СТРАСТИ - Градините в СОФИЯ

• 59 084
  • 1 808
  •   1
Отговори
# 1 500
  • София
Не, за родител, отглеждащ сам детето си точка няма.  Peace
Но съм 1000% убедена, че майки, които просто не са сключили брак с бащите, са си нацвъкали някое от тези предимства и сега ще изгорят при записването /като са мислели, че откриват топлата вода като просто не попълнят профила на бащата или нещо подобно/.

# 1 501
Но съм 1000% убедена, че майки, които просто не са сключили брак с бащите, са си нацвъкали някое от тези предимства и сега ще изгорят при записването /като са мислели, че откриват топлата вода като просто не попълнят профила на бащата или нещо подобно/.
И тук е момента да отбележим, че ще е добре ако има не само директор-родител в кабинета при записването, а и няколко нормални люде , които да са отговорни и да следят за стриктното представяне на документацията Peace Иначе пак ще има доста "спонсори"

# 1 502
гледам това http://kg.sofia.bg/?page=news&id=192
неразбирам как така не се знае точно колко са местата и точно колко са децата
то по тяхните сметки излиза че като ни дойде реда за първа градинска, направо ще има незапълнени места в дг.. newsm78

има ли някъде точни данни?

# 1 503
  • София
Ники, не ми се вярва да има такива, трябва да си доста прост или нагъл за да го направиш това.  То е ясно, че почти 50% от родителите живеят на семейни начала или аз мисля много освободено, защото за мен това няма значение, как живея с бащата на детето ми, важни са грижите,обичта и т.н..... Ама ако е имало възможност да се лъже и по този критерии, то тогава егати критериите , егати проверките.

Съгласна съм с това :
И тук е момента да отбележим, че ще е добре ако има не само директор-родител в кабинета при записването, а и няколко нормални люде , които да са отговорни и да следят за стриктното представяне на документацията Peace Иначе пак ще има доста "спонсори"
Дано е възможно наистина.

# 1 504
  • София
Ох, Нели, къде живееш бре, душко? В съседната има мимаше мама, която се ядосваше на отнетите точки по К4 баба/дядо/майка, защото детето имало леля в ДГ.  Joy  Ще излезнат доста нейни подобия.
Да си лъжат в системата - ОК, въпроса е да не минат при записването.  Peace

# 1 505
  • София
Ох, Нели, къде живееш бре, душко? В съседната има мимаше мама, която се ядосваше на отнетите точки по К4 баба/дядо/майка, защото детето имало леля в ДГ.  Joy  Ще излезнат доста нейни подобия.
Да си лъжат в системата - ОК, въпроса е да не минат при записването.  Peace
Ми как къде , в страната на "чудесата" ... Laughing, въпреки че много исках дъщеря ми да се класира тази година и все на чудо се надявах , ама не ме огря.
И аз се надявам , тези които са излъгали , ако има как да не минат при записването. Не им знам причините да излъжат , но все пак всички искаме и имаме причини децата ни да посещават ясла/градина , но не всички се правим на ударени или всемогъщи. Ако не ни е наложително, ще си ги гледаме и до първи клас , поне аз нямам нищо против, ама ми е наложително , познайте от първия път, защо ми е наложително ......  Wink, ама не лъжа в системата , пък и пари за подкуп нямам Laughing

Последна редакция: нд, 24 май 2009, 00:16 от nellyani

# 1 506
оставили са ми коментар в блога за:

Цитат
ОДЗ 34 в Дианабад. От години там е настанено също частно училище
  Confused

та може да се добави в онзи списък  newsm78

Нека да си проверят актуалността на информацията. На мен ми казаха че в 34 ОДЗ частното училище се е изнесло и се прави или ще се прави ремонт с идеята септември помещенията да са готови за прием.

# 1 507
  • Върху лъчите на Слънцето.

Не могат, ако бащата е дал имената си на детето.

# 1 508
  • София
Не могат, ако бащата е дал имената си на детето.
Ясно е, че не могат, но съм сигурна, че ще има опитали.  Peace
Както и ще гледам сеира на "бабините дечица" как едно по едно ще отпадат. Защото и аз знам имената на няколко истински служителки в ДЗ, но не мога да докажа, че са баби на детето ми, а както вече някои разбраха от горчив опит - да има леля - не ставало.  Laughing

# 1 509
  • На края на вселената!
Мама Иги, съветвам те да си вземеш всичките документи и в общината при Минчева. Да си потърсиш правата и обяснение за изчезналите точки. Процента над 71% ли е в ТЕЛК-а? Не мога да си представя, че е вън детето. Опитай там  Hug

# 1 510
И моето дете е вън от класирането. Точките ни са 10.1, на трето място сме в списъка по соц. критерии (три деца в семейството и сестра в същата градина) , но прием за набор 2008 е 0 в желаната ни градина.  За догодина същата ли ще е процедурата или вече направеното до момента е достатъчно? Ако влезе детето ми догодина ще е на 2 г. и половина и ще се забави като цяло всичко - и предучилищната група и училище.... Замисляте ли се, че след две,максимум три години ще е страшен ужас с училищата? И дали точно сега пред избори не е момента за още повече медиен шум за да се предвиди и избегне проблема с училищата? Защото не всички могат да си позволят не само частна ясла, но и частно училище за начален курс!

# 1 511
  • София
E, ти ги "гръмна" десетте точки в градина,чийто прием е 0 броя ли?
Не разбрах кое и защо ще се забави поради това, че детето ще е на 2, когато тръгне на ясла?

# 1 512
  • София
Отдавна повечето родители сме се "сетили", че ще има проблем и в училищата... Затова ще участвам в протеста.

# 1 513
Да, но защо протеста го определиха за 1 юни? От опит казвам  - това е работен ден и няма да бъде подкрепен! Знаете ли колко подкрепа ще има в нета, и колко никаква ще има на улицата?
Трябваше да е неделята, 31.05, нищо, че не е работен ден! И ако не последват мерки, медиен шум и т.н., тогава да се направи вече в работен ден, като аз бих казала с блокиране на някоя от ключовите улици на града. Те всички така протестират - разгонват фамилията на цяла София, ама ги разбират и по селцата какво са направили. Майките все за мирни протести апелираме, пък си играем на топка пред парламента и пеем бебешки песни, и на никого не пречим, следователно си стоим нечути. Naughty Мое мнение.

/това за училището и аз го мисля от миналата година. Защото след 3 години ще бъде ад. Сега закриват училища, едва събират паралелки, но след 2-3 години..... ooooh! Crazy/

Нани, защо не кандидатствахте в градина все пак с някакъв прием?Така сте си вън...макар че ако сте единствени кандидатствали с такива точки може да се надявате някое дете да се премести/напусне и ще влезнете, но е малко вероятно/. Ама вие гледам сте и трети. Е, три деца няма да отпаднат почти сигурно е. newsm78

# 1 514
  • София
Може и вече да е обсъждано, извинете ако е така, но може ли някой да ми обясни защо например:

1. В ОДЗ 69 децата с 8.2 т. имат номера, след като не са гранична група и има приети дори със 7.1 т.?

2. В ОДЗ 3 няколко деца с 8.1 т. имат номера, както и няколко деца със 7.1 т. - класирани. Освен това някои от децата, които са с 8.1 т. по първо желание (лично ги познавам) нямат номер и не са класирани???
Ще се опитам да ти обясня как е станало това. Дължи се на факта, че няма как жребият да се тегли едновременно за всички гранични групи и стават размествания. Да речем, че в един момент в 69 ОДЗ граничната група е била за деца с 8,2 точки. Изтеглили са им номера и са ги подредили. После част от тях са отпаднали, защото на друго място са ги подредили по по-предно желание. Те отиват на другото място, а на тяхно място в 69 се подреждат следващите, които са дори с по-малко точки. Точно затова от Сирма казваха, че списъците не са добра индикация за шанс, защото децата кандидатства на повече от едно място.

Общи условия

Активация на акаунт