Добър ден от лудницата

• 4 585
  • 75
  •   1
Отговори
# 45
  • Кацнала на едно дърво.
Много сте се разглезили.  Crossing Arms Замервали ги били с керемиди, остатъци от храна и трохички...  Mr. Green Това нищо не е. Да видите мен с какво ме мериха тази зима!
Имам насрочена среща с телевизионен екип, ще ме снимат (щото съм известна). Външни снимки. А то един леден вятър брули... "Не може ли някъде вътре? " - попитах боязливо аз.
Погледнаха ме с физиономия "аман от капризи" (почувствах се като кръстоска между Марая Кери и Салман Рушди), засрамих се. Рекох, ще стисна зъби, ще гледам да шмъркам незабележимо някак и да не треперя толкова видимо.
Режисьорът вече решил къде да снима, имал визия.   Mr. Green
Визията беше в един вътрешен двор на порутена кооперация до "Сан Стефано". Стари зидове, акано от котки, умрял от студ здравец, малко кал за разкош и много следи от отпадъци. Чудесен екстериор, точно по темата (детската литература Laughing).
Изтъпаниха ме насред тази красота, камера работи, екшън, почвам аз чинно да отговарям на водещия (като шмъркам навътре и пр.) и изведнъж... Изведнъж до мен пада врата. После черчеве от прозорец. Бух! И се пръска на части.
- Олеле, божичко! - изквичах аз.
Стоп камера. Режисьорът много се ядоса. Направо побесня. Развика се страшно (като лекар, не като режисьор). От балкона на последния етаж се подаде един субект, преминал вече средната възраст. Много ни се чудеше. Какъв бил проблемът? Той си сменял дограмата и ей сега щял да я изхвърли. За нула време.
В това време край нас минаха две деца и се прибраха във входа.  Shocked После една кретаща баба. Но нищо, де. Тях господ ги пази, нали... Crazy
С триста зора се разбрахме със субекта да спре ПОНЕ ЗА МАЛКО да мята дървени неща отгоре.  ooooh!

# 46
  • София
Не мисля,че проблема ти идва от това,че живееш в центъра на София(пиша центъра,защото пъповете станаха много).
Факт е,че в центъра на независимо кой град винаги е било като магнит за откачалки.Там се проси,върти се алъш-вериш бизнеса и т.н.Просто го приеми ,като рисковете на адресната регистрация и гледай с каквото можеш да се справяш(т.е. на зла круша зла тояга).
   За твое успокоение,ще ти дам простичък пример за "Нецентъра" на София.
 Зимата е ,мястото е Долни Лозен, от "Чистота" са сложили нови пластмасови контейнери за боклука,но навика си е  навик,някой си е изхвърлил сгурта от печката в контейнера и го е стопил
.

# 47
Фусита, ела ми на гости, с подписа ти. В сравнения с "престижния" квартал Драгалевци, Чечня може да ти се стори като Бора Бора  Laughing
И аз бих се ядосвала на твое място! Права си!

# 48
  • София
Вратата има 2 страни- що не вземат да си я поделят  Thinking , единият ще сложи слънце от вън, другият ще си лепне желания цвят от вътре  Laughing
Всъщност в нашия случай, полицаят точно това попита мъжа ми:
-Вие тук ли живеете?
Как според вас да се боядиса вратата?

На което мъжът ми последователно отговори:
- Горе-долу.
Отвън сива, отвътре шарена.

С цел да не разпалва и без това почти арабско-израелския конфликт.

# 49
 Joy Joy
Ох, много ме разсмяхте Василиса и Ред... не че другите истории не си ги бива...
После що искаме да живеем в БГ - е къде има такъв цирк...

# 50
Red, изпрати ми ги тия двамата заедно с боята, ще им дам колкото врати искат да боядисат  hahaha

# 51
  • София
Red, изпрати ми ги тия двамата заедно с боята, ще им дам колкото врати искат да боядисат  hahaha

Ще отмъщаваш ли на някого  Mr. Green
Иначе този със слънцето веднага ще дойде, той е много работлив човекът.
А и ще се почувства оценен.

# 52

Заменям два панелни апартамента на края на Разград, на южния му край. Никога няма да чуете крясъци, форсиране на коли, аларми на коли, ..., алкохолици.

Е с това изобщо не съм съгласна, точно на южния край на Разград ще чуете още по- страшни неща- примерно ориенталска музика нон стоп, аз от северния вече се чуствам като героиня от сериала Перла, а южняците просто ви съжалявам.

Сори за спама, но вече никъде не е спокойно, лудницата е около нас, не само София и не само в центъра и.

# 53
Така е навсякъде.Ето сега бебето спи,трябва да е на затворен прозорец,защото няма начин нещо да не го събуди..........ето тъкмо това се случи,буклукчиите дойдоха да събират боклука,не знам защо три контейнера им отнема десет минути блъскане и свирене.Живеем в 15 етажен блок,срещу нас има кооперация,в която живеят някакви мъже, Които в 2 вечерта обожават да слушат усилено и изведнъж руски песни  #2gunfire .И ние ги слушаме. А докато я построят тази кооперациякакво чудо беше  Shocked. Строяха я,как да се изразя..нехристияни турци и роми, и си работеха и на Коледа,и на Великден.Какво ги бърка тях,че е 8 сутринта или 8 вечерта, надника да върви.
Ама няма как,то това сме ние - тя,той,те..
Бай Ганьовци. Защо да помислиш,че отдолу има човек като си тупаш покривката? Защо да се съобразиш, че под вас,над вас има бебе,болен,възрастен човек? Веднага се контрира - аа,с мен някой съобразява ли се, и до там приключва всичко.

# 54
  • София
Поне десетина пъти съм писала във форума (признавам, гордея се  Twisted Evil), как за година и половина успешно превъзпитах малоумниците от отсрещното кафене.
След напоителни и продължителни обаждания в полицията, сигурно над 20 за целия период, кротнаха, и шум не вдигат.
Иначе бях замислила, че ще хвана свекър ми (химик), да ми помогне в направата на лека самоделна и маломощна бомба, която да взриви торба с печатарско мастило в заведението им.
Нямах шанс да осъществя пъкления си план.

# 55
Хо, хо!
Аз също обявих джихад на кръчмата отстреща след като 3 месеца им се молих като на господ да се разберем с добро - http://suzetoq.blog.bg/zabavlenie/2009/01/29/zashto-predpochitam … ziciraneto.283709
Последва тих, мълчалив, постоянен и последователен административен терор.

Дреме ми на Вълка на ника му  Joy дали съм превъпитала някого. Вероятно не съм. Обаче важното е, че в 10 часа сега всичко е гробна тишина.

# 56
Red , срам не срам, това с превъзпитанието съм го пропуснала.  Embarassed
Може ли линк или на лични да ми споделиш, че и аз имам едни подобни нагляри за превъзпитаване.
Казаха ми, че като съм искала да ми е тихо, да не съм купувала апартамент на първия етаж, че и на хотел ме изпратиха. А аз толкова учтиво ги помолих да не превръщат бистрото си в дискотека, че плашат чавето и не можем да спим.  Crossing Arms

П.П. Fussii , благодаря за линка!   bouquet

Последна редакция: вт, 11 авг 2009, 14:30 от Ulia

# 57
  • София
Хо, хо!
Аз също обявих джихад на кръчмата отстреща след като 3 месеца им се молих като на господ да се разберем с добро - http://suzetoq.blog.bg/zabavlenie/2009/01/29/zashto-predpochitam … ziciraneto.283709

newsm03
Направо се разнежвам от такива истории.
Не съм единственият инат, който запретва ръкави, и лекинко секва ентусиазма на отсрещния шумаджия.

Ulia, fussil е дала по-изчерпателна информация в цитирания по-горе блог.
Аз само кротко звънях в полицията.
Една нощ даже три пъти.
"Добър вечер, господин полицай, така се извинявам, че ви безпокоя, но ето - заведението отсреща... през три улици гърми, а аз за четвърти път приспивам бебето.
Бихте ли били така добри да направите нещо по въпроса?"
Горе-долу с този тон.
Месеци наред.
За разнообразие сменях интонацията, фамилията, и телефона, от който звънях.
Всъщност не само за разнообразие, а за впечатление от група недоволни съседи.
Полицаите чинно идваха.
Веднъж един завеждащ ми остави личния си номер, да му звъня в случай на продължаващи проблеми.

Накрая заведението спря да вдига шум след 10.
Подозирам, че или са ги заплашили с глоба, или действително са заплатили серия нелегални глоби на ченгетата.

# 58
  • Ку-куландия
Лудницата вече е навсякъде. А простотията ходи по хората и е заразна. За мен тези дейности като изхвърляне на всякакви неща през прозорци и балкони, катеренето по прозорците от страна на кабелджиите, махането на врати и огради защото пречели, са неприемливи в 21 век. Да не отварям дума за всичко което ме натоварва и дразни. Много пъти съм си мислила да отида да живея в гората, там който неспазва неписаните закони го убиват и всеки си знае мястото.

# 59
Улия, веднага ти пращам ръководство - стъпка по стъпка:

1. Удари ли 10 часа - всяка божа вечер звъниш в полицията, съответното районно и ги С НАЙ ЛЮБЕЗЕН ГЛАС ги викаш заради "нарушаване нощната тишина".
Според наредбата на столична община за обществения ред, след 10 часа трябва да е абсолютно тихо. Няма работно време, няма разрешителни. Ако ще да са с денонощно разрешително, шума не трябва да излиза навън от заведението. Няма да се караш, ще бъдеш любезна и ще се тюхкаш максимално. Всеки път им се извинявай за безпокойството по такъв дребен повод (дова е подъл ход не се притеснявай  Wink)
Един два пъти като видиш да идват полицаите - звъниш обратно в районното да благодариш за бързата реакция  Flutter
2. В разстояние на 6, 7 дни (щото за толкова дни, нищо няма да се случи ), звъниш пак в уречения час в районното, съобщаваш за сигнала, казваш, че пак си ти, след което казваш следното: "Срашно се извинявам, знам, че всички ваши разговори се записват. Вете 5ти ден подавам сигнал за нарушаване на нощната тишина от ..... Ваши колеги идват, отиват си, но нищо не се случва. Според наредбата на СГО за опазване на обществения ред, полицейските органи са тези, които следва да налагат глоби на нарушителите. Ако това продължи още 2 дни, имам всички основания и доказателства да пусна сигнал , че имам съмнения за за корупция. Или им наложете глоба или пускам сигнала"

2. Сигнал с молба да направят замерване до РИОКОЗ - София - отдела за Шум. Те също следва да им наложат глоба ако установят нарушение. Като им ззвъннеш ще опитат да ти излезнат с номера, че не са задължени, но това хич да не ти минава - според въпросната наредба са и още как

3. Писмен сигнал с описание на случая до Столичния инпекторат

Общи условия

Активация на акаунт