Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 43-а тема

• 72 099
  • 664
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Вчера :
пилешка пържола на тиган  запечена с "Рокфор" и "Ементал"и салата "Снежанка"

# 481
  • София
А Лабрекс ги беше намерила мисля в левчетата  Peace
Там не съм търсила,но и това ще направя,дано открия,че хич не ми се поръчва от някой сайт.
Такива формички съм виждала в два магазина за домашни потреби в Студ.град.Ако ти е близко,на ЛС ще ти обясня как да ги  намериш.Мисля ,че струваха около 1,30лв

# 482
А Лабрекс ги беше намерила мисля в левчетата  Peace
Там не съм търсила,но и това ще направя,дано открия,че хич не ми се поръчва от някой сайт.
Такива формички съм виждала в два магазина за домашни потреби в Студ.град.Ако ти е близко,на ЛС ще ти обясня как да ги  намериш.Мисля ,че струваха около 1,30лв
Ще и е далече доста на нея Laughing

# 483
  • София
Цитат
Ще и е далече доста на нея 

Може Laughing "У дома" е широко понятие

# 484
  • На брега на реката
пеп-4o,
това изкушение Кордон блю от пиле  Crazy как се затваря? Blush
В рецептата пишеш : " * С помощта на 2 бр клечки за зъби се затварят отворите",
ама като е висш пилотаж за мен ....  Embarassed Представям си едно обилно разтичане, ако се захвана и накрая резултата ще е пилешки хралупки  Joy

рени55 Тези плодово-сладоледени топки са страхотна идея    newsm10

Madam Stasita, много елегантно  1dating

# 485
не, подбират се хубави големки филета /пеперуда/.  Пълнежа се набутва хубаво към вътрешния край,  където няма отвор.
Разреза се прави до  цялата част на филето и става достатъчно голям отвор. За по-сигурно може и с повече клечки /или шишчета/ да щипнеш. Пържи се /или пече, но този път са пържени/ бързо, месото е крехко и мариновано, та не успява да се разтичат.

Този начинна рязане на филето също е добър за поемане на повече плънка пък.

# 486
  • На брега на реката
Този начинна рязане на филето също е добър за поемане на повече плънка пък.

Благодаря ти, за първи път виждам подобно нещо и съм възхитена от техниките и тънкостите, които владеете    bouquet   Heart Eyes

# 487
  • София
Люлински добруджанки.

Те са си добруджанки де от тия известните тука по форума, само дето моите ги направих по-голями с плънка от кренвирши, кашкавал, лютеница, ким и чесън на прах. Та понеже не отговарят на традиционната визия на оригинала затова ги нарекох люлински (ем демек от Добруджа, ем нещо шопско, ем да се чудиш накрая какво е).

[Снимките са линкове към по-голями изображения]

# 488
дядо хаджия,ще споделиш ли рецептата Praynig

# 489
  • Варна
Привет момичета, имам доста да чета и да наваксвам Hug Сега да покажа моите днешни творения, за празничната ни обедна трапеза. Почерпете се за здравето на моят татко Hug Hug

Пърленки

Кебапчета на скара

Панирани тиквички

Пилешко печено върху сол

И накрая накъде без тортата: Blush
 и разрез

Последна редакция: нд, 12 юли 2009, 13:57 от She_R

# 490
  • У дома !

Казах на половинката ми,че ми се ядат мекици и той взе,че ми направи Hug
Рецептата я взе от интернет.Казват се "Улични мекици".
За първи път прави нещо такова,но станаха невероятно вкусни,пухкави,мекички от вътре и хрупкави от вън Peace
Какъв мъж си имам,а? Laughing

# 491
  • На брега
Румка Да ти е жив и здрав рожденика   bouquet !!! Страхотно меню си му спретнала. После ако ти остане време, моля дай рецептата на тортата, че преглъщам като гледам колко е сочна Heart Eyes
Madam Stasita и у вас е много вкусно  Hug ... Бих препоръчала да пробваш белите вина на изба Евксиноград. Реколта 2008 беше мнооого добра!

# 492
  • ГОре на черешата...
Лелеее, She_R, мога ли да ви дойда на гости Laughing...тези пърленки направо Crazy...и на Дядо Хаджи Люлинските изкушения са чудесни, браво  bouquet!

От мен един експеримант - много сполучлив и два пъти по-вкусен - кекс с цял банан:

# 493
  • У дома !
DiXi-рецептата за питките със сирене я взех от форума.
Само където аз ги пекох по-дълго време около час Naughty

Лесни и бързи "Добруджанки"
« Понеделник, 05 Ноември 2007, 15:54 »
   Отговори с цитат
Ето една много лесна и бърза рецепта за закуска без месене и втасване:
1ч.ч. кис мляко с 1 лъжичка сода
1ч.ч. натрошено сирене
2ч.ч. пресято брашно
Всичко това се омесва хубаво с вилица.В добре намазнена тавичка се редят топчетата като отгоре се слага бучка масло.Пече се в предварително загрята фурна до 180 градуса около 25-30мин.Стават много вкусни!

mari_eta,моля за рецептата на кекса с цял банан Praynig

# 494
  • София
дядо хаджия,ще споделиш ли рецептата Praynig

Еми тя темата за рецептата на добруджанките е тука в тоя подфорум. Даже понеже преди малко публикувах и моите творения та още е на първа страница.

Лелеее, She_R, мога ли да ви дойда на гости Laughing...тези пърленки направо Crazy...и на Дядо Хаджи Люлинските изкушения са чудесни, браво  bouquet!

Еми аз къде да ходя, вие публикувате туканата рецепти нали после пък аз понеже по рецепти не мога да готвя и почвам да ги правя и те се такива едни излизат дето да се чудиш после какво съм искал да правя, пък то какво излиза накрая.

Докато съм писал гледам, че TIFONI е публикувала и тука рецептата. Само дето при мен вместо сода имаше бакпулувер, който предварително смесих с брашното и добавих едно яйце. Признавам си без бой, че не съм сигурен, че съм сложил точното количество продукти. Сиренето нямаше къде да го меря та направо буцата беше натрошена, не знам 2 ч.ч. брашно колко са ама на мен май ми отиде към 600-700 грама пък и аз си имах за цел определена консистенция на тестото.

Пекох върху хартия за печене намазана с олио (то за да си измия тавата после по-лесно де). Сега за времето на печене не съм засичал ама сигурно е било толкова. Аз щото ги гледам като се позачервят така лекичко нали и клечката за зъби ми излиза суха няма кво да ги печа повече. Не знам при другите как е, то при мене като изстинаха спаднаха (иначе докато бяха топли бяха бухнали), ама аз по принцип не съм ги правил на топчета и може и от това да е.

Последна редакция: нд, 12 юли 2009, 14:21 от дядо хаджия

Общи условия

Активация на акаунт