КГО2008- 1-ва

• 16 760
  • 442
  •   1
Отговори
# 255
А как се справяте с водата,направо сила трябва да прилагам,за да пие поне глътка-две...и то добре че е чашата с мекия накрайник,който има 3 дупки и докато се усети вече е глътнал 3 капки....Голям зор

Тонка, днес Максони пи от чаша за кафе - керамичка, жълта... ама небебешка  hahaha Много пи, а с биберона си прави гъргара и го дъвче...  baby_neutral

Сиско, много сме, силни сме! Така де... тук няма да позволим да се разделим/разединим и ще тушираме дреболиите в зародиш... Надявам се, да си казваме всичко прямо, без да се притесняваме, че ще има обидени... Аз поне така ще правя и няма да се извинявам предварително  Grinning А за писането и на двете места - които се чувства добре и на двете, да пише и на двете  Hug И аз четях доскоро старата, но така и не намирах думи да се включа...  Rolling Eyes Тук не смогвам да запомня всичко, което искам да напиша и да кажа... Обичам ви, ей!  Heart Eyes

......

Ех, до 13 страница стигнах, но къщата си ляга и няма да мога да ви изчета докрай...

И за да ви докажа каква съм патица белокрила ще се сетя най-накрая да кажа едно ЧЕСТИТО! на Геритата, Жоровците и на всички, които празниват днес с близки и познати! Наздраве!!!    bouquet

# 256
Йоанка и аз съм така, тука не мога да сваря да пиша, че виж съм забравила нещо hahaha
Твоя Максон пък много усмихнат. Като майка си и той Hug
Но твоята идея за среща с мъжовете в Борисовата, много ми хареса. Трябва да организираме нещо Thinking
Мегче, не се отчайвай, бъди упорита, остави го малко да си почине детето и после пак. Ще прояде, къде ще ходи Wink Тиквичката Царя също не я тачи много, хич не го мъча, картоф домашен яде, но би предпочел да да има морков или тиква, ако може всеки ден. А плодове дава ли?

# 257
Още не съм дала плодове, взела съм едно пюре от ябълка, ама за сега ще изчакам.... Чудя се ако й дам плодово, после пък дали ще иска тия зеленчуци???? За това изчаквам уж да почне да яде зеленчуците, ама за сега успех няма, а минаха вече повече от две седмици.....

# 258
Здравейте, момичета.

Най-накрая се наканих да пиша, от Vache разбрах за новата тема. Покрай нея май има нови обидени, дано не сме изгубили и други мамчета. Много ми е тъжно, мислех да пиша разни работи, но няма смисъл да наливам масло в огъня. И в двете теми има майчета, с които винаги ми е било приятно да разговарям, дано да мога да общувам с всички, но както времето не ми стига за 1 тема, за две съвсем не знам дали ще смогвам. Надявам се никого да не засегна, когато мога ще чета, когато мога ще пиша, ще ми се да го правя и на двете места, ако ме приемате.
За мен този форум е предимно неизчерпаем източник на информация, а също така и възможност за създаване на нови познанства и приятелства. Кавгите в ежедневието ми са предостатъчни и ми се иска тук да мога да си отпочивам и зареждам с положителна енергия. Дано това да бъде така за напред.  Hug

Мир  Peace и извинете, че ви натоварих с моите тъжни мисли.  smile3525

Сега ако ми позволите да се отчета за нашия напредък.
Йойо преди 3седмици беше 7080кг и 67см.
Захраних я на 5и1/2м с каша и после почти веднага зеленчукови пюрета. До вчера нямахме никакви проблеми, но с черната боровинка на Семпер ударихме на камък - избиха й ситни червени пъпчици по бузките. Все още се кърмим на поискване поне 8пъти в денонощие, също и нощем в 12 и после още 2-3 пъти до 9 сутринта. Спи до мен на спалнята.
Не исках да замествам хранене и до скоро упорито й ограничавах количеството на пюрето и кашата, но детето си има апетит, очаквам и 1 килограм да изяде ако й предложа  #Crazy, като се има педвид, че често я кърмя непосредствено преди или след твърдата храна. Та за това съм решила да увелича порциите. Имаме 2 яденета на ден на обяд пюре от зеленчук и през 2-3 дни 1/4жълтък, а след обед вариации на тема каша и плодови пюрета. Давам й само купешки за сега, но съм си предвидила едно авокадо да й направя, а сигурно скоро и чушка ще й сготвя пък да видим.
Имаме 2 зъба вече, излязоха сравнитено лесно. Пълзи и е неудържима вече. Ако се събуди сама на спалнята и не дойда достатъчно бързо мога да я намеря и на пода в опит да ме открие.  Rolling Eyes Ходим на плуване понякога, ама нещо сме го закъсали с бюджета в семейството и не сме много редовни.

Това е нашето препускане в света на храните, сигурна съм че доста хора ще ме упрекнат, но съм готова да рискувам http://spreadsheets.google.com/ccc?key=pzkHwjJ3bBeEWY1q0e2GdJw&hl=en

Ето и снимки: http://www.maretoidobridimitrovi.snimka.bg/album.php?album_id=361967
От доста време искам да дойда на някоя срещичка в Борисовата градина, но нещо все не сколасвам или пък, когато съм там не виждам никого от вас. Благодаря все пак на тези, които са се сещали за мен и са ме канили. Те си знаят.   bouquet
Съни, гледах снимки на Весето, много е пораснала и е страшен сладур, като пролетно цветенце е и много прилича на теб.  newsm51 Никога до сега не съм споменавала, но имам специални сантименти към името Весела, понеже майка ми се казваше така и често се сещам за твоята бухтичка. Дано да бъде винаги като името си и да живее живота си с много любов.

Всички останали моля да ме извинят, но вече нямам сили за повече форумстване, отивам да си лягам. Лека нощ, да спите в кош и да сънувате златен грош

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ! МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ ВИ ПОЖЕЛАВАМ!

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 01:26 от nevidimata

# 259
Честито на Гери, майки и съпруги на именяци (вече на патерица)   bouquet!
Шивани, аз съм за замразените зеленчуци, като че ли ги предпочитам пред неизвестния набор нитрати и др. в несезонните по пазарите сега. А домашни имам само картофи. Догодина няма да допусна грешката и ще се подкова за зимата и пролетта.
За пасиране съм наумила да си купя блендер. В момента го избирам. Понеже проучих пазара да те светна, че комбинация м/у пасиране и фрешове има само в кухненките комбайни. Аз реших да си спестя още една грамада в кухнята. Другият вариант е да си купиш отделно блендер и сокоизтисквачка. Ние пропуснахме етапа на соковете и ще минем на пасирани плодове. А възрастните май само цитрусови фрешове пием и си имам уредче за тях.
Тони, лек път и приятна почивка!
Дари, и аз така съм решила - сега сме на месата, след заека ще въведа пилешко, после няколко зърнени каши и почвам плодовете. Тъкмо като навърши 8 месеца трябва да сме стигнали до глутена. След него ще въвеждаме масло, сиренце, които са ми най-плашещи да не направи реакция. Ако педи каже ще ги изтеглим още по-напред във времето. Засега всичко върви по план, без проблеми, ха дано!
Нито съм заместила цяло млечно хранене с твърда храна, нито имам амбиция да го правя (Сев   Flutter). Кърма имам достатъчно (дай боже), последните официални препоръки на СЗО са до 1 год. млечните храни да са около 70% от менюто, така че всичко е ОК. Ако не бях достатъчно информирана може би щях да се поведа по ентусиазма на близките ми детето да прояде "човешка храна"  ooooh! и щях да нервнича да заменям по възможно най-скоростния начин АМ/кърмене с твърда храна, но..........да живее интернет. Най-вече обаче се водя от усета си (Бебочка  newsm10). От информирания си усет  Mr. Green

Арианке, радвам се, че си тук. Сега и Енигма да се включи......Нямам обяснение, но ви свързвам - като видя едната веднага се сещам за другата  Crazy
Рени, лоша работа. Добре, че малкия дявол ви е навестил  Praynig
Мегче, може да пробваш с плодове или каши, ако и тях не иска починете малко само на кърма. Що не се обади, докато бяхте в Ямбол??? Ще ти дърпам ушите, ей   love001

Сисилке, само мога да предполагам колко ти е обидно и горчиво. Всички, които пишем тук заставаме зад теб и вярваме в добронамереността на идеята за създаване на КГО. Много неща написах, но ги изтрих. Наистина е време да загърбим неприятното.

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 01:58 от alliss3

# 260
helenka, ами пробвали сме този метод преди време и не действаше... или аз не успявам да го направя правилно... ами ще взема пак да я пробвам... правя и масаж на коремчето - лекичко и по посока на часовниковата стрелка... мисля си сериозно дали да не и дам круша преди да започна с кашите (без да въвеждам други плодове)... ако някои има съвет - отворена съм за предложения...

Много се радвам, че видях още много мами и бебчета, които не бях виждала от много време. Вие си знаете, че аз не съм от най-редовните и сигурно скоро пак ще ме подгонят и време за форум няма да има... но да знаете, че сред вас се чувствам прекрасно! чувствам ви многоблизки, без реално да съм ви виждала на живо... Иска ми се тази позитивност да се запази, както и да има спорове, но конструктивни и без засягащи се... А на Сисилия и всички момичета, които са понесли негативи заради втората тема, искам да кажа отново БЛАГОДАРЯ за инициативата - дано това което се случва тук компенсира многократно преживяното напрежение!   bouquet

# 261
  • София
Добро утро!!!
Аз ли съм най-ранобудната днес? newsm78
Ето и кафенце, за който пие.  food010  food010  food010

Весели разходки днес на всички. 

# 262
  • София
Добро утро мили мои  Hug
Бях позабравила вече какво удоволствие е да си пиеш кафенцето и да четеш постове на стари дружки. Много, ама много ми е приятно с всички вас, да знаете!
Искам да изкажа изключителна благодарност на всички, които ме подкрепиха тук и на лични, така добивам увереност, че не се боря сама с вятърни мелници, че идеята и това че сме всички пак тук заедно си е струвала всичко! Няма да изброявам имена, вие си знаете...  Grinning

Съни, миличка, каква вина поемаш пък ти  Hug То вина няма никой за нищо. Ако трябва да бъдем точни, решението за темата го взехме всички заедно и е редно всички да се окичим с малко слава  Crazy  Негативи няма да има повече, надявам се  Flutter

Адски ви се радвам на всички, и преди бях писала че доскоро обичах много да се ровя в бременните теми, да се наслаждавам на спокойствието и разбирателството там, да се връщам към онова страхотно усещане за близост, което създавахме преди....  Доволна съм че намирам това отново тук. Последните дни не успявам да се включвам за всичко, за което искам, но бях натоварена с други неща, а и аз вече като Фийл и другите тук вече започвам да забравям всички, на които исках да пиша. Но така да е - страхотно е! А вчера като видях балкона пълен с познати имена.... Heart Eyes

Днес най-вероятно ще има среща в Борисовата, като се посъбудят софиянки ще го уговорим. Който иска -  да се чувства поканен. Като се разберем, ще пиша тук часа и мястото.
Целувам ви много всички, пожелавам ви приятен ден и до скоро!

# 263
Добро утро
Мерси на всички за пожеланията  Hug
За пасирането аз го правя с блендер много ми е удобно.Слагам всички продукти да се варят и после в блендера и готово.Даже си правя бисквити и сухари на прах и послв само добавям по лъжичка в пюретата  Peace
За възпитанието всички деца минават през най различни периоди и е много важно как ще реагираш, защото децата ни изпитват и което е минало един път ще се повтори  LaughingНие тръшкането го подминахме почти, но определено не е спокойната среда, защото не мога да лажа че в къщи е особено спокойно LaughingОпита се на един - два пъти но просто му стана ясно че така не става NaughtyКакто каза Шивани живи и здрави тепърва ще нищим тези неща  Grinning
Да почерпя за именни ден

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 08:03 от gery_roz

# 264
  • Варна
Гериии, бива ли такова пиршество.. има и хора на диета /уж/  Mr. Green

# 265
Мммм, много вкусно, рано сутрин, благодаря!!!
Алис, много си мислех за теб, ама пусто нямах хич време за форума и не можах да ти изровя телефона.... иначе все се оглеждах да те мерна някъде.... Следващия път като си дойдем, най-вероятно лятото ще ти звънна, обещавам...   bouquet
Хубав ден на всички

# 266
  • Пловдив
Здравейте скъпи мамчета!

Ако не ме беше светнала Никози никога нямаше да Ви открия. Не съм влизала в отчетния форум може би повече от месец. Не съм прочела темата, само първите  2-3 странички, но за отчета:
1. На шест месеца и половина - 9 кг. и 67см.
2. Може да е кюфте, но е енергично кюфте - не се спира, върти се, лази, иска да докопа всичко, което му се мерне пред погледа. Само не иска да седи много, още е нестабилен, но не го насилвам, все някога ще седне.
3. Захранихме се на 5 месеца - имаме едно заместено обедно хранене със зеленчукови и месно-зеленчукови пюрета. Яде ги с удоволствие, особено месните. От няколко дни започвам да вкарвам и кашите и киселите. И тях ги яде с удоволствие, общо взето всичко от лъжица се приема с голям ентусиазъм.
4. Продължаваме да се кърмим и ако нещо не се случи смятам да го кърмя поне до годинката, пък за по-нататък ще видим като му дойде времето.
5. Зъби няма, но от няколко дни е нетърпим, постоянно мрънка и пищи, дори ми отказва цицата, та незнам дали някой зъб не е напът или просто е поредния период.

Толкова засега от мен, че стана много дълго. Приятен ден на всички!

# 267
                        OДА за ОКТОМВРИйчето                                              
                                                     Кога се изтърколи цяла година? newsm78
                                                     МИналото лято с коремче се хвалехме всички,
                                                     а днес всяка има ангелче с дяволити очички!
                                                     Расте си ОКТОМВРИйското човече и за белите медал има вече.
                                                     А ОКТОМВРИйската мама горката без кръст е вече ната Mr. Green
                                                     ОКТОМВРИйската чета ред и брой няма,
                                                     айде с едно става,а има и мама със двама  bouquet
                                                     Да чистим,да готвим,пюрета да гласим ooooh!
                                                      и сили да имаме за срещи навън да си правим. Whistling
                                                     ОДА голяма заформям сега
                                                     и започвам един по един да броя: Laughing

Да ви "подразня" малко и да ви стимулирам да пишете на ЛС.....

# 268
  • Бургас
Душата ми в момента плаче Cry
Не мога да повярмвам,че стигнахме до тук.
Забравихте как в началото се подърахме
и се успокоявахме.
Как всички търсехме упора една на друга.
Аз се чутвам най-виновна пред
детето си,защото се разстройвм и тя ме усеща.
Дори и сега очите ми са пълни със сълзи.
Така че мили дами аз ви оставям-
в новата тема няма да се записвам-
ще ви прочитам от време на време.
Ако имам да ви казвам нещо ще е както преди тази тема
на ЛС или на Скайп  bouquet

# 269
Хеленко, gery_roz, прибирайте се тука и ги оставете да си съскат ignore2... те не знаят какво вършат... или поне някои от тях... Тъкмо бях решила, че и там не е толкова лошо в крайна сметка, но си промених мнението.  Това момиче направо утрепА коня fight...
Да ме пита човек какво правя и аз в 3 сутринта...  ooooh!
Неди, недей така бе, слънчице...

Общи условия

Активация на акаунт