Майски бебчета нон-стоп се появяват и със радост ни даряват! Тема 38

• 15 866
  • 292
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро благодаря ви ,че ме окуражавате  Hug . За сега стабилилзирах кръвното ще видим за напред, само тези контракции не спират  Crazy .

Привет май-чета! Искам да ви питам дали само при мен има забяване на болничните - в болнични се водя още от 24 март, но и до днес нямам преведени никакви пари!

За болничните ще почакаш най вероятно след празниците , защото не ги изплщат толкова бързо. На мен ми ги превеждат на 2 или 3 в началото на месеца - но през месец . В смисъл на 2 април ми преведоха болничния за февруари . Но сега са празници и се съмнявам , че ще си направят труда преди 7 май. Дано съм го обяснила що годе добре  Hug

# 106
  • София
  Хайде имам поръчката да ви предам много поздрави от ЗайоБайо  Simple Smile Тя и малките са добре, вече са заедно и се радват едни на други  Simple Smile Пита дали вече се раждат много бебета в темичката  Simple Smile

# 107
Привет май-чета! Искам да ви питам дали само при мен има забяване на болничните - в болнични се водя още от 24 март, но и до днес нямам преведени никакви пари!
Привет,Павле!Аз също все още нямам преведени болнични,а съм от 20.03.Проверявам си от време на време в сайта на НОИ,но все още се обработват.Може би работодателя по-късно ги е представил в НОИ,а след това се обработват около 15 дни и тогава ги изплащат.Така,че споко Hug

# 108
  • София
Честито съкровище на Раличка!!!
Nijntje, рожденичката е страхотен бонбон, да ви е жива и здрава, винаги така лъчезарна и красива.
Фелина, разбирам те напълно как се чувстваш, нашият тати пък се очертава да бъде командировка във Виена точно около термина ми и не може да я анулира, защото било някакво важно фирмено обучение. Добре, че майка ми ще дойде да ми помага, иначе не знам как ще се оправя сама...
Момичета, исках да ви питам нещо - дали да си боядисам косата с безамонячна боя на Кастинг сега или след като родя, в смисъл дали е по-вредно за бебето сега или когато се кърми  newsm78

# 109
QWERTYASD  Честит рожден ден !!!!!! Много щастливи мигове и най-прекрасния подарък през май !!   bigdance2 newsm59 Tada

# 110
  • Велико Търново
ЧЕСТИТА ДЪЩЕРЯ НА РАЛИ!ДА ИМ Е МНОГО ЗДРАВА И ЩАСТЛИВА!

НА ПАТЕРИЦА ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И НА ПРАКРАСНАТА ВИКТОРИЯ!ПОЖЕЛАВАМ И САМО ЗДРАВЕ,А ДРУГОТО С ТЕЗИ ЧУДЕСНИ РОДИТЕЛИ ТЯ ЩЕ ГО ПОЛУЧИ!
Момичета, исках да ви питам нещо - дали да си боядисам косата с безамонячна боя на Кастинг сега или след като родя, в смисъл дали е по-вредно за бебето сега или когато се кърми  newsm78

Да не взема да прозвуча пак акто заяждане само ще ти кажа помисли си,ако кърмиш примерно година и половина кога ще се боядисаш.
Няма да навреди на бебето боядисвай се спокойно.
Тук сме писали,че по-вечето ходим на фризьор и се боядисваме и кичури си правим.

# 111
  • Стара Загора
QWERTYASD  bdbaloni baloni да сте здрави ,едно леко раждане и най-сладкия бебок,като му дойде времето... Hug Hug Hug

# 112
  • о`майна лунна нощ е
От НОИ превеждат болнични в дните вторник и четвъртък. Кога обаче става това зависи много от датата на подаване на болничния, дали е редовен и за какъв период е.
Аз съм в 45-ния от 01.04. От адвокатската каса ми казаха, че ще имам превод едва след празниците - вероятно около 12-16 май. При този болничен изчаквали да изтече календарния месец. При нас осигуровките се внасят до 10 число на месеца следващ този, който плащаш /значи осигуровките за април ги плащаме до 10 число на май/ и едва след 10 май, когато от адв. каса ги подадат в НОИ, ще имаме изплащане на болничен.

Днес чаках пред три грешни врати едновременно. По принцип ми се случва твърде рядко това, но като стане си го взимам за година напред. Вързах и майка ми с мен, закъсня жената за работа ... ох, голяма съм бяла птица да не кажа гъска загубена. Накрая за капак ми изтърсиха, че изследванията на вожда щели да станат чак на 11.05, а тогава мислех да го пускам на градината вече. Пак ще препускам като кон между педиатърката, сестрата в градината и групичката, която ще го поеме в началото. Имам 30 мин. да го направя, а разстоянието между тях е 4 км. Страх ме е да включа в сметките чакането по опашките.
Някъде в помеждутъка трябва и да родя /или да съм родила вече/.  Crossing Arms

Честит празник на мама QWERTYASD   bouquet

# 113
  • София
Имам един въпрос, който беше обсъждан някъде в предните теми, но аз не мога да го намеря за това ще питам пак, моля да ме извините. Взех си ПИК от НОИ, но не намерих къде на сайта им мога да проверя какъв е статута на болничния ми?

# 114
  • София
Честит Рожден Ден на QWERTYASD ura  party023 Tada Здраве и най-голяма радост в най-скоро време!

Стеличка! Днес за вас с Ради е празник! Честит Първи месец! Да хапвате, спинкате и играйкате здрави и обичани!

Момичета, Павле! И аз съм в 45 дневного майчинство преди термин от 29 Март и все още чакам да ми преведат сумата, която ми се полага.

Хубав ден и късмет на всички!

# 115
  • София
Фелинка! Напълно те разбирам, миличка....жалко, че не може да се променят датите предвид семейните събития! А знае ли се след това  кога пак ще се прибере при вас таткото? Дано не ви оставя за дълго.
Айла! Поздрави на Зайковците! Браво, че са добре и се гушкат!

# 116
  • Велико Търново
Имам един въпрос, който беше обсъждан някъде в предните теми, но аз не мога да го намеря за това ще питам пак, моля да ме извините. Взех си ПИК от НОИ, но не намерих къде на сайта им мога да проверя какъв е статута на болничния ми?

Като напишеш в гугъл НОИ и ти изилзат три надписа отдолу-кликваш на втория и от там нататък се ориентирваш.Пише си всичко.

# 117
Ох благодаря за съчуствието момичета. Направо откачих тази сутрин. Какво да се прави обаче.
После ще си дойде в края на август чак, но щяло да бъде за по-дълго. Дано пак не възникне нещо че си дигам куфарите и отивам в Катар с децата направо.Там лятото ставало супер жега и никой не работел та затова е този юруш сега да се приключи всичко започнато до края на юли.След това ще си дойде , ще видим за колко време.
 Моя болничен също е от 1 .04 но по принцип се подават документите  в НОЙ от счетоводителите до 10 то число на следващия месец , така че болнични ще се изплащат чак след като ги обработят след 10 то число на май. Тоест след 15 ти по някое време.
Тези които са в болничен от март би трябвало да получат само частично плащане за дните които са в март или ще им ги съберат заедно с април - не знам.
Честит Рожден Ден на малката Вики - да расте здрава и красива умница на мама и тати.
И Честит Рожден Ден на QWERTYASD - в очакване на големия си подарък тази година !!!

# 118
  • София
Сиска благодаря  Hug, ориентирах се. Аз сайта на НОИ го намерих ама чак сега загрях от къде да изровя справката за болничните.

# 119

Колко време ти отне вземането на този ПИК?

Общи условия

Активация на акаунт