НОЕМВРИйчета добри, чакат вече летните игри

• 10 565
  • 295
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Добро утро!!!
Писах, писах, и си го изтрих!!!Сега не ми се пише повече.
Диданке как е Момо?
Как са и падналите ни дечица?

# 271
  • София
Добро утро!  Hug
Мая, аз знам че има моренце и в Бургас ама какво да направя като бургаските клиенти нещо се ослушват, а пък варненските само го канят по срещи мъж ми та да намажа и аз. Чакам ги да се активизират.
За пътуването с бебка в колата, честно казано си е много спокойно детето, през по-голямата част от пътя спи спираме за да я нахраня и после си поиграе с дрънкалките и пак заспива. Така че смело може да се водите. Ние сме замислили този уикенд да сме в Сандански та ако има от тамошния регион да свирнат за среща. Мъжете си организираха поход с мотори и  ние ще ходим с колата да се киснем в басейна.

Хубав ден на всички  Hug

# 272
  • Стара Загора
Мая, изобщо не бива да те спира беба да пътувате! Ние също много пътуваме, тъй като мъжът ми е от Шумен, освен това обичаме да ходим насам-натам, преди не се спирахме, а сега с малката е още по-готино. Мога да я оставям на майка ми винаги, но не искаме, все пак сме си семейство и няма да се чувстваме добре без нея!  Стефче нямаше 2 месеца, когато ходихме до Шумен за първи път, после когатобеше на 4 м. я водихме  в Рибарица, оттам пак на Шумен, до Пловдив ходим често... Храним се сновно в ОМВ Joy, преди проспиваше пътя, но сега се събужда, все пак е голяма вече. Омръзва й в столчето, взимам я за малко, после пак вътре и така Simple Smile Пътувай си спокойно, ще видиш колко е приятно!

Освен това да допълня Simple Smile Аз много обичам да се возя (не съм шофьор), в началото ми беше малко неудобно на задната седалка, но вече свикнах и ми е много приятно да съм до  бебчето ми. Нямам намерение да се местя скоро Joy А и тези дни мъжът ми затъмни задните стъкла и направо стана идилия Simple Smile А когато почне да разбира Стефи, ще е още по-забавно Simple Smile Имаме портативен ДВД-плейър на който например ще си гледаме филмчета, докато пътуваме... така си представям нещата аз Simple Smile

Последна редакция: ср, 13 май 2009, 10:11 от Astera

# 273
Ами за пътуването ,ние ходихме до Добрич и обратно и на моменти даже забравях,че има бебе в колата  Mr. Green Спирахме да я преобуя и нахраня (ние на по кафе) после тя си се забавлявва и заспива  Hug
 Днес бяхме на доки ! Ели, не сте само вие и на нас ни се смяха за темпото  Laughing...,но пък сме качили 600гр  bowuu .Резултата е 8кг ,на мама шушонката сладка ...Педка каза да забавя кашата и да я давам само от време на време ,че нали помпала децата ...а ние сме далеч от манекенските мерки  Embarassed
Целувки на всички Hug

# 274
Добро утро  Hug

# 275
  • София
Крис върти номера. Rolling Eyes Не иска да спи без мен Tired. Сега е нашата спалня, гушнал се е в завивките и е доволен. Laughing Ето малко снимки да видите колко е пораснал, последните са на въпросната спалня, гледа блажено Joy:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=342351&pid=12246076

# 276
Пфуу, не мога да сколасам да пиша, все ме карат да работя  #Cussing out Не ги е срам, какво е това нещо  Mr. Green

Да питам аз - захранено бебе (захранено горе-долу де, че наш момък яде по 40 мл пЮре на обяд и толкоз) на колко дена ака? Тоест след колко дена да се притеснявам? В началото акаше всеки ден, след като хапна ябълка 5 дена нищо, та се принудих да му сложа свещичка, и после 3 дена нищо и на четвъртия плачеше и пак свещичка, но край с тая работа! Иначе вчера почнах и оризова каша да въвеждам и смятам след това круша да е. В тази връзка, колко дена се въвежда кашата?

Фафи от съвсем бебе е непрекъснато с нас, така че съвсем спокойно се вози в кола. даже се канехме да идваме с кола до България, но накрая се отказахме - Фафи и аз ще пътуваме със самолет, татито с кола, че да имаме читава кола в България  Mr. Green

И аз като Пепена все питах за националната среща, ама отговор - нъц  Thinking

# 277
За кашата: аз започнах с елда (някъде пишеше че спомага за редовно акане), първо се дава по 20-30 грама и постепенно се увеличава за 10дни може да се стигне до пълна порция. Али не е фенка на кашите и затова и слагам и малко пюре, за да мине номера  Wink.

Шамс, до седем дни е нормално да не акат кърмените бебета и след това трябва да се помага. При захранването е нормално да се получава запек, но  след втория месец нещата трябва да се нормализират.

# 278
Шамс   а и ябълката и оризовата каша запичат да знаеш. Иначе ние като почнахме пюре /като вас само на обяд / почнахме да акаме всеки ден по веднъж най-малко. Но аз започнах с тиква и после тиква с картоф, които все разхлабват и регулират. А каша ще почвам да давам сега само че и аз чаках да прочета как се процедира с нея. Hug

# 279
С неакане и ние имахме проблем отначало. С картоф и морков я бях запекла явно. Купих круша и докато се приберем вкъщи да я дам, се започна с акането. И оттогава се омазва цялата по 4-5-6 пъти дневно  Crazy Навън не мога да я изчистя и все тичаме към вкъщи от морската- следва миене от раменете надолу и преобличане нацяло  ooooh! и така всеки път  Mr. Green

# 280
Тази сутрин бяхме на консултация - 9750гр. и 73см. Сложиха му и ваксини. Дано ги понесе добре.
Шамс, за акането наистина 7 дни е максимумът, въпреки, че съм чела, че и до 10 дни може. Но това последното май е само за кърмени, незахранени бебета. Влади и той не е много фен на акането. Много често му се случва да не ака по 4-5 дена. Забелязах, че ако в един ден не му дам пюре, а само кърма, на следващия ден сам се изаква (така да се каже разтоварващ ден  Laughing) Оризовата каша наистина запича, а също и морковите и ябълката. Пробвай тиква, сини сливи, кайсия - тези пюренца доста добре действат на коремчето.
След ваксинация давате ли превантивно Панадол, или само в случай, че вдигне температура?

# 281
Еееее, Сиска, вие направо сте размазали кантаря, Браво   Party  Party  много добре расте Влади, супер!!! и ние днес сме на консултация, да видим какво ще покажат мерките, но Момо е само на млекце, не ми се вярва да вдигнал много тоя месец, ще видим. Аз Панадол давам винаги след ваксина, че имам лоши спомени от първата ни ваксинация - 3 дни с мн висока Т  Sick
Иначе продължавам да давам Стодал на своя глава, поне кашля по-рядко, пръскам Стеримар, чистя му нослето с клечки... тя педка ще каже какво да давам. Вчера се опитах да му дам чай от шипки с мед, ама не се излъга, въпреки че беше доста сладко, ако беше по-голям, можеше да му дам нещо за смучене, а сега като не ще нищо  newsm78 но ако и да го боли гърлото, по цял ден си пее и се хили, няма Т, надявам се съвсем скоро да е като пушка  Laughing
Ние може би към края на месеца ще палим джапанките към Иракли, та като затръгваме ще искам телефона на някоя от варненските мами, да се видим в Морската. Ама и на Калиакра рок феста искаме да ходим, та от сега съм се зачудила как се ходи на рок концерт с бебе..  newsm78 дали да не вземем и някоя баба с нас..ама има още време.
Алекса, много е пораснал Крис  Peace и като го гледам ка се е намърдал на спалнята, няма да ви е лесно да го отучите  hahaha
Шамс, пробвала ли си с мушкато или термометър? знам, че не хубаво, ама и тия свещички...  newsm78
за пътуването - само до Сандански сме ходили с бебето, то е на 2 часа път, но даже не сме спирали за кърмене - кърмих си го в движение, за радост на всички тираджии  Joy

# 282
Здравейте, мами!  Hug
Бубе, Честито прическа! Много ти отива!   bouquet
Мимето, аз захранвам в момента с каша. Докторката каза, че се въвежда по-бързо - за седмица. Добре е първо да се започне с оризова, царевична или соева. Без плодове и без глутен! Ние сме на кърма и затова й правя кашата с вода. Но като я въведа хубаво, ще й взема едно АМ и ще разреждам с него.
Шамс, моята госпожичка се храни точно като Фафи - изяжда по 40-50 мл. зеленчуково пюре. Иначе си е на кърма. Откакто яде пюре, макар и толкова по малко, ака всеки ден. Но аз по принцип гледам да й ги правя колкото се може незапичащи - слагам повече тиквички или спанак.  Peace От 3-4 дни въвеждаме сега и каша.
Диданка, може да даваш Стодал. Той е хомеопатичен. Но мисля, че чаена лъжичка е много. По-добре кафяна!  Peace
Ех, Иракли е супер! Надявам се да го посетим и това лято!

Последна редакция: ср, 13 май 2009, 13:01 от utro77

# 283
Ние сме на кърма и затова й правя кашата с вода. Но като я въведа хубаво, ще й взема едно АМ и ще разреждам с него.
Шамс, моята госпожичка се храни точно като Фафи - изяжда по 40-50 мл. зеленчуково пюре. Иначе си е на кърма. Откакто яде пюре, макар и толкова по малко, ака всеки ден. Но аз по принцип гледам да й ги правя колкото се може незапичащи - слагам повече тиквички или спанак.  Peace От 3-4 дни въвеждаме сега и каша.

Утро, аз вчера кашата му я направих с кърма. Бе изобщо пробутвам продукцията по всички възможни начини  Mr. Green Иначе Фафи също като почнахме пЮре си акаше всеки ден и близо месец никакви проблеми не сме имали - нито с картофи, нито с моркови. Тиквата не се хареса особено, но тиквичките   chef

Иначе кашата вчера я почнах, не може да е от нея.

Диданка свещичките са глицерин само, за бебета. Действа като, хм, размеква запечената част... На мен ми се беше наложило да ги ползвам веднага след раждането, че пиех желязо, което страшно запича и беше ужас с тия шевове  Sick

# 284
Разпореждане

На временно изпълняващите длъжността по промяна на темата.
smile3532 smile3532 smile3532
(извинете хванала ме е лигата)
Сега сериозно-намислили сме с Валето да правим нов колаж на вече попорастналите ни дечица.За целта трябва да качите снимки на бебоците в албума за колажа, който се намира на първа страничка.На снимките трябва да се виждат хубаво личицата на децата, защото самата рамка го изисква.Валето е надписала нашата снимка, която да ви служи за образец как да си ги надписвате.Краен срок за качване на снимките е 25 май 2009г.

Малеле то стана като един офиСиален документ hahaha

Общи условия

Активация на акаунт