Отговори
# 195
  • София
На никого ли детето няма да кандидатства в НУКК? newsm78
Вие тази година ли ще кандидатствате?
Да.

# 196
  • Sofia
 Аз мисля да се пробва малкия. Не знам, чувам противоречиви мнения , но сигурно ще опитаме , пък после - ще го мисля.

Мен лично единствено това ме мотивира - осигуреният транспорт, храна, занималня!
В училището в което ще го запиша има стол, от транспорт  нямам нужда, така или иначе
 правят образованието целодневно . Това , което по-скоро ме мотивира е, че ще бъде с по-напреднали деца. Средата се оказва много важно нещо . Дори при прекрасни учители , ако децата не са на близко ниво -нещата са зле / това го споделям от личен опит/.

# 197
Може ли някой да ми каже откъде да купя тези "книжки на НУКК".БЛАГОДАРЯ ВИ

# 198
  • София
Може ли някой да ми каже откъде да купя тези "книжки на НУКК".БЛАГОДАРЯ ВИ
Книжките се продават в книжарницата на НУКК.
Но първо се обади по телефона да провериш дали ги имат.  Peace

# 199
Аз мисля да се пробва малкия. Не знам, чувам противоречиви мнения , но сигурно ще опитаме , пък после - ще го мисля.

Мен лично единствено това ме мотивира - осигуреният транспорт, храна, занималня!
В училището в което ще го запиша има стол, от транспорт  нямам нужда, така или иначе
 правят образованието целодневно . Това , което по-скоро ме мотивира е, че ще бъде с по-напреднали деца. Средата се оказва много важно нещо . Дори при прекрасни учители , ако децата не са на близко ниво -нещата са зле / това го споделям от личен опит/.

Абсолютно съм съгласна за средата...също от личен опит.
А това за целодневното обучение нещо съм го пропуснала... Embarassed може ли малко яснота...?
От тази година ли ще е?

# 200
Намерих линковете за изтегляне на трите книжки - може би са старо издание, но пак ще са полезни

http://zlribka.wordpress.com/2009/11/17/azbuka-na-misleneto/

не се изисква регистрация, теглят се директно

# 201
Здравейте,

нашата голяма дъщеря ще кандидатства в НУКК. Не мога да кажа много за подготовката й, тъй като с нея се занимава логопеда, който идва и при малката. Според него тя има "базата данни" и възможността да опита. На теста, който той й направи даде около 70% без никаква подготовка.

Лично според мен задачите всъщност не са трудни, но условията са зададени по невъбразимо сложен начин (нарочно). Нещо, което аз мога да обясня на детето с 2 изречения, в тестовете е обяснено с поне 6, и то използвайки думите "абстрахирайки се" и "контролирайки" и т.н., които на моето дете са абсолютно неразбираеми. Всъщност човека я готви като й обяснява с прости думи условието на задачата. При нас трябва да наблягаме на финната моторика, нещо с което аз мислех , че тя е о.к.

# 202
Логопедът ли я готви...?  newsm78

---
Между другото sorry за спама, но и моят син е роден на 1 септември 2003

# 203
  • София
Моето мнение за задачите се различава от това на Рафаело, затова ще го споделя.
Аз намирам, че задачите никак не са лесни. Някои са трудни и за нас като големи, какво остава за 6-годишни деца.
Не мисля, че въпросите са зададени овъртяно. Още по-малко, че това е направено нарочно.
Което не пречи да се притеснявам как детето ще ги разбере на изпита, където само им ги четат. Ние например с мъжа ми му обясняваме какво да направи.
На някои се досеща и сам само от условието, но на една част се налага да му обясним, да му покажем един пример и т.н....

# 204
Момичета, не съм чела назад в темата дали е коментирано, че всяка задача се дава за време!
Аз миналата година това не го знаех, никой никъде не го спомена-нито тук в темата, нито като подавахме документите!  Shocked А това е доста важно, за да знае как да се готви детето.
Аз например понеже мойта девойка е от бързите, специално преди изпита и казах: Сега, мамо, да не бързаш, помисли си, разгледай задачата и тогава решавай! Да, ама не! Там на място са им казали за време! И за моето дете това беше нещо стряскащо, ново, носещо му несигурност!
Считам го за груба грешка от страна на ръководството на училището, че не ни уведомиха, когато подадохме документите за кандидатстване!  #Cussing out Мисля, че това е специфика на изпита и трябва изрично да бъде обявено! Нека са коректни, след като искат от нас толкова специални документи и то само за кандидатстване! Акт за раждане например, би могъл да се иска при записване в училището! Абе и тук като навсякъде - българска работа!  ooooh!
Така, че вземето го предвид!
Успех на всички кандидатстващи тази година!

# 205
  • София
spasdidi , в интерес на истината, това си е написано в наредбата за прием:
(3) Оценката отразява точността в отговорите на кандидата. Тя зависи от обема и сложността на задачата, броя на верните и на сгрешените отговори и времето на изпълнението й.
А и е съвсем логично да има определено време - например по 5 минути (или колкото са преценили) за всяка задача. И после се чете следващата. Не може да чакат например едно дете да си решава първия пример 30 минути и другите да чакат...а после друго дете да решава втория пример 20 минути и т.н
Не знам колко са задачите. Но, ако приемем, че са поне 10, по 5-6 минути на задача си е цял час. Крайно достатъчно като натовварване и седене на едно място на толкова малки дечица.
А няма и как да им дадат целия тест за например един час и всяко да си решава резличните задачки с различни темпове. Това по простата причина, че не се предполага децата да са длъжни да могат да си прочетат условията сами.
Иначе - благодаря ти за загрижеността за бъдещите кандидатчета.  Hug   bouquet

# 206
Да, сигурно! Сори, наредбата не съм я чела!  Embarassed
Исках само да помогна. Нищо, все ще има някой като мен, който да не се е ровил толкова и да е чел тази наредба.
Миналата година задачите мисля бяха 9.
И един час не е толкова много време.  Peace Бързо минава. Едва ли ще стигне на всички времето за съжаление. Именно защото децата са твърде малки им трябва повече време да се почудят! Дъщеря ми например /както казах е голям бързак/ е имала време да огледа някой от задачите и да се корегира! Но за съжаление не за всички задачи е имала такова време! А някои дечица са по-бавнички и тутави и не е добре да им засичат с часовник! Трябва да са тренирали за да се справят! А нали целта на изпита е да се изберат по-надарени и по-напреднали деца, а не обучени предварително роботи!

Успех още веднъж на тазгодишните кандидат-първолаци!

# 207
  • София
Исках само да помогна.
Това се забеляза и беше много мило.   bouquet
А можеш ли да ни разкажеш повече за изпита?

# 208
Моето мнение за задачите се различава от това на Рафаело, затова ще го споделя.
Аз намирам, че задачите никак не са лесни. Някои са трудни и за нас като големи, какво остава за 6-годишни деца.
Не мисля, че въпросите са зададени овъртяно. Още по-малко, че това е направено нарочно.

Да, всъщност съм прекалила с определението "лесни". Имах предвид, че според мен около 60-70% от задачите (които аз съм виждала) не затрудняват много детето. На нея също често само като види задачката и е ясно какво трябва да се прави. Наистина около 30% са наистина трудни.
Но по отношение на условията - наистина можеше да са формулирани по-разбираемо.
За да не бъда голословна другата седмица ще цитирам 1-2 от най "интересните".

# 209
Здравейте!Има доста мами, които ми пишат на личната и искат теста от 2009г.Който иска-все още го пазя. Доволна съм, че детето ми беше на изпита.Препоръчвам всеки, който може да заведе детето си.Не подкрепям думите - изпита е СТРЕС, шок за децата и т.н.Това, което и аз бях пропуснала в наредбата е текста за време. Това е най - важното.ВРЕМЕ!Децата не разполагат с повече от 5 минути на задача.Имайте го в предвид като работите с малчуганите си у дома.Тествайте ги като решават сами поне по 6 задачи за по 30 мин.Ясно ми е, че трудно се задържа внимание на едно дете за толкова дълго време.Можете да си подготвите децата сами, без чужда намеса (Не коментирам връзки, пари и т.н.Тези родители, които разчитат на връзките не пишат тук във форума.) . Всички можете сами, но се иска мноооооооого търпение. После разчитате на късмета.Успех! newsm10

Общи условия

Активация на акаунт