Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 44-та тема

  • 78 567
  • 663
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 98
labrex не го препичам много но мисля че го прявя по-дебело и може да е от това

# 46
  • Мнения: 22 867
labrex не го препичам много но мисля че го прявя по-дебело и може да е от това

Възможно е, аз пека в тавичка 32 на 24 и става добре за дебелина.

# 47
  • У дома !
  • Мнения: 701
За вечеря Суфле от тиквички  chef

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=13575448

# 48
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 141
Благодаря ти nordina! Твоето типово хлебче е също чудничко!   bouquet

# 49
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

asyalein ,би ли споделила рецептата.Благодаря предварително!  bouquet


Нордина, рецептата за салата от леща е супер лесна .
аз използвах оранжева, зелена и черна леща.
варя ги по отделно в зеленчуков бульон с дафинов лист.
внимава се да не се разварят, зрънцата трябва да са цели и да са малко ал денте Peace
прецеждат се и топли се объркват с винегрет.
направих винегрет от зехтин, оцет, сол, 1/2 ч.л. захар, 1 скилидка чесън (пресован) и провансалски подправки.

аз правих салатата в купа с капак и просто прибавят лещата към винегрета, респ. към вече сварения сорт.
обърках внимателно, пробвах на вкус за сол...

когато се охлади нарязах на ситно един домат и оставих още малко да поеме.

# 50
  • София
  • Мнения: 1 762
Пак чудеса сте сътворили   bouquet

Момичета, не мога да отворя  Плетеница от бутер тесто и кайма  Sad  Не знам защо така.  newsm78

Може ли някоя да ми помогне. Да го копи- пейст, може и на лични да ми го хвърли. Много благодаря предварително  Hug



asyalein , тази салата ще я направя на всяка цена  Peace

# 51
  • Мнения: 11 743
   Пина, а с какво настърга така шоколада и може ли да се сложи в хладилник без да побелее?   bouquet

Ето тук се опитах да обясня за стъргането на шоколада и дори изнамерих снимки от нета и съм дала линк, дано се разбира ясно.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=276262.msg11882728#msg11882728

Благодаря на всички за поздравленията!  Peace   Аз не пиша в темата, но следя винаги и забелязвам как нивото се вдига все повече и повече!  Много сте задобрели, момичета!  Simple Smile

# 52
  • София-Младост
  • Мнения: 24 050
Вкусно, по-вкусно, най-вкусно е тук!!!
От мен един шоколадов сладкиш, по рецепта на краси.мира, много сочен и вкусен. Малко на жадна калугерица ми приличаше на вкус.

# 53
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076


asyalein , тази салата ще я направя на всяка цена  Peace

само да споделя:
аз я правих на око и лещата дойде повечко  Blush
много засища тази салата и другия път ще сложа 2 пъти по-малко леща и двойно повече домати  Peace
предполагам, че и нещо зеленко като магданоз или рукула би подхождало, но аз нямах  Simple Smile

# 54
  • Мнения: X
Цитат
Вкусно, по-вкусно, най-вкусно е тук!!!
......най-най-най-вкусно! Продължавам аз!
Ала-Бала , радвам се ,че ви е харесал! /макар че не се сещам коя рецепта си правила...   Embarassed   /
и да не е само запис...една доматена салатка с мента и сирене


и едни пърленки,печени на сач
       

# 55
  • София
  • Мнения: 1 762
Благодаря на всички, които се отзоваха на молбата ми   bouquet

Синето мина на друг режим на хранене. Все е на някакви диети по схеми ,на мама суетното маймунче  Hug / Само да поясня, че е на 20 години  Joy/
Вече може да яде тестено. Как ли ще му се отрази на погледа, като му спретна плетеницата с кайма, салата с леща на Ася, пърленките на Лабрекс и покрива със сирене крема  Joy

Е, ще има и пресни салати, разбира се  Laughing Пак по ваши идеи, магьосници такива   bouquet

# 56
  • Мнения: 9 446
Цитат
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=410766.msg11873192#msg11873192
 Здравей, видях в предишните страници нещо - мисля брускети(дано не греша) с охлюви.

Може ли рецептата, че имам в хладилника една консерва с охлюви от миналия месец и направо незнам какво да ги правя!

milenanamilen, извинявай, сега видях въпроса ти Praynig

Моите бяха замразени.  Накълцах на съвсем ситно.
Брускетите намазах  като тези с лимонова паста, други просто със смес от объркани  масло, горчица и чеснов прах.  Леко запечени, след това отгоре парче домат, парченцата охлюви и карче синьо сирене или кашкавал - всичко по желание. Много са вкусни са брускети, търпят и всякакви импровизации с добавки за печенето.

тук Йоли е направила брускетите с лимоновата паста, но охлювите са объркани със сметана.

Последна редакция: чт, 16 юли 2009, 11:38 от пеп-4o

# 57
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Днес приготвих задушени пилешки дробчета

# 58
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Привет!

В треска съм- работя по въпроса за печенето в микровълнова на кексове и мъфини и по възможност без да цапам съдове.

Стигнах до етапа - 1купа, 1 бъркалка, 1 лъжица и пластмасови чашки за кафе от по-твърдичките. Само дето днес направих откритието и имах в наличност само 6бр.

Важното, е че открих ... за друг път ще се заредя
Ето творенията ми
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=121568&pid=13579531

Тестото е волна програма с малко захар , мед , 4малки яйца , олио , кис.мляко, сода бикарбонат , канела , какао и сладко от ягоди + типово брашно до кексово тесто .

Мъжо одобри печивото , а аз се радвам да правя мъфини и кекс бързо и чисто !

# 59
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Аз пък се отчитам с един много вкусен Сладкиш с круши Peace

Общи условия

Активация на акаунт