ВАКСИНИ - Дискусия за вредата от тях 4

• 50 494
  • 855
  •   1
Отговори
# 600
Това се канех да питам от много време насам..кърмените бебета нали придобиват антителата, които имамайката - това буквално ли се разбира, тоест майката има имунитет срещу рубеола, и бебето ще има значи...?
А ако бебето е кърмено кратко, вместо стандартните 6 месеца?

# 601
  • София
  Това което аз знам е че ако бебето се кърми и майката е карала шарката риска до към шести месец да се разболее и нищожен. След това обаче дори и да се кърми може да се разболее вече. Просто защитата е най-голяма първите месеци и е не само от кърменето, а и още от бременноста.

# 602
Това за коклюша също ме заинтересува. На нас третия пентаксим ни е сложен на 03.01.2008г. Има ли давност кога да се направи
ре-ваксинацията?
Алиа, благодаря ти  Hug

Последна редакция: чт, 10 сеп 2009, 13:54 от teddy_

# 603
Ниският популационен имунитет е причината за смъртта на бебето Dana McCaffery, починала на едномесечна възраст от коклюш - трагедия, която получи широк отглас по целия свят в началото на тази година.

Една напълно предотвратима загуба при по-висока отговорност и информираност на обществото (тъй като детето е било твърде малко, за да бъде ваксинирано срещу коклюш).

За какъв популационен имунитет може да става въпрос след няколко поколения масови имунизации??  Shocked

Реално всяка епидемия след пика си започва да затихва и изчезва НАПЪЛНО именно заради груповия имунитет! Точно по тази причина поддържането на висока заболеваемост от някои болести се свързва с ваксините. Застрашена е всяка чиста популация, в която никога не е циркулирал микроорганизма, набеден за причинител.

Аз също бих попитала защо не се огласяват смъртните случаи, причинени от ваксини!  Naughty
Напоследък много се коментира връзката между  ваксините и Синдром на внезапната детска смърт...
http://www.thinktwice.com/sids.htm

ПП. Нали не смяташ да убеждаваш хората, че ваксините водят до популационен имунитет????  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 10 сеп 2009, 09:27 от multimodal

# 604
Това се канех да питам от много време насам..кърмените бебета нали придобиват антителата, които имамайката - това буквално ли се разбира, тоест майката има имунитет срещу рубеола, и бебето ще има значи...?

Стеф, да има имонологични фактори, които се предават с кърмата, но връзката с кърменето и защитата, която се твърди, че дава, е далеч над тези фактори и далеч от товята логика. Сигурността, близостта и контакта с майката са основните фактори, които определят доброто здраве на кърменето бебе/дете. И ако смяташ да кърмиш, помни, че 6 м. е препоръчителното ексклузивно кърмене (т.е. без вода, сок, АМ и каквото друго се сетиш), след това вече кърмата лека полека започва да отстъпва място и на други храни/течности. Но 1 г. все още 75-80% от дневното меню на детето е кърма.

# 605
Аз пьк тьрся и  пак тьрся научните факти,че пертусис бактерията е причинител на коклюша и все попадам на недоказани хипотези и всякакви измислици.
Че е налична да,но тя да е причинител не е доказано. Антитела срещу дадено заболяване,имунитет и тн "измислици" сьм на друго мнение и сега не ми се споделя. Peace

# 606
Ето един интересен сайт, от който могат да се научат много истини за болестите и ваксините: http://insidevaccines.com/wordpress/about-insidevaccinescom/

Информацията не е конспиративна, източниците са CDC и JAMA.  Peace

# 607
Мулти,
Като видя СЗО и СДС точно за конспирации си мисля Mr. Green

# 608
Мулти,

Абе то по принцип си е така.  Simple Smile
Ама нали знаеш, че масата вярват само на "научни" "официални" данни. Та.. надявам се тези източници да ги убедят.  Thinking

# 609
  • София - Варна - Бургас
Мулти,

Мен пък ми навява спомени за "Коминтерна" - маша в ръцете на диктатора Сталин (в случая - на фармацевтичните тръстове )

# 610
# 611
  • София - Варна - Бургас

Да, чрез кърмата придобиват готови антитела, които унищожават вирусите и бактериите.

Имунната им система обаче, си остава неразвита, като чист лист хартия. Развитието и започва от момента на спиране на кърменето и срещата с вируси и бактерии.

# 612
[
  Да, чрез кърмата придобиват готови антитела, които унищожават вирусите и бактериите.

Имунната им система обаче, си остава неразвита, като чист лист хартия. Развитието и започва от момента на спиране на кърменето и срещата с вируси и бактерии.

ох,аз съвсем се обърках вече-нали нямало вируси/ това май според ГНМ  newsm78/
а ако не боледуват децата-това значи ли ,че не са си изградили имунна система,или ...?

моите ,досега са кашляли 2 пъти/за по 1 до 3 дни/ , и са вдигали инцидентно  по няколко пъти леки температури / свързвани обикновено с никнене на зъби, а според мен с конфликт с мене  Embarassed/, но всичко това преди повече от година!
да чукна на дърво  Praynig

означава ли това,че се справят с ´´ нападателите ´´ или че , не са се срещали с такива и в последствие ще се затруднят да се преборват  ?

малко объркано стана  Embarassed   bouquet

# 613
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Ето един интересен сайт, от който могат да се научат много истини за болестите и ваксините: http://insidevaccines.com/wordpress/about-insidevaccinescom/

Информацията не е конспиративна, източниците са CDC и JAMA.  Peace

И колко много коментари има!  Rolling Eyes Има и други по света като нас  bowuu

# 614
ох,аз съвсем се обърках вече-нали нямало вируси/ това май според ГНМ  newsm78/
Според ГНМ съществуването на вируси е под въпрос - нито се отричат, нито се приемат! Ако съществуват, те биха подпомагали тялото и не биха го `атакували`.

Извън ГНМ положението е същото - вируси съществуват (например в морската вода), но не са патогенни, т.е. не причиняват болести.

Единствено за традиционната медицина има вируси и те са патогенни - убийци!

Общи условия

Активация на акаунт