Най-слънчевият празник приближава - на една годинка Юнчетата скоро стават!

• 15 862
  • 294
  •   1
Отговори
# 150
  • И аз не знам къде...
За евтиното и скъпото и аз да ви кажа - не винаги в нашата родина скъпото е хубаво  ooooh!! Първите му обувки на Жожо са Бенетон. Много са меки, удобни и красиви бяха като ги взехме. Сега изглеждат ужасно. Но гадното е, че те изглеждат така от едва третото им обуване  Crazy! Да ме е срам да го изведа с тях  #Crazy!

Тези на Коки са наистина много готини, ама аз така и не се нагласих да отида до магазина в които ги продават в Стара Загора  Embarassed! Тези на Капчица ги взех за 37 лв, но те се броят подарък от леля му на Жожо за РД  Grinning! За втори и трети чифт, от които ще имаме нужда, ще огледам вече и по-евтините предложения  Peace!

За слънцезащитните кремове - за сега ползвам Мустела 50, но много трудно се размазва и става само за лице. Не виждам как ще намажа цялото тяло на детето с това чудо. Дерматолог ми препоръча на Avene  Peace!  И тук цената му е 37 лв, но поне не е 50мл като Мустелата  Peace!

И моите пари ги няма още! От НОИ ми обясниха, че е заради годишното преизчисляване, което трябва да приключи до края на тази седмица, т.е. днес и след понеделник вече можем да ги очакваме. Дано до края на другата седмица да ги преведат все пак!

# 151
  • София
Аз сега купих слънцезащитно Eucerin спрей 50-ти фактор. Ще го видим как е. Тя Марина е мургава като мен, но в аптеката ми обясниха, че било добре с висок фактор да я мажа все пак.

Днес яде детска кухня. Ми.... хареса и. И аз опитах малко - според мене става. Ще видим нататък. Взехме от "Кухнята на мама Люси", четох добри отзиви за тях - дано. Докъм 12.30 го докараха.

Поздрави.

# 152
Бях ви дала един сайт да си проверявате козметичните марки колко са безопасни. Мустелата, примерно, мисля, че не беше сред тях.

За спането по корем Ясен така спи системно, Маги- не. Маги има леко изкривяване в крачетата / ходи навътре / и се оказа, че е от лошо сядане. Никой не ми е казвал, че спането по корем е вредно, нито д-р Райков, нито тук. Освен в един случай, писах кой.

# 153
  • И аз не знам къде...
За крачетата на Х забравих - големия ми племеник е така. Никога не е спал по керем. Не обичаше. Явно не е от това  Peace!

Вери, можеш ли да го пуснеш пак линка на този сайт? Аз пак съм го пропуснала  Blush!

# 154
Бебешки слънцезащитни, където май само Мустела срещам от познатите. Има 2 вида, които са с опасност за здравето 5-ца, а УВ пропускливост- 0.
http://cosmeticdatabase.com/browse.php?category=babysunscreen

За Chicco нищо не ми изкарва. А  Eurecine и Avene ги няма при бебешките продукти.

Цялостна статистика за Мустела:

http://cosmeticdatabase.com/wordsearch_free.php?hq=mustela&go=go

# 155
Аз слънцезащитен взех на Себамед 30+.

Обувки още не съм купувала, защото Мартина не изявява никакво желание да ходи и май няма смисъл за сега да давам пари, пък после да й умалеят. А и за лятото може би някакви сандалки направо ще купуваме  Laughing

# 156
Аз знам, че не трябва да е 50 фактор за бебе, защото има много консерванти. По-добре било с 30. Аз още миналата година й взех Клоран, но не че вече не загоря яко на лицето и на ръцете. Докато се усетих да я мажа и то ...
Моята девойка много хареса пюрето от кухнята, ама то си беше и хубаво - пиле и грах. Виж кремчето беше толкова сладко, че ... аз го изядох  Laughing

# 157
  • варна
 За който се интересува ще пусна един линк, където се свързва спането по корем и седенето като жабче с хикс - походката. Има и за обувките съвети.http://www.livebg.net/psbh-digest/digest27bul.htm

# 158
Аз моята госпожица с нищо не я мажа, дали е много вредно Rolling Eyes. И тя е черничка като мен и вече има доста загар на ръцете и лицето.
Ние на пряка слънчева светлина от 11-15ч не излизаме. Миналото лято педи ми каза да не я мажа, ако не я излагам в тези часове на слънце, а сега не съм я питала още. Но ако ще взема, няма да е 50 фактор. Сестра ми маза племеникът ми с такъв като бяха на море за пръв път с него. Ами детето грам не почерня за 14 дни. За мен това означава, че освен всички вредни лъчи, мазилото е спряло и всички полезни такива Thinking

За съжаление нямаше сандалки като на Коки днес като проверих. Само големи номера. Другата седмица ще имат зареждане и пак ще проверя.

Диди днес се сдоби с чаша със сламка, ще видим дали ще й хареса  Mr. Green.

А да попитам вие как мислите да обличате децата лятото. Аз се притеснявам, че ако е с къси панталонки или с полички и сукманчета, може да си ожули коленете в процеса на прохождане newsm78. Днес й взех едни панталонки, които могат да се носят и като къси и като по-дълги. Струват ми се удачни като вариант Peace

# 159
Орхид, в материала, който даваш, обясняват точно това, което и аз казвам.  Laughing

фиг.2- развиха ми теория, че Ясен точно така бил стоял в утробата и затова ходихме 2-3 пъти по ортопеди. В крайна сметка казаха, че щял да се оправи като проходи.
фиг.3- и аз за такава поза говоря, иначе като цяло може да се спи по корем.
фиг.4- Маги така седи/седеше и резултатът казват не е закъснял. Сега ходи навътре.  Confused Трябва да седи колкото се може по турски, за да се оправят крачетата.

Галче, мен ако питаш, може и без крем.  Wink

# 160
  • София
Дари Жорко ме изпълни колко е изобретателен Joy Joy smile3501, а за обувките на бенетон най-вероятно са били декоративни и  затова така е станало.

Тези сандалки на ufo май ще се окаже, че в София са по 40-50лв. Thinking. Като гледам как с големината на града расте цената от 10 на 25 ooooh!

Аз и преди съм писала за слънцезащитните - трябва да се взимат само за бебета, но те винаги са само 50 фактор, защото са само с минерален филтър - молекула, която отразява светлината и по този начин предпазва (т.е. самите кремчета са твърди и по-трудно се размазват, но са най-безвредни). Всички останали имат и химичен филтър - молекула, която поглъща светлината и се разпада, това са по-малки молекули и вече могат да алергизират.

Аз миналата годиан ползвах на chicco, сега съм взела на Мустела за бебета 50, защото има и за деца (по-горе обесних разликата).

Гали и аз се опитвам да науча Марти да пие със сламка, но не става. Нито да духа свещичка Tired

За градинките не ми се коментира, няма къде да си изведеш детето  #Cussing out

Ами ще жулим колена сега лятото, то само с дълги панталони не става

# 161
  • варна
 Да Вери, аз затова го пуснах, да видят майките как не е правилно да седят децата, защото баткото освен че спеше по корем, седеше да играе и в тази жабешка поза.
 Тя, между другото много лесно се заема ,ако крачетата са с малко помвишен тонус.Боян все му идваше да седне така в началото ,но сега като знам, че не е хубаво, не му разрешавам.
 Хубави пози за седене са по турски и седене върху пети - дори са ни част от рехабилитацията в момента.
 Аз също не мажа с крем,засега мисля да не купувам ,предпочитам да засенчвам главата с шапка, сенник или чадър и да не водя по жегите навън.Като тръгнем на плаж сутрин,ако се налага тогава ще купя.
 Хехе, Веси и Боян не ще да духне свещичка, но си секне носа сам Joy

# 162
За да не се жулят коленцата Цък  Hug

# 163
За да не се жулят коленцата Цък  Hug

Аз като си знам детенцето, това хич няма да ни влезе в употреба. Тя веднага ще се наведе да го разгледа, да го опита, да го махне hahaha. Ще се придържам към по-дългите панталонки, те са тънички Blush

Веси, Марти има още един ден да се научи да си духа свещичката Wink

Орхид, мерси за инфото  bouquet

# 164
Гледам за слънцезащитни кремове станало дума.. Wink Аз още преди да заминем правих проучване и накрая, след препоръките и на педито, и на дерматолог, взех крем на Авене, фактор 50, който не е за бебета конкретно, но е за хора с много бяла и чувствителна кожа, хипоалергенен е и с минерали. Peace Освен това, въпреки че е сравнително гъст, се разнася много лесно и до минута-две попива в кожата и не остава бяло. Simple Smile Йойо под Карибското слънце я мажех всеки ден, сутрин и следобед отделно, и тук като дойдохме беше по-силно слънцето та я мажех всеки ден. Но сега започна да захлажда вече и спрях да я мажа. И друго да ви кажа - недейте да разчитате на шапки, защото в горещината това е последното нещо, което дечковците ще изтърпят на главата си. Laughing Казвам го от опит; знам, че е добре да има шапка, обаче наистина запарва доста, а и Йоана понеже има доста коса, дори се потеше и косата й беше направо мокра отдолу. Та като се усети, щрак и я мята на земята. Wink Количката има и сенник, но на тези летните колички сенниците им са сравнително малки и почти никаква работа не върши. А чадърче - незнам, ама на мен са ми страшно неудобни, заемат доста място настрани и все ще ги шибна някъде, пък и не виждам накъде бутам. Mr. Green Не ги тача и не ги ползвам. Предпочитам да я намажа и да ми е мирна главата. Забелязвам леко потъмняване по лицето, краката и ръцете й, но не е било червено или изгоряло. Flutter

И аз не съм съгласна, че във Варна нямало евтини обувки. Naughty Ние изкарахме зимата с няколко чифта обувчици, които освен, че са хубави и стабилни, са и на хубавата цена от 10 лв.  Peace Румънски са, от там ги носят директно. Купувам ги от едно магазинче на пазара във Владиславово, разбира се ако търсиш по главната в центъра няма да намериш евтини обувки. Wink Иначе да, хубаво е да са качествени обувките. Сега вече като ходи повече малката, не ми се скъпИ и й взех два чифта сандали от естествена кожа, които излизат на цена към 50 лв. Peace Само за едно се видях в чудо - преди да тръгнем от Варна, Райков препоръча обувките да бъдат абсолютно плоски вътре, тоест без свод. Каза ако имат такъв да го махна. А тук смятат точно обратното - че трябвало да има свод. Едните сандали, които взех са със свод, другите са без. Rolling Eyes Май ще го махна въпреки всичко, по-правилно ми се струва да бъдат без никакъв свод. Thinking

Коленца ще жулим, и лакти ще жулим, и какво ли още не. Laughing И цицини по главата ще имаме сигурно. От сега предусещам. Mr. Green Едва ли има дете, което да не е имало рани по коленете. Wink

Мари, цунки за малката кокетка. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт