Питане за но-шпа.

• 2 253
  • 39
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Момичета, вчера гинеколога ми го предписа за болките по време на бременността, но се замислих, че ако болките не са във вреда за плода, то аз засега бих могла да карам без тези хапчета, нали?

Разбира се, ще ги взимам ако започне да става по-болезно, но все пак, вие как мислите.
За съжаление, вчера изключих да го питам точно за това.

Болката сама по себе си не вреди на бебето, но може да доведе до преждевременно раждане. Това вече е строго индивидуално и... не зависи особено от реакцията спрямо болка през обичайния живот, май. Идеята е, че болката сама по себе си може да предизвика контракции и изхвърляне. По много начини, не на последно място като защитна реакция на бременния организъм за запазване на собствения живот - нещо в стил болка = болест/ нараняване / опасност (от хищници, от неуспешни ловувания), по- добре да се изхвърли излишния "товар" и да се осигури по- голям шанс за собствено оцеляване. В някои случаи процесът може да е автокаталитичен. Мисля, че лекарите просто предпочитат да се презастраховат, отколкото да поемат дори минимален избежим риск от спонтанен аборт.

# 16
Ако те боли по-добре да ги пиеш,а не да търпиш.Както са ти казали много жени пият ни-шпа по време на бременноста си.Аз не съм пила,но не съм имала и болки.  Peace

# 17
  • София
don biberone, при някои майки има доста силни болки в начална бременност. И аз бях от тези майки, и с двете си бременности.

# 18
Ако те боли по-добре е да го пиеш ,а не да търпиш болката.

# 19

Даа.. болки имам... вече взех първото хапче...но си се събират, фолиевата, дуфастона, сега и но-шпа. Но няма как.
[/quote]

Дам няма как. Всичко е в името на твоето и здравето на бъдещото ти бебче. Аз бода всеки ден  инжекции и вземам една шепа с лекарства, но знам, че това помага не мен и беба, пък и малко остана вече  bouquet

# 20
Пий си спокойно лекарството, не е необходимо да търпиш стоически болката, докато стане нетърпима.

Peace
Не само, че може да стане нетърпима, а най- вероятно имаш контракции, които пък могат да доведат до разкритие, а от там и най- лошия възможен изход.
Щом лекар ти го е изписал - пий го.

# 21
  • София
Ако болката е от контракции,трябва да го пиеш. Аз имах период от десетина дена,когато изкървих доста силно и имах контракции и лекарката каза да го вземам дори 4х2 ,за да спрат контракциите. Плодното сакче беше отлепено от едната страна и бременността беше застрашена. Вече не помня,но бях изпила бая опаковки но-шпа.

Когато ми спря кървенето и вече нямах болки,съответно спрях хапчетата.

# 22
  • Ню Йорк
Пий си хапчетата и не се притеснявай. И аз бях като теб, но шпа, дуфастон, фолиева, че и хапче за кръвно пиех Wink

# 23
Охоо.. ще си го пия.. така като чета... няма мърдане.

# 24
Защо на бременните им се изписва но-шпа?
За какви болки помага?

# 25
Принципно това лекарство е разрешено при бременност!
Не се притеснявай,щом е под лекарско предписание.

# 26
  • София
Защо на бременните им се изписва но-шпа?
За какви болки помага?
Изписва се против съкращения на гладката мускулатура или иначе казано - контракции.

# 27
и на мен ми беше изписан за всеки случай,но аз не го пих.Просто не обичам лекарства,а и не ми се е налагало Peace

# 28
Пий го, щом ти е изписано, значи лекарят има някакви опасения. Ако много-много се правиш на герой и търпиш, може да се окажеш в болница на системи партосистен, които да не мислиш, че са много по-щадящи. И после до края на бременността - генипрал и папаверин + лежане.
Болките по време на бременност не са за търпене, защото може да родиш преждевременно или да направиш спонтанен аборт, не е като да потърпиш да ти мине главата.
Аз също не съм фен на лекарствата, но тези за през бременността си ги пия и много добре се повлиявам от тях.

# 29
  • Пловдив
Според мен си  е малко безотговорно на своя глава,така да не ги пиеш.

След като ти ги е писал гинекогологът,значи е преценил,че има нужда и се радвам,че взе решение да ги почнеш Peace

Общи условия

Активация на акаунт