МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 115 985
  • 732
  •   1
Отговори
# 465
Обещавам  Peace....последен къс пост , само да се върнем от Турция
Тук времето е страхотно .Днес посетихме къщата на Дева Мария в Ефес .
Също и античния Ефес.
Преглеждам ви от време на време , щото УЖ почивам ..... Mr. Green
Поздрави от Кушадасъ Hug

# 466
Добра ви вечер,момичета!Днес съм тотално скапана-предиобяд плащах част от сметките,следобед ходихме с каките за тетрадки,подвързии и всякакви уч.пособия.Отъня ми и без туй празния джоб/още нямам превод за август на майчинските  #Cussing out  #2gunfire / Останах и без крака,кръст от препускане като кон.Добре че малкия ни мъж стоически ни изтърпя пазаруването в книжарницата  Mr. Green .Засега каките са малко по-ентусиазирани от вчерашния първи учебен ден когато не знаеха къде се намират.Подвързват учебници,тетрадки,пишат вече  Shocked домашни.На мен се пада честта само да надпиша етикетите.  Whistling Дребния заспа,а аз ви пожелавам лека и спокойна нощ,че още колко работа ме чакааа  #Crazy ....

# 467

Тъщичке, догодина идваме при теб за 2 морета.....С тез къси постове и друга бела си търсиш......Като компенсация - задължително те искам на следващата среща с Тъста.....Ако трябва - кажи......Ще ти се подмазваме от сега...Че на предната среща Тъста бе решен да остане, но.....няма да кажа кой изпорти цялата работа.....
  bouquet

Знаем!!ЗНАЕМ!!!ЗНАЕМ кой изпорти работата!!!!Помним и ще си го връщаме.
Той тъста от на`шта кръвна група, ама тъщата проклета като тъща... Joy  Whistling Whistling Whistling

Юле, ще оцелееш....Ти през много други препятствия си минала,че сега един 15.09. ли щете уплаши......Радвам се,че сте имали работа! Не се оплаквай! И все така да бъде - нека има работа!

Бе ще оцелея... ама зор мама му - не предвидила съм количества ... и ми е гадно!!! Щото като нямам обвивки - се врътват и хващат пътя, да не ще носят тетрадки от мен пък да ходят на друга книжарница да си купуват обвивки!!! Crossing Arms
ДИП - бе и аз се смях, въпреки , че ти влязох в положението... Blush
Това с буркана и ние се опитахме... Whistlingама децата го заобиколиха, щото да не се спънели по стъпалат... и като пък съм им поливала всяка година../визирам Къци/ все по вода му е вървяло....
Сузи и мен ме разсмя. Ама нищо де - включи се при нас. ще ти хареса!! Само тъщата не пуска тъста.. Whistlingа Лилито ходи на хотел щото не очакваше колко сме готини и имаме водка даже в раниците... Whistling ама ние сме готини!!!Повярвай ми!!!
Сладка мамче - аз ще вляза в час - няма начин, ама от мен ТЪРГОВКА НЕ СТАВА!!!! Crossing Arms
Любе - давай снимки на Лъчко. това хлапе ми е влязло под кожата. Дай да му видя дяволитата муцунка! Hug
Пиги,  мен не ме щяха в училище, но класната ни била страхотна, и класа бил супер, и момчетата с 2 повече от момичетата.... и учебниците по английски скъпи...  Joy JoyДнес ме отараши Осмокласничката  поне с 40 лв за едно сакченце тетрадки. Избра си Блазети детето. Не ще български тетрадки.... ooooh!

ooooh! имаше по едно време тука една Дидка, дето се загуби като старите пари....мноооого ми идват дините под мишниците   wflag ...
.....видя ли , че се разписах....след почти едномесечни обещания   Wink

оооо, разписа се....разни обещания чакам аз... Whistling Whistlingнеизпълнени и неосъществени...
Край. отивам си.
Няма да говоря за мен.(само ще спомена тихичко..че уча 2ма човека освен всичката работа на света) Twisted Evil

Последна редакция: ср, 16 сеп 2009, 22:27 от JuliS

# 468
Явно разсмях доста хора Laughing , ама то си е смешна ситуацията. Все пак се радвам,че станах повод да се посмеете Grinning .Благодаря за информацията и ще чакам още да  ми пратите,ако може разбира се Embarassed . За клуб Пълна къща бях чула преди доста време по телевизора и от тогава ви издирвам,без да знам че.... във форума съм попаднала на вас . Аз обещавам да не бягам,ще се задържа мамо Цоцоланке,нахална съм като конска муха и не мърдам оттук Joy .Искрено се радвам че ви има! Мили  мами,ще ви споделя една тайна... Искам още едно дребосъче,дори 2 -близначета Rolling Eyes .Желанието ми става все по голямо с всеки изминал ден. Да бъдеш майка е най-прекрасното нещо на света. Вечер когато гушкам Лиска,моето най-малко сладурче да я преспивам и усещам сладката и бебешка миризмичка,когато ми се усмихва или ми казва " амбута"-в превод обичам те Heart , когато вечер каките ме викат преди да заспят и се чуват отдалеч- ю ела-така ме викат- на английско-български език  newsm62,когато си играем и се гоним из цялата къща, или задружно обработваме тати по много мил начин, когато искаме нещо, абе мога да изброявам цяла нощ всички тези моменти,но ще ви го спестя ,та искам да кажа ПРЕКРАСНО Е! Понякога хората ме гледат странно, и ме питат всичките ли са мои-за децата става въпрос Laughing ,тогава се чувствам прекрасно и казвам с гордост ДА yes Моля да ме извините, че ви занимавам с тези си мои мисли, но ако кажа на други хора ,че искам още дечица,ще ме изпратят в лудницата smile3503 . Засега чао от мен на всички вас. Бог да ви дава здраве и радост и да ви пази,вас и вашите семейства!  Hug на всички

# 469
Добро утро!  food010 15
Това ще е мрънкащ пост, така че не го четете, моля!Не се препоръчва за хора с ...бля, бля, бля.
Искам си ваканциятааааааа!!! smile3507 Искам да си стоя вкъщи по пижама, децата да са покрай мен и да ме нервят с непрекъснатите си желания, искам си разхвърляните стаи, искам си шума! Искам пък!-каза тя и тропна с крак, както правят малките деца пред витрините с играчки...
Вчерашното темпо ми такова таковата и след застоя, се чувствах като византийски пехотинец-ни крака имах, ни душа, ни нищо. Sad
И вечерта, в 23.00 местно време, когато успях да се докопам до леглото, блаженно да отпусна телеса с паласки, доволно да мърдам пръстите на краката си изпод завивката-защото и тя ми тежеше, си казах тихичко:
-Мили, какини крачета, не плачете, кака ще ви купи ботушки!
Що ми трябваше да изричам това, защото Денис веднага се сети за Кума Лиса и с висок тон "ме помоли":
-Искам приказка да ми прочетеш!Моля те, само една!
Слязох до хола, изровах една книжка, в която мернах лисица, изпълних си майчините задължения...
-Спинкай вече, Денче, айде маме, мама е уморена, болят я крачетата.
Човекът се сети, че и той има боля, изрита завивката, вдигна крачолите на пижамата и почна да я търси...
Намери някаква стара рана, от която съм сигурна, че няма и следа от болка и каза:
-И мен ме боли крачето, мамо!
-Ще мине, сине, ще мине, спинкай сега...
-Няма да ми мине бе, намажи я с кремче, иначе не мога да заспя!
Пак слязох до долу, намерих един крем, намазах въпросната рана, завих го, целунах го и отново му пожелах лека нощ...
Току бях задрямала и пак се почна.
-Мамо, къде са ми моливите и книжката за оцветяване?
-В колата са, чеде, нали утре пак ще ги носиш в градината, нека са са там, да са готови.Те ще те чакат там.
-Няма да ме чакат бе, мамоооо, ще плачкат, там е студено и тъмно!
Не, не и не!!!Мивки къртяяяяяяяя! Twisted Evil Ама ги приютих и тях де-моливите, слизах до колата, сложих ги на пода до него и после не знам дали заспах или умрях.
Правих се на глуха и не обръщах внимание на това което ми обяснява, не се впечатлих от нищо!
 smile3507 smile3507 smile3507
Динамичен и свеж ден ви желая....а аз ще се пусна на автопилот...

# 470
Ох, Сузи, нали не се сърдиш...ама то си е за смях...и за срам (ама не твой!) В тоя ред на мисли...момичета, никва дейност няма клуба...Тедито даде идея - ще правим ли нещо за есента/зимата? То, и се забравихме вече - ни срещи, ни мрещи... аде вече сме на линия всички, дайте малко да се организираме!

Дидке, само да попитам... ти сега....малодетна ли си Laughing?

Пепел...Янке лееее, все едно аз го разказах! Снощи нареждам - не ти се пишка, не ти се пие вода, сега се СПИ! А, маймуната ме поглежда хитро - а, ин кок (един сок), може ли? Вечер пожелаваме лека нощ на - банята, на хола, на стола на...всичко дето се изпречи пред нея, само и само да отложи момента с лягането. После се почва - не тая кишка, дугата за Кукигото (петльо), неееее не кукиго, за шапичката...и така до безкрай.

# 471
Свате, тя Галето не обеща с думи, но с очи обеща,че ще има среща на Клуб Пълна къща през зимата......Наслуки каза,че ще помогне с каквото може.......Така че - аз очаквам да се размързаме зимата и наистина да се съберем и да се видим........

Какво ще кажете някъде края на ноември - началото на декември? Хайде да започнем с датата или поне всеки да мисли и да дава предложения как вижда той празника ни!

Сузи, ще ти изровя темата за Клуба - въпреки,че я има на 1 стр. и няма да ми е трудно и тогава ще ви порицая от кога не сме писали там........И ще видиш какви сме ги вършили......

Лиле, не бих отказала и мен да дойдеш така да ме гушнеш - да ми разтриеш краката, да ми прочетеш последните клюкини от интерент, да ми донесеш водичка или чай от лайка за добър сън, обещавам, че няма да те разказвам много напред - назад......И предварително ще скрия точилката......

Йоан тази сутрин установи,че вече не иска да ходи на предучилищна......Беше се скрил, тръгнахме с духовата музика, но....аз реших да се направя на строга майка и да не отстъпвам и сантим от задълженията му.......

Аз да ви кажа от една страна се радвам,че ваканцията свърши.......Накрая бях станала толкова неорганизирана и недисциплинирана, че не можех да се понасям.....Не че сега ми е лесно, напротив - ето сега в точно определен час трябва да има ядене, че Вили да може да хапне преди да тръгне на училище, Рая ще се прибере гладна, въобще.......

Но от друга страна - ще мине периода на аклиматизация и ще придобием всички полезни навици и умения......А и аз вярвам,че ние си го можем......Но не може и само ваканция да има......Затова девойки, стегнете се и смело напред да порим ежедневието - ние го можем! Не го забравяйте!

Дидке, ти прописа душа!!!!! Hug

11.10. Веч сега като дата нищо не ми говори.......Ако случайно все пак нещо ми проговори - ще ти пиша.......

Тъще, чакам лична картичка от Турско......В краен случай - придружена с автограф от Шехерезада и Ламя.....

Лучия, както разбра - и другите мами са останали без крака, ще мине този период, пък после вкупом ще ходите да купувате ботушки на краката си......

Юле, не се коси...Аз Лъчо не го виждам, а вие сте цяла група юнаци....Сам се оправя с всичко. Добре,че е безценната помощ на Вили......Двамата се оправят. Аз снощи реших да се направя на помощник на Лъчо и после едва се прибрах в къщи и реанимирах 1 час в леглото......Пагубно ми се отразяват навежданията...Аз и нали съм и цоцоланкин размер, сега като сложим и Бебо - навеждането ми вече е почти невъзможно......А то все за нещо се навеждаш - това да подадеш, онова и на момента не усещам болка, но след това........

Оставям ви и ви желая един вълнуващ ден!

Ето я темата - те дори и са ни я заключили - така е като не пишем в нея.... - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=285327.0

# 472
  • Кьолн
Добро утро мили мами! Пия си кафенцето и ви чета. Колко ми е приятно. Ивка нещо не иска да спинка, но ще заспи. Това ми е единствения спокоен час в който пиша спокойно на компа. Много разтоварвам така. Пак се отплеснах. Извинете ме. Искам да кажа на Мама цоци, да си почева повече. Нали скора бях бременна и знам колка се уморява майката. Гледам говорите за клуба. Плаща ли се нещо за да членуваш? Ще ми е приятно да се пресъединя към "Пълна къща."Ох, трябва да спирам защото Ивка почна много да крещи и ще събуди Гого. Желая ви лек и усмихнат ден!

# 473
Добро ви утро,дами!Жива съм след вчерашното препускане/не че и днес не ме очаква подобно/,но и наспана.Мамо Цоци ,дано наистина остане ред и за мен за ботушки,че нали знаете как е с повечеко деца-едното,другото,третото,пък в тая криза финансите не извират.Но..важно да сме живи и здрави.Ама и това Пепелче какви хубави само ги измисля,много сладкодумна.  Hug
Каките са на училище,аз се опитвам да шетам из къщи,че инак няма да ме приемете сред вас ако не съм добра домакиня   hahaha и къщата не ми е в ред,но си имам и един малък сладък помощник.Той върви постоянно след мен и "прибира" щото майка му не умее.
Пожелавам на всички ви лек и спокоен ден!
П.П.Как можах да пропусна
  Честит празник на всички столичани и техните гости!Честит имен ден на всички именици!Нека са живи и здрави,и с гордост да си носят името!  newsm51

# 474
  • София
 Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Реших да погледна кой какво е писал и ей това се получи - стягане на коремните мускули от смях!! hahaha
 Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
По тая причина не помня какво щях да пиша, обаче има ли значение, щом сутринта ми е започнала с аромат на кафе, приятно облачно време, което ми действа вдъхновяващо за домакинска дейност, малко носталгия по плажа и морето, защото изсипах пясъка от раницата на големия син, за да му я дам да си сложи в нея учебниците, после приятната ви компания...просто "денят е прекрасен"  Laughing !

Хуквам по задачи!
За предколедна среща съм ЗА и с трите си ръце Laughing, нямам идеи за дата и място, но ще помагам с каквото мога....мога да домъкна и още многодетни, дето не пишат тука, ама трябва да се подкрепяме и да сме медийно отразени, че я гледай какви сме хубави!  Peace

За членството в "Пълна къща" питаше някой. Пишете на Кабо Алма (Цвети-председателката, с многото (не)извинени отсъствия Laughing) да ви прати една декларацийка по ЛС, попълвате си я, членския внос е 20лв. на година. Добре дошли в клуба!  Mr. Green   bouquet

Хайде, много лИбоФ днес и все тъй хубави работи да споделяте, още повече децата да стават, още повече да ни държат в добра физическа и психическа форма, та да сме вечно млади и ... луди  Crazy Mr. Green Heart Eyes

Весел празник на всички именници!
На всички , дето се считат за софиянци (аз като една посадена тука русалка, с неизличима носталгия по морския бряг не се считам за такава  Blush, но пък имам роднини, които още си спомнят как са ходили на пикник на поляните, дето сега им викат "пъпа на София" Laughing)
На всички с добро настроение (Ако ви липсва да си го направите! Това е заповед! Клубни правила! Ха-ха, вие да не си мислихте, че е лесно членството в тоя клуб, ааааа?! Mr. Green),
НА ВСИЧКИ -ХУБАВ ДЕН!

# 475
На прима виста се сещам за Надето Евро и Софи на Тъстовете, сигурно пропускам някой, но да ме прощавате...на моята възраст е позволено, та да са живи и здрави, борбени и все така успяващи! Работното Наде на много места да го искат, а даровитото Софи да стане известна писателка!

# 476
Тъщичке, да ти е жива и здрава именничката! Ти си знаеш защо ми е слабост.  Hug
Имаме си и едно Наде/или поне толкова аз познавам/- и ти, мила, да си жива и здрава!
Тази сутрин ме заредихте с толкова много положителна енергия!   bouquet В домовете ви е имало много мили случки!
И вкъщи е една училищна какафония. На големия засега му хареса в новото училище. По-малкият още от първия ден беше забравил за едното домашно. А най-малкият напоследък иска да си ляга в полунощ. Снощи големите се нагласиха, той реве с цяло гърло. Баща им отиде да ги нагледа и нещо се скара на най-големия. Марти се уплаши, че той е следващият и повече не чухме и звук. Иначе мога да го похваля, че вече стиска и си чака гърнето. Довечера сме на две родителски срещи. Аз ще отида на големия, защото е по-важна, а на малкия...дано баща му се прибере навреме. Иначе ще си правя очна ставка с класната му.
Цоци, аз бях обещала да дойда на срещата, но се одумвах за гостуване на една съфорумка...на една хубава вила..., но не получих покана. И за да не се ядосвам много, организирах кръщене.  Joy От снимките ви си личи, че сте си изкарали много хубаво и следващия път ще гледам да не пропусна.
Този малкият не спря да плаче. Спи му се, че две не вижда. Целувки на всички ви и учебната година да бъде цялата така весела като първите дни!

# 477
Цитат
Танче, много ти отива да участваш в Денят е прекрасен! Толкова си слънчева и лъчезарна,че съм сигурна и хич да не ти бяха дали думата - само с присъствието си и трапчинките си щеше да кажеш,че наистина Денят е прекрасен!(Много малко говори - това бе недостатъка на участието ти!)
Благодаря,благодаря Цоцинка!Хич да не ми дават думата ,че започвам да ги плещя едниии ooooh!

Цитат
Лилия Нинова, оцелява се....да знаеш......Че след атомна бомба бас хващам 2 същества ще оцелеят - хлебарките и носещите духа на многодетни мами.......Имай го този дух в себе си и няма никакви проблеми с оцеляването......
Невероятно ,но ФАКТ! Rolling Eyes

Дидка ,привет друже! Гледам телеграфно го раздаваш ....Ивана и Грациела къде са на квартира?Грациела работи ли?И Ванчето какво - пубертета й дава крила?

Цитат
Аз гледам снимките ви с друго око, не като фотограф. Хич няма да ви търся мана.
Сакън  newsm09 Ние сме самородни таланти.....еле пА Я ! smile3509

Тищичкееее,искам снимки с опиасние ...да направим и ние една виртуална разходка ,я!
Цитат
Тъще, чакам лична картичка от Турско......В краен случай - придружена с автограф от Шехерезада и Ламя.....
Пък аз искам от Онур или Кенан - нЪл са синеоки  4470

Джулка,знанията идват от опита ,та тази година така ,а за догодина ще си подготвена ....ще си вече вътре в нещата!аз съвет не двам ,защото хал хабер си нямам от книжарница и от какъвто и да е търговски бизнес ...знам ,че не е лесно и затова не съм се захванала...аз си мечтаех з акозметично студио ,но нямам ни кетап ,ни опит ...само си мечтая сама да съм си шеф.

Мама Сузи ,всички отдавна сме изпратени в лудница ....аз като връзкарка съм със запазена стая с тераска....само да не рипна от нея някой ден  Crazy И твоите мисли въобще не ни се натрапват ...споко! newsm10

Хихихи,Лиле,баси мрънкащия пост си пуснала ...то бива ,бива ама твоето н анищо не прилича .... smile3506 Сега как да започна и аз да мрънкам като от теб ред не мога да хвана ...и после "Мисли позитивно Татянке!"  smile3511  

Моите малки кукли са болнави - Ани я боли ухо ,а Миши прави спазми ....инхалатора е стенд бай режим....Ама сме добре де и не мрънкам ...Наредила съм илачите и ги давам стриктно ! doctor

Цитат
По тая причина не помня какво щях да пиша, обаче има ли значение, щом сутринта ми е започнала с аромат на кафе, приятно облачно време, което ми действа вдъхновяващо за домакинска дейност, малко носталгия по плажа и морето, защото изсипах пясъка от раницата на големия син, за да му я дам да си сложи в нея учебниците, после приятната ви компания...просто "денят е прекрасен"
Майка Тереза е казала - Най-хубавият ден е днешния!

Цитат
Хайде, много лИбоФ днес и все тъй хубави работи да споделяте, още повече децата да стават, още повече да ни държат в добра физическа и психическа форма, та да сме вечно млади и ... луди
хихиих,това последното е сигурно! newsm53

Пешеходкова ,сподели какво работиш?бас ловя ,че си продавачка и вечер мяташ торбите с храната на масата ,под масата и по децата !

Галинка на Суиткидс мама е рожденичка !Става на 1 годинка ,мамината сладуранка!Да е здрава! Flowers Sunflower

Честито и на имениците днес!

Цитат
Цоци, аз бях обещала да дойда на срещата, но се одумвах за гостуване на една съфорумка...на една хубава вила..., но не получих покана.
Ти пА ,нищо не каза ....на мен дори стая в хотел ми запази и ми вика "Ела бе!"

Последна редакция: чт, 17 сеп 2009, 11:21 от Татянка-бърборанка(DIM)

# 478

Пешеходкова ,сподели какво работиш?бас ловя ,че си продавачка и вечер мяташ торбите с храната на масата ,под масата и по децата !

ТЦ! Още по хубаво - въртя гюбеци из нощните клубове!  Щото за твое сведение съм многопрофилна (или всестранно развита личност! Тефал и пр.) Не като некои...smile3532 Торбите ще ги мета личния ми шофьор! smile3534

# 479
  • През девет земи в десета
Суит мама да ти е жива и здрава малката сладка Галинка,много и игри и щастливо детство и пожелавам  bouquet

Наденце ,Честит имен ден, приятелко, бъди непозната, за да си интересна, бъди недостъпна, за да си желана! Ако говорят нещо лошo за теб не се ядосвай! Щом говорят, значи завиждат, а щом завиждат значи има за какво. Знай си цената, но не се продавай! Пожелавам ти това от все сърце заедно с много здраве , щастие, късмет и любов!Нека твоите желания бъдат мои пожелания и помни никога не спирай да опитваш и никога не опитвай да спреш!  bouquet

Тъщичке,Честит Имен Ден на София,да ви е жива здрава,все така будна и талантлива,много прегръдки и целувки от мен  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт