За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува ... - XVIІ част

  • 24 652
  • 473
  •   1
Отговори
# 420
  • Мнения: 9 442
не е, добиват странен привкус от аспирина. Пък и 2 аспирина са много за "ядене"

Чушките се пекат, белят, посоляват и нареждат на наклонена повърхност за  10-на часа да се отцедят. Хубаво се убира този отцедения сок, нареждат в буркани, запечатват  и варят 10-15 мин. Държат се на студено. Така ми издържат и по 2 години.
Другия вариант е печени, обелени  и във фризера.

# 421
  • Мнения: 1 505
Момичета,моля з апомощ,мога ли да направя чушки пълнени със сирене и яйце на микровълнова,на нея имаме и грил,или само на грил да ги пусна или първо на микровълнова и после на грил.Ох,не знам как да ги направя,а ми се ядът много,а и все още сме без фурна.Благодаря ви предварително ако ми окажете съдейстрие.

# 422
  • Мнения: 1 260
Нямам място във фризера.За това искам в буркани.и бурканите ще ми седят в мазето ,а там винаги е хладно.Друго нещо слага ли се?Сол,олио,нещо друго?

# 423
  • Мнения: 11 607
Да кажа и аз майка ми как прави пипер в буркани....Щом и аз една година успях да ги направя - значи са лесни.

В чушкопек пече пипера - изчистен от дръжките и семките. Веднага щом излезе от чушкопека пипера, го слага в буркана. И така добре натъпква буркана до горе. Слага 2 аспирина, затваря и обръща буркана. Това е. Няма изваряване, няма нищо, но се работи на момента и веднага. Така напр. на терасата прави по 4-5 буркана за няколко дни. Не слага сол, оцет, олио и пр.Само аспирин. И не бели пипера, а така както е горещ от чушкопека - така го затваря.

# 424
  • Мнения: 9 442
само се осоляват и нареждат де се отцедят. Щом е в мазето може.

Маме, мен аспирина в трушии ме възпира, слагам но общо в 5-6 буркана годишно по 1бр.

# 425
  • Мнения: 559
max-mama -Благодаря.Още днес се заемам.  bouquet

# 426
  • Мнения: 2 201
 Embarassed Здравейте забелязах, че когато се приготвят сладкиши с прясно мляко ( кексове, блатове за торта, курабии) бухват много малко или изобщо не бухват в сравнение с тези с кисело мляко.... Някакви хитринки ли има?  Tired

# 427
  • Мнения: 559
Суха Мащерка-Моето мнение е,че общо взето ако в рецептата е предвидено кисело мляко,а ти го замениш с прясно просто не става така и се променя рецептурата като цяло.Това е причината,а иначе прясното мляко пречи на набухвателя,ако той е на базата на бакпулвер,амоняк или сода бикарбонат.Затова има и мая-тя се използва за "тежки " теста които трудно набухват,а такова например е съдържащото прясно мляко.

# 428
  • Мнения: 1 260
Цоцоланке,и баба ми точно така ми каза да направя.Но мисля че ще има вкус на хапчета.Та за това реших да попитам тук.
Пепчо,ще пробвам твоя начин тези дни,та да видим дали няма да съсипя чушките Embarassed

# 429
  • Мнения: 11 607
Аааааааа, не знам.....Майка ми прави така пипера от дълги години, по принцип аз съм много претенциозна към миризми и пр. Само нещо да ми замирише на лошо и не го ям. Но до сега така направен пипера никога не ми е миришел и никога не ми е създавал някакъв проблем. После се използваза пълен с яйца и сирене и паниране, за салата, за пипер с доматен сос и пр. - нямали сме никакви проблеми. Ако изкл. това,че майка все още не е намерила точния начин за правене на пилешко в буркани - каквото е направила като зимнина е било с превъзходно качество.

Може би е въпрос на навик, не споря, всеки си има предпочитания и вкус. Само споделих.

# 430
  • Мнения: 2 201
Суха Мащерка-Моето мнение е,че общо взето ако в рецептата е предвидено кисело мляко,а ти го замениш с прясно просто не става така и се променя рецептурата като цяло.Това е причината,а иначе прясното мляко пречи на набухвателя,ако той е на базата на бакпулвер,амоняк или сода бикарбонат.Затова има и мая-тя се използва за "тежки " теста които трудно набухват,а такова например е съдържащото прясно мляко.

Става въпрос за мъфини с бакпулвер.

Направих ги веднъж с прясно мляко(по оригинална рецепта) и станаха сплескани. Пробвах същата рецепта но замених с кисело мляко и си бухнаха...  Thinking

# 431
  • Мнения: 1 505
Аз продължавам да моля някой да ми каже за чушките пълнени с яйце и сирене дали мога да ги направя на микровълнова,която има грил и как точно,ако някой знае,моля ви,не ме подминавайте,а споделете,дори само дали е възможно или не.

# 432
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Аз продължавам да моля някой да ми каже за чушките пълнени с яйце и сирене дали мога да ги направя на микровълнова,която има грил и как точно,ако някой знае,моля ви,не ме подминавайте,а споделете,дори само дали е възможно или не.


Пробвай с една-две чушки,пусни микровълни+грил,пък после сподели и с нас.

# 433
  • Мнения: 559
enamorada -Аз ти предлагам два варианта.Напълни чушките със сирене и яйце и ги нареди в чиния порцеланова.Похлупи я с друга и връткай на микровълни до желаната готовност.После пусни грила и махни горната чиния-само запечи.
Другият вариант е да ги пръжнеш в тенджерка и малко панировка.Също стават добре.На котлон.Предполагам,че имате Wink

# 434
  • Варна
  • Мнения: 2 104
Да кажа и аз майка ми как прави пипер в буркани....Щом и аз една година успях да ги направя - значи са лесни.

В чушкопек пече пипера - изчистен от дръжките и семките. Веднага щом излезе от чушкопека пипера, го слага в буркана. И така добре натъпква буркана до горе. Слага 2 аспирина, затваря и обръща буркана. Това е. Няма изваряване, няма нищо, но се работи на момента и веднага. Така напр. на терасата прави по 4-5 буркана за няколко дни. Не слага сол, оцет, олио и пр.Само аспирин. И не бели пипера, а така както е горещ от чушкопека - така го затваря.
Абсолютно по същия начин го прави кандидат-свекито - става страхотен! Никакъв вкус на лекарство не се усеща. Това е любимата ми зимнина! И киселите краставички.  Laughing

Момичета, да ви кажа сега за моите миди. Сварих ги само с една водна чаша бира и сол(2 кг. бяха с черупките). Облизахме си пръстите! Много ви благодаря за съветите.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт