Гърция- 22

• 47 878
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
И аз давах преварена вода, иначе знам че има и детска вода на Avra,но не съм обърнала внимание дали е изворна или минерална.

# 721
  • В подножието на планината
  Аз през първата година давах на сина ми само преварена вода ,след това минах на изворна (Митсикели е изворна -има и други марки). Все още пие изворна ,рядко давам минерална. Вариант е да си купиш  кана Брита или да сложиш филтри на чешмата.
  А за книжките- аз  чета на сина ми и на български и на гръцки  . Алекс говори по-добре гръцки  ,но разбира всичко  на български.

# 722
neky, защо чак сега започвате ваксините? Стела започна от втория месец и имаше всеки месец до навършване на година, след това още две реваксинации и още една ваксина до 18мес.

Сега ще го ваксинирам за трети път. Ние започнахме малко по-късно с ваксините понеже беше недоносен, но после му ги бихя наведнъж по няколко.
Третият месец му сложиха първите - хепатит Б, дифтерит тетанус коклюш, полимиелит, емофилу Б- тези не ги знам на бг, минингитококу С, пневмониококу  - това бяха първите в 3 инжекции. Същите му ги направихме в четвъртия месец - пак се съдържаха в 3 инжекции. Петият месец почивка и сега в шестия месец всичките по-горе без това за минингита . Следващата ваксинация ни е като стане на годинка. Гледам и гръцката програма за ваксинация - с тези утре които ще му направят си има всички ваксини за възрастта си.

По въпроса с водата, аз не му давам минерална вода, а само трапезна бутилирана. В Ираклио трапезни са Рувас и Селинари, виждала съм трапезна и някаква марка на Ханя. Предполагам и че при вас има трапезна, но трябва да отидете в някой по-голям супермаркет и да изгубите малко време да прочетете всички етикети. На мен педиатърката ми каза, че вече не е необходимо да му варя водата. Варя само тази за млякото. Сега се учим да пием вода и му давам от тази в бутилката без да я варя.

Последна редакция: чт, 10 дек 2009, 19:29 от neky

# 723
  • Гърция
neky, сега отворих здравната книжка на Стела за да видя какви ваксини сме слагали до сега. Общо са 14 (ваксини и реваксинации) + манту. В седми месец  сме имали трета доза на Превенар, в осмия втори прием на Менинджитек, в деветия Хипатит, после почивка до 15 месец- шарките, 16мес. последния Превенар, 17мес Варивакс, 18 мес последния Менинджитек, 19мес последния прием на 6-валентната.

# 724
Не знам за водата от чешмата колко е варовита, но се оказва, че и минералните води са ужасно варовити. Слагам в кафемашината само бутилирана минерална вода и не мога да изчистя варовика. Купувам Лутраки и Корпи. Вече съм се видяла в чудо. В България имам същата кафемашина и също наливам само минерална вода, там варовик не се образува. Кажете коя минерална вода не е варовита, че вече не знам! ooooh!

# 725
MaryJane, мисля че всички са варовити. В една тенджерка варя вода на малкия и цялата е побеляла.
Знам, че ако използваш електрическа кана за вода на няколко месеца трябва да вариш малко оцет и се изчиства варовика. За кафе машината обаче нямам никаква представа. Вчера свекърва ми ми каза, че с лимонена киселина също се чистело.

# 726
Ние скоро сложихме филтър и все още нямам наблюдения, но монтажникът ни каза, че можем да наливаме в ютията, защото нямала варовик. От нея пием всички.

# 727
Добро утро !  Hug
За съжаление водата е много варовита.Колкото и да се преварява,в кана или в тенджера винаги прави бяла утайка.
За мен решението е кана "Брита".За малкият преварявам вода в ел.кана и от както ползвам Брита забравих какво в ежеседмично почистване на варовик от ел. каната.
Водата от каната Брита ползвам за всичко не само за пиене,но и за ютията и за кафе машината и за готвене.Изключително съм доволна от нея.Препоръчвам я на всички! bowuu

krisstaliq Добре дошла на Родос!  Hug

# 728
Много ви благодаря за бързите отговори и за топлото посрещане! Hug  bouquet

# 729
Не знам за водата от чешмата колко е варовита, но се оказва, че и минералните води са ужасно варовити. Слагам в кафемашината само бутилирана минерална вода и не мога да изчистя варовика. Купувам Лутраки и Корпи. Вече съм се видяла в чудо. В България имам същата кафемашина и също наливам само минерална вода, там варовик не се образува. Кажете коя минерална вода не е варовита, че вече не знам! ooooh!
Кафе машината си можеш да я чистиш периодично с оцет.Наливаш си в резервоара вода,минаваш го  през машината и после по същият начин промиваш с вода до изчезване на мириса на оцет.
 Приятно пиене!
 Момичета,подготвяте ли се за Коледа?

# 730
  • Гърция
MaryJane, имаш отлагане по каната, точно защото слагаш минерална вода Wink, отлагат се "минералите". Ако в Атина водата е варовита, ела да видиш в Солун или на Халкидики ooooh!.

# 731
  • Germania-Pleven
Здравейте и от мен.За ваксиние-ние от 2 месец сме почнали да слагаме всеки месец и до годинката ще е така.За след това незнам още през какъв период от време ще слагаме.За водата-аз все още преварявам в кана вода от чешмата и ще карам така до годинка.Преварявала съм и минерална,но резултата е ужасен.

# 732

ДАААААААААААААААААААААААААА

Ето малко снимки от кабинета

сте върна с още повече

# 733
  • загубено

Хм, не се ли втелясвате малко с тази вода  Thinking...  Нормална вода от пластмасовото шише... Mr. Green Mr. Green

Laughing Мине не мине тема и някой подхваща въпросът с водата.
Вода колкото искаш в магазините,гледаш и избираш.
Много познати тук дават на децата си от чешмата,не са казвали за проблеми.
Аз давам каквато купя.

ДАААААААААААААААААААААААААА

Хубави снимки Simple Smile

# 734

Хм, не се ли втелясвате малко с тази вода  Thinking...  Нормална вода от пластмасовото шише... Mr. Green Mr. Green
точно.

в момента съм с някакво ужасно възпаление на сливиците, и смених 2 антибиотика, но не ми действат. А никога до сега не съм била сериозно болна и никога не съм пила друго хапче, освен аспирин и парацетамол.

И като питах лекаря, ама как така, аз не съм пила до сега антибиотик и би трябвало да реагирам при вземане на такъв, той ми каза, че в храната- месото и кашкавалите/сирената, имало предостатъчно  Shocked а имало случаи на открит такъв и в растителни продукти...  Close

Общи условия

Активация на акаунт