Как да я науча да заспива сама?

• 6 809
  • 122
  •   1
Отговори
# 75
(На мен лично ми не ми се струва нормално дете на 4 години да спи в леглото на родителите си, но това е една друга тема...)

Всъщност, огромен процент от децата, оставяни да спят като бебета сам-сами в кошарката, се връщат в леглото на родителите си на 3, 4 или 6 години... и тогава е по-трудно да ги преместиш!  Crossing Arms

# 76
Е те тези гнусните рекламки на Уницеф с бебето с биберон в уста "Мразя те" са именно за тези родители, които оставят децата си да плачат по 30 минути. Но те си мислят, че е за тези родители и деца, които ползват биберон Laughing

Е хайде сега да не бъдем крайни, моето дете със сигурност не ме мрази и биберона никога не е бил мой заместител. Отдала съм живота си на това дете, оставила съм го една вечер да поплаче малко, добре най-лошата майка съм  Peace

# 77
И двете ми деца са ползвали биберони, но не за това говорех.
И едно е да поплаче една вечер, друго е да правиш всяка вечер опити да го научиш да заспива само. Ти защо реши, че визирам теб не знам.

# 78
  • В светлината на слънцето
Абе в известна степен е и въпрос на дете цялата работа. Има си деца, които обичат от малки да бъдат разнасяни, да спят само в леглото на мама и т.н. В същото време си има деца, които нямат проблем със заспиването и нямат нужда от никакви специални методи, за да бъдат приспивани. Просто майката трябва да се научи да разбира езика на собствените си деца и сама да намери най-правилния подход конкретно към своето дете в зависимост от температента му, нуждите му, нагласите и т.н.
Аз съм с две деца - диви колкото си щеш (казвам го да не рече някой, че става дума за тихи и кротки дечица). Кърмени деца. И въпреки това и двамата - и каката, и малкият, от бебета си обичат собственото креватче, и държат да си заспиват там сами. Не са плакали и една минута във връзка с приспиване. Надавали са глас, когато са имали конкретна причина и съответно веднага някой се е отзовавал. Дъщеря ми имаше силни колики в първите месеци, понеже е преждевременно родена и малко по-сложни бяха при нея нещата с храносмилането - това е и единствения период, в който спеше при нас, по-точно върху гърдите на татко си по съвет на наши близки - семейство много известни детски доктори. В момента, в който й минаха коликите, сама пожела да си спи в собственото легло и дори се дразнеше, ако някой реши да я приспива на друго място. Просто я слагахме и тя автоматично заспиваше - на приглушена светлина и задължително на музика. На 5 години и половина е вече и не е пожелала нито веднъж досега да спи при нас. Което оборва теорията, че децата, които не спят като малки при мама и тате, после отиват в леглото им. Синът ми пък (той нямаше колики) изобщо отказа да идва при нас в леглото по какъвто и да е повод. Надавал е глас само при зъбоникнене, което при него е определено болезнен процес. Но му стигаше едно нежно погалване по главичката, за да се успокои. Опитите да го носим на ръце и особено пък прибирането в нашето легло го раздразваше зловещо и тогава вече разбираха и комшиите от 12-ия етаж (живеем на първия). Между другото и той заспива по същия начин като кака си - на приглушена светлина и с музика. Има си даже предпочитания - фен е на радио Джаз ФМ, колкото и странно да звучи, и не позволява да се пусне нищо друго. Та мисълта ми беше, че всичко опира до детето. Всяко е индивидуално, затова и подходът трябва да е индивидуален. Няма общ знаменател, няма правилно и неправилно поведение на майката. Ако детето се чувства добре в леглото до мама и с гърда в устата - ОК, ако си предпочита собственото легло - няма проблем. И двата начина са правилни, стига да е за доброто на детето. Peace
Конкретно към авторката на темата - опитай нашия метод с музиката, може пък да помогне и във вашия случай.

# 79
добре най-лошата майка съм  Peace
Не знам защо този род теми cе използвaт, за да cе раздават оценки коя майка е лоша и коя добра. C поред мен cи разменяме идеи коя практика доколко е не/приемлива и защо. А кой как ще избере да поcтъпи cи e негова работа.
Идеята е да cе направи информиран избор, а не cамо да cе прочете Cпок и да cе дейcтва по неговите cъвети.
Има много майки, които cе колебаят в избора cи и е важно да ce даде информация кое до какво може да доведе. А вече колко важноcт ще му cе придаде cи е въпроc на личен избор и приоритети.

# 80
Което оборва теорията, че децата, които не спят като малки при мама и тате, после отиват в леглото им.
Не я оборва, защото теорията не глаcи това.
Теорията казва, че ако детето е иcкало да cпи при родителите cи, но не е допуcкано до тях, а е оcтавяно да реве, докато cвикне c идеята, че няма да cтане на неговата, cлед като пораcне малко, е много вероятно да извършва набези към родителcкото легло.

# 81
добре най-лошата майка съм  Peace
Не знам защо този род теми cе използвaт, за да cе раздават оценки коя майка е лоша и коя добра. C поред мен cи разменяме идеи коя практика доколко е не/приемлива и защо. А кой как ще избере да поcтъпи cи e негова работа.
Идеята е да cе направи информиран избор, а не cамо да cе прочете Cпок и да cе дейcтва по неговите cъвети.
Има много майки, които cе колебаят в избора cи и е важно да ce даде информация кое до какво може да доведе. А вече колко важноcт ще му cе придаде cи е въпроc на личен избор и приоритети.

Знам, така е, затова аз направих много добре информиран избор. Затова и отговорих конкретно на въпроса на авторката. Спок не съм чела, допитвала съм се до педиатър и детски психолог. Не съм била в никакъв случаи крайна, запозната съм с ефектите от системно оставяне на детето да реве. Хубаво е все пак да се прави разлика, кога, как и колко е оставено едно дете да плаче, а не всичко да се слага под един знаменател.

И двете ми деца са ползвали биберони, но не за това говорех.
И едно е да поплаче една вечер, друго е да правиш всяка вечер опити да го научиш да заспива само. Ти защо реши, че визирам теб не знам.

Разбрах съдържанието на рекламата и че проблема не е в употребата на биберони. Не съм решила, че е насочено към мен, просто не намирам за уместно да доказваме правотата си с такива крайни примери.

# 82
Моята дъщеря спеше с мене до 3 год  възраст, като съм я кърмила до 1г7мес, барабар с нощното хранене  Mr. Green После съвсем спокойно се отдели на отделно легло, а сега вече и в друга стая спи, даже кото легне с мене и е неудобно и през нощта заминава на своето легло. Сега второто ми дете даже не го и слагам отделно, то също иска да сучи през нощта и затова си лежи с мене. Това не ме тормози  и знам че подходящ момент ще дойде и ще се отделим  Grinning един от друг. Да спомена че и таткото спи с нас .
Просто всеки сам решава как му е по-добре.
С каката направих глупостта да я оставям да реве няколко дена и не успях да я науча ,и  сега в никакъв случай няма да оставя сина си така да се дере, с цел възпитание  Naughty, повече деца не смятам да имам затова на тези искам да се насладя а не да имам спомен на мъки и зор  Crazy

# 83
  • В светлината на слънцето
Ескарина, имах предвид това изказване. Peace

Всъщност, огромен процент от децата, оставяни да спят като бебета сам-сами в кошарката, се връщат в леглото на родителите си на 3, 4 или 6 години... и тогава е по-трудно да ги преместиш!  Crossing Arms

Познавам и страшно много други родители, чиито деца си заспиват сам-сами в леглата от бебета и по-късно не правят набези към леглата на родителите си. Подчертавам - кърмени деца. (Едното се отказа само от кърменето чак като стана на 2 години и половина.) Естествено, ревът не влиза в тази сметка. Става дума за деца, които наистина имат желание да спят в леглото си, а не са принуждавани чрез някакви насилствени методи да правят това. Категорично съм против насилственото оформяне на навици.
Дадох го като пример във връзка с различието и индивидуалността, и съответно различните подходи към децата, а не с идеята да споря.  Peace

# 84
Ескарина, имах предвид това изказване. Peace

Всъщност, огромен процент от децата, оставяни да спят като бебета сам-сами в кошарката, се връщат в леглото на родителите си на 3, 4 или 6 години... и тогава е по-трудно да ги преместиш!  Crossing Arms

Познавам и страшно много други родители, чиито деца си заспиват сам-сами в леглата от бебета и по-късно не правят набези към леглата на родителите си. Подчертавам - кърмени деца. (Едното се отказа само от кърменето чак като стана на 2 години и половина.) Естествено, ревът не влиза в тази сметка. Става дума за деца, които наистина имат желание да спят в леглото си, а не са принуждавани чрез някакви насилствени методи да правят това. Категорично съм против насилственото оформяне на навици.
Дадох го като пример във връзка с различието и индивидуалността, и съответно различните подходи към децата, а не с идеята да споря.  Peace

Съгласна съм с това. Когато детето е готово да се отдели , да се отделя,но когато не е готово е друг въпрос.

# 85
Аз да питам някой съвет даде ли,защото освен не го оставяй да реве друго не чух.А за да не се дере какво да направи жената,но така че да може да почива и тя?Или въпросът не сте разбрали? Да чака до 18г да си хване гадже и да е готово,аз така разбрах съветите ? ooooh!
Никой не чете въпросите във форума,само състезания правите.
Добре че детето ми не е ревливо,а игриво.Ако беше ревливо и ревеше а аз мия,чистя,пера,тупам,гладя и всичко друго,за което нямам помощ,ще го оставя да реве и толкоз,защото знаете ли и майката е човек,а това май ви убягва в надпреварата.И жената каза че има и по-голямо дете и ако трябва да свърши всичко сама ще я подкрепя ако избере да реве детето,защото без сън няма как.Ако измислите как да не и се спи,кажете тогава да разнася по цял ден детето,иначе е бесмислено. Peace

# 86
  • София
ами тя ще си почива и наспива, ако и детето й спи и почива и не реве.
та много ли е трудно, гушва си го на спалнята(или долепеното до нея креватче), заспива, тя става и си върши другите неща....
или си върши другите неща през деня, а вечер за да си почива качествено си заспива с детето....

според мен много повече време и нерви се губят докато се чудиш как да накараш детето само да заспяло....

Мисля, че много добре знаем, че и майката е човек....и това е най-простото решение.

Та така и не ми отговори какво пагубно се случва с децата и родителите спящи до една възръст заедно?

# 87
....

Та така и не ми отговори какво пагубно се случва с децата и родителите спящи до една възръст заедно?

Кое според теб е нормално да му хъркаш на детето,да му пръцкаш на главата?Или вие спите и не мърдате и шавате?Ако ми пък отговорите на кой с какво помага детето до пубертет да спи при родителите...?

Наблюденията които имам за деца свикнали да спят при родителите си,без да ме интересуват психолози и т.н.,са детето е страхливо,държи се за полата на мама,разглезено,прекалена привързаност към родителите,а трудно се приобщава към хората и децата.
Родителите се очуждават,изнервят и т.н.
Сега да не ми изкарате проучвания,защото вярвам на това което окото ми е видяло,за това избрах да приуча детето да спи само в легло,само в стая,преходна на нашата.Не съм оставяла да се дере детето но прилагам други методи.Изобщо подходи всякакви но плачът и разнасянето не са ми от най-подходящите. Peace

# 88
Аз да питам някой съвет даде ли,защото освен не го оставяй да реве друго не чух.А за да не се дере какво да направи жената,но така че да може да почива и тя?Или въпросът не сте разбрали? Да чака до 18г да си хване гадже и да е готово,аз така разбрах съветите ? ooooh!
Никой не чете въпросите във форума,само състезания правите.
Добре че детето ми не е ревливо,а игриво.Ако беше ревливо и ревеше а аз мия,чистя,пера,тупам,гладя и всичко друго,за което нямам помощ,ще го оставя да реве и толкоз,защото знаете ли и майката е човек,а това май ви убягва в надпреварата.И жената каза че има и по-голямо дете и ако трябва да свърши всичко сама ще я подкрепя ако избере да реве детето,защото без сън няма как.Ако измислите как да не и се спи,кажете тогава да разнася по цял ден детето,иначе е бесмислено. Peace
Всеки казва своите методи, а на който му трябва си избира каво му допада и  сам ще прицени какво избира. Аз така мисля.

....

Кое според теб е нормално да му хъркаш на детето,да му пръцкаш на главата?Или вие спите и не мърдате и шавате?Ако ми пък отговорите на кой с какво помага детето до пубертет да спи при родителите...?

Наблюденията които имам за деца свикнали да спят при родителите си,без да ме интересуват психолози и т.н.,са детето е страхливо,държи се за полата на мама,разглезено,прекалена привързаност към родителите,а трудно се приобщава към хората и децата.
Родителите се очуждават,изнервят и т.н.
Сега да не ми изкарате проучвания,защото вярвам на това което окото ми е видяло,за това избрах да приуча детето да спи само в легло,само в стая,преходна на нашата.Не съм оставяла да се дере детето но прилагам други методи.Изобщо подходи всякакви но плачът и разнасянето не са ми от най-подходящите. Peace
Не ми се обяснява много , само ще кажа че това не е вярно, съдя най-малкото по дъщеря ми Grinning

Последна редакция: пт, 21 авг 2009, 00:04 от AnMary

# 89
  • София
И аз съдя по собственото си дете...и няма нищо вярно....
Да не говорим, че до пубертета няма да спи с нас, всъщност вече от около месец си се пренесе и си спи на леглото и сам си заспива и драми няма....

Просто е смешно това, което пишеш....поне да изхождаше от собственият си опит....ама не....
И на мен не ми трябват изследвания и статии...имам си жив пример в къщата....

Иначе - подходи всякакви....но най-важното е детето да е спокойно и щастливо....тогава всички останали в къщи също са...

Общи условия

Активация на акаунт