ОСМОКЛАСНИЦИ - трето класиране

• 31 689
  • 377
  •   1
Отговори
# 180
Да, така е. Септември ще ни се изясни картинката. Ще се бръкнем за по 100-тина лева така или иначе.

Някъде в нета - мисля, че беше във форума на НПМГ прочетох някакви негативни квалификации за директорката на училището. Някой случайно да има представа за това или пък да знае дали тази дама е присъствала при записването на децата там. Обръщам се, разбира се, към майките които ще бъдат родители на НПМГ-ейци.
Предварително се извинявам, че не пиша по темата, но засега още не сме се разделили на теми по училища, а мисля, че ще е добра идея след окончателното приключване на кампанията да го направим.

# 181
  • София и там където не се пуши
heterata и твоето ли дете е в НПМГ.  Не при записванията не е била.
Ан Лии води групата на НПМГ.

# 182
еми 18-то като че ли е най--- от другите

36-то е последно Thinking

аз бих ги наобиколила ,,друго си е личното впечатление

За 18-то - само лоши неща мога да кажа. Детето ми учи в японската паралелка - пълен фарс. Помпат ги само в подгответо с добри учители, след това ги зарязват и японски почти не се учи. Учители, директорка - пълна мафия. Не разговарят с родители, крият се. За всичко са виновни учениците - те се наговарят и винаги измислят как да се спасят от проблеми. Има една учителка по математика - Тричкова - страшно некоректна, не връща тестове никога, пише 2-ки, когато си иска и не информира учениците за това. В края на годината разбираш, че имаш няколко двойки, ей така от нищото. И като преподавател е зле. Славчев по психология-много мрази всички момчета, заядлив и невъзпитан, арогантен учител. По география - една манекенка - само повтаря, че е манекенка /бивша/ и не те слуша какво говориш като те изпитва, тя си е наумила колко да ти пише, още преди да станеш да говориш.
Учителката по физика - единствения свестен и справедлив учител, както и по японски - Братислав Иванов, но той предава само в 8 клас.
Дано да съм ви полезна с тази информация - 18-то -НЕ! Ние много се радвахме от класирането преди време - но сега страшно съжаляваме. В това училище учителите мразят учениците и се радват, когато могат да ги смачкат!

# 183
Мили мами, нали не сте забравили, че нашите деца ще учат 8-ми клас език + бълг.+мат. и ФВС; ИИ;... без химия, физика, история.... Е тези предмети ще ги учат в 9-ти клас на съответния език (някои от тях) по учебниците за 8-ми клас и така във времето до 12-ти клас ще имат общообразователната подготовка каквото имат и децата без профилирано изучаване на език. Тези, които си продължават в 8-ми клас с всички предмети. За това се получава и разликата в учебниците м/у класовете.

# 184
Мами, как са правили децата ви тестове до сега, т.е. в старите си училища? Много са интересни тестовете с а, б , в - кой е верния отговор? Аз съм отбелязала отг.А, но ми е поправен на Б. Вие като родител разбирате ли какво е пропуснало в знанията си вашето дете? А самото то дали си спомня какъв точно е бил въпроса и какво е сгрешило.

Къжете как да се преборим с това?

За мен това не е тест. Макар и рядко, случва се и учител да сгреши.

Благодаря за приема margaritavass.

# 185
tzvety_r браво на вас  newsm10
Ще се видим на 15.09.

Asss62 какво те тревожи? Тестовете обикновено си остават при децата. Могат да се проверят въпросите. И повечето тестове имат групи въпроси - примерно "лексика" от 1 до 10 въпрос - там е сгрешено най-много  знач там е проипускът.
Но оценяването става съвсем на равни начала. Вече го видяхме нагледно. Няма го субективният фактор.

# 186
Аз вече се изказвах по отношение на тестовете. Тук само ще каже, че те са много добро средство, когато се прилагат както и когато трябва.
Поради базово неразбиране и липса на специалисти в областта у нас те са - непрофесионално направени (по отношение на стандартизиране и под.); некоректно прилагани и неефективни като мерител.
Спирам до тук - темата е много дълга и сериозна.

# 187
Знаток, а ти какво ще разбереш от следния тест по математика прим. за втори клас

1. в

2. а

3. б  а

4. в  а

Какви са пропуските на детето точно в този тест. Ти като родител получаваш само това и трябва да го подпишеш, че си уведомена за знанията и пропуските му.

Аз определено нищо не разбирам какво подписвам. Като имаш предвид, че съм на течение с материала. Какво от това, че теста остава в къщи? Това, което не е усвоено си остава неусвоено. Все пак за всеки тест немога да тичам до училище и да чета въпросите от учителя.

# 188
  • София и там където не се пуши
Asss62 смени учителката

# 189
Ако е частна - да я смениш, но в училище.... и то не само по един предмет....???

Опасявам се и сега да не е така - в новото училище. За това попитах - как се справяте с такъв проблем?

# 190
За 18-то - само лоши неща мога да кажа. Детето ми учи в японската паралелка - пълен фарс.
...
Дано да съм ви полезна с тази информация - 18-то -НЕ! Ние много се радвахме от класирането преди време - но сега страшно съжаляваме. В това училище учителите мразят учениците и се радват, когато могат да ги смачкат!

Много категорично изказване...
Аз нямам лични впечатление, но в нашата тема (ОСМИ КЛАС, новата вече е ДЕВЕТИ КЛАС) пишат две майки, чиито деца учат в японската паралелка - Бойчето и mamavili.
Досега само хубави неща са разказвали.
На Бойчето тази година голямото дете завърши 18-то с френски.
Ако беше толкова лошо, дали щеше да запише там и малкото?  newsm78
Аз имам колежка, чиято дъщеря завърши 18 СОУ с японски - и от нея само хубави отзиви съм чувала.
coffe, дали грешката не е във вашия телевизор?

# 191
Аsss62,дъщеря ми е втори клас,но тест,на който да няма условието на задачата,а само отговори до сега не са имали.
Всички задачи са с думи и при повечето,да не кажа при всички г-жата изисква подробно решение.
До голяма степен зависи от старанието на госпожата.

# 192
Не съм получавала "само това" Винаги е ставало ясно какво ги питат.
Дори от олимпиади дават и условието.

Ако получа такова нещо за подпис, ще се разчуе  Joy
Сигурно учителката ще се регистрира тук да предупреждава колко съм луда  Joy

# 193
Според вас свободните места за 3-то класиране кога най-рано ще излезнат?на сайта на РИО дали ще се публикуват или само по гнезда?

# 194
  • София
Обявяване на записалите се ученици и незаетите места след ВТОРИ етап на класиране.   на 23.юли 2009 г.   В училището, в което кандидатът е приет и в училищата-гнезда

И аз питах дали на сайта ще се обявяват местата или само в гнездата. Може би трябва да се обадим до РИО/МОН

Общи условия

Активация на акаунт