Май посреща ни с цветя - ще радва ПАЗАРДЖИШКИТЕ деца-38

• 16 061
  • 291
  •   1
Отговори
# 240
  • Пазарджик
Пу и аз към даскалите  Mr. Green .

# 241
  • Между два свята...
Ааааа,и аз съм към даскалите Mr. Green  Мъж ми тия дни прекарва интернети по училищата заради един конкурс и вчера вика- Малеееееее, жена, добре че не работиш по професията си hahaha Mr. Green Wink

Да! Да  имаш професията учител  в нашето общество е срамно и непрестижно. Затова децата ни и обществото ни са на този хал.
Никой не се съобразява, че в стремежа си да създава ефектни вицове,  възпитава  учениците да не уважават "даскалите" и после се питаме защо децата не искали да учат.

Потресена съм от думи - пък макар казани и на шега. Заради такива приказки децата ни псуват учителите и им плюят в лицето..........нямам думи

Аз не се срамувам, че съм учител /макар и от скоро/. На вратата в класната ми стая стои ето това

http://liternet.bg/publish6/dzh_shlatyr/uchitel.htm

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 22:12 от Mirna74

# 242
Mirna74,  Hug Hug Hug!
    Майка и татко са учители, аз съм учителка...
    И на мен ми е болно, че обществото ни е настроено против учителите. Болно ми е, че е насочено и против интелигенцията по принцип....
    Повечето хора, които плюят против тях обаче, едва ли биха издържали психически, ако само за месец станат учители или лекари, например...Факт е, че повечето родители на деца от моя клас са ми казвали: "Леле, госпожо, как ги издържате тези деца???" Или : "Ами аз не мога да се оправя с моето дете...".
    Знаеш ли, Mirna74, веднъж с татко бяхме на кафе. По едно време един добре облечен господин дойде при нас, здрависа се с баща ми и помоли да седне на нашата маса. Седна и започна да благодари на татко...Думите му бяха: "Господин М.....в, благодаря Ви от сърце и душа за всичко, което сте направили за мен! Аз никога нямаше да съм това, което съм в момента, ако не бяхте Вие! Никога, никога няма да Ви забравя, няма да забравя и това, на което сте ме учили!..."
    Разплаках се на масата тогава...А господинът каза: "Госпожо, Вие имате най-страхотния баща на света! Не плачете! Вие сте щастливка!".
    След като си тръгна господинът, татко ми каза: "Нелче, това е най-голямата награда за един учител! Друго не ми трябва!"...
    И сега плача, от щастие и гордост!...

# 243
  • Между два свята...
Нелка Hug и моята майка е учителка. Разбирам те напълно.
Но, знаеш ли -  повечето хора ще се изсмеят на тази случка, ще я сметнат за лигава сантименталност.
Стана ми болно от думите, които прочетох в някои предишни постове.
Учителят не е за подигравка - ей хора! Пиша го не защото съм една от тези "откачалки" - както ги наричате. Работила съм и в други области - все "престижни" длъжности - административен сътрудник, офис асистент /как само звучи?!/.
И знаете ли защо са престижни? Защото с парите, които получават си купуват костюми от 1500 лева, а българският учител носи дрехи втора употреба. И защото "престижно" според българското ни мислене е не това, което имаш в главата и сърцето , а колко носиш в джоба.
Живяла съм на "пъпа" на София. Сутрин първото нещо, което виждах бяха жълтите павета.
Сега живея в края на едно забравено село. В една обикновенна селска къща /от дядо ми/. От прозореца си виждам зелено поле, бистра река и  цъфнали акации 
[/size]
и повярвайте ми -  не бих сменила тази гледка за едни боядисани в жълто  камъни. А тази вечер ароматът край къщата ни е божествен!

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 22:51 от Mirna74

# 244
 Акация! Ароматът наистина е божествен!

# 245
  • Пазарджик
Mirna74 , Nellina , не се обиждайте  Hug .
Думите наистина бяха казани на шега, не с лошо чувство  Peace . А аз също съм се самоиронизирала и надсмивала на т. нар. си "професионални изкривявания". То човек ако няма чувство за хумор, едва ли би издържал психически при някои професии.
Аз също харесвам професията и съвсем други обстоятелства са ме накарали да се откажа. Накрая се зарекох, че в училище и инспекторат няма да стъпя.
Имала съм както трудности, така и моменти на признателност, които са пълнели душата ми. Във всичките шест училища, в които съм работила съм останала в добри отношения с колегите. Сред учителите има прекрасни хора и добри професионалисти и винаги съм ги защитавала. Все още едни от най-добрите ми приятелки са бивши колежки учителки  Heart Eyes .

Хубава тема в навечерието на един от най-прекрасните празници - 24 май  Peace .

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 00:05 от Ването

# 246
Да се извиня и аз ако самоиронията е обидила някой. Peace Обикновено майка ми(детска учителка) го казваше това,когато баба ми(начална учителка),започваше да я "изпитва" къде,как и с кой,типично по учителски и че тона от училище се премества и в семейството.Сори,ще бъда по-сериозна вече,явно шегите не вървят.Лека вечер! Hug

# 247
пък аз винаги съм гледала с голяма доза самоирония на професията си, за която съм мечтала от както се помня и продължавам да вярвам, че това е моето призвание.
И винаги съм смятала, че когато гледаш с много хумор на тази професия, ще се съхраниш по-дълго и няма да се деформираш професионално като тези даскали във вицовете и Макаренко Макаренков от шоуто на Слави.
Още повече - учениците обожават учители с чувство за хумор Laughing
 Laughing

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 10:19 от Луда Яна

# 248
Мирна направо усетих аромата на акацията! СТрахотн о етова, което си написала!

Нелина, това което си написала е наистина най-страхотното нещо което може да се случи на един учител! Казвам го защото съм признателна на всички мои учителки и когато ги видя сякаш нещо се обръща в мен от вълнение! Най-последната ми класна като ме види и всеки път плаче от умиление! А като ме видя последния път бременна и с Личката за ръка така плака тая жена, че чак се притесних че  я разстроих!
Да си учител трябва да го усещаш със сърцето! Зълва ми беше учителка 4 години, тя казва най-хубавите до момента! Поради лични предпочитания на Г-жа Директорка беше освободена по не особено добър начин и въпреки това тя казва че при първи удобен случай иска да се върне в училище! Дори сега на изпращането на абитуриентите тя отиде и няма да ви обяснявам с колко букета се прибра, въпреки че не им преподава от една година! Бяха разбрали къде работи сега, бяха я поканили за изпращането и за бала! Обаче като каже милите ми деца и ме къне! Laughing

# 249
Интересна тема сте заформили.
Честно казано аз не приемам определения които важат за група хора.
Лекарите пият; учителите.......; българите завистливи; другите пък са работни; третите пък са красиви, поколението развратно, няма такова нещо.
Има честен човек, красива жена, възпитано или невъзпитано дете.
Имаме само едно общо нещо,  човеци сме.

# 250
  • Пазарджик
Интересна тема сте заформили.
Честно казано аз не приемам определения които важат за група хора.

Напълно подкрепям  Peace .

# 251
Ааааа,и аз съм към даскалите Mr. Green  Мъж ми тия дни прекарва интернети по училищата заради един конкурс и вчера вика- Малеееееее, жена, добре че не работиш по професията си hahaha Mr. Green Wink

Да! Да  имаш професията учител  в нашето общество е срамно и не престижно. Затова децата ни и обществото ни са на този хал.
Никой не се съобразява, че в стремежа си да създава ефектни вицове,  възпитава  учениците да не уважават "даскалите" и после се питаме защо децата не искали да учат.

Потресена съм от думи - пък макар казани и на шега. Заради такива приказки децата ни псуват учителите и им плюят в лицето..........нямам думи

Аз не се срамувам, че съм учител /макар и от скоро/. На вратата в класната ми стая стои ето това

http://liternet.bg/publish6/dzh_shlatyr/uchitel.htm
И аз съм от учителите във форума.
Не смятам че е срамно и не престижно да си учител. Според мен срамна работа няма. Това че сега стоят нещата е друг въпрос.
А що се отнася децата де ту псуват зависи как ще ги предразположиш.
Вицове има не само за учители но и за други те професии.
Яна самоирония, самоирония но всяко нещо си има граница.
winter е права за хирурзите особено се приказва че пиятн многоооо.
Нелина примерът е идеален и много показателен на какво е способен един учител  Peace

Имаме само едно общо нещо,  човеци сме.
Hug Hug Hug Което много често забравяме!

# 252
Оооо, хайде стига, де. Много пък сте чувствителни...... Шега беше, разбира се.....
Ако си мислите, че ми се работи шибан продавач в Мтел, вместо да се посветя на това, за което съм учила, това, което мога и ми носи удоволствие......   Така е и за парите, и за дрехите(както писа някой по-горе) и за какво ли още не..... На най-ниското стъпало СМЕ учителите - затова бягаме по други работни места....

Лично аз съм спорила в друга тема някъде (не мога да я намеря Embarassed), че в училище на учителя са му вързани ръцете...... Едно време строгостта на наказанията също беше друга..... Ще го псуват, ще се държат като келеши и т.н. , а учителят няма право дори да ги изгони от час..... (е , имаше някакви промени, де).... Всичко тръгва от къщи..... Дъщеря ми няма търпение да тръгне на училище, така говорим вкъщи...ето го показното. Но виждам още от детската градина как дечица и родители се държат с госпожите все едно са измет......

Вчера детето на приятелка я замяраше с чипс и й каза тъпанарка (дума от детската градина).... Е, учат такива думи , няма начин....
Но интересното беше как бащата се смееше - Ама той мислел, че е игра.... Ама каква игра, бе, каква..... То с майка си се държи така , после представете си какво ще е..... В училищие, ми вика, ще го научат ooooh!  Ти му разреши да се подиграва с родителите си, после чакай да уважава родителите си.... Шамарът не бил средство....... Я не ми обяснявай..... Никой не е казал да го биеш за щяло и нещяло това дете...... Наказанията си също приемало на игра.... Еми явно не знаят как и да го наказват.......

Въобщеее........ не са виновни децата, че са на тоя хал..... Ние сме виновни........ От там и училището и какво ли още не като институция.......

Освен това трябва да ви кажа, че учител се става мноооооого лесно. 50 процента от работещите учители въобще не са за това място. По университетите също дори ooooh!  Освен знания, назубрени от книгите, се иска още мноооооооооого - подход и психология най-вече...... Така че.... не се обиждайте....... При полицаите е същото, при военните и при кой ли още не......
Шегите са си шеги и имат право да битуват, важното е  да внимаваме какво говорим пред децата Peace

# 253
Много е права Winter.Живота е много шарен, хората също. Peace
Аз също имам педагогическа правоспособност, но никога не съм работила като учител.
Баба ми беше учител, много обичах да ходя при нея на работа и това ми беше някаква детска мечта.
Е осъществих я, но след прекарания стаж в училище (с 9 и 10-ти клас), реших че това не е за мен.Поне не сега.Кой знае живота какво ще ми предложи... Simple Smile
Та това си е професия като всяка друга, няма как всички учители да са некадърни, да са луди или не добре.Но вероятно има такива, които не са за тази работа.

Сигурна съм обаче, че никой в темата не е искал да засегне лично някой.Приемайте нещата с повече чувство за хумор. Simple Smile

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 09:36 от Ember

# 254
.

Сигурна съм обаче, че никой в темата не е искал да засегне лично някой.Приемайте нещата с повече чувство за хумор. Simple Smile
Peace

Общи условия

Активация на акаунт