139та ваканционна немска тема

• 12 437
  • 319
  •   1
Отговори
# 225
Жаля, каzвай конкретно дали можем да помогнем с нещо (сори, само времето няма как да оправим Wink), че чак ми става жално как от три поста три пъти се оплака Grinning

# 226
Хм, мамацки някой знае ли нещо за Бибитка? Гледам , че от два дни не се е появявала и се чудя дали не се е сдобила с някое малко раче Wink

# 227
  • Deutschland
Перла благодаря за отговора.
Аз май не попитах правилно.Имах в предвид дали ще имам право на Mutterschaftsgeld след като съм само от юни месец на договор и то на 450 евро само. А мъжа ми горкияя знае немски по зле и от мен  Embarassed

# 228
  • Германия
Диваненце, аз съм леко неориентирана за кои майчински питаш newsm78 Ако си на Mini-Job най-вероятно ще ти плащат минимума от 300 евро (това една година) Или питаш за тези пари, които ти ги изплащат от КК докато си в Mutterschutz (седмиците преди раждане и след това)

# 229
Диваненце, има Mutterschutzgeld. Te се изплащат от здравната каса, няколко седмици преди бебето да се роди и няколко седмици след като се роди. Колко седмици, не знам, точно, не съм получавала. След това се получават Elterngelg. 12 месеца, след като се роди бебето. 67 % от нетто получаваната заплата.
Mutterschaftsgeld, също не съм получавала, но сега четох, че е 13? на ден и също към касата да се обърнеш.
Ама много лошо така с езика. Как ще се разправяш с институциите?

# 230
Мария Ан, хубаво си планирай всичко, не може в последния момент преди раждането да пътуваш, най късно 30-32ра седмица трябва да е. Иначе тук безплатен обяд няма, нито безплатно раждане, ваксини и въобще здравеопазване.

Диваненце, обади се в здравната си каса да попиташ.

Биба е добре, почива си от форума и го замества с триваго  Sunglasses

# 231
От една тема в Клюто разбрах, че ще си имаме Министър на българите в чужбина, с министерство и прочие. Божидар Димитров. Честит да ни е!

Опс, поправям се... имаме си министър, ама си нямаме министерство.

Последна редакция: чт, 23 юли 2009, 13:57 от Анонимен

# 232
serdika,4ak me e sram,ama nqma s kakvo da se pohvalq Laughing vqrno 4e otkakto sam do6la vse pla4a za ne6to Embarassed 6te stana za bazik ve4e,ama mn trudno s kvartirite tuk-nqma i nqma Sad rabota ima,pari ima,a nqma kade da jivee6!luda rabota

# 233
  • Германия
От една тема в Клюто разбрах, че ще си имаме Министър на българите в чужбина, с министерство и прочие. Божидар Димитров. Честит да ни е!
Боже! Всичката Мара втасала та това им липсваше  ooooh!

# 234
serdika,4ak me e sram,ama nqma s kakvo da se pohvalq Laughing vqrno 4e otkakto sam do6la vse pla4a za ne6to Embarassed 6te stana za bazik ve4e,ama mn trudno s kvartirite tuk-nqma i nqma Sad rabota ima,pari ima,a nqma kade da jivee6!luda rabota
Пробвай да кирилизираш през тук, ако нямаш кирилица на компютъра или Кредора не ти работи http://2cyr.com/

Как търсите квартира? През сайтове, по обяви във вестници, чрез познати, чрез агенции? За Хамбург знам, че наемите са сериозни, но пък съвсем да няма квартири? Кажи по-подробно какви са проблемите, за да се опитаме да помогнем.

# 235

Това е вица на деня

# 236
  • Deutschland
Не,не не съм на мини джоб.Питах за Mutterschutz.
Наистина лошо с езика но полека лека се оправяме.Няма накъде. Mr. Green
Май наистина ще се наложи да ходя да питам в здравната каса.

# 237
Боже! Всичката Мара втасала та това им липсваше  ooooh!

Да ни е честит новият НИ министър bg

# 238
Здравейте!
Аз прочетох това:
Цитат
За сметка на това, сутринта стана ясно, че директорът на националния исторически музей Божидар Димитров, който няма да оглави Комисията по културата в Народното събрание заради принадлежността му към бившата Държавна сигурност, ще бъде министър без портфейл на българите в чужбина. Създава се и Министерство на спорта.
от тук http://news.expert.bg/n252798/
jalq ,ето сайтове за търсене на жилища:
  http://www.immobilienscout24.de/de/finden/wohnen/index.jsp
www.immonet.de
www.meinestadt.de
www.immowelt.de
Ето ,тук пише за новите министри  Rolling Eyes http://www.lev.bg/view_article.php?article_id=27893
Оказва се ,че социалният министър ми е съгражданин! Simple SmileБил е кмет на Враца през 2007г.Ха, да ги видя сега бившите колеги социални работници ,интересно!
divanence,има интеграционни курсове по немски,аз посещавам такива и ако те интересува нещо подробно питай!Може и на лични!Не разбрах,къде живееш?

Последна редакция: чт, 23 юли 2009, 14:31 от Sesiliq

# 239
Ха, Божидар Димитров, че и с чужбинци ще се занимава. СмЕх не, ами и отгоре. Че той е старо червено куче. Bin schon geschpant... Иначе останалите министри ми се струват добре подбрани. Малко от кол и въже, но като единици са капацитети(повечето). Ще виим дали ще се сработят, или Бат Бойко ще ги сработва Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт