Холандска тема - 33

• 32 934
  • 730
  •   1
Отговори
# 555
Мопси,никви мъже..в нас е женско царство(и кучаката е женска). Party
Картинка правила съм доста видове мъфини...но като тези от кутиите(които продават в магазините),няма по вкусни.Направо се топят в устата ти.Може да вземеш и глазура,и разни украски за да станат по весели. Peace
Киселото зеле е по рецептата на приятелката ми-първо се вари зелето в тенджера,после се прибавя месото(всичко с повечко мазнинка).След това в една тавичка се слага 4аша ориз,и всичко се изсипва върху него,без да се бърка,за да не изкочи ориза отгоре,че засъхва.И се запича във фурната докато набъбне оризчето.Щях днес да го правя,ама утре ще лонувам,а знам че ще остане..и ще ме изкуши. hahahaТа в понеделник,вторник
Милика,зелката е цяла-вакумирана.Верно малко по киселка е,ама ето защо се оставя да поври с водица...В буркан не съм виждала досега. Thinking
Миленка,верно си е за учителките.Аз за себе си знам,че няма да издържа и 2 дена с толкоз деца Crazy.Стига ми лудницата в нас...
А като си спомня как ме дразнеха децата преди като нямах мои ooooh!.Завирах от всякъде,като седнехме някъде да вечеряме,и се почне герлутията...ама е гледай всичко се връщало викат хората. hahaha

# 556
Милена,Меги-мерси за рецептите за мъфини. Hug

Нашто дете вече стана толкова голямо,че не се побира в столчето за кола.Днес мъжа ми ни изненада с най-големия стол за кола,купен на половин цена и някакви калъфки към него,подарък от магазина.Сега почвам да препирам новите придобивки,че понякога и от неизпрани дрехи и одеала същи е алергичен/боята е силна/.

Вие каква вода пиете?Ние имаме кана Брита с филтър.Мислех си и за Бг да купя една,че там попаднах на цена от 66 лева, а тук са по 15-18 евро.Не знам колко точно пречиства,но в края на месеца,когато сменям филтъра е черен, а новия е бял и сигурно има някаква разлика.

Милена-зависи и от децата.Някой са неузнаваеми,когато родителите им не ги гледат.А самите родители не вярват,ако им разкажеш какво диво зверче може да бъде кроткото им агънце.
Аз съм ходила два пъти така,но децата бяха малки и ме слушаха.Сега обаче и Себастиан е по-голям и приятелчетата му и ако са 2-3 мога да се оправя,ама с повече трябва да им говоря или много строго или да им измислям разни състезания.
На мен,за сега, ми харесва да работя с деца,но аз не гледам на това като на работа, а като на временно забавление.Просто,огато един възрастен не е  съвсем в настроение да се прави на маймуна може да го хванат нервите много бързо.На гимнастиката,където водя сина ми има около 30 деца и още толкова родители,баби или гледачки.Аз си имам една игра със Себастиан, която си измислих  сама-за мое улеснение, не е нищо специално.Заставам на земята с разперени ръце, той отива до другия край на залата и почва да тича към мен, а като ме стигне се прегръщаме.Така хем мен,дето ме мързи да търча след него, ми е добре, хем той си изразходва енергията, хем и двамата сме доволни.Пследния път обаче две момченца като го видяха и те почнаха да бягат срещу мен и лека-полека всички деца се изредиха.Ама не ми пречи,нали има място, не трябва аз да подскачам и да търча,само ги прегръщам като стигнат до мен-хареса ми,справих се. bowuu
Отвреме-навреме като вървим по улицата и Себастиан иска или да скачаме като жаби или да крачим с големи крачки все едно сме щрауси или да ръмжим като тигри или да тичаме като кенгуру.Оставям го да скача и да застава на един крак като чапла, аз боря до десет,после продължаваме и така докато стигнем, за където сме се запътили.Расзтояние,което сама изминавам за 10 минути с неговите игри е около половин час,но понеже сега времето не е подходящо за пързалки и люлки,по-добре да сме навън с танцова стъпка,вместо да стои пред ТВ-то у дома.Съседите вече са свикнали да ни гледат,даже като ни срещнат и някои му казват:"Сега какво си,крокодил?Олеле, мен ме е страх, ще ме изядеш,бързо да бягам.Довождане,Крокодиле."На една съседка каза "Ти си хубава, тебе няма да те ям.Дай сега една целувка".Слава Богу,съседите са ведри и артистични хора,забавляваме се взаимно.

Милика-има два вида зелеви листа,едните са от буркан,другите са в консерва и имат малко различен вкус.Обаче и двата са ми на мен доста солени и ги кисна във вода.Едните са от някаква турска фабрика в Германия, на мен те ми приличат повече на бг-сарми.

кате- на мен децата ми казват "мама Себастиан".И родителите така ми казват,ако не ми знаят името, но ако го знаят го запомнят лесно. WinkПочти всички деца са двуезични,едната учителка е англичанка и всички разбират английски,даже моя син, на когото никога не съм говорила на английски.
Отивам да чета рецептите,че утре почвам да пробвам.

Приятни събота и неделя!

# 557
megan79
 тук във форума, мисля, че на Лео беше рецептата, е подобна! аз я правя ебз месо... зеле, ориз, аз добавям булгур с някакъв булюн+ подправки ив ъв фурната за 2 часа -  става страхотно! все едно е с кисело зеле!

kartinka
 на моя син не му се ходи! върви няколко крачки и си иска количката! не смея да изляза без нея Crazy

# 558
Цитат на: звездичка

[color=red
kartinka [/color]
 на моя син не му се ходи! върви няколко крачки и си иска количката! не смея да изляза без нея Crazy

Ами той е още малък,Себастиан едва от 3 месеца не иска количката,преди и аз излизах с нея само.Слиза,разхожда се, измаря се и си я търси.
Сега е в периода "аз съм вече голямо момче" и не я иска,но и сега понякога се измаря и вдига ръце да го нося.Веднъж така изглупях да изляза на пикник в гората с колело-триколка,огромна кошница за пикник и Себастиан.На връщане  носех колелото,хлапето и кошницата и се чувствах все едно съм на война и си нося пълното снаряжение,вода и храна за три дни и ранен другар под мишница.Едвам се прибрах,после имах мускулна треска,понеже ранения другар заспа и трябваше да внимавам да не се изсули,докато си вадя ключовете.

# 559
Мегън, ако на бебата не и порасне пишка в 9 месец и при нас ще е женско царство.  Mr. Green
За учителките и аз се чудя. Като студентка съм водила  курс по английски за деца, беше ми приятно, но не беше моето призвание.Мисля, че за 2 години може да ме вкарат в психодиспансера.
В ПЗ на Софи има една учителка, която определено си е сбъркала професията. Все е намусена, никога не се радва на децата. ЧУдя се на такива хора защо работят нещо,което очевидно не им е приятно. Останалите са много лъчезарни.
От известно време наблюдавам стажантките от VVE групата, постоянно гушкат Софи, носят я на ръце, целуват я. Чудя се нормално ли е такова отношение.  Thinking ПРавят го само с още едно дете, но не винаги. Софи не я пускат да си тръгне преди да им даде целувка. Едната я гони чак до гардеробите. Всички са с чуждестранен произход-испанки и туркини и явно е въпрос на темперамент,   Thinking  но все пак ми е странно.
Звезди, и аз до скоро като решавах да излезнем пеш си взимах количката, че не знаех в кой момент ще и се отще да ходи и ще иска да я нося.  Crazy Обаче откакто ми порасна корема спря да иска да я нося, че ще тежи на бебето. Сега тормози татко си да я носи на рамене, държи се за ушите му и вика дий конче, хоп паарче.  Mr. Green
Оня хубавия аватар ми избяга.  Sad
Картинка, ние пием минерална. Сменям я на определен период. Чудила съм се за Брита, но на мен не ми харесва вкуса на тукашната вода. Не може да ми утоли жаждата.
Кейт, весела история. Усещам, че скоро пак ще те викнат в училището.  Laughing Аз имах приятелка мароканка- невероятна жена, продътлжаваме да се чуваме, че вече живеем доста далеч една от друга.  

Милика, пазя всичко. Даже имам още нови неносени. Около мен са все с момчета. Бях дала на една приятелка да си избере каквото и трябва, а тя освен моите ми даде и нейните като порасна детет, та ще сортирам и ще давам на една друга, която чака бебе след 2 седмици. Имам 5 кашона дрехи до размер 68.  Crazy  Малко се бяхме изсилили с бебешките покупки.  Blush
НИе днес за първи път от почти 3 години се събудихме в 9. Бързам да се похваля, че едва ли скоро ще се повтори.  Laughing
Зеле ядем рядко. Една приятелка ме светна да купувам готовото нарязано в пликчета от АХ, измивам го леко и го мятам в тавата, тенджарата с каквото ми сърце иска.  Става вкусно, но аз не съм чак такъв фен на кисело зеле, а сърми ям лозови. Пак ли почваме да кулинарстваме?  Laughing

Последна редакция: сб, 10 окт 2009, 16:53 от Мопси

# 560
Мопси-ами да, то като се набере скорост трудно се спира.

Преди малко беше изядено последното парче кекс,което направих.

Ето рецептата-става лесно и бързо.

Арабски сладкиш

2 яйца
1 ч.ч. захар/може и кафява/
1 ч.ч. кисело мляко с 1 ч.л. сода  в него.
3-4 с.л какао
3-4 с.л.смлени орехи/може и други ядки/
3-4 с.л.настърган шоколад или шоколадови пръчици
1 с.л. слънчогледово олио

Разбърква се всичко това и се пече в подмаслена тавичка около 30-40 минути на 200 градуса.
След като е изпечен сладкиша може да се поръси с пудра захар.
Става много пухкав,ако се пече първо от долната страна 5-10 минути, а после отгоре и отдолу още 25-30 минути.
Много хубаво се комбинира с кафе, чай,кисело мляко и сладолед.
Да ви е сладко!

# 561
Олелеее какви рецепти пак давате бе хора       ooooh! Laughing , ама само като чух за салатките, борша, кис зеленце, мыфини, сладкиши......милост нямате ли бре ? Joy  Аз от тези хормони не мога да се спра да готвя, направо контракций получавам от стоене пред печката и едвам гледма и НЕ МОГА да се откысна от печката направо !!!!! Нещо ни беше станало тази седмица с половинката- имахме и двама много гаден горчив вкус в устата 2 дни - нито сме преяжадали, нито ремонт правили ( да е химическо отравяне), даже като звыннах лекаря се позачуди, добре че на 3 ден взе да намлява. Идея си нямам от какво може да е- при това и двамата не бяхме яли едно и сыщо нещо, сега сме ОК вече !

Аз да се оплача моят верен, здрав като стомана, не-развалим компютыр Макинтош се развали!!!!!! И за Макинтоша казват, че няма разваляне,..ама развали ли се - свыршена му е работата! Cry Ако сте гледали "Sex & the city" има един епизод, кыдето се разваля компютыра на Кери и всичко се изтрива и тя го увива в шал като болно дете и го носи на поправка, и кыдето и казват "сори маце, всичко е изтрито"?! Е сыщото беше при и мен! Вечерта работеше, на сутринта сдал богу дух! Пових го в одеало, занесох го в кабинета на половинка и той "сори маце,back up  имаш ли"  Shocked   Е нямам....и всичко ама абсолютно всичко се загуби. Нали това му е работата и без това, мычи се един ден и на вечерта ми донесе хард диска увит с панделка за спомен  Cry . Линкове, файлове за последните две години, РЕЦЕПТИ !!!!!!!  документи сканирани, всичко изгубено....... така че аз сега сым в компютырен траур. Имам си нов диск и слава богу си работи , обаче аз си искам стария........    Cry

# 562
о, забравих за водата.... аз пия само минерална, детето също. за готвене използвам от Брита.

Мопси

аз два-три пъти го изведох само пеш и като писна носи ме, моето 14,5 килограмово детенце ми причерня... добре, че успях да го залъжа с това онова Flutter и оттогава без количка не излизаме Whistling
Честно не бих била доволна някой чужд да ми прегръща постоянно детето Rolling Eyes

Илче

ама хич ли не става... ама щом копютърен спецеалист се е произнесъл... на мен ми списа по миналата седмица инфото с някакъв диск, даже ми оставиха диска, ако  ми дотрябва Rolling Eyes

# 563
звездичка - единственното нещо, за което става е вторични суровини и за спомен в секцията  Confused Полоовинката, много неща е спасявал, но този хард-диск е от не-спасяемите - гушнал букета, ритнал камбанката, выобще спукана му работата и нищо не може да се извлече от него.

Аз сым много доволна от детската градина на Виктор (поне за сега). Тази седмица беше пырвата родителска среща в нашия семеен живот Simple Smile. Имаше формуляр с сигурно поне 50 точки и обсыдихме най-подробно всичко. Много хубаво впечатление ми направи, че наистина са обырнали внимание и им е направило впечтление, доста подробности и от поведението му и от общото развитие. И когато обсыждахме, си допылвахме взаимно картината. Аз им обяснявах, как някой неща в поведението му там не са част от характера му, а идват от неразбиране на езика  и в БГ среда реагира по друг начин), те пык ми казваха според тях, кои са му силните страни и даваха идей кыде може да обырнем още повече внимание. Имаше много хубаво усещане за работа в екип. Най-приятно ми стана, че нито ведныж не се лепна етикет, или да се опитват да го го класифицират според някакы стереотип. Гледаше се чисто индивидуално ( както Калинка обясняваше за училището). Има си книжка кыдеот те ( и ние) пишем какво е ял, как е спал и т.н.. и те казаха, че ако искаме, може даже да пишем какви игри си е играл в кыщи, за да могат те в детската градина да наддграждат над това, което ние правим. но на холандски и да допылват по този начин. Дано и в училището после да е така. Peace

# 564
Дубрутрууу!!! Hug
Ей ама само за храна пишем,мислим ... hahaha
Та в този ред на мисли днес ще пробвам да лунувам...Миналата неделя успях..дано и днес. Rolling Eyes
След малко като изпия кафето с комшийките сме пак на стълбите...хич не ми се катери нагоре надолу..предпочитам да си бягам аз. Crossing Arms
За водата предимно пием минерална..,но понякога и от чеsch Mr. Green newsm78мата(по настояние на мъжо...че била хубава,а свеки вика дори и полезна)Опитвам се да не се вманиачавам...
Елисе също е много любвeовилна,все целувки раздава...Но първото нещо което прави като влезе в ПЗ,е да се завърти и да си покаже дрехите newsm78.Обожава да и казват колко е красива,и колко хубава рокля има примерно.Аз го намирам за малко странно,и понякога се чувствам неудобно,..все едно аз е уча така,но всяко дете си има неговите странности в крайна сметка.На нея няма човек,който да не и каже,колко е красива,и колко хубави сини очи има....и доста се е възгордяла.Дано с времето влезе малко в релсите.... ooooh!

# 565
Къде се загубихте всички  newsm78,голямо затишие....
Аз нали ви казвах,че не ставам за готвач  Mr. Green,ама снощи избих рибата  Laughing
По никое време вечерта реших да правя питката на Илче.....ама освен брашно друго нямам-нито точилка,нито кръгла тава(фен съм на правоъгълните)....и скачам в колата и право в АХ.Накупих продуктите,ама точилки нямаше..
Почнах да бъркам,меся,навивам и....поглеждам в рецептата- 3-те яйца си стоят до листа hahaha
Еми,то питката наредена,фурната загрята....бутнах я да се пече.А какво използвах за точилка...не е за казване Embarassed
Ама стана супер newsm78,то аз не знам как щеше да е с яйцата,де,ама без тях също става-бяла,пухкава,сиренце,масълце.....изядохме я половината.Детето само повтаряше колко хубав хлебец съм направила bowuu
Днес ходихме на басейн,после на Макдоналдс,после на едно арт изложение до нас и сега сме се кротнали пред компютри,телевизори....
Явно всички сте по разни мероприятия,да пишете после....че скучая Heart Eyes

Меган,какво е "лунувам"?

Последна редакция: нд, 11 окт 2009, 18:43 от kate.t

# 566
Здравейте!

Илче-гледай позитивно.Сега тепърва ще напълниш новия диск с нови снимки и документи, а ние ще ти помогнем с рецептите.Всяко зло за добро.
И при нас дават много хубави идеи на родителските срещи, обръщат внимание кои са силните и не чак толкова силните страни на детето.В това отношение от холандската система има какво да се научи /стига да не попаднеш на простовати учителки,де/.В нашта група има кутия за идеи.Скоро мисля да им дам идея да си поговорят за гърнето,че не е само за момичета,че на мен нещо не ми вярва особено като го убеждавам.

И ние имахме такъв горчив вкус тези дни,ама всички минахме през някаква форма на настинка, с различна сила.Себастиан пи антибиотик, мъжа ми се налива с фервекс, само аз карам само на чай за сега.Какво беше това не знам, но ни изпонатръшка един след друг-един се пооправи,следващия ляга и не мърда и така почти цяла седмица.Аз бях болногледачка този уикенд-много сън,много чист въздух, много чай,плодове и силна храна.

Кате- твойто нищо не е, аз преди години правя торта,бъркам,бъркам и чак като я сложих да се пече видях,че не съм сложила брашното....стана сладък омлет,ама се изяде...от глад....
Какво ще правите през ваканцията?Айде да изведем хлапетата да си поиграят, на Себастиан миналия път му хареса да се гони с твойта щерка.Ще го предупредя да не налита да я целува. bowuuАко колата ти върви можем да ги заведем на палачинки на Майендел, има огромна площадка с пързалки, ливада за бягане, разни коне и други животни,дето може да се хранят.Ако е лошо времето може и до фермата в гората на Кралицата да отидем, има много симпатична тий хаус и пак има къде да се тича.

Меги-на моите кумове щерката е така- голяма красавица.И всеки и прави комплименти.Сега обаче,когато ходи на училище явно се е научила,че липсата на внимание към нея не е омраза-в началото страдаше,че не и обръщат внимание на дрехите , на уменията/много хубаво танцува/.Но тя е и единствено дете, не е свикнала да хвалят друго дете,когато тя е там, затова си мисля,че в началото и беше малко трудно да свикне.

Днес докато лекувах мъжете у дома се боядисах.Стана учудващо сполучливо,Палет тъмно- кафяво.Има много хубава маска в боята, с плодови масла и косата става много лъскава и жива. Grinning

Утре сутрин ще ставам рано да правя мъфините,стискайте ми палци да не забравя да сложа брашното или захарта,че нямам никакъв друг вариант за почерпка.

# 567
Картинка супер звучи-няма проблем.Аз също ще имам няколко почивни дни.
За целувките ще се разберем,тя моята нали е по-голяма и ги приема много сериозно нещата Grinning
за нея момчетата вече са момчета....няма значение малки или по-големи.Отскоро и като ни види ,че се целуваме с баща й,започва да се хили едно странно и да ни пита дали се обичаме.
Но е динамичен тип дете и много си пасва в игрите с момчетата,а как играе футбол  ooooh!,винаги я избират в отбора с момчетата,когато ги делят за мач.Това обаче не ме тревожи,щото колкото топки и спортни неща съм купила-двойно повече за  гримове,гланц и чантички и гривнички и т.н. пари съм дала.А какви претенции имаме сутрин за обличане Mr. Green....обаче от скоро я пращам сама да си избира дрехи и да се гласи.Онзи ден като валеше проливен дъжд се беше турнала в поличка и аз и казах,че не е много добър избора,а тя ми отговори,че била sexy  #Crazy
Момичета хубава седмица от мен.

# 568
Добро утро!

Аз като никога съм будна и то от половин час.Търся коя точно рецепта да почна с мъфините,че те всички хубави и изглеждат прелестно.

Тази нощ почти не спах, толкова силно трещя и гърмя. Sad

# 569
Картинка,добре дошла в отбора на неспалите #2gunfire.Ама аз съм си перманентно tam .Но  уикенда Елисе тотално ми изкара нервите.Нямам търпение  кво ще каже психолога.Забелязала съм обаче,колкото съм по мила с нея посред нощята,толкоз повече и не спи newsm78.Е тази сутрин в 6 и нещо заврях вече...та имаше строй се преброй се..(тя е малко и настинала...)хоп в леглото и...и а мръднала,а ще стои наказана.Незнам как си набавя съня това дете..но дали има общо по 5 часа сън на нощ незнам. newsm78
Кате правя лунната диета.Издържах и вчера..то не е свършило още де-в 11.30.Но ще издържа,на мен проблема ми е вечер.Та и затова снощи рано,рано се опнахме(и в двата смисъла Mr. Green) с мъжо в леглото....Ама и аз кат не съм свинала толкоз много да спя...ейй едно че съм ставала4-5 пъти заради Елисе..въртях се,въртях се...че и сърцето нещо ме стягаше ooooh!.Незнам от нерви ли,покрай малката...или??
Ей ама и аз ще направя май питката на Илчето скоро време.То щом и без яйцата е станала.. Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт