Ще си сложа табелка "не пипай" на количката!

• 6 803
  • 135
  •   1
Отговори
# 15
Скоро ще слезе от количката, тогава ще видя как ще го опазиш от заобикалящите боклуци  Mr. Green

# 16
На мен честно да си призная не ми се е случвало, някой да ми наднича в количката и да бърка вътре. Сигурно ги респектирам защото изглеждам доста крива  Mr. Green 

Хахахаха...  hahaha
Станахме две.  Wink     bouquet
Иначе - не мога да си представя как ще позволя на някой с мръсните си ръце да рови в количката при бебето ми.  Sick
Аз не съм от тия, дето си мълчат Blush (тук повечето мамчета ме знаят де Laughing), та най-малкия ми проблем е, как ще направя на някой забележка да не ми пипа детето.
Ами, ей така, много лесно:
"Не ми пипай детето!"
Той, ако има акъл сам ще се сети, а щом се е стигнало до там аз да му казвам, явно няма чак толкова, и ми е все тая как ще възприеме това, че му казвам истината в очите.
Все пак децата ми са най-важни, а не някакви несъобразителни и нахални хора.
  Crossing Arms

# 17
Мен не ми се е случвало непознати да бъркат в количката, когато дъщеря ми беше малка. Но пък пощурявах, когато дядото на мъжа ми започваше да я мляска по бузите или да й лапа пръстите на ръцете, които тя пъхаше в устата си веднага след това. Не знам как може да има толкова изкуфели възрастни.

# 18
Не ми е проблем мръсните ръце и пясъка (изграждат имунитет), а стреса който изживява детето при нарушаване на личната му сфера от непознати. Но най- големият проблем стресираното ми дете беше бабата, която за капак му миеше и личицето с ледена вода против уруки.  fight
Луд да станеш,  добре че хората на север се отнасят с уважение към децата.

# 19
Мисля , че е въпрос на възпитание и НЕ/ съобразителност.Аз не съм се сблъсквала до сега "разни" хора да я пипат.

Peace наистина е  въпрос на възпитание Peace

# 20
Ами гледай ти да поставяш условията, при първа възможност отбелязваш колко ти е неприятно подобно действие, повечето хора са способни да разберат...

# 21
табелка няма да помогне то си е до възпитание просто кажи че не е добре да я пипат и толкова,а на децата обясни че бебето е малко и се пипа само по крачетата,моя син така съм го научила и той пипа само ако му разрешат

# 22
  • Варна
Ако ,табелката "не пипай" не помогне, сложи, "зло бебе" да се стряскат отдалеч  Wink

# 23
Когато беше малък не ми се е случвало, сега все по-често , но всички пипат само по краченцата! Даже децата пред блока, не искат да го пипнат, "защото са мръсни" Wink Явно всичко е до възпитание, щом едно 5 годишно може да се съобрази, а 55 годишните не могат!

Не се ядосвай толкова, няма смисъл!

# 24
Аз нямам такъв проблем - но може би защото дъщеря ми гледа много страшно всички непознати Simple Smile Все едно сама си е сложила табелка - ако ме пипнеш, ще ти отгриза пръстчето. Тя вече е голяма - на 7 месеца, но като беше по-малка, и аз много се притеснявах някой като я доближи, да не я зарази с нещо. Веднъж много се ядосах като някакъв минаващ чичко направо се изкиха над количката, идеше ми да го удуша.

# 25
Аз още не съм родила и не съм се сблъсквала лично с това,но съм забелязала колко е дразнещо от страни,повечето възрастни хора като видят бебе в количка така правят,аз каквато съм невротизирана не знам как ще реагирам на подобно нещо-според мен на малко дете трябва да се радват хората като спазват известна дистанция,аз никога не съм си позволявала да пипам така чужди деца.

# 26
  • Бургас
много болезнена за мен тема... Mr. Green
откакто се е родил синът ми,до днес,ве4е е на3,7г. ми е писнало меко казано от нахални,невъзпитани и прости хора,които посягат да го пипат. #Cussing out
първо с мръсни ръце се пренасят зарази,както казва и авторката на темата.
второ на мен не ми е приятно непознати хора да ми пипат детето.
трето на самото дете му е гадно.вече го научих да им бута ръцете и да им казва:"моля,не ме пипай,не ми е приятно и не искам".прави го детето,ама разни прости простакели казват:"абе то не ти е приятно,ама си много сладък и затова". Shocked
аз самата също казвам на крайно нахалните и тъпи хора:"не го пипайте" и то с тон,който не търпи коментар. #Cussing out
мисля,че е въпрос на възпитание,на обща култура,на характер и липса на образование.
и аз се радвам на сладки и хубави чужди дечица,но никога не съм си позволявала да им щипя бузите или каквото и да било друго.

# 27
Не ми се е случвало някой възрастен да иска да пипа бебето.Деца-да,но на тях им казвам да не го пипат и те слушат Laughing,и само я гледат.
Учудвам се че някой възрастен може да има неблагоразумието да пипа бебе,особено пък ако е непознат,това е безумие просто ooooh!

# 28
Урааа, отново тази тема. Идва ред на новата реколта бебета и възмутени майки.  Party

Най-редовно ми зяпат бебето, познати, непознати, малки и големи. Не ми пречи, даже ми е приятно, че я харесват. Тя на всички раздава усмивки и като гледам, не възразява да е център на внимание. Никой до сега не я е пипал с мръсни ръце, даже изобщо не я докосват без да ме попитат, а аз не отказвам. Е, малките дечица я пипат по крачетата и майките им настръхват от ужас в очакване да направя забележка. Явно са наплашени или пък имат пресни спомени от собствените си реакции.  Mr. Green

# 29
Една болна и за мене тема  #2gunfire

С възрасни хора и аз се оправям, респектирам ги с поглед явно  Joy

Обаче, с малки деца, които са с родителите си на площадката е вярвайте, няма оправия. Най-много ме възмущава това, че родителите се правят, че не виждат, какво вършат децата им, а на мен ми е неудобно да се карам на чужди деца, все едно някой да се скара на моето, че нали ще го навра в гъза на кучето. Супер невъзпитани и нагли родители.

Пример: извела съм Михаела на разходка с едно колело (на три колелета, супер нестабилно) и едно дете на площадката започва да блъска моето дете и да се опитва да седне то. Майка гледа и се хили и само подмята нехайно, не мамо, колелото не е твое. Нито дийде да го прибере, нито нищо. След малко подмята - о ти искаш да возиш бебето ли (демек, тя леличката ще ти покаже как да го возиш). Аз и бяснявакм, че колелото е нестабилно, тя пак не взе мерки. Свалих аз Михаела от колелото и тя започна да се радва на въпросното дете, като протяга ръчички към него и онова, като започна да я бие през ръцете, еййййй побеснях. Майката вижда всичко, но не и пука, най-вероятно тя го бие през ръцете, то от там се е научило. И след ред такива изпълнения и от гледането на 2 деца на площадката, докато оная си почиваше най-нагло на пейката и само подвикваше от времена време, накрая не издържах и се прибрах.

Има много примери, които мога да дам. Как малките дечица да са възпитани, като родителите има незнаят какво означава тази дума?!

Случка в парка - Михаела спи в количката и едно малко дете минава с майка си и в момента, в който детето видя колияката веднага започна да шепне и вика на майка си "шшшшш тихо, бебето спи" и започна да ходи на пръсти. Направоми напълни душата детенцето. Говорено му е, обяснено му е....

Общи условия

Активация на акаунт