Януарчетата румени, засмени, всекидневно към градинката са устремени.

• 11 194
  • 288
  •   1
Отговори
# 150
Оф, лоша работа и това е... ooooh! Тамън се бях настроила да почна да и давам ябълково сокче днес и тя вчера вечерта беше с разстройство, а и се е изпъпчило от преграване  Sad. Явно ще трябва да изчакам още ден-две. Пак добре, че се случи преди да съм дала каквото и да било, та да не се шашкам излишно... На вас случвало ли ви се е бебчетата да имат разстройство? Правихте ли нещо? След малко ще звъня на педи,де... Пък дано нещата се стабилизират днес  Praynig

Ралче, Рая досега е опитвала адаптирано мляко и то Фризолак само в родилния дом докато ми дойде кърмата. Отткогава - нищо освен кърма.

Иники, мен в крайна сметка ме убедиха, че сокчетата в никакъв случай не дразнят стомахчето повече от плодовите пюрета. Изчетох и Лиляна Трифонова и там също пише, че проблемът със сокчетата е ако се дадат твърде рано (преди 4ти месец), но все пак ги е посочила като първа храна.

Айде, чао за сега, че трябва да се стягам за преглед и цитонамазки  Sad

Хубав ви ден  Hug

И  ... newsm38 (щях да забравя покрай всички ядове)...днес е третата годишнина от сватбата ни!  Grinning

# 151
Иники, мен в крайна сметка ме убедиха, че сокчетата в никакъв случай не дразнят стомахчето
Ама ти си предложила, че имам идея защо докторката е казала пюрета, а не сокчета и съм мислила по въпроса?! Много надценяваш любопитството му.  Mr. Green Просто кумата беше в оня магазин, дето ви го рекламирам на поразия и каза, че имало сокчета, на които пишело 4 месеца. Бях вече прочела тука, че някой давал сокчета и реших да не съм по-назад. Ама нали съм страхлива не давах, преди консултацията и след консултацията пак не давам.  Абе за лудо работи, за лудо не стой.

Златна Мери, ти само викаш че са ни убави бебоците, ама я дай да видим твоя, че нещо не си спомням от кога не съм виждала снимка. Ако е било наскоро няма страшно, днеска със сигурност не си пускала.  Peace

Радостчо, аз не обичам зелении, обаче тоя кактус ми го подари компанията за един рожден в бедните студентски години (представи си колко са били напред с доходите). Той е минал през какво ли не и оцеля. Сега лятоска седи на едно первазче на терасата, а зимата на края на хладилката, че да му е топло. Зимата не се полива, лятото когато Господ Бог реши. Въобще екологична работа.

# 152
Катериче, честита годишнина! Желая ви безктайно щастие  Hug
Мини, аз точно за това съм решила да дам първо зеленчуково пюре, но не знаех точно как да редувам плодове и зеленчуци. Надявма се, че когато започна Петя ще ми подскаже  Hug
Иначе на мен много ми се иска да намеря истински, чисти зеленчуци и да правя само пюретата, но може би първите 2 месеца ще трябва да използвам готови, а след това каквото сабя покаже  Laughing
Данинце, да се оправя бързо малката принцеска  Hug
Аз пък да ви почерпя с домашна закуска:

# 153
Рафа благодари за поздравите като месечинко, връща ги и реши да почерпи с нещо па-така, ай стиа с тиа кафенца рано сутрин бе, мацки, я по едно коктейлче за отскок Joy

И една забавна снимка на господин месечинкото-може да не рита като Стоичков, но на плюенето го е задминал Joy Joy Joy

Ние си правим игра с нещо като гимнастика и масажче с топка и той много се кефи, даже вече я държи топката с ръце-за да я гризе естествено. Баща му вика-ей да не се обърка нещо, та с ръце вместо с крака, а аз: "Е баскетбола да не би да е лошо?", а баща му-"Зле платен е в БГ" Joy Joy Joy Горкото ни дете с този баща, където го е нарочил за финансист-футболист.
Таис, аз за морето много завиждам, нищо че иначе не ми е в природата-мъчиш ме направо!
Мери, парната баня я взех от веригата Немски магазин, но я видях и в Джъмбо. Още не съм я пробвала.
Ние потегляме. Кой знае колко ще изпишете. Пловдив, кога е срещата? Докато липсваме, да сте всички добре, здравички и щастливи!

# 154
вие наистина нямате спирка с писането Naughty
не ходите ли на разходки....аз излизам в най-голямата жега докато се наканя и прочета половината форум Rolling Eyes ,но снощи напр. се прибрахме за къпането- в 22.15ч...и като гледам днес пак ще е така..., а и нали трябва да дам пюрето преди да излезнем Simple Smile
само да ви се похваля- ноември сме пак в Лондон- вчера Wizz air имаха РД и билетите бяха с 20% минус Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 155
Добро утро на всички!
Аз да почерпя, че днес правим 4 месеца - малиии, колко порастна това дете  Crazy и нещо сладичко, разбира се /да не губим форма -кръгла, че с толкоз труд на масата я направхме  Joy /
А сега да се оплача -малкия май имаше температура. Измерих 37.6 в дупето и му дадох "Панадол"  Rolling Eyes Сега спинка, преди малко пак мерих и нищо. Сигурно са зъбките защото много настървено си яде ръцете милото и е неспокоен, а пък долните две зъбчета по средата, така са се очертали...
Хайде бързо да избиват, че вече  ooooh!
Честита пета месечинка на Рафа, и четвърта на Катерина, Анна и Денис   bouquet Да са живи, здрави и много усмихнати за да радват мама и тати  Hug
Усмихнат ден ви желая !

# 156
Честита месечинка на всички!
Бубченце, 37.6 въобще не е показател, че ще вдигне температура! Спокойно  Hug
Вижте това http://www.planetdeb.net/spirit/rescue.htm , трогателно е!

# 157
barboran4e не го прочетох цялото, но наистина много трогателно... и само да ти кажа и от мен имаш адмирации относно кърменето...одавна можеше да си се отказала...но браво за усилията, които полагаш...Петя е истинска щастливка с майка като теб...и на мен ми прави впечтатление, че Петя изглежда и се чувства добре...защо наддава толкова и не иска да яде, само тя си знае...но ще видиш колко готина ще стане и голяма...убедена...пък и най-важното е че е обградена с цялата ти любов... Hug Hug Hug ...И аз като Evjeni просто си знаех, че имам кърма...и благодарение не само на това разбира се, но кърмя успешно вече цели четири месеца...пък и като ми намалява просто давам да суче по-често...гладна не е останала...и за миг не съм си помисляла да прибегна към АМ...вече никой не се опитвам да убеждавам колко полезно и важно е кърменето (не само като храна, разбира се)...

но всеки сам решава...

прекрасен ден на всички ви...мойто мъниче се събуди най-накрая и тоивам да си играя с нея...че снощи каквато беше отпусната след ваксината и спа толкова много се ще наваксам на целувки и радост...

# 158
  Някой ме беше питал за марката на ампулите.http://www.biopharmahair.com/productsbg.html

# 159
Айде сега на зъбните снимкииии Joy

Предупреждавам, че фотографът е с две леви ръце, но мисля, че добре се вижда едното зъбче, което всеки момент ще пробие. Другото върви с по-бавни темпове. Щях да направя и още снимки, но Яна се сърди и се плаши от камерата.

Със здраве да ни гледате ЗЪБА Joy

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=340181&pid=12386699

Ако пък не вярвате, утре ще се видим с Алекс и тя може да потвърди като очевидец hahaha

# 160
 честито на всички месечинковци!
Да са ви живи и здрави и много да слушкат!

Ейнджълче, ей сега забелязах че Рафа е на 20.12. и понеже това е и на майка ми рождения ден се сетих как като й звъннахме да и кажем че има внуче на 18.12. вечерта и тя се спука от кеф че е нейната зодия и даже разправя, че и за малко да имат общ рожден ден. Ние нали по план очаквахме козирогче или водолейче....но стрелец определено е много хубава зодия.

Бърборанче, много мила история, кара човек да поспре и да се замисли...

Павлина, честиииито първо зъбче!!! Да ви порастнат още мнооого, поне още 31  Heart Eyes! Ей сега като се събуди мойта бузла й ще й набъркам и аз да си търся зъбчета Laughing И да те питам- много ли я изтормози, докато пробие? Да знам какво да очаквам.

# 161
Честита пета месечинка на Рафа и четвърта на Катерина, Ана, Делян и Денис

Радостчо, много неприятна случка Confused
Ели, Александрина голяма и красива госпожица е станала
Дани, от ваксината ще да е тая температура, бързо да минава и да не се тревожиш
Катериче, да ви минава бързо разстройството
Бърборанче, страхотни таралежчета, ти ли си ги правила, взе ми акъла. Дай рецептата, че нали съм като бременните веднага ми се приядоха.  Laughing За чистите зеленчуци, аз се бях разтърсила за био магазини, но се оказа че продават най-много домати и краставици. Мислех си даже дали да не говоря с някоя баба с градинка да ми прадова зеленчуци, при нас на пазара има една мила женица която продава разни зеленилки и пащърнак от градинката си, най-много лятото да взимам от нея и други зеленчуци. Но и аз като теб, ще почна с готови пюрета най-вероятно
Ангелче, е няма такива очи – Рафа е с магичен поглед. Приятен и лек път и много хубаво изкарване
Павлинче, бързо да доизбиват тез зъбки и да не плачка много Яна

Чух се днес с гастроентероложката, тя ме успокои напълно. Видът стафилококи, който е открит в пробата, не живее в стомахчето и червата, което показва, че пробата е замърсена. Посъветва ме да вемем за мое успокоение втора проба, да не давам никакви атнибиотици /педи му изписа Зинад/, че само ще му изтрепят микрофлората без нужда и да продължаваме с пробиотиците. В тази връзка да питам, знаете ли кога се сменят педиатрите? Мисля, че беше юни или юли ако не се лъжа. newsm78

За захранването, вече си направих схема и мисля да карам по нея. Друг е въпросът, до колко малчо ще е склонен да я следва, или ще обърне всичко с главата надолу  Laughing

Хубав и усмихнат ден от мен, отивам да се вихря из къщи   bouquet

# 162
Ох, изчетох отгоре- отгоре  Embarassed
Баткото си е вкъщи е ми е много трудно да се добера до компютъра. Той иска да играем, да излизаме навън (  обяснимо е ), а и Анастасия си иска своето , та така ще я карам. Малко ми е кофти , че изоставам с форума, свикнала съм все всичко да знам  Laughing Ама баткото , като се върне на градина ( август уж ще свърши ремонта), ще съм плътно тук.
Бърборанче, и аз искам таралежче  Laughing
Павлинче, честито ви зъбче  newsm47
Днес при нас не е чак такава жега, живее се. Бях почнала да се отчайвам с тези горещини.

# 163
Espa, благодаря за загрижеността, много мило от твоя страна  Hug Сега четох от старата тема и видях че питаш за нас. Изобщо аз на теб много ти се възхищавам - за всеки намираш по добра дума   bouquet А за инфото което споделяш за захранване и др., също си ни мн. полезна. Относно смяната на JP и педиатър : юни и декември, ако не са го сменили вече  newsm78
И аз събирам инфо за местните теории и храни кое кога,поне съм спокойна,
че са екологично чисти - местно  производство с много строг контрол. И какви са тези цени в БГ, ужасих се - 1 бебешко пюре 2.20лв  #2gunfire, тук са по 1.15 АУД=1.30 лв...Нямам думи!
Освен това продължавам да си поработвам от вкъщи, използваме все още хубавото време за разходки и почти не остава време за форума. Аааа и също така подготвяме и кръщене за 24 май... Второ форумско християнче ще е Дани(ако не съм пропуснала нещо... Embarassed да ме извините)
Иначе беборлинче е кротичък и забавен и много ни радва  всеки един миг.
Много да ви радват мъничетата, а на месечинковците  Hug  Hug Hug
Усмихнат ден и на вас с любимите слънчица!  Hug

Павлинче, много е сладко това зъбче  Peace Браво на мъничката сладурка!
p.s  разгледах снимчиците от срещата на софийските мами и се почувствах сякаш и ние сме сред вас. Всички сте много хубави, а бебчетата са като бонбончета  Hug

# 164
Еспа, ето тук има един магазин с доставка до дома: http://www.gaiaorganic.com/catalogue.php На Журналист също има био магазин http://bio-bulgaria.com/biomag.
На био щанда на Елемаг имало елда, просо, овесени ядки, брашна и др.
Пюрета не искам да купувам, пък били те и био. На тях им липсва една много важна съставка - майчина грижа и любов Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт