За лукЪТ и неговите качества и свойства...

  • 9 700
  • 95
  •   1
Отговори
# 75
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Съобразявам се обаче с това дали ще говоря с хора след консумацията му.  Confused

сега се сетих:



дивият лук има вкус на чесън, но след това няма дъх Peace
нито някакви остатъчни миризми...

аз си правя песто с див лук и го ползвам за супи и спагети

# 76
  • France
  • Мнения: 726
Как се прави туршия от чесън?

# 77
  • Мнения: 7 723
Как се прави туршия от чесън?
Ох лелееееееее...тва колко пие ooooh! Crazy

На въпроса- аз си я купувам готова.
Страхотно е Crazy
Предполагам, че се прави като друга туршия... Thinking

# 78
  • София
  • Мнения: 15 828
В къщи само аз и внука наблягаме на лука.Но не прекалявам, слагам само за аромат.Обожавам свинско с праз лук.

# 79
  • Мнения: 13 590
Използвам лук в индустриални количества. Хапваме го във всякакъв вид, но лучена пилешка яхния и кавърма ми гълтат по 1-2 килца лук  Crazy.
Туршия от чесън прави свекърва ми, трябва да взема рецептата.

# 80
  • France
  • Мнения: 726
papi6, вземи рецептата, от мен мезето и пиенето  Laughing
Веднъж ядох туршия от лукчета, ама бях малка и не пиех  Mr. Green та затуй не оцених по достойнство...Сигурно се прави като чесновата....Имате ли идея?

# 81
  • Мнения: 1 650
И тримата обожаваме и лук, и чесън. Слагам във всичко възможно...

# 82
  • В голямото море...Живот
  • Мнения: 765
Вчера правих една риба,с мнооооого лук.
Щом милото не ми е оставил,значи е било страхотно/той принципно не харесва моето готвено/ - а беше цяла тава  ooooh!
Искате ли рецепта?

# 83
  • Den Haag
  • Мнения: 1 967
Леле и аз къде се наврях тука, докато изчета какво сте писали окапах масата  Crazy
Обожаваме лук, чесън, праз и подобни  Peace, няма ли лук не готвя  Naughty Laughing
До сега не съм правила Лучник и Френска супа, но ще ги пробвам с удоволствие, изглеждат страхотно  Peace

# 84
  • Мнения: 364
Ние скоро бяхме на пикник,и си правихме лук във вестник.Такава вкусотия няма  Crazy

# 85
  • Den Haag
  • Мнения: 1 967
Ние скоро бяхме на пикник,и си правихме лук във вестник.Такава вкусотия няма  Crazy

Сподели , рецептата за тази вкусотия  Flutter

# 86
  • Мнения: 364
Много лесно се прави
Главите лук,както са си с люспите,  ги завиваме в мокри вестници,и ги бутаме в жарта,колкото повече седи толкоз по вкусно става.(горе долу около 20 минути,докато вестниците почернеят,без да се палят разбира се) Това е  Hug

пп. Жарта не трябва да е силна Peace

# 87
  • Мнения: 7 723
А не става ли като сварен така... Thinking

# 88
  • Мнения: 5 173
Но има вкус на пушек, което, предполагам, го прави по-специален. Не, че имам желание да опитам, разсъждавам само.

# 89
  • Мнения: 7 723
Но има вкус на пушек, което, предполагам, го прави по-специален. Не, че имам желание да опитам, разсъждавам само.
Да, ама пък е безсолен Crossing Arms
Значи, лукът носи много сол.
Лук без сол, не ми го Фали... Naughty

Свекър ми така си вари лук в микровелето МИ.
...едвам го чистя после ooooh!
...вероятно съм предубедена така към варения лук... Crazy Joy

Общи условия

Активация на акаунт