Отговори
# 15
  • София-Младост
  • Мнения: 24 059
Днес правих мъфини и си пробвах новите хартиени формички...всичко иеално, ама прекалено много залепнаха за хартията. Има ли някаква хватка или такава е  традицията?  newsm78

# 16
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Днес правих мъфини и си пробвах новите хартиени формички...всичко иеално, ама прекалено много залепнаха за хартията. Има ли някаква хватка или такава е  традицията?  newsm78
Аз ги мажа с мазнина за да не залепват Peace

# 17
  • Мнения: 9 785
...а между другото доматената супа на Маги
(тая, в малките разфасовки, за една чаша, които са)
е страхотна... Crazy

Дъщеря ми точно нея обожава, та затова си мислех, че мога да и сготвя нещо подобно, само че без всичките "екстри" вътре Rolling Eyes.
После ще огледам рецептите, които са дали другите.  bouquet

каквито и десерти да правя все залепват за формата-уж е някаква си тефлонова и незалепваща-как да процедирам, че поне фаца да докарам newsm78

Аз обикновено намазнявам и отгоре ръся формата с брашно.

# 18
  • Мнения: 14
Здравейте на всички!
Искам да попитам как да панирам свински пържоли без да ми останат сурови вътре, при положение че панирам с брашно-яйце-галета?
И как да не ми пръска толкова в тигана? Омазвам цялата кухня и себе си..... Laughing

# 19
  • Мнения: 1 777
Здравейте на всички!
Искам да попитам как да панирам свински пържоли без да ми останат сурови вътре, при положение че панирам с брашно-яйце-галета?
И как да не ми пръска толкова в тигана? Омазвам цялата кухня и себе си..... Laughing
Начукай ги хубаво да станат тънки и тогава няма да останат сурови.

# 20
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Здравейте на всички!
Искам да попитам как да панирам свински пържоли без да ми останат сурови вътре, при положение че панирам с брашно-яйце-галета?
И как да не ми пръска толкова в тигана? Омазвам цялата кухня и себе си..... Laughing
Начукай ги хубаво да станат тънки и тогава няма да останат сурови.

А за да не ти пръска може да ги панираш в последователността , която си дала . Да ги подредиш в поднос и да ги сложиш в хладилника да се стегнат , ако нямаш време може и във фризера за малко. При пържене темпертурата на котлона да е по ниска , пърженето да става бавно , да не се зачервяват рязко , тогава остават сурови отвътре. Така подготвени преди да ги пуснеш в тигана може да ги топнеш пак в разбитото яйце , така галетата не се изронва и не почернява в олиото.

Панирането си е мизерна историйка , но пък вкууусна...Simple Smile

# 21
  • Варна
  • Мнения: 2 104
Да не ви изпусна, че сте ми много полезни.  Hug

# 22
  • Мнения: 2 411
По въпроса за доматената супа - правя я без картофи, само с фиде и пресичам едно яйце на края - става супер   chef

# 23
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Вметка за доматената супа - слагайте доматите след като добре са уврели лука , морковите , чушката, защото кисилината държи зеленчука хрупкав - не е приятно.
Аз лично я харесвам застроена с жълтък и кис. мляко и мнооого магданоз

# 24
  • Мнения: 95
Страхотни сте!   bouquet

# 25
  • Пловдив
  • Мнения: 157
момичета, искам да си купя оребрен тиган, но не скъп и от лят алуминий. Моля, дайте ми съвет вие какъв ползвате и сте доволни от употребата. Последно вдях в Кауфланд за 29 лв. от лят алуминий, но като не съм ползвала не мога да преценя Simple Smile

# 26
  • Мнения: 1 260

...а между другото доматената супа на Маги
(тая, в малките разфасовки, за една чаша, които са)
е страхотна... Crazy
благодаря на всички за отговорите.Сина ми точно тази "вкусна чаша" обожава.Но исках да му приготвя домашно.Ще изпробвам рецептите,пък която му допадне най-много ще се повтори. Peace

# 27
  • от Луната
  • Мнения: 1 769
Момичета дайте идея какво да сготвя, но да е от мързеливите манджи на които им слагаш всичко и те само се готвят Mr. Green независимо дали на фурна или на котлон

# 28
  • Мнения: 519
Момичета дайте идея какво да сготвя, но да е от мързеливите манджи на които им слагаш всичко и те само се готвят Mr. Green независимо дали на фурна или на котлон
  В такива случаи най-удобна ми е тенджерата под налягане.Слагам всичко и чакам да се сготви само.Месо с картофи и грах,пиле със зеле и т.н.Ако не ползваш такова нещо-леща,боб и за "гарнитура" печена наденичка.

# 29
  • Мнения: 9 785
Момичета дайте идея какво да сготвя, но да е от мързеливите манджи на които им слагаш всичко и те само се готвят Mr. Green независимо дали на фурна или на котлон
  В такива случаи най-удобна ми е тенджерата под налягане.Слагам всичко и чакам да се сготви само.Месо с картофи и грах,пиле със зеле и т.н.Ако не ползваш такова нещо-леща,боб и за "гарнитура" печена наденичка.

Или в гювеч Peace.

Общи условия

Активация на акаунт