"Цената на истината"

• 41 620
  • 724
  •   1
Отговори
# 645
Напълно съм съгласна с менението на Копнеж за тълкуването на отговорите на участниците като "истина" или "лъжа".

# 646
Понеже постоянно се споменава "Хванати в изневяра", да поясня, че там лицата не бяха истински. Т.е. хората си бяха де, но със съвсем друга самоличност- имена, половинки, или какви са в живота. Нищо не беше реано, а повечето от участниците бяха в един сайт за професионални актьори, там ги намирахме с истинските им имена , години и т.н. А тогава още преди излъчването доста се коментираше, защото те направо без срам си търсииха хора къде ли не, срещу заплащане, да участват. Майка ми работи в театър, и там веднага бяха звъняли, да питат дали някой от атьорите не желае да се включи.
И както са казали преди мен, Б-я е много малка, всеки познава всеки, и много бързо такива неща се разкриват.

# 647
Мда, там си бяха актьори - аматьори. То и за това се провали предаването, защото първо изграеха зле и второ - пак накуп прекалени брутализми  Mr. Green

п.п. Абе незнам, ако всичко е едно към едно истина, аз искрено ги съжалявам тия хора - голямо нещастие е това за пари да се изложиш и ти и семейството си. Дори и сеира пред цяла България бледнее пред това, че си разваляш окончателно отношенията с близките. Не им ли стига нещастния им живот досега на тия хора, ами и искат да влошат положението?! Според мене за пари е много грозно да го правиш това нещо. Да ти купят душата един вид...
Иначе е забавно за зрителите, не отричам. Но е омерзителна история от друга страна.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2009, 11:03 от doby80

# 648
Добре, де. Аз мисля, че има въпроси, на които човек няма как да отговори еднозначно и че сам той не знае дали е "да" или "не". Не е ли така? Как тогава машината знае? Ако е само въпрос на пулс, ми се струва несериозно, защото факторите за повишаване на пулса са доста повече от казване на лъжа.

По принцип детектора на лъжата не категоризира едно твърдение като истина или лъжа, възоснова само на пулса. Следи се и за изменения в дишането, потоотделянето, мускулната дейност.
Ето един линк за информация: http://polygraphbg.hit.bg/
Естествено, полиграфският метод не е 100% сигурен. Сведения, придобити чрез детектор на лъжата не се считат за доказателство в съда. Но процентът истинност е достатъчно висок - от 92-3% до 97%.

# 649
Копнеж, ще прочета, мерси Peace

# 650
Ето, още малко инфо за самия метод:

"Въпросите се оценяват задължително и при трите психофизиологични следи – дишане, сърдечна дейност и кожно съпротивление (електродермална активност). Всяка физиологична следа се оценява поотделно по специфични правила.

Оценката “лъжа” на въпрос е сумата от стойностите на трите оценки на следите – дишане, кардио и електродермална активност.

Оценката на реакция при отделна следа може да не попада в норматива “лъжа” и въпреки това да сме оценили окончателно като “лъжа” реакцията на въпроса. В този случай сборът на стойностите на оценките от трите следи попада в норматива “лъжа”.

Еднократна оценка “лъжа” на един въпрос не означава, че лицето е извършило негативното действие, проверявано от въпроса. Същата интензивност на реакцията и обща оценка “лъжа”на въпроса трябва да се затвърди и при следващите повторения на същия въпрос в теста, за да присъдим, че  изследвания е „неискрен”. Освен това самият въпрос трябва да е формулиран достатъчно конкретно и недвусмислено.

При оценка “лъжа” на конкретен въпрос, която се затвърждава и при повторенията (методически обусловени) на същия въпрос, се потвърждава хипотезата, че изследваният е извършил негативното действие, зададено във въпроса. Обратно, ако цифровите оценки на въпроса при неговите повторения не затвърждава или дори отхвърлят стресовия модел на реакция – се отхвърля и хипотезата, че изследваният е извършил негативното действие, зададено във въпроса.

Оценяването се извършва по стандарти, приети от Американската полиграфска асоциация Повечето от тях  са възприети и се използват в работата на полиграфистите от цял свят.

Стандартите и нормативите са изработени на базата на научни проучвания и анализи на записите на стотици хиляди проведени изследвания."

# 651
Между другото , че са брутализми, брутализми са, но имайте предвид, че това не е болшинството от хора, а просто от кастинга са избрали най-бруталните неща и е съвсем нормално. Това е смисъла на предването, и такива екземпляри им трябват.

# 652
Между другото , че са брутализми, брутализми са, но имайте предвид, че това не е болшинството от хора, а просто от кастинга са избрали най-бруталните неща и е съвсем нормално. Това е смисъла на предването, и такива екземпляри им трябват.

Като в ББ !  Peace

# 653
Av4e, Да, да, така е:) Тия са подбрани екземпляри Peace
А тия с по 1-2 изневери не могат и да влезнат в класацията. Явно търсят хора с всестранна излагация - забъркани семейство, приятели, деца и т.н. А и щом почнаха с такъв старт, какво ли ще е по-нататък. Трябва да вземат някой политик, подкупен чиновник или бивш затворник... а може би и Владо Кузов Mr. Green

Но според мене всеки си има кирливи ризи, дори и да се мисли за безгрешен.
Примерно, дали си пожелавал смъртта на еди кой си. Ми човек когато е афектиран може за момент да мисли какво ли не, но това не значи, че реално го мисли или, че още по-малко би го сторил нещото... Но самият факт, че трябва да се отговори еднозначно, внася голям драматизъм  Simple Smile

# 654
doby80, точно така е! Затова това предаване е един голям фарс, безсмислица и просто машина за пари(на продуцентите). А парите им ги правим ние с небивалия зрителски интерес, който подклаждаме с безброй коментари тук и навсякъде (все за това чувам коментари къде ли не!). А тяхната цел е точно това. И са доволни. Пък ние нека си "лаем"... Laughing

# 655
Сега чакам да вкарат и смс-и  Joy

# 656
ахах. смс примерно: според вас излъга ли Киркор, че е изневерил на жената с овцата?

# 657
Мен не ме скандализира предаването. Засега ще го гледам, интересно ми е. Приемам го като шоу, каквото си е. На чий гръб и на каква цена, това си е работа на участниците. Зная, че хората са различни, и съвсем не невинни. Двамата участника досега не ме учудиха, не ме скандализираха, само съжалих Соня заради тежкото й детство с всички тези побоища...

# 658

И все повече си мисля, че всичко е толкова нагласено.

# 659
Момичета, понеже не мога да го гледам вечерта предаването, кажете някакъв друг начин поне записа да хвана!  Peace
качват   ги на сайта на Нова Тв

Общи условия

Активация на акаунт