Май замина, а ние не спираме да пълним веселата ни дружина! N44

• 18 692
  • 281
  •   1
Отговори
# 150
Танче стискам палци и се моля за вас Praynig Praynig Praynig Нашата сила вече се е доказала така че аз съм оптимист за беба Hug
Лято, Мадленка всичко да мине по мед и масло Heart Eyes
Бебзз завиждам ти Blush (е благородно Mr. Green)
За това осоляване сега чувам, но ми звучи #Crazy

Някой беше питал за нослето с какво да го чисти (извинете че не съм запомнила кой Blush). Аз правя фитилче от памук натопено леко в преварен зехтин, пъхам го в ноздричката и завъртам по часовниковата стрелка. При Борката действа. Е ползвам и спрей със солена вода или капка физиологичен разтвор от време на време.

Спокойна вечер на всички аз лягам, че съм гроги Tired

# 151
  • София
Блгодаря ви момичета за подкрепата и благодарности на Aila за куража който ми даде. Aila, преди няколко дена когато бебка сучеше по 5 минутки и заспиваше успявах да изцедя по 15-20 мл. Сега вече суче по 15-20 мин от всяка гърда и нищо не остава след нея, само няколко капки изцеждам с помпата.
Да питам и момичетата които дохранват с добавка - педиатърката ми каза да я давам с лъжичка. Вие как я давате - с биберон или с лъжичка?

# 152
waterlilia аз дохранвах около седмица с АМ по около 20-30мл докато ми се увеличи кърмата. Давах АМ със шише, пробвах няколко вида и горещо ти препоръчвам тези на нук 0-6. Дупките на бибероните са много малки и това количество го сучеше за около 10-15 мин. само за сравнение в родилния храних с авент и 60 мл поемаше за 7-10 мин. Пробвах и чико и там най-малките бибероните пускат доста.
Другото, което правех е да давам шишето след като е почти заспал и напълно изтощен след здрава работа по-гърдите ми. Доста ми ставаше съвестно, че така си тормозя детето да седи сума време на празни гърди, но сега доволно си цоцка кърма и дори шишето с чай не иска. Така, че дано проработи и при теб!  Hug

# 153
Мадленка и Лято! - силно стиснати палци, момичета!!! Чакаме хубавите новини от вас  Hug
waterlilia, аз давам добавката с шишето - ползвам на Авент, на 1 дупка сме все още. Но може би защото почти винаги храненето започва на гърда, няма проблеми със сученето. Ако трябва да им давам с лъжичка сигурно само и единствено това ще трябва да правя денонощно...

# 154
  • Велико Търново
Добро утро от мен!
Пожелавам на лято и Мадленка успех Hug
Такова съм ку-ку,че сама не мога да се трая ooooh!

# 155
  • София
Мадленка и Лято! хайде чакам голямата новина, дано леко да мине  Praynig Heart Eyes Hug

Чакам разказчета и от КайРен, Глум, Дендри, Мадам Стасита, Славаа, Таня Карабельова (интересно ми е как обгрижват италиянците)

Моя син тази нощ спа 6 часа непробудно, после още 3  Party
Днес съм свежа като репичка и ще мога и аз да се поглезя. От другата седмица мисля да викам масажистката да поработи малко в/у целулита. Дано ви заразя с моето ведро настроение  Grinning

# 156
Добро утро!
Мадленка и Лято стиснати палци и от мен!Всичко ще е ок!
По въпроса за осоляването и аз като Сиска едвааам се сдържам!Ама тези хора в кой век живеят?!!!Направо не е за вярвяне!?
Момичета, да се оплача-помпата ми сдаде багажа!Много ми се щеше да успея да мина със старата помпа, но уви!Все пак 3 деца сме отгледали с нея SadТа да попитам-някой да продава помпа?

# 157
Добър ден и от нас.Доста време ми отнема да успея да ви изчета,но се справям.Simple SmileРади е много нервен и спи по-малко последните няколко дни.Незнам на какво се дължи това.
Много стиснати палци на всички,които се нуждаят от тях.Струва ми се ,че има затишие пред буря.Много стискате кълки бе момичета.Simple SmileАми явно и на бебоците им е добре вътре.Моя Ради показа характер и ето ни вече на почти 2 месеца.
Вигинтол и аз давам по една капка на ден.Така ми каза педито.
Танче,много късмет и стиснати палци за вас с малката сладурана.Дано всичко лошо остане по-скоро зад гърба ви. newsm17
Лек и усмихнат ден,пълен само с положителни емоции.

# 158
Здравейте, момичета! Влизам да се поплача. Две нощи и вчера целия ден съм с висока температура. Снощи беше над 39 градуса. Сега пак ме тресе. Направо съм парцал и едвам си гледкам бебчето. Първо мислех, че е от гърдите, защото предната нощ се събудих с треска, а гърдите ми бяха на камък и изтръпнали. Обаче сега се цедя по-честичко по-малко и са горе-долу меки. Може ли от тях да е температурата? Вчера попитах личната лекарка, тя въобще не ме погледна, а ми каза да отида при АГ дето ми е следил бременността. А, разбирате, че сама с малкото това  е трудно осъществимо. Пия само парацетамол, но след два три часа пак се вдига температурата. Нищо не ме боли, не кихам, не кашлям (мислех да не ме хванал някой вирус). Помислих си да не е нещо гинекологично, но и там уж нямам проблеми, все още ми тече, но слабо, а за конците не знам дали са се разпаднали. Дайте някакви съвети какво да правя и на какъв лекар да ходя. Всъщност пресните родилки с проблеми и температура, не трябва ли да отидат, където са раждали?
Другото да питам с тази температура мога ли да кърмя? Да не вземе нещо да му стане на бебенцето? За сега не съм спряла, на парацетамола пише, че става за кърмачки.
Ами течен аналгин мога ли да пия?

Току-що говорих с АГ. Каза ми че по-телефона нищо не може да ми каже и си е прав. Днес не мога да отида, а той от утре излиза в отпуск. Направо... Сега съм с 38,8.

Последна редакция: ср, 27 май 2009, 10:07 от lianka

# 159
  • Велико Търново
Айде пак аз BlushБожа с баща си на разходка,Мина спи на терасата,а майка и във форума Mr. GreenТоку що ми се обади неонатоложката ми от Плевен и ме навика,че още не съм изкарвала бебето на това хубаво време.Другото,което ми каза,че е хубаво в топлото да се прави тоалет на бебето 2 пъти дневно.В големите жеги ще го правя.

Сега ще имам среща с кандидат гледачка за Божидара и ми е много спечено дали Божи ще я хареса.

Аркси,супер е това с масажиста у вас.У наше село такива услуги не съм чувала,ама сега се сетих,че една приятелка има салон и може да ми праща масажистката у нас Crazy
Аз сигурно съм най-дебелата мама в темата ooooh!изглежда ужасно,но тъпото е,че не се чувствам така BlushТова малкото бебе ми дава такова спокойствие и сила,че не е истина.Лягам в 1 след полунощ и ставам в 5 и се чувствам ок.Преди да родя спяхме с Божа до 9 и пак ненаспала.
Мислех си,че след Божи няма да мога да обичам другото и в болницата първите три дена просто нищо не изпитвах-нито го харесвах,нито изпитвах нещо кой знае какво,обаче на третия ден се чудех как съм живяла без нея до сега CrazyАбе хормони Blush

Гери,щях да ти пиша ама вес забравям-Честита ви самостоятелност!Сега нещата ще си дойдат рязко на мястото.
За помпата гадно,но си вземи една на дисни за около 25 лв. на мен ми вършеше добра работа.
Сега съм с авентска-виж в продавалника има много на супер цени Peace

# 160
  • Велико Търново
Лианка,в едно съм сигурна,че с тази температура можеш да кърмиш.Чела съм го многократно в кърмаческия.Най-вероятно Т е от гърдите.Облекчавай ги.Един непоискан съвет юни месец идва -смени си джипито.Моята,ако ми каже така просто няма да ме види по-вече Crazy
Дано съм ти помогнала поне малко Hug

# 161
Сиска, много ти благодаря! Много ме беше страх нещо да не натровя малкото. Супер дойна съм и пак изцедих цяла доза кърма, а ми е жал да хвърлям Благодаря!

# 162
Lianka, пробвай със компреси(топли),когато са твърди гърдите и студени след изцеждане и ако не започне да спада Т, звънни и попитай АГ -то или вдигни скандал на тази лична лекарка #2gunfire, как така няма да иска да те погледне #Cussing out, нямат срам тези вече, аман от загубени хора и това ми било лекари ooooh!
Всичко ще се оправи, само спокойно  Hug
Хайде на всички чакащи мами   fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
Сиска , ти поне си раждала, та имаш оправдание за кг, ами аз  Embarassed  261uu
Успешен ден мацки и всичко добро от мен Hug

# 163
Благодаря ти, Сиска!Не сме съвсем самостоятелни, но е 100 пъти по-добре! Поне съм далече от свекито Mr. Green
И мойта помпа е на AVENT и бях много доволна, но...Гледах ги в продавалника, но нищо не си харесах за момента и за това реших да питам в майската тема.

# 164
аз пък изобщо не съм доволна от помпата на авент- здаде ми багажа на първия опит за изцеждане в болницата( нова купенаTired и сега си ползвам само шишенцето за водичка (не че малкия пие ). ако няма да използваш кърмата, която изцеждаш ти предлагам да си купиш най-обикновенна помпа от аптеката за около 4-5 лв. аз съм с такава и съм много добре с нея Mr. Green 

Общи условия

Активация на акаунт