подсъзнанието може всичко 13

• 78 872
  • 456
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Вела аз се заземявам в парка. Докато си играе детето сядам на една пейка, свалям обувките си и седя така докато го наблюдавам. Никой не забелязва, че всъщност се заземявам Simple Smile

Седя тук и си мисля нещо... Вчера малкият падна и аз казах " Изкарах си ангелите" Много хора го ползват този израз без да имат идея какво са ангели, а какво ли точно означава и как ли е дошъл...

Последна редакция: нд, 09 авг 2009, 13:02 от Lilian_V

# 91
mijjjka, от къде копира Закона за взаимопомощта при хората?

На първа страница има линк "Вселенски Закони на Еволюцията"  Peace

http://www.xnetbg.com/new/forum/index.php?topic=9807.0

Амитола, благодаря ти  Heart Eyes
Ти беше пускала в миналата тема много интересни постове от Алла Свиринская за преодоляването на гнева и недоволството.
Ще потърся и за медитация с кристали. /П.П. Намерих  Grinning /Значи поставяме крiсталите върху чакрите. Защото някъде из нета прочетох за съзерцаване на съответния кристал за чакрата, върху която искаме да работим срещу светлината  newsm78

Elizabeth_ , виж ти! И аз съм фенка на късметите във facebook  Laughing
Moят за днес е "Този, който разбира истината не е ни най-малко по-долу от онзи, който я изрича."  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 09 авг 2009, 13:15 от mijjjka

# 92
jorjito идеята е в свободния избор, които хората, съзнателно или не правят.
Наскоро се замислих за клошарите и затова колко са нещастни според моята субективна преценка. До момента, когато един клошар ми се подигра "чантата ти е скъсана" Sad Оттогава нито им помагам, нито ги съжалявам.
mijjjka, ако искаш да се добавим във фейсбука  Simple Smile

# 93
  • Добрич
mijjjka, благодаря за линка.

Elizabeth_, може да не е било подигравка. Може да е искал да му я дадеш, да ти покаже, че не си много по-богата от него щом ходиш със скъсана чанта или пък си е помислил, че не знаеш - може сега да се е скъсала. Към клошарите изпитвам доста смесени чувства - от една страна ги съжалявам, но от друга не смея да общувам с тях, заради уханията и чистотата, които ги обграждат. Някои от тях може би са озлобени от живота, но други са запазили доброто у себе си.

Като написах чистота си помислих, че може да се продължи историята на Айнщайн - мръсотията не съществува. Тя е просто липса на чистота. Не съм маниачка на тема чистота, но мръсотията определено ме дразни. Когато имаме гости колкото и късно да е станало, когато си тръгнат никога не си лягам без да съм измила и прибрала всичко. Просто мисълта, че имам нещо в мивката не ми дава покой.

# 94
Здравейте.
Чета ви с голям интерес.Благодаря ви,че ви има.

# 95
mijjjka, и аз не съм медитирала по този начин досега, но искам да започна защото било много подходящо за хора които имат нужда от заземяване като мен. И аз като Amitola мисля че просто се поставят камъните върху чакрите и после се отпускаш и дишаш дълбоко. Така ми каза Дани, а тя е много навътре в нещата. Важно е кристалите се пречистват 4 часа на слънце преди използване. Наскоро четох че е добре да визуализираш как бялата светлина (отгоре) минава през кристалите и ги пречиства преди да ги поставиш в/у чакрите. Аз съм решила да си купя "Кристална Терапия" на Дорийн и непременно ще споделя подробности като получа книгата. Hug
Вела, аз много се интересувам от заземяване напоследък и намерих различни видове. Най-добре е да медитираш боса на трева, но може и вкъщи. Представяш си че корените ти се спускат през етажите надолу и стигат чак до ядрото на земята откъдето черпят енергия. Мога да ти дам още подробности ако те интересува.   bouquet

# 96
  • Добрич
Писка Лиска, благодаря за идеята за зазимяването. С удоволствие ще прочета още по въпроса.

Мислих отново за чистотата и мръсотията и стигнах до извода, че по-правилно е да се каже, че чистотата не съществува, защото където няма мръсотия е чисто. Чистотата сама по себе си не може да бъде измерена, за нея се съди по количеството мръсотия. Следователно духовната чистота би трябвало да означава, че Бог е намерил място във всяко кътче от душата.

# 97
Писка Лиска , просто поставяш камъните на слънце за пречистване, така ли? Преди това необходiмо ли е да стоят във вода или не?  newsm78
Мисля, че подобна медитация и за мен е подходяща, тъй като и аз имам проблеми със заземяването.
Чудя се какви по форма камъни да си купя. Четох, че кристалите във фома на жезли са за отваряне на чакрите, а овалните са за ежедневни медитации...
Намерих и диск на Крион за активация и балансиране на чакрите  Simple Smile
А в линка, който е пуснала Амитола има две МП3 с водени медитации на Дорийн Върчу  Heart Eyes

Интересно...Замислих се преди малко за камъните. Никога преди не съм проявявала интерес към тях, но някак интуитивно винаги съм знаела, че ще му дойде времето да се заинтересувам... Не знам дали ви се е случвало такова нещо Laughing

# 98

38. ЗАКОН ЗА ВЗАИМОПОМОЩТА ПРИ ХОРАТА

Този закон зависи и се ръководи от известни правила. Те са:

- НЕПОИСКАНО ДОБРО, НЕ Е ДОБРО

- ПОМОЩ СЕ ДАВА БЕЗ ПРЯКА НАМЕСА В РАЗВИТИЕТО НА ЧОВЕКА

- НЕ ОТХВЪРЛЯЙ НИЩО И НИКОГО В СВЕТА

- НЕ МОЖЕШ ДА "ЗАГУБИШ" ТОВА, КОЕТО ДАВАШ

- ПОМАГАЙ, НО НЕ СЕ СБЛИЖАВАЙ

- ПРАВИ НА ДРУГИТЕ ТОВА, КОЕТО ЖЕЛАЕШ САМ ДА ПОЛУЧИШ

- АКО САМ НЕ МОЖЕШ ДА СТИГНЕШ ДО ТОВА, КОЕТО ИСКАШ, ТО ПОЛОГНИ НА НЯКОЙ ДРУГ ДА СТИГНЕ ДО НЕГО. ПОХВАЛИ ГО, ЧЕ ГО Е ПОСТИГНАЛ И МУ ОТДАЙ ПОЧИТ ЗА ТОВА

- КАКВОТО ПРАВИШ ЗА ДРУГИТЕ, ПРАВИШ ГО ЗА СЕБЕ СИ, ЗАЩОТО УТВЪРЖДАВАШ СЕБЕ СИ, УТВЪРЖДАВАШ ИСТИНСКИЯ СИ АЗ И КОЙ СИ ТИ В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ

От изброените по-горе правила и сентенции следва изводът, че ПОМОЩ СЕ ДАВА САМО ПРИ ПОИСКВАНЕ, защото помощта, която предлагаме на другите, оказва влияние върху наши кармични дългове. Помагайки, ние можем да отстраним част от тях. Но следва и да запомним следното: НЕПОИСКАНАТА ПОМОЩ СЕ СЧИТА ЗА АГРЕСИЯ!" и още "ТВОЕТО ДОБРО ЗА МЕН НЕ ВИНАГИ Е ДОБРО".
[/color]

На всички пожелавам много хубав ден   bouquet
И много  Hug Hug Hug

От днес съм отново тибетка  Flutter

добре де, казано е, че непоискано добро не е добро, а от друга страна се казва прави на другите това,което искаш сам да получиш  newsm78май малко си противоречат?

# 99
cherry_kiss , къде видя противоречие?  newsm78

Ако искаш да получиш добро/съвет/помощ, направи добро/дай съвет/помощ , но поискани такива!!!

# 100
  • Добрич
cherry_kiss,  ако не искаш на теб някой да ти помага, без да си го помолила и ти не помагай на другите без да си помолена.

# 101
Ето най-пълната книжка която съм намирала за кристалите http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=2&find=%EA%E0%EC%FA%ED%E8

Когато няма слънце криталите могат да се почистват след като се заровят в морска сол за няколко часа.

За заземяването- абсолютно не е необходимо да сте боси.За заземяване се смята даже разходката.Затова е хубаво да се излиза и да се ходи всеки ден поне по половин,един час.Когато ви липсва енергия-може да обгърнете с ръцете си едно дърво и да почувствате как енергията на земята е във вас.Когато и това не е възможно,за живеещите в блокове се прави една мини медитация- виртуално заземяване.
1.Затварят се очите.
2.Призовавате Ангелите Пазители на четирите ъгъла да охраняват пространството в което вие ще медитирате.В това пространство да не бъдат допускани енергии и вибрации с честота по-ниска от безусловната любов.
3.Представяте си как изпращате цяата си любов към сърцето на земята и тя в знак на своята любов ви изпраща колкона от енегрия и светлина ,която минава през стъпалата ви,през тялото ви и излиза през теменната чакра до съцето на вселената.
4.Пращате цялата си любов към вселената,която ви отвръща със същото и ви праща един сноп спираловидна светлина който влиза през теменната чакра,през тялото ви и излиза през стъпалата ви и стига до сърцето на земята.
5. Отговорът от Сърцето на Земята е златно-зелена енергия с много любов. Тази енергия преминава през всички ваши тела и чакри отдолу нагоре, през вашето сърце и стига до Сърцето на Всевишният.
6.Останете така няколко минути,може да се отпуснете и нслаждавате на преминаващата през вас енергия а може да пристъпите към друга медитация-визуализация.
7.Като свършите благодарете на ангелите,на земята и на вселената.

Това е общо взето.Тази медитация-зареждане е добре да се прави сутрин.Веднъж имах глупостта да я направя преди да си легна ,след това си дадох и рейки и резултатът беше ,че не можах да мигна до 4.30 сутринта.Много се нервирах,защото преди време имах сериозни проблеми със съня и мислех,че ще си объркам биологичния цикъл отново.Обаче се събудих в 6 часа, без часовник ,както всяка сутрин и бях кукуряк,все едно съм спала 8 часа.Изкарах деня без проблеми и без кафе.

# 102
имам отново да наваксвам с четене  Mr. Green

# 103
 Добър ден!  Hug

Мише, помниш ли , някой беше пуснал в предишните теми филма "Разговор с Бог"...беше с български субтитри. newsm78 Мисля си, че би било  много  хубаво да си го имаме в началната страница. Grinning Аз лично с удоволствие бих си го изгледала пак. Heart Eyes а  и мисля , че има момичета, които не са го гледали и ще му се зарадват Laughing

Опитах се да го изнамеря, но  не можах...

Помня, че доста плаках на този филм...много силно ми подейства Rolling Eyes

# 104
Ето ги,аз съм ги запазила в bookmarks:

http://vbox7.com/play:bd185486
http://vbox7.com/play:781ced40

Общи условия

Активация на акаунт