Навън разхожда се със часове малко МАРТенско дете!

• 13 293
  • 293
  •   1
Отговори
# 255
Мъж ми е купил Фризовом, смятам да и дам на малката утре сутрин, че сега вечерта ме е страх! Ще видим как са нещата и ако не се оправят работите ще пробваме с Хип! Тя Петя откакто се е родила ака по веднъж , много рядко два пъти на ден! Та така, че го приемам за нормално, но през ден или два ми се струва не добре!Баткото беше на Нутрилон и не съм имала такъв проблем! Затова съм така притеснена сега!

Хайде лека нощ на всички!

# 256
Здравейте и от мен!

за АМ - ние сме на смесено хранене /но основно на АМ не на кърма/ от самото начало, и така аз от тогава съм на Нан сенситив - доволна съм за сега, ака по 1-2 пъти на ден, няма алергии момата и наддава добре - изписаха ни 3,300, 50 см а сега сме 4,800, 54 см...така че продължаваме с това мляко

за депресията - всичко отминава с времето, при някои продължава 1-2 седмици след раждането, при други след месец или до 6 месеца най-много, но там тр. да се работи със психоаналитик...

аз също бях със сравнително тежка следродилна депресия, която продължи точно 2 седмици след раждане, но все още се чувствам не много добре...а пък вчера на консултацията като й биха ваксината на малката тя така изпищя и се разплака, а мен в този момент сякащ нещо ме прободе в сърцето и така се разревах , че мъжа ми в чудо се видя , и лекарката и сестрата, - голям срам - ама хем рева хем ме е яд че напразно се разстройвам, хем ми е смешно и така - абе леко съм си луднала след това раждане...дано се оправя!

# 257
Ние днес се изревахме добре и за дните, в които сме спокойни. Незнам какво беше това.
Аз още незнам за срещата утре дали ще успея- ще драсна смс на Зеленкото да не ме чакате.

за депресията- аз в началото много се нервех, че не смогвах с всичко и най-вече ми липсваше съня. Сега влезнах в ритъм и съм ок. Понякога се шешкам дали Елия е доре, но е доста рядко. Иначе и аз на няколко пъти и тесках главата, дрсках я, но като цяло си я пазя като писано яйце. Сега съм в депресия, че съм дебела- ама никога не съм била с такива крака. Обаче ще е обре да си запазя циците  Rolling Eyes

Днес в Билла видяхме много хубава бременна жена  Rolling Eyes

Хайде лека и мека, аз отивам да си пусна музикалната лампа  Rolling Eyes

# 258
  • София
Ахой!  Simple Smile
Два-три времето ми стига само да ви прочета и не успявам да драсна и редче  Crazy
Честити месечинки, молитви и погачи на всички, които съм пропуснала!  Hug
Болните мами, каки, батковци и бебета да се оправят бързо! Peace
Добро настроение, много е сладък Марти!  Heart Eyes И нашата погача още не се е състояла, споко, не сте само вие  Hug Стана ми любопитно - седнала ли ти четоха молитвата?  Simple Smile Ние бяхме прави  Laughing
Росита, колко ви е нисък хемоглобинът? Алекс също е под долната граница, ще го водим да го боцкат пак тази седмица и тогава ще видим какво ще правим. Казаха че засега не е за л-ва или за кръвопреливане  Rolling Eyes Питах педито дали аз ако пия желязо ще отива в кърмата и ще му помага - каза че нямало смисъл.  newsm78 То не че аз много кърма имам, напослъдек изцеждам мах по 70-80мл  Tired За желязо-съд. преперати и преди като бях бременна ви "рекламирах" Сорбифер - не дразни стомаха, питай д-ра ви дали може него да вземеш. Дано и жълтеницата ви мине бързо!  Hug
Зелено човече, Любима, дано не се налага операция на пъпчето! С баткото липехме лепенка и така се реши проблемът. Сега май също вървим натам  Rolling Eyes Зелено, сигурна ли си, че от ваксината Калинчо е по-неспокоен  Rolling Eyes Нашият батко също като Рая се приспиваше от нея  ooooh! , сега този дзвер не го знам как ще е  Laughing
Веселина, а Мира как понася чистенето с този накрайник? Наистина ли не боли? Защото май помпата е доста неприятна на Алекс и реве като му го чистя  Rolling Eyes , ако знам, че това е по-малко неприятно бих го взела.
Есме, привет отново!  Hug
Блазе ви за спящите навън деца. Ние отдавна не сме излизали навън, първо защото беше с хрема и не можеше да лежи в количката, второ - защото реве  ooooh! Днес пробвахме и съжалих - пак приключи с вой. Лошо при нас е, че малкият се захласва като реве, става черен направо и не може да не го извадя от количката.  Tired
Утре наистина го дават валящо  Rolling Eyes Дано все пак ни се отвори парашута за среща.
Иначе какво да кажа за нас - минахме през ортопед, в Горна баня, добре са ставичките му. И на нас ни казаха, че е едър за вързастта си  Simple Smile Мога да се похваля и вече с една нощ, в която имах 5ч сън  bowuu , но снощи не повтори  Crazy Simple Smile
За депресията - не мога да си я позволя.  Simple Smile
Лека нощ!  Hug

# 259
Добро утро майчета. Малкото заспива саминко в нейното си креватче и смогнах да поседна.
Вчера бяхме на разходка в Южния парк, ама то разходка ли бе...докато стигнем натоварени в колата, аз, малкото в коша за кола, количката, Кико и носената бумащина в това Клио....Тръгнахме от къщи като я нахраних в 12.00 и докато се нахрани и наистина тръгнем, докато стигнем и започне разходката.........разхождахме се половин час и стана време за ядене. Ми сега..как да я нахраня в парка Rolling Eyes?! Чудене, чудене, реших да я увия в одеало и я изкарах. Ама то ми се струваше, че духа в нея вятъра, че и пече слънцето в очите, тя спи и не мога да я разбудя в положение "седнала на пейка в парка и държейке я в ръце". Не става! И от там газ към колата, ама и тя далече вече. Стигнахме и вече я нахраних. После на пребиране едно задръстване, една жега в колата, климатика разварен, баща й забравил при последния ремонт да го оправи. Абеее, както не е от ревливите бебета и както си спи в колата сладко сладко и по едно време писна толкова силно от жега. Млъкна чак като я поразсъблякох. Сега и е запушех носа и съм се притеснила и ще кажа защо. Като ходим на контролни прегледи в 3-та Градска и докторката все ни пита дали е хремава, дали кашля и дали има Т. Аз мисля, че едно сополче е заседнало в едната ноздра и и пречи да диша и доно е това  Praynig
И по този повод искам да ви питам как се използва физиологичния разтвор за сополките и дали да се обаждам на педито да я питам. И ако е сополче, възможно ли е от вчера следобяда до сега да не го е изкихала??? Наплашена съм от болеуването и и дори и сънувам кошмари с болести.
Храната ни я смениха на Пре Нан за да качва повече уж, тя преди беше на тази, но повръщала и ни дадоха Фризовом. Но на първото хранене отново с Нан-а повърна. Никакъв Нан вече, ще си папка Фризовом-а и това е. От него ака нормално, дори често.
Айде че дълго стана. Чао за сега и хубав ден, днес ще вали май.

# 260
Добро утро,момичета! Вчера на няколко пъти аха да почна да пиша и бебо се сеща я за вода,я за мляко,я за нещо друго. Със закъснение искам да ви почерпя виртуално за месечинката на синчето ми/не мога да слагам снимчици затова си представете най-хубавата торта Wink/.
Честити месечинки на всички които имат днес!
Вчера бях на преглет при аг-то и каза че всичко е наред.Матката се е прибрала,раната добре е зарастнала,исписа ми противозачатъчни и си ме отпрати по-живо,по-здраво.
ЗА ХРАНЕНЕТО-ние сме на смесено хранене,вече по-често давам АМ отколкото кърма,за съжаление.До сега само НАН-НА му давам,обаче нещо много повръща,във вторник сме на консултация и ще питам педито дали да го сменям.
ЗА ДЕПРЕСИЯТА-след като родих някъде седмица,две все ми се ревеше,ама стисках зъби и казах че няма да и се дам на пустата депресия.Тогава си мислех,че немога да се справям с гледането на сина ми,но вече не е така.Много съм спокойна Peace
Леле колко много си приличат всички бебчета,тъкмо нещо нередно забележа в поведението на малкото и хоп като вляза във форума виждам,че поне още няколко бебчета имат същия проблем!
И сега да питам нещо-понеже като бях бременна спрях работа октомври,и оттогава съм в болнични,знаетели дали тези месеци ще ми ги вземат за изчисляването на майчинството.Вчера мойта "златна" шефка ми заяви,че понеже съм била в болнични майчинството ми щяло да е малко??? newsm78
А и едно въпросче към мамите от Пазарджик,вие при кой ортопед ще ходите,или сте ходили???
Хайде лек ден от нас Hug Hug Hug
Приятна среща на софийските мами днес Hug

# 261
Добро утро и от мен.

Искам да попитам мамите с по големи деца които не са слагали Пентаксим защото нямаше по тяхно време. Чували ли сте за ваксината Акт Хип която е само с/у менингит, слагал ли я е някой от вас и имате ли изобщо някакво инфо мнение или опит който бихте ми споделили. Ще съм много благодарна Hug

Еля за жалост подобно отношение има доста често аз преди бях видяла една майка която буквално риташе 3год си дете на улицата #Cussing out Беше ужасно искаше ми се аз нея да наритам ама бях с майка ми и тя ме дръпна на страна да не се меся. Ако бях сама лелее, ама мамито не е за такива работи.

# 262
  • София
Есме, нормално е да се стряскаш и плашиш, че си причинила вреда на детето си. На мене Светланка ми е първо бебче, но се убедих, че тези мъници са доста жилави. За друсането на количката и детето: в квартала, в който живея, разходката с количка е цяло предизвикателство. Тротоарите са разбити, а там, където са нормални, са паркирани коли. Та повярвай ми, малката се мандахерца в количката доста. Но свикнах, макар да продължавам да се притеснявам, че нещо ще й се случи. Един филм вече не мога да изгледам, защото болния ми мозък почва да си представя, че това се случва на нас. Тогава да ми видиш как откачам Grinning

Роня, и аз съм установила, че приказките помагат. Аз си говоря с мама и с една приятелка. Олеква ми, защото имам чувството, че и мене ме подпука депресията. Особено като не мога да излизам в това лошо време...Откачам във вкъщи, навън поне дишам въздух.

За Фризолака и аз съм чувала, че запича, но от седмица се върнах на Фризолак и да чукна на дърво нямаме проблеми. Пълниме си сутрин в 8 цял памперс, понякога и следобед. В началото и аз бях на Фризолак, смених го с Аптамил именно защото бебата се беше запекла. Но сега няма този проблем.

Зеленко, и на мен ми се идва на срещата, ама наш татко все още го е страх да ни пусне сами с колата, а не винаги има възможност и той да дойде или поне да ни докара. Но тия дни, ако е топло, смятам да подкарам колата с бебата, та живот и здраве може и аз да се класирам някой път...

Така като гледам, доста мамчета май имаме проблеми, които избиха...Мда, не е на добре....Къде са мъжете в общата картинка?

# 263
Добро утро, майчета! Аз се наспах и въпреки, че малчо ме събуди не, когато исках, сега съм свежа като репичка и достигнах висшия пилотаж на майчинството, според моите критерии - успявам да направя палачинки за закуска, докато момчетата спят!! Mr. Green Mr. Green
Хубавото на това да не спиш много с бебе е, че успявам като едно време да стана в приличен сутрешен час, а не като преди да спя в събота до 10и то докато направя закуската, станало обяд.

Мери, физ. разтвор се капе с пипетка в носа. Ако е много задръстен, вероятно ще се опита да го изкиха, но моят син е с чисто носле (само назах хърка) и затова само го преглъща, моята педиатърка каза, че това е достатъчно като промивка на каналчетата. А иначе и в на Дарко нослето се застояват сополчета, но твърди. Щом ги виждам са ми лесни и с едно завъртане с клечката за уши, нежно, ги изкарвам. Понякога дори сами се показват до ноздричката и мога с пръстче да хвана крайчето и да ги издърпам.

И да се похваля, че вчера за втори път имахме много спокойна баня! Извинявам се на майчето, което писа да му държим ръчичката, че не и запомних името, но да е жива и здрава! Ние това гоправихме като го къпахме само с поливане и не знам защо сега съм го забравила, но добре, че ме подсети. Всъщност като правихме всичко бавно и внимателно снощи, забелязахме, че най-много го плаши това рязкото изправяне от водата и бързото местене в хавлията (защото аз все бързам да не го простудя). И като го местихме бавно и му говорехме, после с такъв кеф го масажирахме и обличахме Simple Smile А после като заспа, откърти до 2 ч. Това ни е на нас нощната пауза явно  Laughing

# 264
  • София
Здравейте и от нас. В момента в Люлин е слънчево, но да видим - рано е да се каже  Rolling Eyes

Искам да питам мамите на около 2-месечни бебчета (особено Тони_ст) по колко време сучат напоследък бебоците ви? Калин май намали времетраенето, но пък скъси интервалите  newsm78

Nagaina, често се налага да го вадя Калин от количката, ако не се движим постоянно, де  Mr. Green Таковата... залъгалка още не ползва  Embarassed

Есме, споко, бре, никой от нас не се е родил научен. Иначе на една лекция бяха казали, че бебетата не са толкова крехки, колкото изглеждат  Whistling За депресията няколко мами бяха споменали, докато ти нямаше компютър, дано да ти пишат ЛС или в темата как са се сборили.

Elwing, не знам дали киселото настроение на Калин е от ваксината или не, но е факт, че за друго не се сещам  Embarassed Но със сигурност не спи повече, даже напротив  Tired

kikoimery, физиологичният разтвор просто се впръсква в нослето - сипваш в пипетка и стискаш в нослето или има един, дето се продава предварително "опакован" в запечатани пипетки - отчупваш крайчето и стискаш, много удобно. Калин често киха след това, но не винаги. След малко сополчето е размекнато и до дръпвам лесно с аспиратора, но плаче доста от него. Напоследък на своя глава махам размекнатите сополчета с проста клечка за уши, но внимавам 100 пъти повече и само ако са почти в края на нослето. От това Калин не плаче, но пък мен ме е страх да не мръдне и да стане беля... Средно положение няма май Sad

Глафира, на въпроса "Къде са мъжете?" мога само да кажа, че нашият тати е на работа Sad Но като е в къщи - помага, и то много... Единствено пустото игране на компютъра, само за него мърморя, но той каза, че ако не е тази игра, дето се играе през известно време по 15-тина минути, щяло да бъде друга, дето се изграело по 2 часа и това е положението. Е, и той е човек в крайна сметка, и той има нужда от разпускане, та какво мога да направя - нищо...

ВТОРА ОБЩА СОФИЙСКА СРЕЩА: 25.04.2009 Г.: СЪБОТА: В ЗАПАДНИЯ ПАРК, ЦЕНТРАЛЕН ВХОД, 14 ч.   АКО НЕ ВАЛИ!!!    зелено човече + Калин; Росикв + Стела + Тати; Тони_ст + Рая + Тати, Дърта маймуна, Елвинг, Айрис, Вероники + цялото семейство, ?кикоимери, ?Елг + Елия
ПРОМОЦИЯ: Който желае, може да получи мандаринка (в кофичка от кисело мляко, защото ми свършиха саксиите  Embarassed ), но трябва да каже предварително, за да знам колко да донеса на срещата. Отгледани са собственоръчко от семка и в момента са високи около една педя. Сандъчето, в което ги гледах, им е вече малко, а нямам място за по-голямо  Embarassed .
Списък: Тони_ст, Россикв, ?Елг

# 265
Nagaina, благодаря за отговора. А това дето е запушеното в нослето..аз не го виждам сополчето, а тази част от нослето дето виждам е чиста, няма нито твърди, нито течни сополки...май в далечината виждам нещо. Тя е с чисто носле, но не зная какво и стана сега. Много съм смотана хора...помогнете ми. Чудя се дали за това запушено носле да звъня в събота на педиатърката или да купя физ. разтров и да и капна в нослето. Нали нищо няма да и стане от тоя разтвор ако "си го изпиша сама". Мисля че в болницата ни казаха да почистваме по принцип нослето с глечка и физ. разтвор, но тогава бях в паника и не обърнах много внимание на точно това и така и разбрах какво имат предвид под "почистване с клечка и физ. разтвор"
Отивам да я будя да яде..чао за сега Hug
Зеленко  Hug

# 266
pдравейте мамчета,
След като вчера цял Младост ни разбра маршрута (Елия рева от поликлиниката в Младост 3, през Билла и чак в нас се спря), нахран се стабилно, повърна част от яденето (защото е лакомия), така сладко заспа в 23ч, че се събуди в 6ч. То било хубаво да спиш цяла нощ  Laughing
glafira питаше къде са мъжете в цялата картинка- моя има главна роля. Да ми е жив и здрав, много ми помага. Още докато бях бременна му пращах разни неща за четене, особенно за следродилната депресия. Аз си се знам, че мога да лудна, добре че е той. Хубаво е да чуваш, че си красива и секси, нищо че приличаш на Баба Цоцолана и не се понасяш.

Хайде лек и усмихнат ден.

# 267
  • Варна
Добро утро и от мен. Отдавна не съм се включвала, но имаше перипетии покрай мен. Слава Богу, малката е супер, но аз направих мастит. Беше ужасно.. но с антибиотик и физиотерапия се оправих. Та от тогава ежедневието ми е едно- м/у храненията цедене, цедене и пак цедене. В тази връзка пуснах тема в кърмаческия, моля помагайте.
Мери, като видя секретчета капвам от разтвора 2 капки в ноздричката и скоро като омекне или го изкихва или с аспиратора. А ако е по-"наблизо" и с клечка за уши.

# 268
  • София
Ех, момичета, късметлийки сте, пу-пу, с такива мъже....Моя почти го няма в помагането, ама за това аз съм си виновна, че така го научих. Сега ми се налага за всяко нещо да го моля, а вече нямам сили да искам помощ. Вярно, като го помоля, става и свършва това, което трябва, ама пусто, няма самоинициатива. Та съответно аз съм вечно уморена, нямам време за себе си. Днес ме е хванала спротната злоба и съм решила да направя драстични промени. Започнах вчера като отидох да си взема лещи. Днес, евентуално, ще е постригване. Да видиме дали ще стане. Моичкия по-скоро се плаши от факта, че откачам и незнае какво да прави. Еля, кажи какво се давала за четене на твоя мъж, та и моят да почете малко Laughing

# 269
  • София
Глафира, като начало може да му пробуташ подбрани лекции на твоя мъж (не всичките, че са 100 страници!!!). Нашият тати още от началото много помагаше, но ползвахме тази новата отпуска (15 дни). Стараеше се да върши всичко, което може, "за да се науча". И досега поема гимнастиката, масажа, мазането и обличането след баня, както и нощните смени на памперса (нощем ме е страх да вдигам Калин заради ръцете, дано се оправя, че откачам вече). А когато сме двамата, с най-голяма гордост "кара" количката  Peace Старае се да присъства на месечните прегледи в поликлиниката. Най-добре да направите един сериозен разговор, защото може би още има надежда Simple Smile Може би ако си определите какво се очаква от него да прави, без да му казваш, и отделно уговорката, че помощта не е ограничена само до това, а и до каквото се наложи...

Сводка за времето в Люлин: още е хубаво, макар да има леки бели облаци. На следващото будене на Калин, ако не вали, излизаме, да знаете. Ако завали, ще се приберем, но ако не, ще ви чакаме в Западния парк, като в 14 ч. ще застанем на Централния вход според уговорката.

Нали нищо няма да и стане от тоя разтвор ако "си го изпиша сама". Мисля че в болницата ни казаха да почистваме по принцип нослето с глечка и физ. разтвор, но тогава бях в паника и не обърнах много внимание на точно това и така и разбрах какво имат предвид под "почистване с клечка и физ. разтвор"

Аз бях купила от тези пипетки, които описах, още преди да се роди Калин, но ако решиш клечка вместо аспиратор (помпичка за нос), бъди МНОГО внимателна да не бръкнеш навътре в нослето.
Аз ползвам клечка само за сополчета, които са видими и са почти навън, страх ме е да бъркам навътре с клечка.
Калин е със сополчета още от началото, мислехме си, че е от радиатора, но не е.
Основният проблем е, че пречат на храненето Sad
Понякога дори не се виждат сополчетата, толкова са навътре, но с аспиратора става работата.
Дори си купихме втори аспиратор - за в количката - има ли и други луди като мен?
Страничен ефект от процедурата е, че Калин вече знае думичката КРАЙ: още от началото след като извадя сополчетата с аспиратора (той се скъсва да реве), вдигам го срещу мен и казвам ясно и силно КРАЙ. В началото продължаваше да плаче, но вече разбира и млъква почти веднага Peace

Общи условия

Активация на акаунт