Отговори
# 135
  • София
  КайРен да може да са стандарт но в повечето страни ваксините са препоръчителни. А аз със сигурност не искам да са ми задължителни. Защожто за някои ваксини едни от които е тази коковата не ги искат. Също и БЦЖ то което почти никъде другаде не се поставя, а  не е да кажеш че няма при нас туберкулоза въпреки че всички се ваксинират още в родилното.

# 136
Minoltichka, оформлението на темата е невероятно!!! Като отворих първа страничка направо онемях! Не знам с какво се занимаваш професионално, но с тези си фотошопски умения спокойно можеш да си изкарваш хляба  Hug Благодаря за старанието   bouquet

Със закъснение да са живи и здрави всички малки и големи Алекс-чета! Анимейтид, ЧРД, да си много щастлива и обичана!

На Изабела зачервеното петънце от ваксината й изчезна на сутринта след като споделих тук  Simple Smile А иначе и на нея й се развали нощният сън  ooooh! , пак добре, че не се събужда с плач. Дано отминават бързо тези неспокойни периоди  Praynig

Мадам Стасита, да е здравичко и беличко първото зъбче на Евгени! И останалите 19 да пробият колкото се може по-безболезнено! От отчетната тема на Виктория си спомням, че бяха споменали за традиция като се появи първото зъбче да се купи на бебенцето бяла дрешка. С нея я спазих  Mr. Green, по-нататък смятам пак.

сега трябва да бягам Спокойна вечер на всички Hug

# 137
  • София
Мигле, ама моля ти се, не си длъжна да помниш всякакви дати!  Hug Мерси за пожеланията! Значи ви боцнаха... дано нямате оплаквания и Божко така и да не разбере, че е бил ваксиниран!  Simple Smile

# 138
  • София
Мадам Стасита, благодаря за уточненията! Не знам коя ваксина, предназначена за пневмо кокови инфекции ще бъде покрита от ЗК, след като от НГ ще е задължително имунизирането, педиатърката изобщо не ме информира, но може би пак ще е нещо супер не донаправено като сегашното положение за избор между Пентаксим и аналогичната ваксина по ЗК.....
Спокойна вечер на всички!

# 139
  • Велико Търново
Ако ще ви улесня в избора за ваксина сега разговарях с мъжът ми относно Превенар,Пневмо 23 и т.н.
Мигла,
ако няма да пускаш детето на ясла до 1г. изчакай с Превенара,а ако няма да го пускаш до 2 години Пневмо 23 е за предпочитане.
П.П.В момента на пазара има още една ваксина срещу пневмококи подходяща и за кърмачета,която има 3 щама повече от Превенара.Казва се Синфлорикс на Глаксо струва,колкото Превенара около 140лв.
Ако имате други  въпроси заповядайте Wink

Ние с кака ви Нина/loranholl/10 пъти писахме,че слагаме Синфлорикс,ама нЕма кой да ни чете Crazy
Madam Stasita,аз лично ще съм много благодарна,ако доктора продължава да ни дава и неговото мнение за ваксини и други въпроси от неговата компетенция.Божидара ми изкара бронхо-пневмония на 7 месеца,така,че викам пази Боже Praynig

Нинка,въпросната марка дрехи преди я продаваха в редута Peace

Рано ми се вижда на мен за бисквити,ама тя KayRenn точно го е написала.

# 140
Абе девойки Минолтичка ви каза че детето не спи колко нощи подред. Не разбрахте ли че и го дадох да ПРОБВА дали като хапне по-солидно ще спи. Рано, късно  тя се чуди какво да направи за да поспят като хората. Като пробва няма да стане нищо кой знае какво. Може да е гледан човека. Кой знае. Може да е друго...  Може пък изобщо да не го хареса бебока.
Ще видим какво ще стане.

# 141
  • София/Варна
Мдам, но бебко Бо ще се води захранен на 4 месеца, независимо, че е само проба Wink.

# 142
Абе девойки Минолтичка ви каза че детето не спи колко нощи подред. Не разбрахте ли че и го дадох да ПРОБВА дали като хапне по-солидно ще спи. Рано, късно  тя се чуди какво да направи за да поспят като хората. Като пробва няма да стане нищо кой знае какво. Може да е гледан човека. Кой знае. Може да е друго...  Може пък изобщо да не го хареса бебока.
Ще видим какво ще стане.

202uu - Бебетата рядко се съобразяват с точните формулировки, които са създадени за тях, и още по-рядко се вместват в унифицирани стандарти. Какво, ако е гладно едно бебе, а пък не са минали 3 часа или не му стига еди какво-си: гладно ли да го държим?
Четох някъде по-нагоре една от мамите вече споменаваше пюреобразни и пюрепроизводни; аз вече месец давам на Иван домашно приготвени сокчета и детето се чувства без забележки след и по време на всеки прием. Аз очаквах някакви страхотии едва ли не, че ще му се случат. Но ако до 3мес. не опитаме малко по малко поне със сокчета, как на 4 месеца ще сме готови за "твърдо"? Но всеки сам трябва да прецени, съобразявайки се с конкретното дете и с препоръките на педиатъра КОНКРЕТНО  за него.
 Дано бебче се успокои и засити, защото и аз, ако съм гладна, нито заспивам, нито се успокоявам.  Crossing Arms

# 143
  • София
siska79 ,сега си спомням ,че беше писала за избора си за синфлорикс.Но за по-голямо удобство реших да направя паралел на трите ваксини.
П.П. Пък и няма нищо лошо пак да си ги преговориме WinkА и без това майската ни тема беше малко позадрямала Mr. Green,я ги вижте само априлките как си чатят.Ми няма да се даваме я!

# 144
  • Велико Търново
siska79 ,сега си спомням ,че беше писала за избора си за синфлорикс.Но за по-голямо удобство реших да направя паралел на трите ваксини.
П.П. Пък и няма нищо лошо пак да си ги преговориме WinkА и без това майската ни тема беше малко позадрямала Mr. Green,я ги вижте само априлките как си чатят.Ми няма да се даваме я!

То това не беше адресирано до тебе,ама късно се усетих,че така се получи Crazy
Те априлки от време оно са сила Mr. Green

# 145
Стаси ти така кажи че искаш чат   Whistling мен и без това ми стана скучно вече като се дъвче все едно и също .

# 146
  • София
Стаси ти така кажи че искаш чат   Whistling мен и без това ми стана скучно вече като се дъвче все едно и също .
Ми добре Heart Eyes
Да ви се похваля,че днес ми беше "паричният" ден Mr. GreenНамерих си в една от  дамските  чанти  ваучери за 100лв,които сигурно от половин година си стоят там.
А сутринта реших да се разходя по центъра,но без колата,хванах си тролейчето.Не се бях качвала на градският транспорт от 3 години,даже забравих да си перфорирам билет.Добре,че не ме спипа контролата,че голям срам.Бях като във филм на Тарантино в петичката.Един луд седна до мен,оплака ми се,че комунистите го преследват,ама американците ще им разрушат военната база в Горна Баня!
Слязох на Патриарх Евтимий и без да искам се омешах с братята роми от Новера,а те горките стачкували.И аз фръц през стачката JoyСамо дето не ми взеха интервю от телевизията Laughing
Слава,днес мислех да те изненадам в Младост4,нали ми каза,че с още една от майските мами се разхождате,ама като видях ,какво е задръстването на Ал.Малинов и се отказах.Ама друг път ще дойда

# 147
Леле какъв отчет  Crazy . Ще те чакаме тогава , като решиш да идваш само дрънни.

# 148
Ако ще ви улесня в избора за ваксина сега разговарях с мъжът ми относно Превенар,Пневмо 23 и т.н.
Мигла,
ако няма да пускаш детето на ясла до 1г. изчакай с Превенара,а ако няма да го пускаш до 2 години Пневмо 23 е за предпочитане.
П.П.В момента на пазара има още една ваксина срещу пневмококи подходяща и за кърмачета,която има 3 щама повече от Превенара.Казва се Синфлорикс на Глаксо струва,колкото Превенара около 140лв.
Ако имате други  въпроси заповядайте Wink

Ние с кака ви Нина/loranholl/10 пъти писахме,че слагаме Синфлорикс,ама нЕма кой да ни чете Crazy

Ей, никога не съм искала да се заяждам, ама ми прави впечатление, че понякога може 5 пъти да попитам за нещо и все едно не ме броите за жива  Heart Eyes (шегичка) Ние със Сиса си надупчихме децата с ваксини и аз лично два пъти питах за мнение и коментари, ама не би....Ако тук не обсъдим едно от най-важните неща ГАДНИТЕ ВАКСИНИ, къде да ги обсъждам. В офиса хич и не ги интересуват моите драми с високата Т след ваксина.

# 149
loranholl  и на мен ми се струва ,че в повечето случаи не се чете . Всеки гледа да си каже неговите работи , а тези които искат някакви съвети не ги получават.

П.П. има и изключения разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт