Научете ме ...

• 22 575
  • 209
  •   1
Отговори
# 135
И аз днес правих палачинки за закуска  Mr. Green

# 136
  • Варна
Браво!   bouquet И няма ли да почерпиш?  Mr. Green Или малчуганите ги излапаха бързо, бързо.  Hug 

# 137
Божееее, че то остана ли?  Grinning

Едва смогвах да ги пържа а децата негодуваха, че трябвало много да чакат докато направя следващите  Grinning  Следващия път ще се опитам да снимам  Wink

Предполагам за палачинкова торта трябва да сложа петорна доза за да има за наяждане и торта  Crazy

# 138
  • T"A
Няколко изпитани рецепти и от мен (също "заклет начинаещ готвач", т.е. опитна и виртуозна никога няма да стана - това разбрах с годините Mr. Green):
  chef  за кекс - гарантирано лесно (и пробвано от съфорумки) е приготвянето на бананов кекс

chef  тесто за пица - наскоро открих една рецепта, която много ми хареса (в тестото прибавих и малко подправки - сух чесън, сух босилек и настърган сушен домат, но това са си мои импровизации) - оригиналната рецепта е публикувана тук - на мен ми се видя лесна, обяснено е стъпка по стъпка какво да се прави  Peace

доколкото се вижда, това е резултатът от моя опит(клик>)

chef  любимата ми гарнитура, която обира точките на гостите ни, е също съвсем елементарна за приготвяне - домати по провансалски (единствено не знам дали имаш провансалски треви, но може да се сложат риган, мащерка според твой вкус)

chef  боба го готвя по тази рецепта, като още повече олеснявам процеса, като ползвам замразен, бланширан боб, който няма нужда и от "предварителна обработка"  Peace - просто няма къде да сбъркаш  Wink (удвоявам количеството боб, защото замразеният е полуготов и не набъбва)

Последна редакция: нд, 19 юли 2009, 17:42 от Mentha

# 139
# 140
  • Пазарджик/Лондон
Записвам се , много интересна тема  bouquet!

# 141
  • София
Ето и от мен. Хляб с картофи. Сам си се меси много лесно в машината за хляб и се опече без протести във фурната.

[Снимките са линк към по-голями изображения]

# 142
  • Варна
Записвам се , много интересна тема  bouquet!

Темата наистина стана много интересна!  Hug
Благодарости на Киара, че я повдигна!   bouquet
дядо хаджия, ти да не ме следиш Mr. Green. Сега давай рецептата вече.  Hug 

# 143
Този хляб изглежда невероятно вкусен  Grinning искам и аз рецепта ако не е трудно

mar4ela5, пуснах темата със страх, че ще ми кажат "ти пък от де се взе такава нескопосана". Оказа се, че много хора имат нужда от малко побутване  Grinning

Последна редакция: нд, 19 юли 2009, 20:15 от kiara

# 144
  • На брега на реката
Този хляб изглежда невероятно вкусен  Grinning искам и аз рецепта ако не е трудно

mar4ela5, пуснах темата със страх, че ще ми кажат "ти пък от де се взе такава нескопосана". Оказа се, че много хора имат нужда от малко побутване  Grinning

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=399538.0
 Hug

# 145
  • София
Аз обаче ще си чакам първия урок по манджоготвене.
Ша ма ядосате и отивам в тортената тема, а там влезна ли няма оттърване от мене.  Laughing

# 146
Ето тази манджичка препоръчвам горещо:
Заек капама на Пепчо тук.
Много е лесно, само търпение му трябва на човек да пече 3 часа на слаба фурна,ама става страхотия. Аз лично нямам търпение даго направя пак.

# 147
А за капак, ето и любимата ми палачинкова тортичка: с банани и варен крем брюле
тук
като и сложиш 6-7 банана и орехчета ти трябват само 6 палачинки Simple Smile

Браво Киара, радвам се че се опитваш и е сполучливо и се забавляваш с момичетата ти.

# 148
Ако ще говорим за заек, няма по-вкусно от този на баща ми  Mr. Green Идея нямам как го готви, но знам че го затваря в глинен съд (май  Rolling Eyes), запушва всякакви дупки и така седи във фурната до сутринта на много слаб огън. Супер вкусно става  Grinning

Хаджия, ама айде включи се с нещо де. Ти само подмяташ разни картинки и бягаша, не може така  Naughty

greyeve, не са ми много сполучливи опитите, но поне е весело  Grinning

# 149
  • София
...
Хаджия, ама айде включи се с нещо де. Ти само подмяташ разни картинки и бягаша, не може така  Naughty
...

Амчи как бе. Добруджанки направих ли ви, направих ви, ми пица с готово тесто, а картофения хляб (рецептата е другата тема за рецептите с картофи) и нея.

Имам си аз участие -моля моля. Пък и таквоз, аз също съм ученик туканата.
Тия дни ако не ме мързи ще ви направя пуделчета с доматен сос (па ако ме домързи ще ви напиша само рецептата). Ми тъй де няма само салата "Тиквички с лабрадор" да ядем това лято.

Общи условия

Активация на акаунт