Въпрос относно въвеждането на попара

• 2 370
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте!
Дъщеря ми е на 7 месеца и досега режима й хранене беше следният:
08:00 - АМ
11:30 - АМ /с добавка плодово пюре/
14:30 - зеленчуково пюре /редувам през ден с месно пюре/
18:00 - плодова каша
21:30 - АМ

Педи ни каза да заместим още едно млечно хранене с попара и въпросът ми е следният:
Може ли да й давам попарата сутринта като стане в 8:00ч. или трябва да е заменено второто мл.хранене в 11:30ч. /тъй като на много места четох, че попарата замествала второто мл.хранене сутрин/ обаче в случая при нас идва към обяд  Rolling Eyes
т.е. трябва ли задължително първото й хранене за деня /в 8:00ч./ да е АМ или може да е попара?
Благодаря ви предварително!

# 1
Според мен може да й дадеш попарата в 8 часа!Защото ако я дадеш в 11 часа няма да огладнее и може да си развали обяда в 14 часа! Hug

# 2
Не съм давала попара и не съм й привърженик, но на твое място бих я давала в 8 ч., за да не си развали апетита за обяд.

# 3
Може и в 8ч. Малката когато стане първото й ядене е попара, на 8,5 месеца е.  Simple Smile

# 4
Не съм давала попара и не съм й привърженик, но на твое място бих я давала в 8 ч., за да не си развали апетита за обяд.
Подкрепям абсолютно, сякаш аз съм го писала Grinning.
Приятелки са ми споделяли, че ако дадат попарата по-късно, например около и малко преди 10 сутринта, обяда се измества доста късно, защото сухарът засища.

# 5
  • Бургас
Може и като първа храна за деня,но необходимо ли е?Според мен млякото е достатъчно.

# 6
  • Ню Йорк
Моя син като първа храна за деня яде попара или кус кус Simple Smile

# 7
  • София
Моят син все още си пийва мляко сутрин.
Попара можеш да дадеш сутрин, като 1ва храна, закуска.
Даваш попара след като си въвела (захранила с) глутен и сирене.

# 8
Благодаря ви много момичета за отговорите!   bouquet
Утре сутрин ще я пробвам, да видим дали ще й се услади!?

# 9
Аз пък на 7 месечно в никакъв случай не бих пипала сутрешното млечно хранене.
По-добре като следобедна закуска, щом толкова държиш да яде попара. Но все си мисля, че е рано за сирене, масло, пък и глутенът може да изчака още поне месец, няма за къде да бързаш ...

# 10
  • София
На Иво попарата беше първото хранене за деня.
На 7м. може да въведеш глутен, но трябва да захраниш бавно и внимателно.

# 11
Според мен е по добре да даваш попарата в 8 сутринта защото иначе ще си развали обяда.

# 12
На Жоро попарата му е втора закуска.
Но първата му е към 5:30.Тогава давам АМ а към 9:30 попара.

# 13
Ами аз съм за първо и последно хранене с мляко,а по средата другото,пък и педито ме посъветва така,за да си взимало дневната нужда от мляко.Защото го има варианта да си яде всичко различно ,но млякото да не го пие.Ако не си захранила с глутен трябва да внимаваш.

Моето дете не прояде попара,има си собствено мнение Mr. Green,но дано да успееш при твоето. Peace

# 14
  • Sofia
Според мен в 8 е по-подходящо. За да не си развали апетита за обяд. А пък и по това време най-вероятно сте на разходка и даването на попара ще е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт