Отговори
# 120
  • София
Нямам линк за тази супичка, но я имам копирана в готварската си книга. Пействам я веднага.

Норвежка гъбена  крем супа !
Приготовление 15 минутки!

Продукти:

150 гр  гъби
400 гр вода
300гр прясно мляко
300гр течна готварска сметана
4 с. л разтопено масло/ за пържене на гъбките/
1 с.л /с  голям връх/  брашно или нишесте. Ако искате да е по-гъста супата може да сложите 2. с.л. брашно
1 зеленчуков бульон
сол и черен пипер.

Тази супа е много популярна в Норвегия. Изключително вкусна и лесна е за правене...  Всички в семейството я обожават, особено децата!

Приготовление:

Слагате на котлона да заври водата със зеленчуковия бульон. През това време нарязвате гъбките  парчета с големина каквато желаете, желателно е  на по-дребнички.

4 с.л. масло се загряват в тиган и се изсипват гъбките и се  пържат до златисто. Осоляват се.

Когато водата заври, изсипвате вече изпържените гъбки. Добавяте прясното мляко и течната сметана. Оставате да поври 3 минутки и добавяте 1 с. л  с връх брашно която ПРЕДВАРИТЕЛНО/  сте разтворили с малко водичка за да се получи средно гъста кашичка, така супата няма да ви стане на бучки..

Изливате кашата в тенджерката и бъркате постоянно. Накрая слагате черния пипер..на вкус. Много е хубава с чер пипер   

Оставете супата да къкри на среден огън около 5 минутки.

Готово!   

# 121
  • София
 Аз пък искам да ви питам за някоя мноого вкусна рецепта със свински ребърца. Мъжът ми днес донесе около 2 кг ребърца. На мен са ми малко тлъстички и не ми идва музата как да ги направя. Обикновено ги печем на барбекю, поръсени с подправки и соев сос. Сега, обаче ми се иска нещо по- различно... Някаква страхотна марината, или пък друг начин на приготвяне newsm78

# 122
Наде, ребърцата са най- вкусни печени.
Можеш да ги запечеш във фурната. С лук....ммммммм Crazy
Първо ги задуши да поемат от лука, и после ги запечи  Crazy
(ох, потекоха ми лигите, докато пиша Blush)
Или с боб Wink

# 123
Надето Simple Smile благодаря

на работата на половинката ребърцата първо ги пекат накрая ги мажат със сос от кока кола и кетчуп

# 124
  • София
Мерси, момичета!
Може да ги направя на фурна с лук, отгоре топено сиренце, покрити с фолио и накрая запечени без него. Ама още се колебая.

# 125
===
на работата на половинката ребърцата първо ги пекат накрая ги мажат със сос от кока кола и кетчуп
Shocked За първи път чувам Shocked
Ще ми кажеш ли пропорциите технологията Praynig

# 126
за съжаление само съм консумирала не знам как точно ги правят , мисля че първо ги пекат на скара и на края мажат със сос от кетчуп и кока кола с четка но ми се струва че след като се намаже със соса пак е запечено, това са най вкусните ребърца които съм опитвала

# 127
Аз за ребрата бих ти предложила следния вариянт-намазвам ги с мед,поръсвам сол,черен пипер и пикантина за барбекю,слагам в плик за печене и го завързвам.Слагам ги от вечерта в хладилника,а ги пека на другия ден.Меда не го жаля.Става превъзходно.Така приготвям и вратна пържола. Hug

# 128
  • София
Аз пък искам да ви питам за някоя мноого вкусна рецепта със свински ребърца. Мъжът ми днес донесе около 2 кг ребърца. На мен са ми малко тлъстички и не ми идва музата как да ги направя. Обикновено ги печем на барбекю, поръсени с подправки и соев сос. Сега, обаче ми се иска нещо по- различно... Някаква страхотна марината, или пък друг начин на приготвяне newsm78

С ориз на фурна стават страхотни, защото оризът обича по-мазно.

# 129
Ако някой сподели още някоя рецепта за най-
вкусните ребърца на света, или някоя вратна пържола,
ще ви се разсърдя! Да! Crossing Arms Милост нямате, ей! Crossing Arms

# 130
  • В сърцето на живота!

За първи път чувам и аз,но ще се пробва Peace

# 131
Руске,да не закъсняваш с вечерята или си на някоя зверска диета?  Party

# 132
Руске,да не закъсняваш с вечерята или си на някоя зверска диета?  Party
Не, не съм. Просто мръ за мръвки, ...а ядох мусака Crossing Arms
Знам, обаче менюто си за утре- ребърца Crazy

# 133
  • София
Руске,да не закъсняваш с вечерята или си на някоя зверска диета?  Party
Не, не съм. Просто мръ за мръвки, ...а ядох мусака Crossing Arms
Знам, обаче менюто си за утре- ребърца Crazy

Ох...а аз какво да кажа, като вечерях палачинки  Mr. Green

# 134
  • Варна
Ще имам гости след няколко дена.Тази вечер купих гъби Кладница.
Дайте идея как да ги приготвя.

Общи условия

Активация на акаунт