичките и постоянно си бара областта около ушите...направо му е като тик  Rolling Eyes Дали не го боли нещо, или само си внушавам?

# 191
Mомичета да ви питам нещо, че съм леко притеснена-от един-два дни Радо като маха с ръчичките и постоянно си бара областта около ушите...направо му е като тик  Rolling Eyes Дали не го боли нещо, или само си внушавам?

е ти пък сега. Нищо му няма. Нали не реве? Както каза Зеленкото няма как збъркаме рева от болка. Нашата Елия пък си бърничка по косата, пипа си очите и често и тя ушичките. Спокойно.

за АМ- аз си държа в стаята преварена вода, но като сложа млякото ходя да притоплям на МВ.

# 192
Белла по принцип това не е признак,че го болят ушите,а и ти лесно можеш да провериш като натиснеш ушенцето точно под хрущялчето за секунда и пуснеш рязко! Ако заплаче,значи може да го боли! Макар лекарите да казват,че рядко бебета под 6м боледуват от уши,може да го боли,ако му е влезнала вода! Peace Hug

# 193
Белла по принцип това не е признак,че го болят ушите,а и ти лесно можеш да провериш като натиснеш ушенцето точно под хрущялчето за секунда и пуснеш рязко! Ако заплаче,значи може да го боли! Макар лекарите да казват,че рядко бебета под 6м боледуват от уши,може да го боли,ако му е влезнала вода! Peace Hug
AМи проверявах точно както казваш, ама гък не казва...явно не го боли  Rolling Eyes

# 194
Белла  ние пък си скубем косата hahaha много ми е смешен,оня ден седи в люлката и му паднала бибата от устата,набарал пластмасата на бибетона и го смуче Joy умрях си от смях Joy големи са образи на тая възраст,но щом не плаче като го пипнеш значи всичко е наред Peace то всеки бебок си има някакъв навик,хайде лека майчета и до утре,аз отивам да се мъча да заспя,че и зверчето нещо будува,май ще обръща нощта на ден #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт