Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 904
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 120
  • София - Варна - Бургас
здравейте александър!

имам дете на 3г 5м. от февруари заеква. лекуваме се при класически хомеопат/софия/, но за момента няма никакво подобрение. бих искала да я заведа на логопед-психолог, но хомеопата ни е против това. бихте ли ме посъветвали защо е 'вредно' това, какво мога да направя? заекването е много силно, пречи на общуването.

благодаря!

Само ще Ви кажа, че аз имам няколко такива случаи, и всички са излекувани, така че с хомеопатия заекването е напълно лечимо.

# 121
здравейте александър!

имам дете на 3г 5м. от февруари заеква. лекуваме се при класически хомеопат/софия/, но за момента няма никакво подобрение. бих искала да я заведа на логопед-психолог, но хомеопата ни е против това. бихте ли ме посъветвали защо е 'вредно' това, какво мога да направя? заекването е много силно, пречи на общуването.

благодаря!

Само ще Ви кажа, че аз имам няколко такива случаи, и всички са излекувани, така че с хомеопатия заекването е напълно лечимо.

знам, че всичко е индивидуално, но все пак - колко според вас трябва да чакам? за 4 месеца няма подобрение, бих казала, че дори е по-зле. и също - не казвате нищо за логопеда - и според вас ли е противопоказно?

# 122
  • София - Варна - Бургас
Цитат
знам, че всичко е индивидуално, но все пак - колко според вас трябва да чакам? за 4 месеца няма подобрение, бих казала, че дори е по-зле. и също - не казвате нищо за логопеда - и според вас ли е противопоказно?

4 месеца?! Може да помислите за друг хомеопат, в смисъл, не че не е добър, но просто всеки хомеопат си има по някой случай, който му се "изплъзва". Човешко е.
  Логопед - да, тъй като трябват тренировки и упражнения за развитието на говора.

# 123
И психолог ДА  Grinning

В хомаопатията има мноооооооого психология и би било добре хомеопатите да имат такива познания, но засега това е само пожелателно. Въпрос на личностно осъзнаване е хомеопатът да признае пред себе си, че има нужда от повече познание и да се усъвършенства сам в полето на психологията. Засега в България обучението по психология не е залегнало в обучението на хомеопатите, въпреки че на една наскоро проведена образователна конференция по хомеопатия беше повдигнат точно този въпрос. Най-добрият вариант би бил да попаднете на психолог, който е и хомеопат а ако нямате такъв под ръка - тогава препоръчително е да се консултира човек със всички специалисти имащи отношение към казуса - във вашия случай психолог, логопед, хомеопат.

# 124
И психолог ДА  Grinning

В хомаопатията има мноооооооого психология и би било добре хомеопатите да имат такива познания, но засега това е само пожелателно. Въпрос на личностно осъзнаване е хомеопатът да признае пред себе си, че има нужда от повече познание и да се усъвършенства сам в полето на психологията. Засега в България обучението по психология не е залегнало в обучението на хомеопатите, въпреки че на една наскоро проведена образователна конференция по хомеопатия беше повдигнат точно този въпрос. Най-добрият вариант би бил да попаднете на психолог, който е и хомеопат а ако нямате такъв под ръка - тогава препоръчително е да се консултира човек със всички специалисти имащи отношение към казуса - във вашия случай психолог, логопед, хомеопат.

съвършено правилно. само че не намирам психолог(препоръчан, добър). този четвъртък сме на логопед. непрепоръчан. не вярвах, че никой познат не е минал през това.

# 125
  • София - Варна - Бургас
 Най-добре е психолога да е и класически хомеопат, за да предпише подходящото хо л-во.

# 126
Майка ми - 82 год. твърди , че и се схваща ръката , че се движат някакви тръпки по крака и .Притеснявам се тези симптоми да не са предвестник на инсулт и как да се предпази чрез метода на хомеопатията от него. Моля Ви посъветвайте ме.

# 127
Цитат
щом ги спрете, веднага избуява потиснатият пърхут. Така че, те ви правят зависими! защо ли... 

Ами да, не се учудвам, че ни правят зависими. За да си купуваш все повече и повече шампоани, естествено... Каква ще им е изгодата, ако на човека му се махне пърхута с използването на една опаковка..

# 128
  • Пазарджик
Какво хомеопатично се дава за кашлица?Моето момче е на 6г. и се напикава нощем,какво да му давам?

# 129
тони-бонбони, моля те отдели малко време и прочети поне малка част от темата.
Абсурд е някой нормален човек да ти каже такова нещо по нет-а Naughty
Хиляди могат да бъдат причините едно дете на 6 год. възраст да се напишква....
десетки, най-вероятно могат да бъдат и лекарствата, когато има кашлица...

# 130
Цитат
Какво хомеопатично се дава за кашлица?Моето момче е на 6г. и се напикава нощем,какво да му давам?

тони-бонбони, в темата стотици пъти е коментирано, че хомеопатични лекарства за еди какво си не се предписват по интернет и не са валидни за всички хора. Ако се лекувате с алопатична медицина тогава можете да зададете такъв въпрос. При хомеопатията нещата стоят по съвсем различен начин. Трябва да се отиде на класически хомеопат, който след проведено интервю да прецени кое лекарство отговаря на вашето дете и ще помогне точно на вашето дете

# 131
  • Пазарджик
тони-бонбони, моля те отдели малко време и прочети поне малка част от темата.
Абсурд е някой нормален човек да ти каже такова нещо по нет-а Naughty
Хиляди могат да бъдат причините едно дете на 6 год. възраст да се напишква....
десетки, най-вероятно могат да бъдат и лекарствата, когато има кашлица...

Ясно,питам защото моя приятелка беше ходила на хомеопат в гр.Пазарджик.И той и беше казал,като прокашля детето,да му се обади по телефона.За напикаването и казал да му дама  шумяща таблетка Магнезии преди лягане
Благодаря всепак. Hug

# 132
  • София
много искам да го водя моето момче при класически хомеопат  Rolling Eyes също ми се иска за цялото семейство  Rolling Eyes
пишете моля ви на лични  Praynig от кои хомеопати в София сте доволни знам, че е много важно да отидеш при наистина специалист. бих се доверила напълно /то май няма друг начин/
 Hug

# 133
  • София - Варна - Бургас
тони-бонбони
Цитат

...питам защото моя приятелка беше ходила на хомеопат в гр.Пазарджик. И той и беше казал,като прокашля детето, да му се обади по телефона. За напикаването и казал да му дава шумяща таблетка Магнезии преди лягане...

Здравей Тони и добре дошла при нас!  Hug

Да знаеш, че хомеопатите не дават "шумящи таблетки",  а едни мънички гранулки, в които няма химически вещества, а информация.  Peace

Колкото за малкия, ако желаеш, ще ти изпратя на "лични" координати на хомеопат в Пазарджик, който ще излекува причината, пораждаща напикаването.

# 134
  • София - Варна - Бургас
Майка ми - 82 год. твърди , че и се схваща ръката , че се движат някакви тръпки по крака и .Притеснявам се тези симптоми да не са предвестник на инсулт и как да се предпази чрез метода на хомеопатията от него. Моля Ви посъветвайте ме.

Наистина тревогите ти, за опасност от инсулт, са основателни! На "лични" ти пращам координати на добър хомеопат в Пловдив.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт