Септември `09 - 34

• 12 136
  • 298
  •   1
Отговори
# 150
Добро утро мацки!

Тази сутрин малката ме вдигна още в 7.00 часа и едвам успях да отворя очи. След малко ще се облечем и ще отидем до болницата да си взема резултатите от кръв и урина, дано са добри.

detelini, благодаря ти мила за успокоението, знам че е така, но нали трябва за нещо да се притесняваме.  Grinning Абе всичко да е наред до края, пък ако ще и 2 кг бебе да родя.

EmiR ти във ВИП-а ли реши да бъдеш? Аз този път се бях навила да искам двоен ВИП, но незнам защо, започвам да се разколебавам и пак да си мисля за общия етаж. Незнам, ама се притеснявам от това, че все пак във ВИП-а постоянно ще влизат външни хора, било мои близки, било близки на другата жена и се притеснявам да не разболеем бебчетата. И друго да те питам - миналият път като беше секцио, пак ли бебето беше при теб? Защото нали на секцио дават бебетата само за хранене, пък и с тези операции ти трябва повече почивка, поне тогава да се наспиш през нощта. От друга страна ме притеснява това, че през останалото време няма да знам какво се случва с бебето, миналият път не съм го мислила така, но с първо дете е нормално, майчинския инстинкт още беше равен на нула.  Rolling Eyes Абе много объркано го написах, ама и аз съм объркана.

nahodkata радвам се, че малкия започва да се оправя и най-вече че не вдига Т.  Hug

slanceto.com, стискам палци за днешните резултати, дано всичко да е наред с тях.

Хайде, оставям ви! Хубав ден на всички!   bouquet

# 151
 Добро утро  Hug
 Нека почерпя тази сутрин
  Grinning  bouquet  bouquet

# 152
Здравейте дами!

Надявам се всички да са ОК и болните вече да са се оправили.

Lipstick* и аз мисля да раждам в Майчин дом. Поне знам от миналия път какво беше. Но... съм решила да отида на отворени врати и в Шейново и ТК, знам ли може в последния момент друго да ми дойде в главата  Thinking Но няма да плащам  Naughty
Говорите за имена - ние мисля сме измислили име за беба, ама баткото не му харесва и само ходи и предлага всякакви други женски имена, милия... а аз като съм се запънала на това име и той като че ли се чувства малко пренебрегнат. Въпреки че му казахме, че ако бебка се окаже бебчо, той ще има пълното право да избере име не е много доволен.

бубара, стискаме палци и всичко да е наред

Хубав ден на всички  Hug

# 153
Добро утро и от мен.
Слънцето давай резултата и дано всичко да е ок., а за болницата те разбирам доста е стресиращо.
От неделя бях с някакви болки в яйчниците и вчера не успях да издържа и отидох на преглед, ей така да ме види докторката за мое успокоение, а и глава ме цепеше последните дни и корема ми все твърд ставаше изведнъж и изобщо параноята ме разтресе и си викам по-добре сега отколкото да го мисля още една седмица до следващата консултация. Резултата -"спечелих" си един вагинален преглед за разкритие  ooooh! не боли, но е супер неприятно. Бебето все още си е мъжки пол, а аз си се надявах някоя чурка да изпадне от някъде, но не би..., почти 2 кила си е бебо-1780гр. и и казвам, че то гигант ще стане докрая, а тя не повече от 3100 няма да го докараме. Та контракции няма или поне тя не видя, а просто бебето се е разположило много централно и гръбчето му е допряно до корема ми и затова като се мръдне и усещам втвърдяване на корема. Е, не пропусна да ми изпише магнерич, че и 4 по 1 за две седмици, но не мисля да го купувам засега. Та така при нас.
Вчера вече на живо видях Peg perego Uno дето съм си го харесала и никак не е зле..., че даже имаше и разнообразие от цветове, а на това отгоре в един магазин я видях за 10 лева повече, но с дъждобран и чанта включена в цената. Така, че момичета хубаво разгледайте магазините преди да си купите нещо.

детелини малкия кара шарката сега април месец и белези по лицето няма, но по гръбчето където му избиха първите пъпки си има доста и то вече оформени белези. Въпреки, че е станал като циганче от слънцето и е ужасно почернял "следите" стоят по бели и като се загледаш е точно като петниста хиена. Ще мине, но по бавно не се притеснявай, тяхната кожа е още "млада" и белези няма да им останат, ако те притеснява може да мажеш с контрактубекс, аз мислех да ползвам такъв, но по лицето и други видими части по тялото нямаше и се размина с мазането.

За козметика си говорихте, ами моето мнение е, че крема на бочко много изсушава и аз лично съм позлвала Судокрем ( носеха ми го от Англия), а също и в една варненска аптека правят крем против подсичане специален и от него доста кутийки съм изхабила.
Незнам кой каза, че е мазал само при нужда и ако дупето е червено, а не при всяка смяна на памперса, ами и аз така и наистина имах нужда от дупемазане едва като почнаха първите разстройства около 7-8 месец, но бебешки дупета разни и навици също.
За варненската среща съм за, но да кажат работещите майки как са с времето и възможностите.

# 154
Привет!
Голяма проклетия с козметичния ни ремонт-наддигнал се латекса ли,шпакловката ли? То аз си знам,че козметичното отваря и друго след себе си,ама....Нагъчкали сме се в хола 4 ден и вече лудвам от тоя битак  Crazy
Аз не съм решила дали ще искам епидурална-предното раждане беше без, имам време да помисля (надявам се).
За дупе-Бочко, ръсене с хума (много помага).

# 155
Тази седмица пак пуснах детето на градина и тръгнах по задачки.Не ми остава време да седна на спокойствие,та преди да съм излязла да се отчета и аз набързо
Зоя беше много щастлива.Първо празнува в градината,после с няколко приятелчета у нас.Половинката разбира се се измъкна да се черпи по мъжки и след гостите,докато го чаках излъсках всичко,ама така се уморих Rolling EyesОсобенно от клякането,за да обирам играчките от пода.Като се прибра вече бях с прахусмукачката,почти приключила.Разбира се ми каза:Защо не ме изчака,щях да прибера аз!
То през това време какво да правя,да седя насред разхвърлената къща и да се пуля ли  Shocked ooooh!
Ето малко снимки: http://arllina.multiply.com/photos/album/50/Happy_Birthday#1

Крем за дупе използвах и аз като Надина само такъв правен в аптека за подсичане.Много съм доволна,в доста аптеки го забъркват и струва 3-4 лв. PeaceМажа на всяко сменяне на памперса.Бочкото не ни помогна.
Изчезвам,че окъснях.Лек ден ви желая Hug

# 156
arllina , много ти е хубава Зоя, ама много! пу-пу  Grinning

# 157
  • където има любов
Лелеее,пак едни страхотни кафенца сте поднесли...Днес вече сте се възползвам,защото нямам разтройство Grinning
Находката радвам се че сте по-добре за белезите не се притеснявай ,ще изчезнат.Както Надина е писала (децата ни караха шарка по едно и също време)остават само по-светри петънца ,където пъпките са били по-големи.Алекс има 2-3 такива на гръбчето и то тези които беше разчесала и се бяха възпалили,иначе по лицето няма.
Киара колко назад върви твоето бебче?Колко килограма е?
И аз съм обхваната от едни притеснения...Контракциите ми спряха,та се га за друго се притеснявам.Голяма съм параноя.Вчера влизам в аптеката да си копувам ентерол и питам аптекарката ,дали е противопоказен по време на бременност.Тя ме поглежда и казва-Ами в началните месеци от бременността,както сте вие не е за препоръчване ConfusedАма аз вече съм в осмия,а тя -ООО изобщо не ви личи.
После излизам с една приятелка да напазарим за нейното раждане,което трябва да е съвсем скоро и продавачката поглежда към мен и вика :А вие кога ще раждате?Отговорих й другия месец а тя- Много ви е малък корема,наред ли е всичко с бебето #2gunfire
Гледам да не обръщам внимание на такива изказвния,но определено ме разтройват доста.Утре съм на ФМ и ще пиша.
Слънцетостискам палци за твоите резултати!
Дано и с Бубара нещата да са наред!

# 158
Цитат
arllina , много ти е хубава Зоя, ама много! пу-пу
 Peace ама е голяма сладурана, да ви е жива и здрава и много да ви радва.

Майчетата с едно дете- как приемат бъдещите каки и батковци появата на бебето. Моя дребния непрекъснато повтаря Мамо, Коко е бебе! и така до откат, направо ме побърква, но като му кажа Хайде, бебе.....(седни, стани или ела) и веднага отговаря не съм бебе, аз съм батко...
А и последното му умозаключение: не ме разстрелвайте, нито аз нито баща му му говорим подобни неща."Мамо, нали хората са мъже, а жените са си жени" или другото "Не, мамо човека е мъж, а жената си е жена"

Чифлигарова не се връзвай на подобни неща, дишай дълбоко и утре ще стане ясно всичко   bouquet

# 159
  • където има любов
Арлина невероятна сладурана е Зоя,а каква коса има само...

# 160
чифлигарова, изобщо не обръщай внимание на подобни коментари! При мен същата история... който ме види и разбере в кой месец съм "Аууу, много ти е малък корема", "Моя беше такъв в 4 месец"... дрън, дрън. че да не сме длъжни всички да имаме големи кореми. Важно бебчетата да са добре. А щом доктора казва, че е така пия една супена лъжица "майната му" и не обръщам внимание на тъпи коментари  #2gunfire #2gunfire smile3512 Така че,... да не ти пука   bouquet smile3533

# 161
Здравейте момичета!
Добре дошли на новите мами!
Арлина, голям бонбон си имате - да ви е жива и здрава!
Аз да ви кажа вчера имах кошмарен ден. Първо цялата нощ не можах да спя защото адски ме боляха тазобедрените стави и място не можех да си намеря. Сутринта тръгнахме с мъжа ми до един магазин, който е на 15 мин. пеша от нас и като ме подхванаха едни жестоки бодежи, болка долу ниско в корема и втърдяване  #Crazy сърцето ми слезе в петите от притеснение.............. Милият се притесни много сериозно а и сигурно не съм изглеждала като хората че продавачката ме пита зле ли ви е, имате ли нужда от помощ. Едва се завлякох обратно до вкъщи, пих нош-па и легнах. На обяд трябваше да си взема болничният - 45 дни, та споделих с док за неволите си. Каза, че това с тазобедрените стави е от промяната която настъпва в тялото ми, такъв бил периода......но за бодежите и болките - много лежане магнерот и нош-па, че още ми било рано да раждам. Прибирм се, лягам и цял следобед седя и чакам да усетя беба......и нищо. Направя полудях от притеснение. Вечерта се прибра мъжа ми и като ревнах - сълзите ми направо бликаха, не мога да се спра....... Е такова не ми се беше случвало и направо го ошашавих. Той започна да ме успокоява и да ми гали корема и това малкото се разшава...... та така. Легнах си с главоболие от всичките емоции и притеснения. Но шегувайки се му казах, че вече съм официално в майчинство и лудостта ми е напълно законна  Laughing Сигурно още много пъти ще има да изферясвам докато дойде малкото човече, но......какво да се прави.
Извинявайте, че толкова дълго стана ама днес чуствам такова облекчение
Хубав ден ви пожелавам на всички!

# 162
 Момичета, кажете някакъв сайт онлайн за бебешки дрешки, че докато се наканя в Ла Редут вече нищо не остана   smile3511

Hug

# 163
Добро утро,момичета!Много хубави кафенца сте спретнали!
Киарра,стискам палци всичко да е наред с изследванията Hug
arllina ,голяма е сладуранка малката,пу-пу!
Чифлигарова ,не влизай в разни филми!Хората кво ли няма да измислят,само да имат к'во да кажат!Важното е,че бебчето е добре!И на мен все ми казваха доскоро така,ама аз не се притеснявам,нали изследванията са ми ОК Peace
Stefi Stefi ,изплашила си се доста,милата Hug,но важното е че всичко е наред Hug
А за епидурала да кажа,че тук почти всички раждат с епидурал и аз така мисля да направя

# 164
Здравейте момичета!
Мерси за кафенцата!
Слънцето,  чакаме добри резултати днес Simple Smile
arllina, много е сладка малката  Grinning
Чифлигарова, моля ти се не се връзвай на глупости! Аз като съм като хипопотам, да не е по-добре? Малък ти бил корема! Абе стига глупости! Вместо да се радвате на това какви фини бременни сте! Днес се оглеждам отпред и отзад и моя тактичен мъж ми вика: "Е нищо де, то и отзад има натрупано, за да можеш да пазиш равновесие, че иначе коремката като натежи и ще паднеш напред"  #Crazy Представяте ли си  Embarassed Направо се ужасих, че явно дупето ми е нараснало колкото корема  #Crazy

После: за болницата. Аз ходя на ЖК в Токуда, ама да си призная, от форума за Токуда нещо излиза, че те принуждават да си избереш екип, и макар и да си по каса, трябва да си приготвиш 2 000.00 лв. Аз обаче не съм съгласна да плащам подобни суми, като знам, че за първи път ползвам ЗК, а и парите, които вече 10 години внасям, не са никак малко, повярвайте ми! Някой беше питал за Окръжна болница. Но отговор не прочетох. Та пак питам: някой за Окръжна???
МаммаТ, за Токуда съм почти убедена, че ще ти искат задължително избор на екип. Миналата година една приятелка ходеше на ЖК там и и го сервираха това чак в началото на 9 месец и тя се вбеси и отиде да ражда във Вита-не че и излезе по-малко, но си беше чисто емоционално решение заради това изнудване и то в последния момент.
За Окръжна -мислех, че е в ремонт? Макар, че не съм се интересувала много.
detelini, този път доки не беше толкова категоричен  Mr. Greenи като му казах, че не съм решила за секцио и той каза ОК, дай ще пробваме нормално, само да не стане да те развалим, че няма да ти трябва само за едното раждане Crazy Аз му казах, че ме е страх от секциото и той: Ми да де, ама трябва да се види кое ще е по-малко страшно  #Crazy Абе въобще, един разговор проведохме, страшна работа  Mr. Green
bebe6oci гледа ли в mothercare? аз само от там имам опит и съм доволна, защото успях да купя много хубави дрешки, на доста прилични цени    Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт