Идеи за Бизнес 3

• 96 489
  • 605
  •   1
Отговори
# 495
проблема е започването, а като гледам зададох въпрос с "възвишена" трудност 
Ами аз се опитвам от самото начало на тази тема да обясня, че проблемът не е в започването, но явно така е по-удобно да се приема.
Дюнерът е заведение за бързо хранене. На мен ми трябват 2 седмици да му извадя документите и максимум месец с оборудването, заради пристигането. Но това е така, защото 5 години съм била управител на заведения и ми е ясно.
И не ми е въпрос в "възвишена трудност".
Въпрос с възвишена трудност ми е да си отворя шивашко ателие или нещо от типа на арт мама, което прави. Защото не е нещо, което разбирам.
Ей това се опитвам да обясня, но няма кой да ме чуе.

# 496
  • София
Каспър, не се ядосвай.
Аз от първата тема все им пиша - като са решили да развиват бизнес просто да започнат работа в подобно заведение, магазин, салон. За 2-3 месеца ще разберат кое от къде идва, как се поръчва, какви са изискванията. И най-важното след като се разплатиш със  всички  какво ще остане за тебе и дали си струва ядовете, загубеното време. А в собствен бизнес се влагат много повече от законните 8 ч. работен ден.

# 497

[/quote]

Дюнерът е заведение за бързо хранене. На мен ми трябват 2 седмици да му извадя документите и максимум месец с оборудването, заради пристигането. Но това е така, защото 5 години съм била управител на заведения и ми е ясно.

[/quote]
Каспър, моля те, сподели го с нас Praynig
Не искам да прекарвам 2-3 месеца да работя някъде за да разбера как стават нещата за едно заведение за бързо хранене(както някои хора го пишат), ако може някой човек да ти ги каже ще можеш да си спестиш  време, което е ценно. Аз лично не съм ходила на практика за да стана вътрешен дизайнер, само съм минала необходимите курсове онлайн, т.е нещата са ми казани на теория, което аз сама съм прилагала в практиката ми....

# 498
Съжалявам, но няма да го направя и с това съм убедена, че ви правя услуга.
Първо, за да си намерите свестни счетоводители и адвокат - защото после ще ви трябват много повече.
После, защото ако ще се отказвате от малките трудности, ще се откажете още от самото начало.
После пак, че трябва да познавате работата си в детайли и да я изпълнявате стриктно спрямо изискванията, ако искате да успеете, а ако не сте наясно с регистрационните режими в детайли, как ще ги спазвате после.

Затова, не загубата на време трябва да те притеснява, а липсата на информация.
Когато откривах детския си център три месеца прекарах само в проучване на пазара, нагласите на хората, очакванията, разрешенията, възможностите на пазара, състоянието на конкуренцията в града, изучавах в детайли какво се прави и как го приемат хората, докато ми се избистри концепцията в главата. Три пълни месеца. Не че съм имала много време за губене, но бях наясно, че знам едва 10% от което ми е необходимо.

Но стига нравоучения, станах като някоя учителка.  Simple Smile

# 499
Съжалявам, но няма да го направя и с това съм убедена, че ви правя услуга.
Първо, за да си намерите свестни счетоводители и адвокат - защото после ще ви трябват много повече.
После, защото ако ще се отказвате от малките трудности, ще се откажете още от самото начало.
После пак, че трябва да познавате работата си в детайли и да я изпълнявате стриктно спрямо изискванията, ако искате да успеете, а ако не сте наясно с регистрационните режими в детайли, как ще ги спазвате после.

Затова, не загубата на време трябва да те притеснява, а липсата на информация.
Когато откривах детския си център три месеца прекарах само в проучване на пазара, нагласите на хората, очакванията, разрешенията, възможностите на пазара, състоянието на конкуренцията в града, изучавах в детайли какво се прави и как го приемат хората, докато ми се избистри концепцията в главата. Три пълни месеца. Не че съм имала много време за губене, но бях наясно, че знам едва 10% от което ми е необходимо.

Но стига нравоучения, станах като някоя учителка.  Simple Smile
Ами аз да ти благодаря - то и това е нещо...
Ще даваме напред - какво ще правим.....явно няма да са дюнери Laughing Laughing

# 500
Ох, трябва да измисля какво да е предназначението на моето малко квартално магазинче Thinking newsm78
Дайте мнения, съвети Praynig Praynig Praynig
Ето, Каспър ме "убеди" да не правя дюнери Laughing....
А какво ще кажете за магазинче за кафе, ама всякакво кафе - с различен аромат даже, насипно, наедро, на пакетчета;  и всичко що се отнася до кафето - чашки с рекламки, чаши за кола, нещо като мини Starbucks; - Лошото е обаче че нищо не знам за доставката, правата и т.н.
Някой има ли представа за подобна дейност?
Много щв съм благодарна на мнения  bouquet  bouquet

# 501
Аз си признавам, че не знам нищо за кафето - у нас само аз пия кафе и толкова го и пия, не ми се пие сама. Пия си го на работа. В този смисъл нямам наблюдения относно търговията с кафе. Нека кажат момичетата, които купуват кафе често.

Иначе - когато аз се захванах с моя бизнес, повечето ми познати бяха меко казано скептични. Може би са били прави. Отнесох много предупреждения. Но не съм имала грам колебание, нито съм се чудила за дали - или, аз го измислих и на другия ден го задействах. Много се бях нахъсала да нямам никога повече шеф и толкоз. Сама съм си обикаляла всички институции, сама се оправях не само с документи, но и с цялата организация на нещата. Само двамата с мъжа ми сме движили всичко поне едно 7-8 месеца. Не съм си и помисляла да наема друг човек, преди да са потръгнали нещата. А като потръгнат - тогава вече е доста по-лесно. Докато не пробва човек, няма как да разбере може ли или не. Отделно че с дюнери и пици и аз вероятно бих се озорила, защото грам не ме влекат Simple Smile

Само да вметна, че аз винаги съм имала пълна подкрепа от мъжа си - той вечно се чудеше защо искам да работя за някой друг вместо за себе си. Знаех, че с каквото и да се захвана, ще ме подкрепи на 100%. Идеята беше моя (по-точно случайно я подхвърли сестра ми), но я разработихме двамата. Може би ако нямах такъв мъж, сама не би ми хрумнало да се заема на момента с нещо, не съм супер предприемчива по природа. Има значение какво е мнението на партньора, когато нещата са на кантар може би.

Последна редакция: сб, 15 авг 2009, 15:58 от Tess

# 502
  • София
Нели, забравик какво имаше около  вашия двор - май автомивкии ремонти?
Огедай се какво няма наоколо и го предложи. Но перилни препарати - едва ли мъж дошъл за смяна на гуми ще помъкне 5 кг. прах Рекс/напр/ защото е на изгодна цена.
Защо се отказа от дюнерите? Със това да поработиш имах предвид, че трябва да си в течение на тънкостите. Като назначиш продавач нали трябва да го контролираш. Все пак човека ще иска да сложи нещо настрана в джоба си.
Ако сега направиш обменно бюро - веднага сядам и няма да разбереш в кой момент вкарвам и свои пари и печеля от курсовата разлика.
Освен мажина за кафе може да сложиш и машина за закуски и газирано. Просто взимаш стоките от някоя борсаи я зареждаш. Единственото изискване е от април до октомври да не зареждаш сандвичи.

# 503
  • Горна Оряховица
Tess,a ще споделиш ли какъв точно е твоя(вашия) бизнес ?

# 504
mimoza, аз се занимавам с търговия на стоки от мебелния бранш.

# 505
Нели, забравик какво имаше около  вашия двор - май автомивкии ремонти?
Огедай се какво няма наоколо и го предложи. Но перилни препарати - едва ли мъж дошъл за смяна на гуми ще помъкне 5 кг. прах Рекс/напр/ защото е на изгодна цена.
Защо се отказа от дюнерите? Със това да поработиш имах предвид, че трябва да си в течение на тънкостите. Като назначиш продавач нали трябва да го контролираш. Все пак човека ще иска да сложи нещо настрана в джоба си.
Ако сега направиш обменно бюро - веднага сядам и няма да разбереш в кой момент вкарвам и свои пари и печеля от курсовата разлика.
Освен мажина за кафе може да сложиш и машина за закуски и газирано. Просто взимаш стоките от някоя борсаи я зареждаш. Единственото изискване е от април до октомври да не зареждаш сандвичи.
Много благодаря  bouquet  bouquet  bouquet
Абсолютно си права.
От едната страна е вулканизатор денонощен и наистина машина за кафе и снакс би вървяло...
Обаче какви са изискванията освен тротоарното право? Thinking newsm78
Някой ако знае - please Praynig

# 506
Като чета как започвате бизнес, все едно става с магическа пръчка. Може ли да попитам от къде вземате пари  Laughing Laughing

# 507
Като направих една проста сметка за една дюнерджийница ще трябват най-малко 10 000 хил. лева  Thinking

# 508
Ами аз гледам да го опиша по-оптимистично просто. Че ако почна с проблемите, ще излезе че искам да откажа хората да стартират каквото и да е. Спънките са адски много, но няма как тук да издадем наръчник. Ако имаше кой да ме научи кое какво е предварително и аз щях да избегна някои грешки, но така просто не става.

Знам, че темата е Идеи за бизнес, но аз надничам тук, защото ми е интересна. Трудно ще е всеки да даде отчет как е започнал, хеле пък с какви средства. Лично аз почти без никакви, тоест с минималните необходими, а и заради работата се преместих от София, където съм живяла цял живот, в друг град (за това вече всички приятелки ме бяха ожалили жива).

Последна редакция: сб, 15 авг 2009, 20:13 от Tess

# 509
Питам,защото съм на 25. Нямам финансова подкрепа от никой, но искам да си отворя нещо, което иска да развия. Питам за това,защото в нашия град няма дюнерджийница, а на много хора им се преяжда

Общи условия

Активация на акаунт