Добър ден от лудницата

• 4 570
  • 75
  •   1
Отговори
Живея в центъра на София и от известно време се питам.... аз ли нещо не съм у ред, че очаквам "нормално поведение" от заобикалящите ме или просто моето очакване е ненормално ....

Миналата седмица от третия етаж на кооперация на Витошка буквално върху главата ми изхвърлиха хранителни отпадъци, като жената викайки ми обясни, че това било храна за котките.... да съм била спокойна.

Живея на първия етаж, преди няколко дни, в неделя на обяд, през прозореца, до кръста се подаде чудесен ведър младеж, също призова към спокойствие - бил от кабелна мрежа едикоя си.... На въпроса ми разрешила ли съм да се катери по фасадата на двуфамилната ни къща, за да прекарва интернет на съвсем други хора, младежа каза, че не се бил замислял по тоя въпрос

Миналата година до нас правиха ремонта на покрива. Мятаха счупените керемити направо от горе. Обезопасяването се изразяваше в мощни викове "Пааай сеееее"

Днес в 8.30 сутринта, работници правещи ремонт в съседната кооперация, отпраха цялата ограда  на вътрешния ни двор(мрежа), защото им било по-лесно да минат...бяха страшно изненадани, че се разврещях

абе аз ли съм луда....

Последна редакция: вт, 11 авг 2009, 09:30 от Fussii

# 1
От личен опит, мога да споделя, че живеенето в центъра на София си е изпитание. Много често по сградите (особено тази, в която аз пребивавам) са настанени от общината разни нуждаещи се, които са с психични отклонения, алкохолици и гледат по 100 котки, кучета и пр., което можете да си представите до какво води. Отделно, все няма къде да паркираш, слушаш безшумните трамваи, ако си до линия и среднощните викове на пияници и бездомници или просто веселяци, на които не им се спи.
Знам, че някой ще каже, да се махнат като не им харесва, но това са родните домове на хората, защо трябва да се махат. И защо се води някаква необявена политика хората, живеещи из центъра на София, да се чувстват максимално зле от това?! Rolling Eyes

Всъщност, не само по центъра, като се замисля.

Последна редакция: вт, 11 авг 2009, 09:39 от Прекрасната свинарка

# 2
Много може да се говори по темата, наистина...
Аз също си задавам все по-често този въпрос - дали съм луда...
Замислям се сериозно, че съм, защото все още намирам някакъв смисъл да стоя в скапаната ни държава...
И ако някой сега ми скочи с поводи и доводи, че и в "чужбината" не е хубаво, няма и да си правя труда да му отговарям...
Описаното от теб, може да се случи само в БълХария и това е факт.

# 3
Наистина е ужас...аз едно време, като живеех в центъра, един ден на прозореца ми се показа русокоса топлес девойка и на възмутените ми крясъци какво прави на мойта частна собственост ми обясни, че била от "Плейбой"...естествено изритах я като куче.

# 4
Да, това с клошарите пък е друга моя болна тема... както казва мъжът ми - "Те да не са ти някакви обикновени бе, живеят си в топ центъра напълно безплатно" . В изоставена къща близо до нас доскоро живееха група прототипи на "Улицата" на Теди Москов, които нощно време проточваха огромен оголен рекордоман и се закачаха директно на стълба на улицата
и се питам, кой е начина ... да нашамаросам момчето от кабелната или да започна да стрелям с въздушна пушка по малоумниците дето ни събориха оградата .... Не, това последното наистина ме довърши, направо ми се плаче

Селтакис, еротичните ти мечти, са все пак мечти.... аз ти говоря за риалити  Joy

# 5
Завиждат ви, че живеете на центъра, че сте амнайсто поколение кореняци софета и нарочно ви правят сечено. Друго обяснение нямам.
Купи си пушка. Примерно ловна, за близък бой. И патрони със съчми за зайци. Те са дребни, от тях не се умира, но за сметка на това са много.
Слижеи си предупредителни табелки по границата на имота.
Например: "Частен имот, не влизай! По нарушителите стрелям. По оцелелите стрелям повторно." Или "Кучето не хапе, пази се от стопанката!".

Заменям два панелни апартамента на края на Разград, на южния му край. Никога няма да чуете крясъци, форсиране на коли, аларми на коли, трясък на трамваи, алкохолици и налкомани няма. За двуфамилна къща в централната лудница на София.
Забравих, плюс гараж, срещу входа на блока, 7х4м, дори и най-калпавата шофьорка ще го улучи.

# 6
От личен опит, мога да споделя, че живеенето в центъра на София си е изпитание.

А в Обеля 52 не е ли?   Mr. Green

# 7
От личен опит, мога да споделя, че живеенето в центъра на София си е изпитание.

А в Обеля 52 не е ли?   Mr. Green

В Обеля е школа!

# 8
за Обеля незнам. Живея в центъра, говоря за центъра. Пак ли да се извинявам, че живея на пъпа на София

Вълкът с дълъг ник (да е дълъг, колко да е дълъг Wink), тез порядки с вериги и табели не са ми познати.

# 9
  • София
Ами не знам какво да коментирам изобщо.
И аз съм в центъра.
В такива ситуации имам силна склонност да се лумпенизирам, измислила съм торба с номера, ако някой много ми полази по нервите.
Примерно съм в състояние да се въоръжа с пяна за прозорци, и порядъчно да напълня ауспуха на колата на дразнещия ме идиот.
Не че някога ще го направя де, ама някак се окрилявам само като си представя картинката.

# 10
Преди около година, отивам на работа  и гледам картинка. Едно такси кара бавно, на предната седалка пасажер, отворил прозореца и води кон вързан на въже  Whistling Joy
Варна широкият център.... Mr. Green

# 11
А, това с конете и каруците си е вяка събота и неделя. Ама мен това не ме дразни ... това имат хората, това ползват и поне разкарват боклуците

Най се вбесявам като започнат да ме успокояват  Twisted Evil
Тоя питекнатроп, дето ми срути оградата  ми вика "Спокойно, що се ядосвате бе момиче, защо трябва да се караме" Shocked

# 12
Фуси, казваш двуфамилна къща, загатваш и за двор...ами буташ я, на нейно място вдигаш една китна шестетажна кооперацийка с ретро меден покрив и малки балкончета с парапети от ковано желязо, шитваш апартаментите за офиси или на разни селски балъци, които все още считат, че е голяма работа да се живее в центъра на София и с паричките си правиш един скромен палат в околностите на София с малко езерце с водни лилии и парк с редки дървесни видове, пиеш си мартинито по цял ден на брега, а в неделя отскачаш за по едно кафе в Лаваца-та, колкото да си огледаш стария вилает, да видиш колко е гадно и да се увериш, че не си сбъркала!  Peace

# 13
  • София
Тоя питекнатроп, дето ми срути оградата  ми вика "Спокойно, що се ядосвате бе момиче, защо трябва да се караме" Shocked
А ти извика ли полицията?
Не че нещо ще се случи нали, но така някак да му поусложниш деня на питекантропа.

# 14
  • Кацнала на едно дърво.
Предполагам, че всеки може да ти разкаже още много подобни истории. Вчера една особа от съседната кооперация (пак на централна софийска улица) метна торба с боклук от балкона в двора на нашата кооперация. За съжаление, не я видях коя е, иначе щях да я посетя.
Прости хора има навсякъде - в центъра или в покрайнините на кой да е град. Лошото е, че са много.
Хората масово оскотяха и оглупяха. Повечето дори не го правят от лошо, а от глупаво. А това може би е по-страшно.

Общи условия

Активация на акаунт