МАРТенско човече седнало седи и се пробва да пълзи !

• 10 869
  • 287
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте !!!
Днес реших да правя кисел-вишна ,но виждам,че съдържа царевично нишесте,значи ли това,че съдържа глутен  Rolling Eyes  Embarassed
никъде нищо не е посочено ,а пише за кърмачета и деца до 3 годинки

# 121
Диди, царевичното нишесте не съдържа глутен, споко затова че давай смело! Grinning ама ти от ония готовите ли боклуци взимаш?Защо не направиш кисел на Симонка само с царевично нишесте и плодово пюре?

# 122
Момичета дайте идея къде може да остави бебето за 10-15 минути, без да е опасно, че вече се виждам в чудо....в лвглото му е тясно явно, защото след 5 минути борба с възглзниците вече е започнал да реве истерично, столчета също за кратко врме пизнава, като винаги се пробва дали може да се обърне по корем в тях и се сещате че в повечето случаи посоката е към пода, от спалнята вече падна и ми изкара акъла, защото там много бързо се придвижва, а днес като го оставих на пода върху едно пухкаво одеало лазеше навсякъде, но все извън одеалото и обърна една саксия, която никак не беше близо Shocked
просто вече се чудя къде мога да оставя за 10 минути поне, за да мога аз или да се облека или да приготвя количката за излизане, без да го проверявам през минута Whistling

аз също много харесвам идеята ана Нагаина за чаршафа и различните пози Mr. Green

# 123
Диди, царевичното нишесте не съдържа глутен, споко затова че давай смело! Grinning ама ти от ония готовите ли боклуци взимаш?Защо не направиш кисел на Симонка само с царевично нишесте и плодово пюре?
Сега пък видях,че имало и брашно от овесени ядки -то проблем ли е  newsm78

Що ли не взема да си направя наистина едно ,ами съм седнала да се чудя кое пречи и кое не  smile3516

# 124
  • София - Рим и обратно
Здравейте   bouquet
Зачетох ви разговорите за кисела. Извинете за идиотския въпрос, ама това нещо важно ли е? Понеже мислех да го пропусна като ядене  newsm78 В смисъл, че ми се вижда достатъчно да дам плодово пюре с малко мляко вътре, каша и настърган плод или нещо от сорта... взела съм сега и едни плодови на Хипп с йогурт, които ги водят "следобедна закуска". Има ли значение, че не е кисел? С каката не помня да съм правила такова нещо  newsm78 Чак в яслата е опитвала.

# 125
Дани, душа, вашия звяр просто вече си лази и не става да го слагаш някъде за по 10мин само  Mr. Green Просто си оправете къщата за лазещо бебе и това е спасението  Peace Махаш всичко от пода, което може да се бутне, лапне, дръпне и т.н. И го оставяш да лази. Няма какво друго да измислиш за лазещо бебе  Peace
И си гледай в краката  Mr. Green Маги беше, като хлебарка. Лазеше супер бързо и аз само си гледах в краката да не я настъпя  Laughing

За столчетата. Нашето Макси Кози ес води до 13кг. И мисля да го ползвам поне до 1год. След това мисля да си взема 9-18кг. И май вече даже си избрах - Макси Кози Приори  Peace Не е от най-скъпите и е много добро.
За Маги направих грешката да взема 9-36кг. Точно това Травъл Еволюшън на КАМ. Столчето си е много хубаво. Тя е в него от годинката. Тапицерията не е мръднала, като ново си е. Но първо в последствие видях резултатие от тестовете и не ми хавесаха  Confused
А и няма положения за спане. А това е голям минус за малко дете  Rolling Eyes Маги още заспива в колата на по-дълъг път. И, ако имахче столче 9-18кг, щях спокойно да си го облягам назад и да си спи нормално  Peace
Така, че и според мен и най-добрия вариант да се взимат столчета само за една група  Peace

# 126
Васида,ти изнервящо го изкарваш нещо,ама аз как искам и Алекс да си пълзука. Mr. Green Писна ми да го разнасям,на преносно магаре съм се обърнала вече. Crossing Arms
Ами аз като ми трябват 10 минути си го слагам в паяка и така.Това ми е решението. Rolling Eyes Hug
Кисел педи ми каза още миналия месец да почвам,като го правя със сока от компот. Rolling EyesАма не съм му давала такова нещо.И засега май няма.

# 127
  • София
Хайдеее и Мария- фурия е вече на годинка без половинка Crazy

Има ли сладкарки от нас? Ей, така исках да направя украса на торта с фондан... две смеси направих- нищо не ми се получи Rage Ако някой е спец- много бих се радвала да сподели. В тортената библиотека доста четох- ама те там са профсионалистки...
Аденис, много се радвам , че излезе фалшива тревога притеснението ти! Дано Алекс вече е оздравял напълно!
Животинче- добре дошла в клуба- същите сме! Ще се оправят, не се тормози- и друг номер ще дойде после...
Васида- уф ами аз на земята я оставям- все още не е тръгнала много извън определенета й част...Слагам я върху тези гумените пъзели с цифрите - яде му частите, дращи го нещо и така се забавлява...Замислила съм се едно бънджи да взема- май ще й е кеф...

Честити
6 месеца на -Ивко, Илияна, Алекс, Виктория
                                  и
        5 месеца на  по- малките Илия и Далия!
                       bouquet  bouquet  bouquet

Дилейн- я вЕрно си забъркай един домашен кисел. В овесенеите ядки има глутен Peace

Едно заглавие
- Мартенчето въобще не подозира, че майка му за колаж го гласи да позира
 Joy
      Я верно да разцъкаме столчетата 9+. Гледах, че вече са излезнали тестовете за 2009 година на ADAC. Освен Веси някой друг спрял ли се е на модел? Аз мисля за 1вия рожден ден или за Коледа да искам такъв подарък от бабите и дядовците Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 24 авг 2009, 15:14 от oki4

# 128
                       Привет!
Аз като искам да свърша нещо я оставям в кошарата!Върти си се и си играе!Понякога я нося с кенгурото!
oki4 --заглавието е мн.хубаво! Peace4естита месе4инка на  Мария!
                                                              Честити
6 месеца на -Ивко, Илияна, Алекс, Виктория
                                  и

5 месеца на  по- малките Илия и Далия!
                       bouquet  bouquet  :bouquet

Днес смятам за следобедна закуска да дам:1/2--ябълка,1/2--круша,1/2---банан и малко грозде---Вси4кото го пасирам и ако е рядко добавям малко каша или АМ или 2-3 бисквити на Плазмон!

# 129
Честити месечинки на голямата група бебоци родени на 24.02. и 24.03.   bouquet

# 130
Дани, душа, вашия звяр просто вече си лази и не става да го слагаш някъде за по 10мин само  Mr. Green Просто си оправете къщата за лазещо бебе и това е спасението  Peace Махаш всичко от пода, което може да се бутне, лапне, дръпне и т.н. И го оставяш да лази. Няма какво друго да измислиш за лазещо бебе  Peace
И си гледай в краката  Mr. Green Маги беше, като хлебарка. Лазеше супер бързо и аз само си гледах в краката да не я настъпя  Laughing

hahaha

моя Тео както е дребничък,определено ще прилича на хлебарка rotfImbo

# 131
Veselina_s_p, ние имаме от баткото Maxi Cosi Priori 9-18 (група 1) и съм супер доволна - има 5 положения и може да спи почти легнал, ползва го до 4 годишен (нали е до 18 кг).

Сега за Ники ползвам това на Jane от количката, което е 0-13, доволна съм, много е удобно, анатомично, бебето е като заковано вътре, няма мърдане на никъде Simple Smile Мисля да мина на следващото (което пазим от баткото) след като Ники стане на 9-10 месеца (че съм обещала кошчето на брат ми като му се роди бебето, евентуално ако си купи същата количка де). Но по принцип е добре да си достигнат крайните кг - т.е. ако е 0-13, да го смениш като достигне 13 кг. или видимо му омалее.

А някой с по-голямо детенце да сподели от група 2 (15-36) добри отзиви за столчета? Но искам да е такова със собствени колани, по-сигурни са. Гледах на Recaro, малко са скъпи, но може би си струва? Какви са им краш тестовете? Дайте линк да прочета за новите краш тестове!

Кафе с мед, кисел или каша с мляко и плодове - все тая, хранителната стойност е същата. В кисела има по.малко брашно, тъй като се разрежда доста, така че ако бебето е по-пухкаво се препоръчва уж да се редуват. Аз на Гого правех сутрин плодова каша, а понякога за следобедна закуска съм правила кисел (то си е плодово кречче с нишесте). Не е задължително да е в менюто, особено ако даваш плодово-млечна каша.

Да питам майките, които си слагат децата на пода - на какво ги слагате? Освен на тези пъзели, които не смятам да купувам, че не можем да се обърнем от играчки у дома, а като пролази е изличшно - няма да седи много на него. Аз го слагам или на едно музикално килимче на Чико или на одеяло, но  у нас всичко е плочки и паркет и много се плъзга (особено одеялото), а като се търкаля и си удря главето в пода доста  Mr. Green И като почне да лази (Гошко не е лазил, та нямам опит) - чистити ли ежедневно пода и с какъв препарат?

# 132
Честити месечинки на бебоците от днешната дата. Да растат здрави и послушни  newsm51

От сутринта съм се зачудила, като отидем на Боровец другата седмица, как ще затоплям пюретата  Thinking . Мисля, мисля, но нищо не измислих  Crazy . Освен да си купя подгревател, но има ли смисъл като ще го ползвам една седмица  newsm78 .

oki4, заглавието е страхотно  Peace
vasida, аз взех басейнче и съм много доволна. Бебка се върти като пумпал, но не може нито да излезе, нито да изпадне  Laughing
Ето такова е:
Elg, много ще се радвам, ако успеем да се видим. Толкова ми се иска да се запозная с някого от форума  Peace
За колажа: май трябва още една анкета да се пусне в другата тема  Thinking . Тъкмо вече има нови идейки и предложения.

# 133
Честити месечинки на всички! И ние днес ставаме на 5м... всеки път се чудя колко бързо мина още един месец!   bouquet

Да ви се похваля, и ние влизаме в клуба на лазещите! Снощи след разходката се прибираме да се къпем и докато приготвях съоръженията баща му вика : "ела, ела да го видиш какво прави!" Идвам аз и нашия забил пръстите на едини крак в дивана, вирнал дупарата и с лакти се придвижва към ръба на дивана.. И така полека-лека за около 2мин главата му беше вече увиснала към килима!  Hug

Е, край с оставянето на дивана сам, казвам аз. От сега нататък - само на килима/пода.
В този ред на мисли, виждам, че точно това коментирате сега: аз добре, че нямам никакви растения у нас, с изключение на един бамбук, който е в една тежичка ваза. Явно ще трябва да я преместя някъде скоро, че е на пода. Иначе и аз съветвам да се махат всички възможни "препятствия", до коит може бебоците са се доберат, и които са опасни за лапане, счупване и тем подобни инциденти. Иначе разликата е, че сега още повече ще се чисти (ние сме на паркет), щото с тоз' моя косопад е некъв' ужасТ!  Crossing Arms

SZA: Аз преди чистех с препарат за паркет, ама нещо много ми лепнеше след това, та и аз се чудя с какво да чистя, та да не вреди много като пипа пода. Въпреки, че лигите за толкова много, че малко се успокоявам - каквото влезе в устата, излиза със слюнката обратно навън. Или поне по-голямата част от него. А това за удрянето с главата - не, че е приятно, ама няма отърване от него. На каквото и да го сложа, все ще излиза "извън обсега"... Може евентуално с чаршаф да пробвам, ама като знам как събира всичко под пръстите си за секунди, не знам колко ще "издържи"  newsm78

Последна редакция: пн, 24 авг 2009, 16:20 от анастасия22

# 134
  • София
Да питам майките, които си слагат децата на пода - на какво ги слагате? Освен на тези пъзели, които не смятам да купувам, че не можем да се обърнем от играчки у дома, а като пролази е изличшно - няма да седи много на него. Аз го слагам или на едно музикално килимче на Чико или на одеяло, но  у нас всичко е плочки и паркет и много се плъзга (особено одеялото), а като се търкаля и си удря главето в пода доста  Mr. Green И като почне да лази (Гошко не е лазил, та нямам опит) - чистити ли ежедневно пода и с какъв препарат?

Ще се включа полвинчато, защото сме с килим и върху него постилам одеало, а за препарат смятам да е с Фрош...

Искам да се обърна към мамите, присъствали на срещата в Банкя специално, за да се извиня, че едва днес успях да сваля снимките и клипчета, вкл. с борбата между Калин и гимнастика Илийчо  Mr. Green Само че не мога да качвам с снимка.бг, така че предлагам който има възможност и мъничко време, да ме търси на Скайп (специално го оставям включен тези дни) и ще пратя всичко и да се качи. А иначе всеки, който ще иска от снимките и клипчетата за собствена консумация, също по Скайп ще пратя, само да пише ЛС. И таквоз... ще моля  който е правил снимки, ако няма против, да ми прати своите... Аз нали съм откачалка, ама подбирам и вадя снимки на Калин, вкл. от срещите, за да си вижда след време приятелчетата и той самият колко бързо растат :0 Така смятам до годинката, а после - по-скромно, че бая пари отиват  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт