Примерна схема за захранване (15)

• 51 000
  • 507
  •   1
Отговори
# 225
Въвела съм оризова каша (давам я от 20 дни), а сега внимателно започвам въвеждането на плодове и зеленчуци. Кои са удачните комбинация на плод (респ. зеленчук) + оризова каша?

ябълка, круша, (банан също, но е запичащо + ориза особено.. )
тиквички, броколи (морков също, но и то + ориза - запича)

Но горните 4 варианта спокойно можеш да ги пробваш  Peace

# 226
Благодаря duhi_puhi . За банана ще изчакам още месец, защото е по-чувствителна, Но горните 4 варианта ще пробвам! А комбинацията с тиква, пъщарнак?

# 227
Благодаря duhi_puhi . За банана ще изчакам още месец, защото е по-чувствителна, Но горните 4 варианта ще пробвам! А комбинацията с тиква, пъщарнак?
Тиквата я пропуснах, че не й е сезонна и не се сетих  Embarassed - можеш да пробваш  Peace
И пащърнака също става за начало Simple Smile

Следя ви аз  Hug Дано й харесат повече пюренцата поне от кашата..

# 228
  • На бял кон в Pierrefonds
Въвела съм оризова каша (давам я от 20 дни), а сега внимателно започвам въвеждането на плодове и зеленчуци. Кои са удачните комбинация на плод (респ. зеленчук) + оризова каша?

И аз започнах с оризова каша, след това дадох сладък картоф, тиква, морков и ябълка. Следват тиквички, банан и круша. За да не се запече бебето е важно да кърмиш преди да дадеш твърдата храна и да му предлагаш водичка. Банана може да предложиш леко бланширан в началото, макар че казват, че ако е добре узрял може и суров.

# 229
Следя ви аз  Hug Дано й харесат повече пюренцата поне от кашата..
Hug Дано! Дано!
Вече пробвах морковче- не и хареса...Борбата продължава  Praynig
abutikon, за банан ще изчакам, защото съдържа хистамин. Благодаря за идеята за сладкия картоф (нали не го консумираме, никога нямаше да се сетя newsm78)

# 230
Купа, Шада, мерси много   bouquet

# 231
Добро утро момичета,

Имам въпрос.....вчера за първи път дадох краве био сирене.......сега забелязвам, че от вътрешната страна на ръчичката на детенце има обрив със малки пъпчици...снощи преди да я сложим да спи нямаше нищо.....и сега чудя се дали е от жегата или е от сиренето....
Каква трявба да е реакцията след захранване със сирене....четох разни неща...но искам тук компетентно мнение Wink)))
Детенце е на 1 година и 1 месец....

И друг въпрос....как съхранявате био сиренето.....незнам  как да подходя....саламура ли да напрасвя....дайте моля ви съвет, как процедирате!

Благодаря предварително!

Хубав и слънчев ден!

# 232
Имам въпрос.....вчера за първи път дадох краве био сирене.......сега забелязвам, че от вътрешната страна на ръчичката на детенце има обрив със малки пъпчици...снощи преди да я сложим да спи нямаше нищо.....и сега чудя се дали е от жегата или е от сиренето....
Определено е от жегата Simple Smile
Ако има реакция - най-вероятно ще е по цялото тяло.
Научете ги тия обриви от жегата, че тепърва започват  Rolling Eyes Моето колкото и да е голо.. пак успява да се опъпчи целия като се изпоти малко  ooooh!
За съхранението - аз си слагам цялата бучка във вода, ама за 1 седмица се омита..
Иначе можеш да слагаш малки парченца.. а другото да си го държиш на бучка..
Всъщност нямам идея колко са големи "порциите" на туй БИО сирене, дето продават.. но не купувай по много като за начало  Peace

# 233
A
Определено е от жегата Simple Smile
Ако има реакция - най-вероятно ще е по цялото тяло.
Научете ги тия обриви от жегата, че тепърва започват  Rolling Eyes Моето колкото и да е голо.. пак успява да се опъпчи целия като се изпоти малко  ooooh!
За съхранението - аз си слагам цялата бучка във вода, ама за 1 седмица се омита..
Иначе можеш да слагаш малки парченца.. а другото да си го държиш на бучка..
Всъщност нямам идея колко са големи "порциите" на туй БИО сирене, дето продават.. но не купувай по много като за начало  Peace

И аз предполагам, че е от жегата, но искам да съм сигурна Wink))
Био сиренето се продава в разфасовка по 400 гр....няма как да вземем по малко.....и няма толкова бързо а се изяде.....

# 234
Като стана дума за реакция от сирене - да питам и аз. Като давам сирене се появяват едни червенини около устата, които изчезват за около час. Явно са някаква външна реакция от контакта със сиренето, а не храносмилателни (много бързо се появяват и не са по цялото тяло). Това превъзмогва ли се или да спирам сиренето за сега? Появят се и от краве, и от овче.

# 235
Като стана дума за реакция от сирене - да питам и аз. Като давам сирене се появяват едни червенини около устата, които изчезват за около час. Явно са някаква външна реакция от контакта със сиренето, а не храносмилателни (много бързо се появяват и не са по цялото тяло). Това превъзмогва ли се или да спирам сиренето за сега? Появят се и от краве, и от овче.
Щом изчезва толкова бързо не мисля, че е проблем..
От други млечни става ли така? .. или само от сирене?

# 236
duhi_puhi, други млечни още не съм давала. Не се е появявало то друго, но пък и нищо такова солено не съм давала.

# 237
duhi_puhi, други млечни още не съм давала. Не се е появявало то друго, но пък и нищо такова солено не съм давала.
И аз предположих, че може от солта да е - колкото и да е обезсолено, пак има.. А солта си е дразнител..
Виж ако въведеш скоро масло или извара - дали и там ще има такъв проблем..

# 238
Момичета, аз пак с моя въпрос, ще помоля някой компетентен за отговор или пример как и кога е въвел мазнините Hug

"Ако разбирам правилно, след 6-ти месец, тоест след захранването, се дава растителна мазнина по половин лъжичка в пюрето (домашно или готово)? А след като маслото се въвежда чак след 8-ми месец, как се спазва следното:

Дневната норма от мазнини обикновено се покрива с храната и кърмата/АМ, плюс добавянето на 1/2 до 2 ч.л. мазнина в пюрето или кашата. Обикновено половината от това допълнително количество е масло, другата половина – някакво растително олио."

# 239
Мазнините ги въведох към 7м. със зехтин..
Масло и млечни дадох чак на 15-16м.

В месото също има мазнини достатъчно, колкото и да е изчистено от тях Simple Smile
Също и в кърмата..

Та ако добавяш по мъничко и в пюретата, което е необходимо за доброто усвояване на мастноразтворимите виамини, е съсвсем достатъчно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт