На море в Турция - all inclusive, тема 6

• 51 596
  • 437
  •   1
Отговори
# 180
  • София, България
Непременно чакам снимки от Делфина  Hug

# 181
Здравейте ! Не знам тук ли е мястото да попитам: откъде да купя турски лири? Знам, че не във всяко бюро продават, и ако има някой от скоро ходилите , който да знае - предварително благодаря!  bouquet

няма да ти трябват, вземи долари  Peace

# 182
Здравейте ! Не знам тук ли е мястото да попитам: откъде да купя турски лири? Знам, че не във всяко бюро продават, и ако има някой от скоро ходилите , който да знае - предварително благодаря!  bouquet

Аз си  купих от едно бюро отзад на НДК (до колоните, където има една бариера и една малка уличка). Искам само да споделя, че аз тъй като имах лири и трябваше да ги изхарча и питах за цената в лири, по на сметка излизаха нещата като смятах по курса. Ама си е горе-долу все тая, няма да спестиш особено  Mr. Green

# 183
  • Sofia
Блогодаря на всички , които ме отговориха!   bouquet

# 184
Ali_sun, бях тръгнала да ти пиша и аз, ама като видях, че се говори за хотела, в който ще бъдем, се размечтах и съвсем забравих за какво всъщност исках да пиша Mr. Green

Първо искам да те питам с коя агенция ще пътувате и къде в Турция ще почивате. Ако сте близо до търговски улици и магазини, или ако сте в Мармарис или Кушадасъ, може би е добре да имаш лири. Питам те и с коя агенция ще пътувате, защото представителите на Тез тур не работят с друга валута, освен с долари и всички допълнителни екскурзии ги плащахме в долари. Ние почивахме в Белек, бяхме се запасили със стабилно количество лири, но стана ясно, че няма какво да ги правим и си ги върнахме в България, та се оказа, че само ги разнасяхме напред-назад. Нямаше магазини наоколо, освен тези в хотела, та и там не можахме да оползотворим лирите. Мои познати, които са почивали в Кушадасъ, Мармарис или в самия град Аланя, си носят от тук лири и си ги харчат без проблем. Иначе чейнч бюрото, което ни е ползвахме, по препоръка на познати, е това на бул. В. Левски, почти срещу Турското посолство.

P.S. Чак сега видях, че и Неземната ти е написала съшото, само че с къде, къде по-малко думи Mr. Green

Последна редакция: чт, 11 юни 2009, 14:08 от Марги*

# 185
Да ви осведомя все пак как се стекоха отношенията ни с Аква тур. Предложиха ми Марко Поло или Куин Елизабет като вариант, без да доплащам нищо: вид компенсация за това, че с Лимак Лимра нещата не се получиха  Mr. Green Ние обаче Марко-то не го харесахме, а Куин Елизабет ни се видя с малка площ, затова все пак се спряхме на Льо Шато д'Престиж. Който е пък с 82 лв. по-евтин. Затова ме помолиха за банкова сметка, на която да ми върнат разликата. Нямали право да го направят на ръка. Парите бяха преведени светкавично.
Сега остава живот и зраве да си получим и билети и ваучъри директно преди полета.
Дано неприятностите ни покрай тази почивка да са приключили и сега да ни очаква една прекрасна "турска" седмица  Praynig
Все пак приемам, че тур-операторите са били коректни и вината вероятно е на самия хотел. Исках да го спомена във форума просто  Peace

# 186
  • Sofia
Първо искам да те питам с коя агенция ще пътувате и къде в Турция ще почивате.
Ще пътуваме за Кушадасъ ,хотел Аквафентъзи  Laughing. По принцип ще носим евро ,но смятаме да обменим малко турски лири ей така ,за из път  Laughing
 На теб много благодаря за подробният отговор   bouquet.
 Агенцията е Турс клуб!

# 187
  • София
Момичета, яла съм едни турски бонбони, или по-скоро сладки, които са бели и приличат на памук. Много отдавна съм ги опитвала, черпи ме един познат, който беше в Истанбул. Много исках да си купя такива, но явно не можах да обясня на турците какво търся и така и не намерих. Вие купували ли сте си такова нещо и знаете ли случайно как се казва?
пишмание(pismanie). трудно ще го намериш, защото в топлите месеци почти не се предлага, защото се "степва". аз май месец с голям зор го намерих в Белек. не е невъзможно все пак де. цените са от 5-6 до 20 долара в зависимост от фирмата и разфасовката. може би на летището би имало Rolling Eyes

# 188
За валутата ми казаха,че в Истанбул преди няколко дни курса на еврото е бил 2,2 лири ,а долара 1,38 и било по-изгодно в евро.

Марги,благодаря на теб и всички отправили се за Турция-незабравима почивка   bouquet
аз ще отивам да приготвям багажи,че нищо не съм направила  Whistling

# 189
Пишмание винаги има в хранителните магазини. Ние вземаме на Коска, препоръчвам го.

# 190
Пишмание на Коска продават в Била, цената е 5лв. на кутия.

# 191
Пишмание на Коска продават в Била, цената е 5лв. на кутия.

и в Пикадили има Пишмание на Коска Peace

# 192
  • София, България
на Коска всичко е много хубаво  Flutter

# 193
на Коска всичко е много хубаво  Flutter

аз от пишманието им не се впечатлих, ама за тяхната баклава просто полудявам!!  Crazy Crazy  Уви, няма я в БГ...  Спирам със спама  Embarassed

# 194

ама за тяхната баклава просто полудявам!!  Crazy Crazy  Уви, няма я в БГ...  Спирам със спама  Embarassed

Ох и аз така   Blush На вечерите в хотела руснаците се редят за пържоли, аз първо отивам на масата със сладкишите да окупирам баклавата, че първа свършваше  Joy

Общи условия

Активация на акаунт