Учителите пък още по зле, повечето стари кадри карат по соц модела да се мъчат да натикат всички деца в калъп и който по трудно се поддава или не влиза е бавноразвиващ или ненормален. Грубо, тъжно, но това виждам аз.
Дано да греша, но ... за жалост и аз така мисля. познавам майки на дечица със специални нужди. и тяхното мнение е същото

Не съм "лелка" и в никакъв случай не оправдавам поведението на цитираните образователни кадри. Но ги разбирам. Разбирам и родителите, които се борят с нокти и зъби против присъствието на едно специално дете сред техните "нормални" отрочета. Ако госпожата е заета да тушира истеричен пристъп, вместо да ги учи на буквите - кой губи? Естествено -"нормалните"! А, колкото и грубо да звучи - всеки се интересува само от собственото си гардже. Идеята за интеграция на различните е прекрасна, но по начина, по който се опитват да я прокарат тук - еми не става!!! Необходими са помощници - например в класа да има човек, който да се занимава само със специалното дете. Непрекъснато. По индивидуален план. В същата класна стая, сред другите деца - но съобразен с индивидуалните особености на всяко дете. Е, как го виждате в реалния живот това? Кой ще плаща заплатата на този човек, при положение, че министерството се чуди откъде да щипне още някой лев от и без това мизерния бюджет за образование?
За това, че терапиите трябва да се плащат от изтормозените родители - думи нямам...Но за нови самолети пари винаги има

Гадното е, че от този подход страдат всички - родители, учители, "нормални" дечица - и най-крехките, най- уязвимите - вашите специални съкровища.
Благодаря ви за темата! Имаше нужда от нея.
.Благодарение на супергърл - жената директор и се наложи да го приеме в групата си.