Отговори
# 120
Слънце ,честита прическа.Много ти е пораснала косата !

# 121
  • Стара Загора
Светле тя косата ми расте със часове. Обмислях вариант да се подстрижа късо и като казах на моя мъж, отговора му беше, че ако го направя щял да ме обръсне с машинката белким станело късо  Mr. Green

# 122
Слънце- честита ти коса.
И аз много се замислям за нещо по-различно, ама не се навивам. Май ще си седя естествена.

за закаляването- ние Елия от начало я къпем с 36С, сега е на 34-33С

Аз да се похваля с подаръци- днес видях Веси да храни Мира с пюренце от една сладурска купичка. Та се оказа, че Нук имат такива 4бр и лъжичка. Кумата ни донесе такива, мек лигавник и нова четка за шишета. Малката как се радваше на лигавника и купичките  Joy

Хайде от нас лека и мека, че дребчо иска баня.

# 123
днес като ходихме при педиатъра и ми вика че Тео е много мързелив,защото като го изправя до седнало положение и той не си вдига главата,ама как да отреагира детето,като ние го събудихме,ние в понеделник сме при ортопед,малко късно,но дано не е късно Praynig иначе изглеждаме здрави Grinning

днес пак ни заваля ooooh! нямам думи,добре че сутринта излязохме за малко,на обяд беше адска жега-затова не излязохме,а след обед ни заваля,къде да ги изкарваме тези деца вече не знам newsm78

сега слушам комшиите как си приказват на терасата,защото нямат ток,а и жената е малко глуха,и от спалнята им следя разговора Crazy

нашия тати от утре е на работа newsm68 ще взема доста малка сума,но поне ще изкарва нещо,което е добре за начало Peace

Тео от няколко дена е много не спокоен newsm78 спи му се,но нещо го мъчи и не мога да разбера какво,да не говорим че иска бибероната да му е постоянно в устата ooooh! и като падне започва да се чува едно мляскане на ръце #Crazy със сигурност не са зъби,защото вече го прерових в устата Mr. Green какво друго може да го мъчи,някой друг има ли подобен случей newsm78

лека нощ ви пожелавам и дано по-бързо отминат дъждовете  umbrella

# 124
  • София
Здравейте и от нас. Днес ни поваля пороен дъжд, та с Росикв и с Айрис отвисяхме цял следобед вътре в кафето  Whistling Люлинските мами да се чувстват поканени При чичо Емо - средното кафе зад Мебелната - почти всеки работен ден има някоя от нас, а понякога - и няколко  Mr. Green И да пУФаля Косето на Айрис - пу, пу, да не му е уроки, хем красавец, хем кротък и усмихнат  Hug Май само моето диваненце е голям глезльо Mr. Green ...

Да кажа за срещите: по принцип са в събота и се редуват 1 в Борисовата и после 2 в Западен парк. Като "вържат" метрото, ще са 1 на 1. Обаче за тази седмица прогноза за не-валеж имаше само за петък и затова обявих среща за петък. Обаче днес прогнозата е вече дъжд до неделя, вкл. петък, т.е. НЯМА ДА ИМА СРЕЩА ТАЗИ СЕДМИЦА!!!

За поставката за къпане, поиска я Бейби мони и ще намеря начин да я пратя. Казвам, за да не разчита друг на нея.

Относно комплектчетата с блузка/тениска, аз ще отложа ползването на не-бодита до момента на стабилно сядане, защото наистина много се надигат тези блузки и тениски, бре... опитах няколко пъти... и аз слагам боди с панталонки, а най-често - с гащеризон (истински, а не бебешки), защото момчешките панталонки често са с много стегнат ластик...

За темите
, аз пиша в началото на поста си почти винаги нещо от нашето ежедневие с цел да подтикна и друг да сподели, за да си сверя часовника къде сме ние и после по обсъжданото, където мога/искам да се изкажа. И си питам, макар и тъпотии за някои, когато имам нужда от идеи или друга гледна точка. Бих обсъждала доста неща, например бихте ли ползвали проходилка и защо; стимулирате ли бебето си за двигателното развитие и за кои по-точно постижения; само аз ли не знам детски песнички и не обичам да чета на глас; какво мислите за гъбъбите близо до бебето ви и още една кофа теми за обсъждане  Hug

# 125
  • София - Рим и обратно
Аз пък не меря температурата на водата от ...не помя кога. Само в началото я мерех, колкото да се ориентирам горе-долу и оттогава на ръка определям.

Проходилка - да, ще ползвам. Както писах и в една тема специално за проходилките - не са ми убедителни доводите "против", които са много модерни напоследък. С риск да бъда обявена за най-лоша майка, ще кажа, че и с каката ползвах и нямаше по-доволно бебе от нея поне...за 15 мин.  Flutter Чувства се самостоятелна поне за малко, придвижва се сама и разглежда където иска. Проходи си нормално и всичко останало си е както си му е редът.

Последна редакция: ср, 01 юли 2009, 22:09 от ЛЮБИМА

# 126
за градусите на водата,никога не съм я мерила,винаги на ръка и съм нямала проблеми,с изключение-един път май не беше кой знае колко добре,защото Тео присви очички.

за проходилките нямам лошо мение,тъй като могат да бъдат отмяна на мама за някой друг час,аз едва ли ще ползвам,нямам толкова място у дома,защото сме се претъпкали с боклуци,а бабичката не иска да се разчиства и изхвърля,понеже тя била събирала 30год. ooooh! но какво да се прави,и без това не й остава много време на жената,та като дойде момента-всичко заминава с нея.За прохождането не знам как ще става,бебоците ни ще прохождат зимата,почти цялото време ще сме си у дома и май съм се спряла на уолкърите за прохождане,ако имам късмет,може да се сдобия и с тези от играта на Памперс Rolling Eyes

# 127
мами, никоя ли не е купивала гумен пъзел?
Тео е много сладък, пу пу пу пу  Grinning

хайде лека от нас

# 128
baby_moni ако събираш ме4ета за уолкър - от офиса казаха, 4е са свършили мнооого отдавна (и аз исках, ама ц).

# 129
интересното е че една позната прати,казахме й че са свършили,но уви те й пратиха уолкър newsm78 което ме навява на мисълта че има,а и промоцията е удължена,може и да докарат,ако ли не,ще го мислим,варианти мноогооо Rolling Eyes
а уолкърите ми се виждат забавни,на снимките изглеждат доста големи,а всъщност са толкова малки Crazy

така ми се иска да видя и вашите сладурковци,на снимките са страхотни,имаме си толкова красиви ангелчета (пу-пу) понякога се замислям за тези бебенца които ги оставят в домове,как сърце им дават да оставят част от себе си,но пък благодарение на тях,едни познати си имат красиво момиченце,след като са загубили 8 години само в опити Confused

хайде лека,че ме заболя г**а да седя седнала ooooh!

# 130
Гумени пъзели гледах в Симба, ама не запомних цени.

Градусите на водата тати ги определя, май сме я закалили Рая в жегите, а като е студено връщаме на 37-38 С.

Проходилка за сега не мисля да ползваме, ама докато реши да тръгва Рая може и друг акъл да ми дойде. newsm78

Столчетата за храна /показаните, де/ са много готини. Аз още обмислям какво да купим... май ще пробваме кое ще и хареса и него ще вземем. newsm78

Кофти, че няма да има среща... Sad

Зеленко, кво е "гъбъбите"? Embarassed

За дигателното развитие - правим само това, което педи казва на всяка консултация...макар че тати ни е свалил книги и показни филмчета от нета.

Детски песнички има в нета бол - стига да искаш може да пееш. Аз знам открай до край само Зайченцето бяло, а другите не ги карам до край...

Рая много обича да и чета, или да разглежда книжка и лъскави списания....като хипнотизирана е. А от гласа ми се успокоява и вече си познава 2 книжки от които четем денем преди заспиване. Peace

# 131
 Hug
slancetoo , честита прическа Hug
За водата за къпане- ох, аз нещо съм от зиморничевите мами и все още къпем Коко на 37-38 градуса. Знам, че е много добре за него да го закалявам ама а де....в този случай го изнежвам, ама а дано скоро ми дойде акъла hahaha
За проходилките - не съм използвала с Елена и сега не мисля да използвам. Елена пролази на 10 месеца и на 1 годинка проходи сама, без да я държа за ръчички. Като бебе беше доста пухкава, но щом пролази, няма да повярвате, но много бързо разви мускулатурата на крачетата и ръчичките, започна сама да се изправя по мебелите и да ходи покрай тях и така и проходи Peace
Та моят довод да не използвам проходилка е стимулиране на лазенето с цел развитие на мускулатурата и естественото прохождане, когато се почувства самото дете готово Peace
За двигателното развитие  - за момента правя "колелото", "тупаницата" на крачетата, вдигане за ръчичките до седнало положение (Коко вече стой със стабилно изправена глава, когато го изправя до седнало положение Peace), объщане по коремче (почти го прави сам, но все още с помощ), гимнастика с ръцете и краката Peace
За гълъбите - и на мен ми е болна тема, даже малко за каката се притеснявам, когато започне да ги гони, но какво да се прави newsm78. Чух, една майка да казва, че пренасяли менингит, но колко е вярно незнам newsm78
За столчето за хранене - взехме на Елена съвсем обикновено за 20лв. и не съжелявам, защото щом проходи вече не искаше да седи в него и се хранеше с нас на голям стол с възглавница под дупетоSimple Smile

А какво ще кажете за:
1. Смученето на пръстите - Коко ги смуче. Предлагам биба и играчки, но щом се отдалеча и хайде пръстите в устата. С каката не съм имала такъв проблем
2. Мамите пътували за по-дълго и далеч, какво не трябва да забравяме за бебета?
3. И кърмещите мами по колко пъти сега акат бебоците ви? Коко ака само веднъж на ден, а някой път през ден newsm78
За сега кърмата му стига, защото си издържа 3-те часа и наддава добре. Обяснявам си го с доброто усвояване на кърмата, но споделете и вие newsm78

# 132
да се включа за последно и аз Blush
 мъжлетата трябва да се каляват,все пак трябва да са по-груби от момите Simple Smile

dideto нашите пръсти са постоянно в устата,и аз гледам да му ръгна биберона,че с него по-малко се лигави,ние от преди 2 дена не бяхме акали и днес си свърши работата,но не знам защо всеки път акото му е воднисто и тъмно зеленикаво,колкото и често да ака е все с един и същ цвят и мирис Mr. Green ,днес щях да питам доки,но минахме толкова за бързо,че имах време само да кажа "Здрасти и мерси за направлението"

а за проходилките,едно детенце от квартала (квартала ни е с доста бебета,така наречения "Кварталът на бебетата" Laughing) сега се учи да прохожда,но когато стъпе на краката си и ги огъва като локум,свикнал е да се отпуска в проходилката и сега му е малко сложно без да е седнал.

нашите крачета и ръчички постоянно събират влаканца,колкото пъти да му погледна ръчичките,всеки път има мръсотийки между пръстите,как са фонтанелите на вашите дечковци?

# 133
Много хубави столчета сте показали!

Аз ще си ползвам това от Дарина,което всъщност е от племенника ми,който пък е вече на 9г. Mr. Green Ама пък не е мръднало,още деца може да зарадва. Grinning
Бях харесала едно,което се прикрепя за масата,на принципа на домашните мелачки,ако се сещате но да стигнем до там..

Тhe light честито ви столче,да си хапва с кеф в него Денис! Hug

беба имам гумен пъзел-четири големи квадрата, вместо килим в детската. Peace Ако те интересува,ще го снимам.

Проходилка не съм ползвала с Дарина,взехме уокър.С него много бързо се научи да пази равновесие,а и постоянното клякане(тупване по памперс) и после пак ставане я направи го жилава някак си,заякнаха крачетата и много бързо проходи,буквално за месец.

Градусите на водата никога не съм знаела какви са-моя термометър е лакътя. Wink

Детски песни и тем подобни имам много ей тук

Какво има да им мисля на гълъбите? newsm78 Да,разпространяват какво ли не но изобщо не ме притесняват като са близо до количката,после ще са близо и до Ади като проходи,ще ги гони,ще им даваме солети. С опознавателна цел бих разрешила да ги доближи(май няма дете което да не се е опитвало да ги хване  Grinning) както и кучета,котки,патки и ако имаме късмет някои селски животни. Голямата дъщеря на мъж ми и до днес изпитва панически страх от гълъби. Shocked Викам и ти си само за площата Сан Марко в Италия,там ще се "излекуваш". Laughing Дело за тази и фобия има нейната баба,но това е друга история..

И зелено човече,какво наричаш истински гащеризон(а не бебешки) те не са ли всичките до годинката бебешки? Rolling Eyes

Слънце страхотен е цвета! Peace Точно мой тип,само да видя аз кога ще се надръндя да се вапцам.

Да питам и аз- някой купувал ли е вече от новия модел на Памперс,в бялата опаковка?

Последна редакция: ср, 01 юли 2009, 23:13 от БОДЛИВКА

# 134
3. И кърмещите мами по колко пъти сега акат бебоците ви? Коко ака само веднъж на ден, а някой път през ден newsm78
За сега кърмата му стига, защото си издържа 3-те часа и наддава добре. Обяснявам си го с доброто усвояване на кърмата, но споделете и вие newsm78

Сашко ака веднъж на един-два-три дни.
Обаче продължават проблемите ни с кърменето. Поне 2-3 от сученията са кошмарни - тръгва да суче лакомо, 2-3- минути и край. А личи, че е гладен, обаче не ще и това е. Сериозно се притеснявам и за количеството произвеждана кърма. Мислех си, че добутам ли до третия месец ще мога да кърмя до когато реша, ама не било така  Sad

За носенето на ръце - нося и още как. Най-вече навън. И аз съм на мнение, че времето лети ужасно бързо. Още няколко месеца и няма да са вече бебета нашите мъничета живот и здраве.

Вчера чукнахме една година от създаването на нашия мъник и съответно една година суша  Tired

И един въпрос ми идва наум - кога мислите да "разквартирувате" мъниците в собствена стая (при наличието на такава, де)?

Общи условия

Активация на акаунт