Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 147 594
  • 1 754
  •   2
Отговори
# 900
  • Пловдив
benitta Ако по принцип става въпрос, как да се  говори и отговаря при хомеопатичното интервю, най-ценно за хомеопата, е казаното СПОНТАННО,  без премисляне и "обличането" на отговора в някакви по-красиви или логически думи и фрази.
  Относно миризмата, тя може да е: на кисело, на зеле, сладникава, на гнило, на мляко и т.н...
  В случаите, когато майката говори за бебе, хомеопата задава т.н. отворени въпроси или пък дава много възможни отговори и майката избира, според нея най-точният.

В случая с миризмите, хом-ката се опитва да изкопчи от мен възможно най-конкретизиращото описание, а аз не го намирам  Mr. Green Ставаше въпрос за момент, в който потта на малката имаше много специфична миризма, но не можех да я оприлича на нищо конкретно и така...
Относно спонтанното... и аз все си мисля, че важните неща не могат да останат нрзабелязани, но винаги се намират въпроси, на които мисля продължително преди да отговоря Blush

# 901
  • София - Варна - Бургас
Aleksander,

благодаря за отговора. Личната ми нагласа за момента е да продължа лечението си с лекраства изписани ми от лекар гинеколог. Но след приключване на този етап бих посетила хомеопат (а и някъде четох, че посещението при хомеопат е добре да бъде направено, когато човек е "здрав", т.е. няма изразени симптоми) и да прибягна до цялостно лечение, т.е. на дълбоките причинители на базата на хомеопатия. Беше ми интересно и след като хомеопатите прибягват до интервюта, които търсят страхове, нагласи и усещания, каква точно е връзката на хомеопатията с психологията и заляга ли се на лечение на психиката като път за премахване на физически проявления?

Благодаря за въпроса, въпреки че отговора може да прочетеш в казаното от Сократ преди около две хиляди и петстотин години и който може да видиш малко по-надолу - в "подписа" ми.

Не може да има сигурно хомеопатично предписване, ако не са включени и индивидуалните психо/емоционални особености на всеки човек.
  А и най-дълбокото ниво до което може да проникне болеста, вкл. и след потискащото действие на алопатичните л-ва, т.н. ятрогенно потискане, е психичното.
  И обратното е валидно в огромна степен - психо/емоционалните стресове, тревоги,притеснения, гняв, страхове, родителска доминация в детството, унижение, когато действат продължително без да са отработени и освободени, водят бързо до заболявания на соматично ниво.
 Едно от които, наред с фамилната предиспозиция, е Рака и десетките свързани с него заболявания (от хомеопатична гледна точка), като Диабета например.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2009, 14:36 от Aleksander

# 902
  • София - Варна - Бургас
benitta
Цитат

Относно спонтанното... и аз все си мисля, че важните неща не могат да останат нрзабелязани, но винаги се намират въпроси, на които мисля продължително преди да отговоря

Тук, като че ли съзирам голям самоконтрол.
  Simple Smile

# 903
  • София - Варна - Бургас
Ясно, всякакви въпроси извън вечния конфликт класици-боаронци са нежелани. Защо ли изобщо се пускат такива теми щом отговорът е: Питай личния си хомеопат? Rolling Eyes Сигурно и към литература няма да ме насочите.

Вери, благодаря!

Извинете, но Вие питате конкретно, какво е искала да каже хомеопатичката Ви, като Ви е казала че: "иска пълна картина на състоянието"...
  Не е ли най-естествено нея да помолите да Ви изтълкува казаното от самата нея?
     А ако питате по принцип, моля! Прочетете написаното по-горе от мен и Мамите.  Peace

# 904
ОК. Разбрах. Мислех си и за подтискането на емоции, което може да доведе до проявления на соматично ниво. Блгаодаря Simple Smile Убеди ме. Наистина ще ми е интересно да посетя хомеопат дори и само заради един по обстоен разговор на подбни теми Simple Smile Макар че лично според мен всеки лекар би трябвало да взима предвид и емоционалното и психическото състояние на пациента си (не зависимо дали е хомеопат или не), но повечето не го правят заради факти свързани по-скоро със системата, от колкото с нещо друго.

# 905
днес  дадох на котката симфитум 5 сн , но разтворих гранулата в малко вода в пластмасово шише дали не е проблем че е в пластмасов съд , а не стъклен

# 906
Днес колабирах.  Cry Такъв термин поне каза Джипи-то, като дойде да ме прегледа в градинката, където бях с двете деца. На косъм съм била от припадък, единствено си спомням, че успях да пусна количката с бебето и да седна. По-голямката щерка взе да ме пита какво ми е и явно това ме мобилизира. Продължавам целия ден да съм така - кръвно 140 на 95, след малко 110 на 70(това ми е по принцип нормалното).Така скача, че.... Някой все едно рязко ме ритва в главата, започвам да падам, губя периферно зрение и получавам силно изтръпване в долната част на краката и ръцете. На целия пейзаж лекарят, който ще ме оперира не си вдига телефона...Говорих с друг уролог, каза, че не е от бъбрека,щом нямам болки там и температура.Казах, че съм правила детокс(макар и само два дни), пита ме колко тежа и колко съм висока и....после ме навика..... Както и да е. Не могат да ме убедят, че детоксите вредят. Ама за момента явно нямам никакви съпротивителни сили вече....Че и с менструация на всичкото отгоре. Cry
Да не говорим за двукратния прием на английска сол и двете хомеопатични, дето пих до онзи ден......

Много се уплаших,много. Най-вече, че така ще стресирам 6-годишното, ако се гътна някъде на земята, че....не ми се мисли и ако бебето ми беше в ръцете Cry

Не знам кой какво отключва, ама ето ви факт от боаронопатия и стрес. Поне така мисля Tired

# 907
Малинарке, какъв детокс си правила? Гладолечение ли?

# 908
Да, сутрин английска сол, след  това чай и вода целия ден. На другия ден английска сол, после на сокове цял ден , ама устисках само до обяд и проядох, щото съвсем се разтреперих. Спрях лекарствата, на другия ден бях добре, и ...........ето ме днес Confused

# 909
Консултира ли го това със специалист по гладолечение или на своя глава? От написаното от теб ми се струва, че състоянието ти (плюс грижата за две малки деца) трудно би понесло този тип детокс точно сега. И ефектите които описваш, ми се струват точно от това. Аз правех редовно такива програми по 2-3 седмици, но първата я оплесках, защото тръгнах само по книга, а има много други неща, следваите вече бяха без забележки, но с помощ от специалист Simple Smile

# 910
  • Stuck in a moment
Здравейте!
Интересувам се има ли тук мами, успешно излекували гинекологичен проблем - течение с хомеопатия или познавате ли такива?

# 911
Преди осем години, след реимунизация с ДТК дъщеря ми (на 1г.6м. тогава) отключи аутистична симптоматика.  Sad Конвенционалната медицина е тотално безпомощна.  #2gunfire
Може ли хомеопатията да помогне в нашия случай?
Ще ви бъда признателна за координати на специалисти с опит в тази посока.

# 912
  • Варна
Може ли хомеопатията да лекува стрептококи? И по-конкретно пневмококи и алфа хемолитични стрептококи?
Благодаря предварително!  Hug 

# 913
Мег, детоксът ми го писа хомеопат -боаронец. Тук знаят вече за моята одисея Tired Реално е трябвало първо детоксът, после хомеопатичните (при това да не съм неразположена), ама при мене всичко започна с първия ден на менструацията и .....стана страшно. Карай, аз само минах да се оплача Tired

# 914
Здравейте!
Детето ми е на 2г и 10м ушенцето му взе да отича и надува,втори ден продължава все повече да се надува дори малко към бузката .Ушенцето се зачерви щтръкна и явно доста го дразни.Заведох го на д-р и тя каза че е ухапано от насекомо/макар че няма следи / изписани урбазон ,но каза да изчакаме.Посъветвайте ме какво да правя , и имали някакво хомеопатично за алергии ,че при едно ухапване от комар също много му се надува.
Този урбазон имали странични действия .

Общи условия

Активация на акаунт