МАРТенче сладко се разхожда доволно с мама и татко!

• 11 756
  • 296
  •   1
Отговори
# 30
Не знам,дали е колики или някаква фаза на луната(така си го обяснявам вече),но Ради днес наддава такъв вой,и по-скоро е крива,но и аз съм кълбо от нерви.Ужасен ден ми е.За сметка натова пък вече спи от около час Praynigдано вече да е така,че с това носене на ръце до 11,нещо не ми се нрави.Няма кой да ме отмени и за минутка и започвам да давам заето.Защото сега се започва стерилизиране,изваряване на вода,чистене,пране.Добре че поне не готвя.И утре пак ще съм като ударен самолет.Иначе за акъл,хора колкото искаш у дома,но до там.
Трагедията днес е ужасна,а думите на бащата на момченцето,просто ме разтърсиха. CryНе го пожелавам на никой това.Лека вечер момичета,дано поне нощите са спокойни
Hug

# 31
# 32
Окич, явно днес е от "ония" дни - на друго не мога да го оприлича с този рев... Колики вече нямаме, то си личи като са колики. А зъби пък съвсем, щото като се опитах да я почеша с четката- чесалка се разрева още повече... Е, аз чак да я хвърля не съм си мислила, ама ми е супер тъжно като реве и не знам защо - суха е, нахранена и защо реве така жално един господ знае... Добре поне, че заспа преди час и дано спи през нощта. Отивам и аз да дремна и дано утре е по-добър ден за всички ни...

# 33
  • София
Здравейте и от нас. Ами и днес имахме няколко пъти по час и кусур безутешно реване - егати зора - и после - старият Калинко  newsm78 Чета, че и други мами са така - да не би нещо да има магнитна буря или...?

Значи прогнозата е да вали през уикенда  Twisted Evil , ама я да плеснем една среща, то се е видяло, че в Западен парк все ще ни вали: ПЕТА СОФИЙСКА СРЕЩА: 30.05.2009 г. - събота (работен ден), 11 ч., Западен парк: ако не вали: Централен вход - в началото на парка, ако вали: на ОМВ до Централен вход. Ако към 10 ч. вали силно, има силен вятър, буря, без изгледи за оправяне, срещата се отменя.

Съобщението не може да бъде изпратено. 'dobro_nastroenie' е изчерпал лимита си и е запълнил кутията си за входящи съобщения.

Тони_ст, като пъхна на Калин дрънкалка в ръката и му притисна леко пръстчетата около нея, имам вече случай 10-тина минути да я размахва доволен... да я лапа, зяпа и т.н., а понякога се удря по носа с нея Simple Smile

Тони- и Мария днес много плака- никога не ми се е случвало толкова много да плача, без причина- за първи път исках да я ударя и да я хвърля някъде!!! Направо не знам от какво! По една време реших, че някаква кърмаческа стачка, защото като а държа на рамо- кротува, а като а наведа да суче и страшен рев!  

ТОлкова ми олекна, че не съм само аз  Embarassed Embarassed Embarassed

Обобщение на организацията за МАРИНА (marina21andreeva) - НЯМА уточнения и промени спрямо предното ми писане!

1) Който иска да праща пари, с които да напазаруваме неща, нека ми пише ЛС, ще дам данните за сметката, в която събираме пари, но да посочи и мейл за връзка, за да пращаме отчет за купеното. Ще разчитам АЗ лично да пращам сметката, за да мога да коригирам списъците за отчетите както е редно и в тази връзка моля да не си я разменяте по между си, а просто да ми пускате ЛС. Ще гледам до 24 ч. да отговарям на всяка цена.
Разбира се, че пращането на пари не е нито задължително, нито е ограничено във времето. Аз лично говорих с мъжа ми и решихме, че можем спокойно всеки месец да отделяме скромна сума, примерно 20 лв., нито ще ни бръкне в бюджета, нито нищо, а ако сме примерно 25 мами по 20 лв. и ето ги 500 лв. месечно... Всички сме зависими от НОИ (е, повечето поне) и никой не може да държи сметка кой защо, колко и кога е дал. Все пак това е един вид дарение...

2) Който може да се ангажира да купува неща (аз лично не мога, не карам кола и нямаме хубав/евтин магазин наблизо, а само кварталните), нека се обади - може и на първа страница да сложим списък. Ето идеи за магазини до момента:
- Вис Виталис (Тони_ст)
- Даяна и Ники - борса за дрешки (Вероники, Шу, Глафира може да дойде заедно с някого)
- Джъмбо (беба)
- аптеки Ремедиум за козметика и лекарства - най-евтини са! (беба - Тати, Шу - Тати - ползва отстъпка до юни вкл.)

Който (ще) пазарува за Марина - АМ, лекарства, да каже кога и къде да се видим, за да дам пари (събрани са 215 лв. до момента)!
Може в темата, на ЛС или по ГСМ. Повечето софийски мами ми имат ГСМ, но ако го нямате, пишете ЛС.
Мога да пусна парите и по банкова сметка  Mr. Green

3) За адреса на мамата за пращане на колети: който го иска, да пише ЛС на мамата или на Глафира. Да не го публикуваме публично, а да си го разменяме само на ЛС. Все пак аз примерно не бих се радвала всеки да ми знае трите имена и адреса, затова да не го пишем из темата, че четат всякакви хора.

4) Който желае да дава неща, а не пари: ще събираме накуп и един да носи: благодарим на Глафира за ангажимента!

5) Примерен списък за неща, дописвайте и вие:
- памперси (номер 4)
- мокри кърпички
- АМ (25.05.2009: още 1 месец МАЛТОФЕР)
- прах за пране
- бебешка козметика - ИМА ДОСТА
- алергично ли е бебето - за Пентаксим? - СЛОЖЕНА ВАКСИНА ПО ЗК

- бебешка аптечка - Панадол, за почистване на нослето, термометър... -
ИМА
- дрешки за бебето - 57 см. и 5.700 кг. към 24 май, без бодита, че има много
- лекарства за мамата: Пресинекс/Миринин (чакаме уточнение на точното описание, защото се оказа, че има различни видове)
Марина: Лекарството ми е Минирин таблети, но ги няма, казаха след края на месеца (май). Сега са ми дали "мостра" Пресинекс спрей, който има слаб ефект, но е по-добре от нищо
- дрехи за мамата (висока 147 см.) (Кремито е от Димитровград)
- шампоан, сапун и прочие за мамата (Вероники)
- играчки
- дрехи и учебници за братчето на Марина, раница

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 22:55 от зелено човече

# 34
Здравейте и от мен
Голяма трагедия днес, да не говорим, че това е родния ми край, повечето ми близки и роднини са там не ми се мисли направо ... да не говорим че тази местност - Бакаджиците е много красива и толкова пъти сме ходили, там доста често стават и рокерски събори ... наистина трагеция! Sad

А да ви се оплача, в къщи с този ремонт е голяма мръсотия, имам чувството че никога няма да се изчисти. По този повод ще пропусна срещата в събота, но ще гледам да се класирам за следващата.
Хайде лека и спокойна вечер

Последна редакция: пт, 29 май 2009, 14:14 от sia

# 35
Шу, темата си е супер!
Ау, ние днес докато заваля дъждът бяхме навън и оттук разбрах за трагедията - горките хора  Cry, голямо нещастие.

Ние последните дни се юркаме с Марти по доктори, минахме на Фризопеп, купихме си инхалатор и ни предписаха инхалации с вентолин  Sick, че има бронхолит човечето - стискайте палци да не се придвижим към астма  Sad (за сега е много леко де и не са съвсем сигурни, че е алергично, но не е и болен Марти ). Допълнително и с хомеопатични средства се опитваме да движим

За забелването - моята доки каза да не правя нищо, но ми се стори, че първият път като го гледаше, самата тя подръпна по-силничко  Rolling Eyes.

# 36
# 37
Цоп и аз в новата тема! Hug

Днес все пак успяхме да излезем,макар и в 11ч.Пих кафенце,кръстосахме Княжево по обичайния маршрут и така.. Не беше отчайващо топло,може би заради лекия вятър ми се стори така.
От утре до вторник го дават само дъждове! ooooh! Дано не се сбъднат прогнозите за градушки,че вчера мъжа ми и свеки насадиха 140 корена домати и още толкова чушки..Иначе язък им за труда. Tired

Rila,дано не е астма! Tired А фризопепа защо ви го изписаха,беше споменала за някакъв обрив,какво стана..? Rolling Eyes

Цветке,Шуши трябва да се снимам с новата глава,да.. Засега си представете нещо между карфиол и брюкселско зеле.. Joy Това като не съм я правила с пресата,но пък сега ми е по-лесно с нея и действам за нула време.
vili_st и аз имам проблем с килцата-почти толкова и аз трябва да сваля,ама с това кърмене няма да е скоро.. Rolling Eyes Щом си решила да смениш прическата,действай смело!
Мен вече ме питаха имам ли емоционален проблем,че съм се решила на тази стъпка..  Rolling Eyes Нали психолозите препоръчват някаква промяна във външния вид.. hahaha
Днес сутринта разбрах за трагедията,докато бях с Ади в едно кафе с градина,казаха по радиото.. И аз имам роднини в този град,баба ми е от там.Мир на душите на тези хора,и на неизживения живот на това момче! Flowers Rose Flowers Rose

Ето снимки и от нас,че отдавна не съм качвала: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=374200&pid=12564456

Последна редакция: пт, 29 май 2009, 01:10 от БОДЛИВКА

# 38
здравейте майчета Hug
добре дошли на новите мами welcome
за трагедията ooooh! не искам да говоря Tired нямам думи,и не знам какво да кажа,всичко е безсилно Praynig
за забелването-ние още нищо не правим,иначе от време на време просто бутам кожичката малко по-навътре,но това просто когато ми скимне Rolling Eyes
за реването-и ние го имаме,писва си изведнъж като ужилен,и не мога да разбера какво му става newsm78
ние вече почти не спим през деня,ако му се събере 1:30-2:00 часа,това ще е супер,но за сметка на това,вечер откъртва доста рано Crazy и спи до сутринта,но преди това е един рев,докато не го изкъпем,затова изместихме къпането малко по-рано Whistling
какво да ви се похвалим Rolling Eyes постоянно искаме внимание и игра,научихме се на нещо (което е гадно за мама) - понякога циврим докато не му се покажа ooooh! (дано не му стане навик,че една позната не може да се изпикае Shocked оня звяр писва веднага ooooh! )
ами това е от нас че станахме с доста дълъг пост,ужсно е че времето се разваля,но нека разхлади малко,какво да правим-ще се гледаме у дома (стига да кротува де Thinking ) хайде аз лягам че след малко зверчето ще се събуди да папка Twisted Evil
всичко хубаво ви желая Hug

опа,ето малко снимки от нас с новата ни прическа,и ако някой знае "защо не е хубаво да се подстригва малко бебе" нека каже,че на мен не ми стана ясно "защо"
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=374200&pid=12565440

# 39
Добро утро!

Я, да ви питам вашите бебоци дишат ли тежичко през нощта, по-скоро на сутринта?
Преди си мислих, че е от сухия въздух от парното, е, да ама сега нито парно, нито печка при нас и пак сутрините и е тежко да диша. Слагам разтвор и той отива директно в гърлото, та ми се струва, че няма сополки, а защо диша тежко?!?!?!

sia, и аз си мислих, че мръсотията от ремонта няма край, но като излязоха майсторите от апартамента и се изчисти за 2 дни. Peace

Сега разбирам и БОДЛИВКА с голямата къща. Tired От 2 дни се опитваме да си изчистим къщата в Банкя, че да оставаме по-често там през лятото, ама с малко бебе си е цяло приключение. Преди с тати я чистихме основно за 1 ден, сега на двамата ни е трудно за 3 дни, а има още един етаж за чистене...

Апропо Ади е голям бонбон с бялата екичка, а буйките са и като на балеринка. LaughingАма и каката ми се вижда пораснала от предишните снимки. Hug

Сладури са ни всички бебоци....Я, по този повод да сложа и аз малко снимки от последните дни.

# 40
  • Варна
Добро утро! Снощи се будихме през два часа да ядем и тази сутрин съм парцал. Май трябва да почна да я уча да пие чай, защото през нощта не се храни истински, а само цокне няколко пъти, колкото да се приспи. Мислех,, че като пораства, сама ще си направи по-хубав режим, а той от ден на ден е по-зле. Вече съжалявам, че не я научих от самото начало да прави по-дълга нощна пауза (както беше с каката). Ето малко снимки и от нас, че скоро ще се местим в албума на 3-месечните бебета Simple Smile
http://www.martenichki.snimka.bg/album.php?album_id=374200&pid=12566323

# 41
 bye
как сте???
Браво на Шу за темата    bouquet
Бодливка да прати снимки на прическата. И на мен ми иде да си тегля една ножица, особено откакто бебка почна да се задържа на косата ми, но си я отглеждам от 5 години и ми е малко жал.
Добро настроение, леле колко сте пораснали и сладки, пу пу.
И Ади на Бодливка е пораснала много.
Шу и аз ги сънувам едни- тази нощ беше, че бившата приятелка на мъжа ми е бременна (не от него де), но той ми сервира, че си я обича нея и Елия е била грешка. Та докато се събудя миличкия отнесе някой и друг шамар Joy Добре, че не помни.
Марина  Hug
Добре дошла на Ани и на Билито.
Нани и аз не давам Елия да се друса, но изглежда им е някакъв инстинкт.
Тони браво на Рая. Ние все още се нерви на играчките, че не можем да ги хванем.
Галина браво на Ивчо.
Ей Рила, много лошо ако е алергичен. Аз съм и съм непрекъснато на хапчета и разни такива инхалатори. Дано се оправи бързо детенце.

Аз трябва тези дни да си купя нова въртележка, че тази ме дразни. Елия и се кефи много, но музиката е точно 1 минута.
Иначе сме будни от 6ч и сега пак заспахме. Не ми се мисли днес какво ще правим, ще пощръклее вкъщи.

Присетила съм се за няколко мамита- Тай,Есмето, Ади, Нефертити.

# 42
здравейте мамиии, не казвам добро утро понеже съм станала в 5 и 30 и ве4е се едно ми е минал половин ден  Grinning

да похвая бебо, в4ера заспа в 9и30 и днес 4ак в 5и30 се събуди, засмя ми се и беше мирен и тих докато го преобуя, после папка, игра си - ей тва който е измислил активната гимнастика простооо едно голямо БРАВО! Simple Smile))) дояде си към 8 и сега пак спинка  newsm44 ужасно се радвам, за 1ви път се слу4ваа Simple Smile))

(за в4ерашната трагедия не ми се говори, 4е настръхвам цялата)
сега в здравей б-я даваха един татко, пла4е6т, отнели му децата, те пла4еха докато майката взима мом4енцето, а нейна приятелка моми4енцето - то вика6е помо6т...... полицаите само гледаха да не се избият възрастните! ужас, ужас, ще гостува таткото в понеделник!

# 43
Добро утро и от мен.

Олее Tony_st ама каква е бухтичка твойта сладурка.Направо ми се иска да дойда да я намачкам Hug

Ние днес пак отиваме на вилата. Общо взето всеки уикенд сме там, ама и как няма. Дворчето, улицата дето минават коли 2-3 пъти на ден. И е пълно с деца +/- 2 години от моя батко. Направо като дойде лято и ми идва да се изнеса там. Ама милото нали всяка вечер работи в Сл.Бряг и не може да идва с нас, та ще ни пусне за цяло лято на кукуво лято.

Хайде и аз да сложа малко снимки от нас http://www.martenichki.snimka.bg/album.php?album_id=379662&pid=12566485

Извинявайте че са толкова много, ама нали рядко слагам Embarassed

# 44
  • София
Здравейте и от нас. Да се разпиша сутринта, че не знам Калин какво ще ми сервира през деня  Mr. Green Вали и не е ясно дали ще излизаме (освен до педиатърката), та ще бъде весело у дома. Ама я да го похваля, че на цялото реване тези дни, нощеска е спал от 21 ч. до 7 ч.  Whistling

Прогнозата е да вали през уикенда  Twisted Evil , ама я да плеснем една среща, то се е видяло, че в Западен парк все ще ни вали: ПЕТА СОФИЙСКА СРЕЩА: 30.05.2009 г. - събота (работен ден), 11 ч., Западен парк: ако не вали: Централен вход - в началото на парка, ако вали: на ОМВ до Централен вход. Ако към 10 ч. вали силно, има силен вятър, буря, без изгледи за оправяне, срещата се отменя.
Я да предупредя, че и аз съм с прическа "зелка", отрязах дъглите коси... Една позната ми каза, че съм изглеждала с 10 години по-млада, интересно каква ли дъртачка съм изглеждала преди  Joy

Тони_ст, Калин и си диша тежко, и му хъркат гърдичките, и сополки си има (вече по-рядко)... Взеха му носен секрет - чист... Педиатърката каза, че може да е сенна хрема  Shocked

Мамита, кажете последно какво ще се купува в момента за Марина от Ремедиум, че да се купи, докато имаме "агент" с отстъпка там!

Обобщение на организацията за МАРИНА (marina21andreeva) - НЯМА уточнения и промени спрямо предното ми писане!

1) Който иска да праща пари, с които да напазаруваме неща, нека ми пише ЛС, ще дам данните за сметката, в която събираме пари, но да посочи и мейл за връзка, за да пращаме отчет за купеното. Ще разчитам АЗ лично да пращам сметката, за да мога да коригирам списъците за отчетите както е редно и в тази връзка моля да не си я разменяте по между си, а просто да ми пускате ЛС. Ще гледам до 24 ч. да отговарям на всяка цена.
Разбира се, че пращането на пари не е нито задължително, нито е ограничено във времето. Аз лично говорих с мъжа ми и решихме, че можем спокойно всеки месец да отделяме скромна сума, примерно 20 лв., нито ще ни бръкне в бюджета, нито нищо, а ако сме примерно 25 мами по 20 лв. и ето ги 500 лв. месечно... Всички сме зависими от НОИ (е, повечето поне) и никой не може да държи сметка кой защо, колко и кога е дал. Все пак това е един вид дарение...

2) Който може да се ангажира да купува неща (аз лично не мога, не карам кола и нямаме хубав/евтин магазин наблизо, а само кварталните), нека се обади - може и на първа страница да сложим списък. Ето идеи за магазини до момента:
- Вис Виталис (Тони_ст)
- Даяна и Ники - борса за дрешки (Вероники, Шу, Глафира може да дойде заедно с някого)
- Джъмбо (беба)
- аптеки Ремедиум за козметика и лекарства - най-евтини са! (беба - Тати, Шу - Тати - ползва отстъпка до юни вкл.)

Който (ще) пазарува за Марина - АМ, лекарства, да каже кога и къде да се видим, за да дам пари (събрани са 215 лв. до момента)![/size] Може в темата, на ЛС или по ГСМ. Повечето софийски мами ми имат ГСМ, но ако го нямате, пишете ЛС.
Мога да пусна парите и по банкова сметка  Mr. Green

3) За адреса на мамата за пращане на колети: който го иска, да пише ЛС на мамата или на Глафира. Да не го публикуваме публично, а да си го разменяме само на ЛС. Все пак аз примерно не бих се радвала всеки да ми знае трите имена и адреса, затова да не го пишем из темата, че четат всякакви хора.

4) Който желае да дава неща, а не пари: ще събираме накуп и един да носи: благодарим на Глафира за ангажимента!

5) Примерен списък за неща, дописвайте и вие:
- памперси (номер 4)
- мокри кърпички
- АМ (25.05.2009: още 1 месец МАЛТОФЕР)
- прах за пране
- бебешка козметика - ИМА ДОСТА
- алергично ли е бебето - за Пентаксим? - СЛОЖЕНА ВАКСИНА ПО ЗК

- бебешка аптечка - Панадол, за почистване на нослето, термометър... -
ИМА
- дрешки за бебето - 57 см. и 5.700 кг. към 24 май, без бодита, че има много
- лекарства за мамата: Пресинекс/Миринин (чакаме уточнение на точното описание, защото се оказа, че има различни видове)
Марина: Лекарството ми е Минирин таблети, но ги няма, казаха след края на месеца (май). Сега са ми дали "мостра" Пресинекс спрей, който има слаб ефект, но е по-добре от нищо
- дрехи за мамата (висока 147 см.) (Кремито е от Димитровград)
- шампоан, сапун и прочие за мамата (Вероники)
- играчки
- дрехи и учебници за братчето на Марина, раница

Общи условия

Активация на акаунт