И най-малкото ни ЮЛЧЕ на годинка вече стана (тема 125)

• 13 108
  • 303
  •   1
Отговори
# 285
ООО, Кети, помня и още как. Представях си тоя момент и сега ми е страшно мило. И като ме води нанякъде, и като хапва с аптетит и издава едни много сладки мляскащи звуци, и като ме целува и прегръща, и като си приказва, и се търкаля в леглото докато ме закача. Абе много незабравими моменти има, направооо  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Колкото до децата и проблемите, тепърва ще има да се изненадваме "колко лесно ни е било преди"  Laughing Само като се сетя за пубертета и как "никой не е толкова умен като мен, и не ме разбира" и т.н., т.н., а сега съм на фазата "права е била мама" hahaha Отивам сигурно към фаза "права е била свеки"  #Crazy Crazy
Изобщо да си родител е едновременно най-трудното, най-страшното и най-най-хубавото и стойностно нещо на тоя свят.

# 286
много благодаря за отговорите  Heart Eyes Hug Мати хич не е малък за уолкър защото както знаете е от по-мързеливичките и очаквам прохождане най-рано след месец...този уолкър Julie.k много ми допадна, защото после може да се ползва като количка за яздене, откъде мога да го поръчам?
а тези дървените играчки Нинче са страхотни. От всички играчки които има (а те вече са 3 коша  ooooh!) Мати се заиграва най-много с дървения пъзел и дървеното влакче...
"Изобщо да си родител е едновременно най-трудното, най-страшното и най-най-хубавото и стойностно нещо на тоя свят." - Аелия това май е най-мъдрото нещо което съм чувала напоследък  Peace

# 287
Да се разпиша и аз най-накрая, че ми домъчня за форумчето. Надявам се всички да сте добре.
Честито със закъснение на всички рожденици, които пропуснах. Честито и на младоженките!
При нас няма много ново. Не съм водила Боян на консултация от мн време, та не мога да се отчета.  Grinning
Днес бяхме спешно при лекар, че се обрина и се оказа токсична реакция от ухапванията на една бълха. Алергично ми е хлапето и трябва много да внимавам, та ще търся най-подходящите за деца репеленти.

# 288
  • София
Мая, ние не казахме, че е малък, а че е голям за уолкър, но ти си знаеш Grinning

# 289
Привет,момичета!Четох,четох и от позицията на мама с три деца мога само едно да кажа-Нито с едно,нито с две,нито с три деца е лесно.Всяко си иска неговите си неща,внимание,грижи и обич.Да,понякога каките много ми помагат,но и аз често забравям,че въпреки всичко и те са деца.Това ме измъчва,но поне те не са ми го показали.Опитвам се да не ги насилвам да гледат малкия,а само когато те желаят или ги моля,за да свърша нещо,което касае и тях.Много ми хареса израза на аЕлиа,че да си родител е едновременно най-трудното,най-страшното и най-хубавото,стойносно нещо на тоя свят,но това е живота.Важното е да ги обичаме такива каквито са,да им показваме грешките и да ги напътстваме без да ги насилваме/нещо,с което аз не се справям много добре  Embarassed .Доста често повишавам тон./
Дуци , отново страхотни снимки  smile3501 ,но и децата ти са разкошни.

# 290
  • София
Привет Hug
Много интересни теми обсъждате. За мъжете и разстоянията - това, което Весито беше написала, че ако мъжът й си е при нея и изкарва 500-600 лв. любовта ще изчезне по-бързо, аз не съм съгласна. Предпочитам да я караме някак си, но да сме заедно, защото времето и разстоянието, поне според мен, много лекуват...и от любов могат да излекуват.

За второто дете - със сигурност не е лесно, но имам късмет, че имам момиченце, та все още имам мерак за второ.  Laughing Момчета се гледат наистина много трудно. С брат ми имаме разлика 10 година и доста добре си спомням колко труден за гледане беше. Колко пъти съм си повтаряла - дано не ми се падне дете като него. И аз, като Пухтулка, най-много се притеснявам дали ще се справя с възпитанието, дали ще успея да направя от Габи човек.

Джули, честито прохождане на Дари Hug

Ние вчера правихме прощъпулник. Габчето си взе 4 неща едно след друго. Първото беше линия за архитект (ама и аз будала, сложих една цикламена линия, като нямах някоя прозрачна, безлична), после взе химикал, паспорт и молив. Та, нашето момиченце ще бъде архитект, който ще пише, пътува и рисува  Flutter

# 291
Значи като ви чета, че не се разбирате с половинките, много ме ядосвате. От една отчетна(няма да ви кажа коя, да не излезна клюкарка) голяма част са останали самотни  майки. Стягайте се в кръста и търсете решение на проблемите сега. Всичко минава и заминава, всяка връзка има критични моменти. Трябва компромиси да се правят и то много за съжаление, но пък да си сам е много страшно. И все пак без никой във връзката да е потъпкан по някакъв начин.
И да ви кажа аз съм дете на разведени родители и не мога да кажа, че съм имала най-прекрасното детство на земята, въпреки че примерно нищо материално и т.н. не ми е липсвало, ми е липсвало друго, нещо много по-важно.

# 292
  • София
Споко бе, нема да се развеждаме, поне не засега Joy Просто си коментираме за разделите и любовта...

Гладна съм. За сладко Crazy Утре си идвам в София. Моля моментално да се организирате да ме посрещнете с осем шоколадови торти и няколко кутии сладолед Mr. Green

Уф!!!

# 293
Споко бе, нема да се развеждаме, поне не засега Joy Просто си коментираме за разделите и любовта...
smile3521

# 294
Че в Плевен дали няма шоколад и сладолед  Crazy  Laughing

Я изклюкай Дуци за оная отчетна? Да не са се нахъсвали взаимно?!  Shocked

Не разбрах това - с храна не се играе - да, не е хубаво постоянно да се ръфат разни солети и тн, но играейки с храната детето изгражда отношение, вкусове и тн, изобщо детето учи за всичко от живота през играта - просто тр се осигурят условията - място не трудно за почистване
Ами най-приятното учене на буквите е като ги пишеш със солети да кажем  Crossing Arms

Мен пък ме дразнят свекърите с това не се играе с хляба или детето не трябва да се качва на масата - според мен обноските се учат на по-късен егап, сега се гради отношение към света и въображение, масата за 2-3годишно дете е сцена, на каято пее и танцува и никой не може да го убеди, че там само се яде

# 295

Мен пък ме дразнят свекърите с това не се играе с хляба или детето не трябва да се качва на масата - според мен обноските се учат на по-късен егап, сега се гради отношение към света и въображение, масата за 2-3годишно дете е сцена, на каято пее и танцува и никой не може да го убеди, че там само се яде

неееее, стига бе  Rolling Eyes не бих си и помислила да разреша на децата да играят с храна. Защо те дразнят, те възпитават уважение към храната.....

# 296
  • София
И аз пожелавам успех на всички в тежък период от връзката си  Hug Всички сме имали такива, но наистина трябват усилия и то непременно от двете страни, за да се оправят нещата. Peace

Последна редакция: пн, 24 авг 2009, 20:05 от Ninche

# 297
Честити ходещи крачета на Дари!! Нека са безаварийни стъпките й Simple Smile!

Ния днес е била ОК на яслата. Плакала е малко  Confused Гушнала е едно бяло пате от сутринта и до обяд не го е пуснала. Даже е вкъщи. На обяд си е изяла всичко. Била е леко стресирана като я е взел на обяд. С Пепи са се гледали много успешно - гушкане, четене на книжки, игра на вън, разходка. От яслата смятат, че лесно ще се адаптира. Утре ще ми дадат настройките и ще мога да я гледам на камерите от офиса. Много усилия ми отнема да си тръгна в 17.30 от офиса, но сякаш от както съм майка съм станала по-дисциплинирана и не зависимо, че имам да довършвам неща си налагам да стана от стола и да си хвана чантата, защото знам, че детенцето ми ще ме чака.

Научила е много неща - знае как прави патето, кучето, вълка, кончето, рибката. Знае да си чисти ръцете, прави опити да си обува обувките и е много смешна Simple Smile; посочва си ушите, косата, носа, зъбите и пръстите на краката като я питаш. Ще гледам довечера да кача снимките с раницата в моя албум, за да ви я покажа Simple Smile

# 298
  • София
Че в Плевен дали няма шоколад и сладолед  Crazy  Laughing

Има, ама аз се правя, че не забелязвам, нали съм дебела Close Устисках и не ядох сладко! Моля някой да ме потупа по гърба за "браво" Mr. Green

# 299
Ами тити, как според теб детето се учи да опознава различните вкусове и да яде изобщо? Нали му слагаш чинийката и то започва да взима с ръце, съответно по някое време е неизбежно да започне да хвърля и да мачка, но то е любопитно, както казах по-горе - така изгражда отношение към света, който го заобикаля - задоволява си любопитството и попива информация за вид, вкус, мирис, цветове и форми  Peace
Това е и един от начините да се справиш със злоядо дете - дай му да играе с храната и ще прояде, на по-големите - направи им човечета-филийки и и тн, влакчета и прочие
Играе е условно казано, пък и то е малко - не е това възрастта да се учи на уважение към храната, даже ако е играло то по-скоро ще я уважава като порасне, да не говорим, че интереса към въпросното хвърляне и мачкане и пръскане на трошички бързо минава
Какво е низането на гердани от кус кус или правенето на изкуство от паста? за детето пак е игра
Или да пишеш букви от солети
А като му дадеш да мачка тесто и да ти помага за сладките или пицата или да бърка в купа със зърно - това ужасно обогатява детето, защото то учи чрез сетивата си и възприема света през образи и миризми, обноските идват на по-късен етап
Без да имам особени познания по психология така си разсъждавам и защо да се стресира малко дете и да се дисциплинира преди да има дори мисловния апарат и понятията за нещата, то възприема света много по-различно и не е умален възрастен  Peace

Хайде, сори за лиричното отклонение, отиваме на разходка  Hug

Общи условия

Активация на акаунт