Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 23

• 10 968
  • 289
  •   1
Отговори
# 45
  • у нас
ДесиHug Не ти ли се спи в 4 часа сутринта  Shocked

Тити, Дани много късно се е усетил, че при мама и при тати се спи най-хубаво.  Wink Ние спим така от 4-тия месец. Голямо въртене пада като спи - крака й са все върху главата на баща й  Joy И като вземе да рита.... Онази вечер ме удари по гърдата с крак и сега ме боли гърдата.

приятни разходки днес  Simple Smile

# 46
Аз да се запиша за 3-ти път в темата Embarassed Този път ще гледам повече да ви следя Grinning

# 47
Алина спи в нашето легло от новородена, изобщо не съм я слагала в нейното Blush Много съм се наслушала колко е лошо това, обаче на нас ни е добре и си спим доволни и щастливи Sunglasses

Мойта дребосъчка цока много често през деня, хващам се как се оправдавам пред другите като сме навън, щото все ме гледат е така Shocked Не знам какво ще прави без цицата като тръгне на ясла след месец и половина Rolling Eyes

# 48
Винаги съм спала с децата, полезно или не, кой го определя. Това си е лично наша работа. Важното е че всички сме доволно наспани!  Hug

# 49
  • у нас
Винаги съм спала с децата, полезно или не, кой го определя. Това си е лично наша работа. Важното е че всички сме доволно наспани!  Hug

съгласна съм Мери. И най-важното е децата да са щастливи.  Peace

# 50
  • Varna
И Поли в последно време не желая да си спи в кошарата, особено денем.Кошарата е залепена за спалнята, тати го няма от два месеца и аз по принцип се ширя сама в леглото (освен когато каката не е дошла на гости).Онзи ден през ноща нямам спомен кога малкото ме е презкочило и на сутринта чувам някакво туп, но не ми се става и продължавам да спя. В един момент маймунката пристига с думите "мамо паннах". Бързичко се събудих, но не от уплаха, а от смях Laughing
Ау в последно време, понеже не суче денем малкото човече има някакъв маратон по сучене нощем.Чак се изнервям на моменти, което не е нормално за мен. И снощи аз силна силна си приготвям капки цитросепт с малко олио и до мен до възглавницата. Ако пак стане като предните нощи ще мажа. Тя пък взе,че спа до 4 часа без събуждане, но аз реших да изпробвам номера, пък знае ли човек може да откажем нощното. Мацнах аз непосредствено преди сучене, а то си захапа съвсем спокойно. Аз уж обясних,че е горчиво,но нямаше никаква реакция и затова и изобщо не си направих труда да намажа другата гърда. След малко налапва тя второто цоки и уж спи, а ми съобщи "ммм това вече си е сладко" Определено ме разсъни. Горчиво не горчиво хич не и попречи, та  довечера ще видим как ще са нещата.

# 51
  • в страната на чудесата
и аз не зная дали е полезно. просто някак ми се струва, че интимността между родителите може да е хм, как да кажа, затруднена. абе въобще много е деликатно. а и никога не е ясно колко време ще продължи този статут.. Simple Smile това е една от причините много стриктно да следя да няма спане с нас. даже като съм самичка не го взимам да спи при мен, за да не създавам прецеденти Simple Smile

# 52
Честно казано, ще ми е по-добре, ако мога да разполагам с цялото пространство на леглото ни, но, пък само идеята да ставам 4 пъти нощем за вяско мрън, и после пак да заспивам... това не е сън за мен. По-добре да ми е тясно, но да спя. Леглото на детето е скачено с нашето, но той пак се превърта и след първото събуждане вече е на нашето. Зъбите много го мъчат нощем, когато няма проблеми с тях си спи по 7 часа непробудно в неговото легло. Но докога ще растат тези зъби  Confused Още 12 остават  ooooh!

# 53
В последно време наблюденията ми все повече са в посока на това, че некърмените малки деца много реват от дребни неща в общуването навън и търсят физически контакт и утеха в прегръдките на майка си много повече, в сравнение с нашите деца.
Ясен бих казала, че е от ревливите и мрънкащи бебета/деца, капризен, все ме търси. Ако може, и цял ден ще виси на гърдите ми. Заспиването в повечето случаи му е трудно.
Кака му беше некърмено и много спокойно бебе.

Мег, на твоя човек 12 зъби остават да излезнат, на Ясен, 16. И него много го мъчат. През деня той си спи в кошарата. Вечерно време също там го оставям до един момент. На мен също ми е непосилно да ставам при всяко мрънкане и после пак да си лягам. Затова го взимам директно в нашето легло. Ще видим до кога ще е така.
За цвета на очите: Ясен си е с един и същ цвят от 2-я месец.

Последна редакция: сб, 11 юли 2009, 16:33 от Вери

# 54
Митко заспива в кошарата си, след първото будене идва при нас; снощи опитах да го върна в неговото легло след като заспа (доста дълбоко) но последва такъв истеричен рев, че няма да повторя скоро опита Simple Smile Надявам се постепенно буденето да става след все по-дълго време, и един прекрасен ден (нощ) да го докараме до спане без будене т.е. изцяло в неговото легло;
Моето момче взе да се навива за второ бебе, то не е ясно дали ще се "хване" веднага, но ако стане... ще е добре Митко да свиква да спи повечко сам; не ми пречи да спи при нас, не мисля, че има вреда, а за интимните моменти винаги се намира вариант, стига мерак да има  Mr. Green
А за спокойствието - Митко е особено самостоятелен, доколкото му позволява възрастта, гледа си собствения живот, навън не ме търси, заминава си на дълги пътешествия без да се обърне, и изобщо не е "залепен", макар да суче доста честичко; По-скоро е до характер, отколкото до начин на хранене, знам ли Simple Smile ;

# 55
И Алекс спи при мен от както се е родил. Баща му се изнесе в хола, за да не го буди  Crossing Arms Понякога ми липсват старите времена, но и с бебчо ми е много приятно  Heart Eyes Всеки сам си решава за себе си.

Не е от най-самостоятелните деца. Ако се ядоса или натъжи веднага тича при мен да се гушка. Ако се разплаче по-сериозно си търси и цицата.

# 56
И моето човече не е много самостоятелно когато е навън сред други хора все се завира в мен, ако някой я закача, а и е доста страхливичка.
А за спането заедно мога да кажа, че направо съм се пристрастила, много ми е приятно да усещам до мен малкото човече, а и леглото е широко, така че не ми е притеснено, ако понякога нещо ми пречи това по-скоро е таткото. Mr. Green

# 57
Да, прави сте, че характери има всякакви. Аз конкретно за Настя, обаче, съм убедена, че кърменето много и помага да е по-спокойна като цяло. Отдавна при нея това не е начин на хранене - тя, ако не и настоявам да хапне що годе някакво количество твърда храна, много бързо отслабва, т.е. кърмата ми отдавна не е храна за нея. Иначе и действа за утоляване на жаждата - когато сучи по-често, което е основно вкъщи, почти не пие вода, въпреки, че е лято. Да се върна на характерите. Настя винаги е била много ревливо, нервно и трудно дете. Тъй като кърменето ни не беше сполучливо първите месеци, затова беше и адски трудно по отношение на успокояването - всички майки бягаха от мен по разходките, защото Настя събуждаше другите бебета с плача си, макар че не и е силен гласа, все пак като вървим заедно, няма начин. Затова аз съм от тези, на които 2-та година им е по-лесна. Иначе си е вярно, че човек някак се изтощава физически и психически с времето - все едно и също нон-стоп, особено когато няма почивка, отмяна за майката. Та и втората година ми тежи, но определено не бих я заменила с първата.  Whistling  Откакто, обаче, кърменето си влезе в релси, направо се родих по отношение на успокояване, приспиване! Страшно много ми помага. Не зная как щях да оцелявам иначе, защото силите ми не са безконечни. Сега, от разстояние на времето, ми е наистина трудно да си представя как съм издържала първите 7 месеца, когато кърменето не вършеше работа за тези неща. Затова си мисля, че като цяло Настя е много по-спокойно дете вече, особено след като си е задоволила сукателните и други нужди от физически контакт вкъщи, навън няма нужда от допълнително гушкане, а употребява цялото време да разучава, играе, да общува с хората. Физическият и контакт с мен, в смисъл да дойде сама при мен, е само, когато е наблизо до мен (което рядко се случва, все бяга надалеч  Crazy) и някой възрастен в този момент и се порадва и тя се засрамва леко от комплиментите и се притиска за малко до мен, но пак е само за секунди и после пак хуква.  Laughing  Освен, че кърменето помага за спокойствието и, то помага и още по-директно за количеството на съня и, от който пак зависи в много голяма степен спокойствието и. Тя винаги е имала много неспокоен сън - като се сетя как няколко месеца се будеше през 30-50 мин. максимум, как съм издържала ...   Tired, но само благодарение на кърменето всъщност си получаваше нужните часове сън - 11 часа средно. Ако не беше кърменето щеше да спи много по-малко и не ми се мисли как щеше това да и се отрази, сигурно щеше, освен да е нервна, да е и често болна.  Confused  От няколко месеца вече спи нормално, все повече непробудни часове прави. От известно време като заспи в 21ч. и спи до 6-7ч., през което време се буди 1 или 2 пъти, но ако не съм до нея, а примерно в другата стая на компа, проплаква за кратко и пак заспива. Синара, спи ми се, зле ми става дори, ама просто съм изперкала последните месеци, тъй като нямам социален живот и почивка от детето никаква  Crazy.  И след по-сериозното и събуждане сутринта, я кърмя и заспива за още 1-2 часа . Ако се научи да проспива и тези 1-2 часа, без да се буди за цок, ще е направо готова за отделяне в самостоятелна стая. Много съм заискала май, а?  Simple Smile  Всъщност, мисля, че това не е толкова невъзможно и далечно във времето - може би пак трябва по същия начин в началото да я оставям да поревава, без да ходя при нея, за да и се отучи постепенно организма и от това събуждане за сученето.

И моето човече не е много самостоятелно когато е навън сред други хора все се завира в мен, ако някой я закача, а и е доста страхливичка.
Явно има значение и колко страхливо е детенце. Настя е от любопитните и смелите, чак ме е страх, че се очертава доста безразсъдна. То, на кой ли да прилича, де, сякаш майка и не е същата.  Blush
А за спането заедно мога да кажа, че направо съм се пристрастила, много ми е приятно да усещам до мен малкото човече, а и леглото е широко, така че не ми е притеснено, ако понякога нещо ми пречи това по-скоро е таткото. Mr. Green
Peace Същото е и при мен!

Съжалявам за дългия чаршаф, но се опитах да обясня, че при нас липсата на кърмене би била много по-драматична, отколкото факта, че кърмя в тази "късна" възраст. Зная, че не вас трябва да убеждавам, защото са ви ясни тези неща, но явно търся съпричастност при себеподобни, защото другите ми е трудно да убедя. Зная, че дори и да измисля убедителен кратък вариант на тези обяснения, хора, които не са минали през подобни неща, пак няма да разберат. А сякаш ми се иска да им запуша устите - защо все трябва Аз да изглеждам като ненормална!  Crossing Arms

Последна редакция: сб, 11 юли 2009, 19:42 от desi_sunshine

# 58
Привет и от мен  Grinning
Хубава тема...
Виждам, че говорите за спането с голямо кърмаче. И ние спим заедно (сина ми е на 1г. и 1мес.), суче си за заспиване и нощем и сутрин понякога. Спи при мен откакто стана на 2 месеца.
Вече се замислям обаче дали не е по-разумно да го слагам в неговото легло, дори да е до първото събуждане примерно...
До кога е разумно бебето да спи с майката/ родителите според вас?
И как да се направи плавен преход към самостоятелно спане?
И кога? Дали не бързам? Може би след като изникнат зъбите?...

# 59
Аз доколкото знам от по-опитни мами, детето става готово да спи в собствена стая (и съответно в собственото си легло) някъде около 3 г. Има спомен, че и ние с брат ми по това време ни преместиха в нашата стая, макар да сме кърмени малко (тогава и жилището сменихме и вече имаше и наша стая, за разлика от скромната квадратура преди това). Поне при нас виждам, че проблемът са зъбите, а сукането е за утеха и приспиване и когато не го мъчат зъби, не се буди.

Общи условия

Активация на акаунт