ЯНУАРСКИ диванета мътят на гърнета!

• 15 236
  • 297
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Вейче, радвам се че Митко ти е с по-спокоен характер и че това, че не е кърмен, не е намалило привързаността му към теб.  Hug Това, което аз споделих като проблем, не е зависимостта на кърмачето Ивана от мен като цяло, а само и единствено във връзка с приспиването й. Опитваш се да сложиш различен смисъл в думите ми и да правиш квалификации, които аз по принцип избягвам да правя. Ивана, слава богу, поне за сега не е показала да се страхува от раздяла с мен. Винаги когато я оставям се разделяме с усмивка, целувка и помахване за чао. Рядко ме търси и пита за мен. Проблем настава, когато идва време за спане, а тя е свикнала да заспива на гърда. Тогава дори и баща й не може да я приспи. Гушкат се, разказва приказки, обаче в момента в който започва да се унася си търси "бибата".
Надявам се вече съм разбрана правилно.  Simple Smile

# 151
  • Пловдив
Пипи, ето - http://www.bg-bebe.com/index.php/archives/38  Simple Smile

За ролевите игри - прави "кафе" и готви с разни кухненски сервизчета, храни с лъжица, вилица и шише кукли, мечета .. слага ги да спят, дава им вода, приспива ги като ги гушка, слага ги на гърне, бута ги с количката и т.н.
Може да му купиш детски комплект за чистене - кофи, метли, четки и т.н. Simple Smile
Аз ще се възползвам от идеята за ирачка, която каза Жужу - комплект гайки, болтове, чукове Simple Smile  Hug Просто досега не съм срещала такава.
Atti , децата в двуезична среда проговарят по-трудно и по-късно. Това не бива да те притеснява  Hug
Михаела говори много повече от племенника ми, който е с 1 година по-голям. Незнам само на БГ ли му говорите вкъщи .. На Алекс му говорят на БГ вкъщи, четат му се книги и на двата езика, но той проговаря САМО на английски  Rolling Eyes
Гери, браво на Нели за говоренето!  Hug
Михаела има едно приятелче - Давид, който е 1г.и 10м. Страшно говори, просто .. такива оформени и умни изречения използва ... Много ми е приятно в тяхната компания. Баба му каза, че е проговорил преди да проходи Simple Smile
Тъй че има нещо вярно в това, дето се препъвали децата за да си кажат думата  Grinning
Не ъсм брояла думите, които Миша използва. С всеки ден се увеличават, но тя много повтаря .. Повтаря и думи, на които не им знае значението  Crazy Примерно повтаря бързо - аз, ти, той, тя, то, ние, вие, те. Но реално само "ти" употребява Simple Smile
Изречения не прави. Само веднъж каза - Тати пи (спи) и Дядо доди (дойде).

За зъбите - Сега избиват кучешките.

Impatient, честито християнче! Пусни някоя снимка да видим Васко. А ти се отчитай по-редевно  Hug

Шушони , защо не купиш готови блатове и да се изявиш само в украсата Simple Smile

*Мирка* , добре сте се завърнали  Hug

# 152
Импи,честито ти християнче.Да ти е живо и здраво.  bouquet

Илия също няма установен режим на хранене.От една седмица за закуска пие само мляко или хапне няколко хапки прицеса с кашкавал или с яйце и сирене.На обяд си изяжда манджата наполовина.За следобедна закуска му давам кремче,плод или сандвич.Като седнем да вечеряме иска да пробва от всичко на масата,но най-обича салата от домати,краставици и сирене.Преди лягане му давам кис.мляко с бисквитки.От плодовете яде само ябълки и банани.

Има 16 зъбчета.

Дамче,радвам се,че Косето вече е по-добре. Hug

Гери,браво на Нели за говоренето.
Илия знае най-много 15-20 думи,но почти всеки ден научава някоя нова.Изречения прави понякога.Например "мамо дай","тати няма".

# 153
  • В сънния Люлин, прибулен...
Мирка, и аз предполагам, че вече си разбрана правилно, само да вметна, че не съм изкривила тенденциозно думите ти.  Naughty

# 154
Момичета, нямам време и сили, за това ще ви дам линк.

ПАЗЕТЕ СИ ДЕЦАТА!!!

# 155
  • София
Джуличка, мила!  Hug Направо съм шокирана от случилото се с Марчело!  #Cussing out Стоя и не мога да повярвам. От все сърце се моля да се разминете само с уплахата!!!  Praynig Дано да му няма нищо на детето!!!  Praynig Как може да има такива изроди.  С теб сме!  Hug

# 156
Джулииии  Shocked какво става, какво е това чудо  #Cussing out #2gunfire
пиши веднага, щом има развитие  Praynig
Марчело как е, пращам му големи прегръдки  Hug Hug Hug

# 157
  • Пловдив
Джули  Hug Много ви се насъбра на вас ... случката с Енрико, сега и Марчело  Sad
Като се поуспокоите и намериш време пиши подробности  Hug
Дано всичко е наред  Praynig Praynig Praynig

# 158
Джули, втрещих се, Shocked как е Марчело, а и ти, какво е пък това? Май нормални хора вече няма!!!

Бях почнала да си пиша поста когато прочетох за случката с Марчело. Не мога да повярвам, че подобно нещо се случва!!!

Ето и по другите теми но те някак ми се изместиха.

Импи, честито християнче!
Juju1 направи го, въобще не се притеснявай, като я видиш колко е щастлива и пак ще я оставиш.
M_I_A аз ще си призная, че по досадно от цеденето няма, аз успявах да изцедя едвам 20-30 гр. после с триста зора стигнах до 100 и се чудех от къде си взима Саши за да се нахрани. Но той си цокаше по 30 мин. и примляскваше доволно. С помпата никакъв резултат а и някак замразена не ми се щеше да давам, като имаше прясна. А ти не се кахъри, колкото толкова!
За рева в колата, винаги имам под ръка бисквитки на Плазмон че по лесно се топят и солетки, ако не сме хапнали добре така хем се занимава хем нещо слага в коремчето и така си пътуваме!
За зъбките ние имаме набор от 16. Има пак някакъв симптом за никнене но още като че не е сериозо, не съм забелязала ново. Ще кажа като забележа.

Нашия режим:
Събуждане в 8-830, пишкане обличане после закуска в 8.30-9.00;
игра, разходка каквото дойде;
обяд 12-12.30;
сън до 15.30, пишкар обличаме се и следобедна закуска в 16.00;
Кърмене в 19ч.
вечеря 19.30-20.00;
вечерен тоалет или душ, задължително миене на зъбки и към 9-9.30 кърмене и сън.
През нощта имаме едно цокане в 1.00-2.00 и после сутринта към 6.00

Забелязах, че солетите и похапванията преди обяд само му развалят апетита, затова не давам бисквити и солети. Евентуално плод и то най късно към 10-10.30 после след обяд ако се сети може нещо сладичко, което е малко парченце отдетските шоколадчета или едно две бонбончета бони бон, или малко солетки за да устиска до вечерта.
Саши още не иска да пие сокове, но обича плодове и зеленчуци, даже сам си ги иска когато види на масата.

# 159
Благодаря ви и на вас, мили момичета.  Hug
Успокоявам се донякъде, като чета мили и утешителни думи!
А и си мисля, че толкова много стиснати палци няма как да не доведат до добър край, както беше и с малкото ми човече!
Дано и сега всичко мине и замине, защото не знам
!

# 160
  • В сънния Люлин, прибулен...
И от мен здраво стиснати палци, потресена съм!

# 161
Джуличка, мила, дано преодолеете и това тежко изпитание  Praynig

Вчера една майка си хранеше детето на площадката с риване. Понеже почти нямаше други деца, нормално беше Мони да отиде към тях и да се загледа в храната. Докато аз се усетя вече към устата й беше подадена лъжица с риване, същата разбира се, с която майката си хранеше нейното. После бабата на едно друго дете ме гони, за да натика в устата на Моника солен чипс. И когато и едни майки, които считам за интелигентни, разтвориха един Зрънчо, си натоварих детето на количката преди да са ни почерпили.
А изборът на деца за компания и площадки е твърде ограничен през август и не знам докога ще я карам без да се изпокарам с народа.

Чели  ли сте какво се казва за кърменето в уважаваната от нас книга „Изкуството….”? Сега нямам време да го търся, но както и да е. Не ми харесват мнения от рода на който е искал, е можел да кърми. Ами приемете тогава, че тези ваши приятелки, познати, съ-форумки и др. не са искали и толкова. Много ми допадна преди време една потребителка, която е взела информирано решение да не кърми – Симплиавен, така и не разкри истинските си мотиви, но поне не драматизираше като всички онези като мен – с неуспешното кърмене. Аз самата съм все още страшно объркана – дали наистина не съм се постарала достатъчно или под-съзнателно или съзнателно не съм искала да се постарая повече.
И много се радвам, че тук има момичета, които не парадират и не пропагандират – за някои даже съвсем наскоро разбрах, че са дългокърмещи майки.

# 162
Джули   Hug.Дано всичко е наред с Марчело.
Направо съм потресена,как може да има такива изроди. #Cussing out

# 163
Джули-стиснати палци и от нас Praynig.
Дано не е нищо сериозно и се разминете само с уплахата Hug.
А този изрод се надявам да си получи заслуженото #2gunfire.

# 164
blueeyes , аз не съм привърженичка на пропагандирането. Знаеш, че ако не си сигурен в нещо и някой друг ти го набива в главата не помага. Но си мисля, че в България проблема е в некомпетентните съвети, който се дават от лица с квалификация. Не смятам, че трябва да се създават излишни поводи за харчене на родителите. Знам по себе си, че когато родих въобще нямах идея какво ме чака, даже бях уплашена ще имам ли няма ли да имам кърма. Жените в семейството не са кърмили много, даже аз самата съм кърмена 3-4 месеца. Но се бях подготвила с помпичка още в родилния и исках поне първите капки коластра да дам на бебето. После каквото стане, лекарите и акушерките наминаваха, поглеждаха и казваха трябва да се изцеждате. В количките на децата обаче все имаше по едно шише с АМ. От там се тръгва с грешките, после купи си везна и мери бебето, купи си стерилизатор и какво ли не, а не се съсредоточават върху майката и какво се случва с нея и как да и помогнат. Моята приятелка, беше изтощена защото докато кърми после мери, дохранва и отива да стерилизира шишета и пак. Тя не се беше сетила, че може да поспива докато бебето спи. Никой не и е казал да пие течности, как да се храни. От къде ще се вземе кърма, когато тя няма сили. И един куп такива глупости. Педиатрите се съсредоточават върху бебето и това дали наддава, а кой се съсредоточава върху майката и това как е тя, какви са гърдите и, какъв начин на живот води. Онзи ден видях една, която пушеше а бебето е на 25 дена, питам как го храни, тя кърмя е защо пушиш питам, е аз пушех и докато бях бременна!!! Разговора спря до там. Shocked Без коментар, за такава майка не знам какво да кажа.
Знам, че при всяка жена е различно, и че всеки от нас си минава през неговия ад но поне може насоките да са правилни, за да можем да си преценим как да действаме. Забелязвам също, че тук във нашето форумче мамите са интилигентни и умни жени, и никога не съм се съмнявала, че всяка е направила всичко възможно и го прави и в момента. Пак ще кажа, важното е да са здрави децата и ние!

Днес се улях, за което ме извинете!
Сега Ви пожелавам хубав ден, без произшествия!

Общи условия

Активация на акаунт