ИЗРАЕЛ35

• 29 838
  • 287
  •   1
Отговори
# 165
 Мента Благодаря много,много, много за бързия отговор.
     Да, мисля да го държа теста на английски, макар че го има и на руски, но на мен лично английския ми е най-силен от езиците, които използвам. Само да вметна за Плюшка, че теста го има и на испански.  
   За времето и аз си мислех дали не е твърде скоро, но има само две дати за английски и едната вече е минала.  Хубавото е обаче, че изпита важи в рамките на 7 години,  идеята ми е да го изкарам юли, а през август започва подготвителен улпан в университета в Хайфа, за чуждестранни студенти Thinking. Но това само аз си се надявам, незнам дали ще е осъществимо, засега съм в процес на събиране на информация и преценяване на възможности Peace

# 166
  • София-България, Израел - където си поискам
Наина, бонбоните са едни мекички и сладички Grinning и в България ги има Peace сега не мога да се сетя името ,нещо близко беше newsm78. В готварския има една тема със снимки, тази гледах ,че една мама и е дала рецепта и снимка на домашно приготвени бонбони, изглеждаха невероятно.
http://vkusnoikrasivo.com/forums/viewtopic.php?p=8819#p8819
ето намерих рецептата и снимка Hug

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 20:14 от jakinik

# 167
  • T"A
Наина, има ги и в България, от кулинарния знам, че ги ползват за торти  Peace
Виж ги на снимка: http://www.perfectflavor.com/images/marshmallow.jpg
http://www.snowconfect.com.au/images/marshmallow_large.jpg

Набучват се на дърво и се държат близо до пламъка, като се внимава да не изгорят и да не пламнат

Ментов ми е казвал, че е много странно да летиш в самолет на Лаг бе'Омер, защото има страшно много пушек - все едно цялата земя е в пожар... А Плюшенето мече ще си спомни за медурат а-шевет (the campfire) - във филма събитията се въртят около този празник, не е за това, но като времева ос по-скоро, тогава се случват нещата...  Peace

# 168
  • София
Така сега да докладвам аз.
Значи минах 28-ма тема и вече съм уверен, че намеренията ми да се женя за еврейка отпадат. Ма значи като чета какви са документи, какви доказвания, какво е чудо направо не ми се мисли.  newsm62

# 169
Хей и аз да попитам във връзка за този изпит по Психометрия . За какво се държи и в Бг вариант на какво отговаря ?!
може би на това  Rolling Eyes  http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=15127Защо е равностойно на Тойфел и Сат ? Абе аз може и тъпи въпроси да задавам ама ми е пълно мато . Спомням си ,че сме говорили за това но нещо малко не съм на ясно .  Прежалих се , то ще не знам докато не  питам  Embarassed Wink

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 19:01 от אָבִיב

# 170
Наина, някой път като се лудна по печени маршмелоу си набождам на вилица и доближавам до газта -  hahaha същинска вещица ! Леко да се разтопи и да замирише на карамел ... ох , и край плажа вечер по тъмното като правим барбекюта печем такива маршмелоус . 

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 20:00 от petia911

# 171
  • T"A
Mimkis, подготвителен улпан е мехина-та, нали? Но това не е ли курс за полагането на изпит? Значи - ти искаш да го минеш след изпита, а не преди него...  Thinking Дали съм те разбрала правилно?
Мисля, че добре си си го планирала, не е нереалистично, според мен, само напред в целта и това е  Hug Аз държах кандидатстудентския след около година, прекарана в Израел, като до онзи момент учех иврит  Peace
За изпита се подготвях сама, но за GRE има много и достъпна литература, тъй че не ми беше проблем... израелският еквивалент на изпита, който държах, ми се стори по-труден (и до сега такъв ми се струва... )

Анди, този изпит, който тук наричат психометричен, е точно като Тойфел или Сат - има секция за пространствено мислене, за логически връзки, езикови (етимология, синоними) и т.н. Не е като тези, към които си дала линк, просто такова име са му сложили и така е станал популярен тук  Peace За кандидатстване във ВУЗ-ове е, универсален - държи се към национална институция за изпити, няма отделни изпити към всеки университет; оценката му е решаваща за приема + отлично представяне на матурите (в Израел са тип "руски матури" - по всички предмети)  Peace

За маршмелоу на газовия котлон не бях си помисляла  Laughing Ще се пробва, много творческо решение  Mr. Green

# 172
  • Някъде там...
Всички имате поздрави от Перах.Тя е от вчера в Слънчев бряг на работа.При първа възможност ще се разпише при нас и ще разкаже как протичат нещата при нея

# 173
  Честито на Перах, да и върви по вода както се казва  Hug

Дядо Хаджия разбрал си колко ни е трудно на израелските снахи, особено на тези, който сме най-отскоро женени( след 2003 да речем).
       Мента правилно си ме разбрала за мехината става въпрос. Идеята е, че в университета в Хайфа например има много предмети на английски, но до края на първата година се изисква да владееш и високо ниво иврит. Иначе и аз мисля,че на иврит са по трудни изпитите, сравнявах ги днес иврит, руски и английски. Мъжа ми се шокира от ивритския вариант, а на английския примерен не му беше трудно. Странна работа newsm78
       Лека вечер на всички!

# 174
Благодаря на всички ,които ми отговориха за бонбоните  bouquet

Виждала съм такива,имат вкус малко на гума Mr. Green,но пекани сигурно на друго докарват LaughingКато спомена петя за газов котлон,как ги пече,аз много обичам опърлени солети Joy Joy

# 175
Момичета , обичам ви  Hug

Лека вечер !  Wink

# 176
  • На дивана, под юргана

Лека вечер !  Wink

Ха така... ми ние необичани ли да си ходим...  Wink

# 177
  • София

Лека вечер !  Wink

Аз като казвам, че трябва вече да правим дружество за защита на мъжете никой не ми вярва. Ей на виждаш ли как ни игнорират вече.  newsm62

Впрочем да докладвам на уважаемото общо събрание, че сите теми на тоя форум бяха изчетени, а че на някои места даже и бележки съм си водил оти, че си ги пиша в мемоарите. Сега преминаваме към арабските 1001 нощ, които пък всъщност са 112 форумни теми.

Последна редакция: пт, 08 май 2009, 02:36 от дядо хаджия

# 178

Лека вечер !  Wink

Joy Mr. Green

# 179
Момчетаааа,я не се косете,нали знаете ,че вие сте  най-обичани!  Дядо Хаджи - ти внимавай с Шехерезада,че може да обичаме ,ама и ревнуваме ....

Наина,аз си пека солети на свещичка......

ДА си призная  - на мен този Фейсбук и Нетлог са ми много сложни....и нямам време да се занимавам с тях...Или аз остарях и нищо не разбирам или просто съм си глупавичка ....

Плюшка ,благодаря ти ,че пишеш на Мади.С голям трепет си проверява пощата всеки ден

Общи условия

Активация на акаунт