ЯНУАРКИ 2010 - тема 10

• 12 623
  • 293
  •   1
Отговори
# 165
И трите ми момчета - вкл. и мъж - са за съжаление с кръвотечение от носа. Не редовно, но се случва.......Бяхме горили капиляри, но нищо не помогна......Единственото, което ни помага е може би лекарството, за което пише Катинче - Ринолекс - се казва. Но не знам дали става за бременни. Вижте и ако става за мен е идеално. Спира на момента!

# 166
Здравейте момичета!

Първо извинявам ви се че пиша във вашата  тема-аз съм от февруарските мами  2010:flutter:
Пиша ви понеже ми предстой да се запиша на ЖК и се колебая дали да е в Майчин дом-искам да попитам има ли мами от София който са се записали там, и ако има при кой лекар и дали са доволни?

Благодаря на тези който ще ми пишат и лека бременност на всички  bouquet

# 167
Здравейте момичета  Hug
Много сте изписали и да си призная докато изчета всичко докрая и забравям какво съм чела в началото  ooooh! ooooh!  Така че ме извинете, защото със сигурност ще пропусна някой, а няма да е нарочно  Crazy
Katinche много се радвам за резултатите от прегледа  Hug Честита ти синя новина- хайде това да ти беше последното притеснение и оттук нататък да ти казват само хубави работи на прегледите  Hug
Red_tree стискаме палци за амниоцентезата- нека мине леко и безпроблемно и резултатите да са най-хубавите  Praynig
Arven браво и на вас за хубавите новини- и дано доктора да е познал за пола и следващият път да се потвърди  Peace
Мамо Це само такива новини да ни казваш- да изчезва това течение и да не се появява повече  Hug
На мен също взеха да ми кървят венците, но мисля че е нормално през бременността. Иначе за витамините  аз пия Центрум Матерна - доки ми ги предписа и аз послушно си ги пия  Peace
ФМ и при мен беше 15 минути - все пак докторите си разбират от работата и всеки преценява колко време му е необходимо, а и зависи от разположението на бебчето   Peace Моят бебок се беше излегнал и спинкаше- само си мърдаше едната ръчичка и явно позата беше удобна за да го огледат подробно  Crazy
Ама че съм заплес - sweetytweety добре дошла при нас   bouquet

# 168
# 169
Стискайте ми палци-в петък съм на преглед!Дано всичко е наред!

# 170
Здравейте, мамита!

Fallen, отдъхнах си! Дано занапред всичко да е наред при теб и да няма повече такива недоразумения... Мога само да си представя колко нерви ти е коствало..

Мамо Цоци, дано ти се е разминало вече това гадно течение. Почивай си повече и не се напрягай. Сега ти е времето всички у вас да те глезят и да ти помагат - кой както и колкото може Simple Smile

Виждам, че обсъждате времетраенето на ФМ. Аз съм росна и прясна с информация от тази сутрин Simple Smile.
Имах час за 10.00 във "Фемина" при д-р Цолова. За моя най-голяма изненада не чаках, а дори влязох по-рано. Прегледът /заедно с попълването на всички данни/ продължи около 30-35 минути. С много добри впечатления останах от Цолова. Всичко ми обясни, пускаше шеги, успокои ме. Че даже и таткото успя да отпусне /че той беше на път да ревне от умиление/. Бебчо беше много активен. Още в първите секунди започна да подскача и да ръкомаха Heart Eyes Лекарката каза "Опа, май му уцелихме сутрешната гимнастика"  Laughing , а таткото учуден "Хм, това активно дете не е от теб."  Mr. Green
Бебчо като по поръчка, първо си вдигна едното краче, после другото, а после и ръчичките - видях му пръстенцата  Heart Eyes
Да не пропусна да кажа, че всичко се гледа на една плазма, закачена на стената и се вижда в подробности - много е интересно и вълнуващо!
А по едно време лешничко/лешничка/ направи такъв жест с ръката, че всички го видяхме като вдигнат палец за успех  Grinning Все едно казва "Споко, мамо и тате, всичко си ми е наред!" Пък после си доближи ръчичката до личицето и все едно си захапа палчето... щях да ревна от умиление Simple Smile
Иначе е голямо 5.3см, тежи 46 грама и отговарям на 12 пълни седмици, а терминът ми е между 25ти и 30 януари.
Гънката на врата е с дебелина 0.06мм, което ме праща някъде близко до нулата за риск от хромозомни аномалии. Или казано статистически, рискът е 1:4915
При това положение, си затвърждавам мнението, че няма да правя БХС.
Средата на спептември ще се запиша за 2ра ФМ, пак при Цолова.
Извинете за дългия пост, ама съм много развълнувана Simple Smile
Много хубава вечер ви желая и на всички, които имат неразположения, да им минават веднага Simple Smile

# 171
Копнеж, мила направо ме просълзи, имаш художествен талант, така хубаво си го написала!!!
Момичета, за кървенето на венците, много добре действа жабурене с отвара от смрадлика, продава се във всяка аптека!

Искам да помоля мамчетета които са били на ФМ при Мазнейкова за повече впечатления, аз натам съм се насочила! Обяснява ли, пуска ли таткото, колко струва, и въобще бихте ли я препоръчали! Може и на лични да ми пишете Благодаря предварително!
Добре дошли на всички нови мами  Hug
Честито за всички хубави новини  bouquet
А останалите също да се хвалят с хубави новини от тук нататък!
 newsm51

# 172
Sweetytweety, добре дошла, мн е приятно как расте тайфата!

Копнеж, аз така се развълнувах от твоя разказ! Май сме горе-долу с еднакъв термин, та дано и в мене едно такова малко да прави гимнастики! Като ми е първа бременност всичко ми е много ново, уникално и се умилявам непрекъснато  Embarassed Направо ми се иска да изтърча до някой ехограф тука, ма май ще си чакам до 10.08...

Ей, май доста момченца са на хоризонта! Да са ви живи и здрави, Катинче и Арвен! Редче, ако се налага амниоцинтезата, ще подкрепяме кой както може, пък дано се възстановиш за нула време и резултатите са супер! Веселяшко, твойто спокойно бебче услужливо се предложило, браво Simple Smile))

Светленцето, дано мине бързо това лежане и се стабилизират нещата. Hug

Мама Цоци, мислим те всички, дано се стабилизираш и мързелувай, спомням си, че една приятелка така стана факир на судоку  Wink

Аз пия витамини през цялото време, с допълнително калций и фолева киселина, общо 4 хапченца, никога не съм пила толкова хапове... Така ми казаха, ма те в щатско обичат да пият и предписват лекарства, сега се замислих дали правилно действам. Иначе нямам никакво кървене от носа или венците, засега де  Simple Smile

# 173
Току-що се връщам от преглед.Всичко е наред,само кръвното ми си остава ниско.Терминът ми го преместиха на 14ти.
Каката е здрава вече и утре заминаваме на море.

# 174
Копнежче наистина много хубаво си разказала за прегледа  Heart Eyes Радвам се, че при вас всичко е наред  Hug
valkiria79 може да я взема да  я пробвам отварата, ако продължат да кървят  Peace
dale4na наистина беше послушко, но това сигурно е защото   на предния преглед се въртеше като пумпалче-правеше салта нагоре надолу и едвам застана в легнало положение, че да го измерят  Heart Eyes И мъжо после ме пита- нормално ли е да се върти толкова много  Joy Heart Eyes
just_an_ODDalisque   браво на вас, че сте добре и ти и бебчо и каката. Пожелавам ти приятна почивка  Hug

# 175
Здравейте!
MTV за теб и за всички на които им се гади - ipeca 9ch(2-3пъти на ден по 5 гранули) и sepia officinalis 15ch(2пъти на ден по 5 гранули). Незнам дали си ползвала хомеопатия, но аз лично съм във възторг. Малко е кофти, защото ги няма в повечето аптеки, но все се намират ако търси човек.  Първото е по-важно, сепията е за по-добро общо състояние при бременност, смучат се под езика. При мен ефекта е много бърз. Имам цяла книжка за бременни и хомеопатия, линия лекар ми я даде, той е завършил такъв курс и въобще доста е навътре с материала. Аз и малката с нея лекувам, абе откак взехме да смучем тия топчета по-рядко пием антибиотици, да чукам на дърво.Ще се радвам MTV  ако скоро се похвалиш, че си по-добре.

# 176
 Wink

Последна редакция: ср, 15 юли 2009, 19:55 от vanessssa

# 177
veselyshko грешно съм се изразила! Не се продава отвара, а самата смрадлика. Струва 2-3 лева опаковката, приготвя се лесно и е наистина ефикасна, използва се и за превенция на пародонтоза!

Момичета, чували ли сте че  "дългата коса,  дърпа много калций и затова трябва да се отреже по време на бременност" Моята е до кръста и две колежки ме навиват да я подстрижа, ама нещо не ми се връзва newsm78

Приятна вечер на всички  newsm51

# 178
Добър вечер и от мен момичета!
Много се радвам за хубавите резултати на всички  Hug!
Не ми се искаше да развалям хубавите емоции на всички, но имам нужда да си изкажа мъката.
Днес си взех резултата от БХС и ситуацията е много зле - 1:15 Cry
Записах си направо ден за амниоцентеза - 23.07.
Като говорих с докторката тя каза че нищо чудно резултата да е такъв защото пия Дуфастон, но ...
Не знам какво да мисля и чуствам, не искам да повярвам, че такива са резултатите ми.
 Cry

# 179
kakatasvrakata много съжалявам за тревожните резултати, но това все още нищо не означава! Знам, че е трудно, но ако можеш не го мисли, изчакай амнио-то! Знаеш, че БХС е само риск, и само насочва за какво да се следи!
 newsm17  всичко, ще бъде наред сигурна съм  newsm17

Общи условия

Активация на акаунт