2880 лв. накуп за майки студентки - 2

• 59 464
  • 732
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте,

Честита нова година!!! Нека за всички бъде много по-добра от миналата, живи и здрави и многоо усмихнати!

Извинявам се предварително, ако сте обсъждали преди това въпроса ми, но нямах възможност да изчета всичко! Та....въпроса ми е: Аз родих април месец, но от октомври станах редовно студентка, но на удостоверението ми от университета пише, че съм 3та година, в такъв случай ще ми изплатят ли цялата сума или половината? Аз попринцип като родих учех дистанционно.

Последна редакция: нд, 03 яну 2010, 00:01 от emanuela88

# 541
  • Пловдив
Здравейте,

Честита нова година!!! Нека за всички бъде много по-добра от миналата, живи и здрави и многоо усмихнати!

Извинявам се предварително, ако сте обсъждали преди това въпроса ми, но нямах възможност да изчета всичко! Та....въпроса ми е: Аз родих април месец, но от октомври станах редовно студентка, но на удостоверението ми от университета пише, че съм 3та година, в такъв случай ще ми изплатят ли цялата сума или половината? Аз попринцип като родих учех дистанционно.

Мисля че ще получиш пари за периода октомври-април.Защото е важно на уверението да пише че 2009-2010 си редовна студентка

# 542
Здравейте от мен,нова съм и в темата и в сайта, изчетох повече от половината тема,но не открих отговор на моя въпрос.

Аз още съм бременна,ама ми се ще от рано да съм наясно с глупостите в нашата държава!
Редовна студентка съм от септември 2009 Simple Smile Тежка бременност ми се падна и доста ми е трудно да смогвам с лекциите. Имам идея да прекъсна втория семестър да речем от февруари до юни,термина ми е края на юни.

Та интересува ме,макар прекъсването ако си възстановя правата и подам молба като родя,ще мога ли да кандидатствам за помощта?

# 543
А дали някой е подавал докоменти след като са минали 6 месеца? Аз чак сега разбрах, че мога да взема тези пари, въпреки че получавам от НОИ.

# 544
А дали някой е подавал докоменти след като са минали 6 месеца? Аз чак сега разбрах, че мога да взема тези пари, въпреки че получавам от НОИ.

Аз! Grinning
Подадох документи на 03.12 а малката навършва годинка този месец.

Цитат
Здравейте,

Аз родих януари 2009,през декември 2009 поднових студентските си права,защото бях прекъснала и ми издадоха уверение,че съм действаща студентка-редовно обучение през зимния семестър на 2009-2010 година.

# 545

Та интересува ме,макар прекъсването ако си възстановя правата и подам молба като родя,ще мога ли да кандидатствам за помощта?

Можеш, важното е да си редовна студентка към момента на подаване на молбата.

# 546
Здравейте! Бих искала да задам своя въпрос, който е следния: Възможно ли е да получавам едновременно и минималния размер за майчинство, тъй като осигурителния ми доход 12 месеца назад от термина е под тази сума от 240 лв. и едновременно с това еднократната помощ за редовни майки студентки от 2880 лв., тъй като съм редовна студентка магистратура и работя и съм осигурена от предприятието на 4 часа? Тоест едната помощ елиминира ли другата или могат да се получат и двете?

# 547
Здравейте! Бих искала да задам своя въпрос, който е следния: Възможно ли е да получавам едновременно и минималния размер за майчинство, тъй като осигурителния ми доход 12 месеца назад от термина е под тази сума от 240 лв. и едновременно с това еднократната помощ за редовни майки студентки от 2880 лв., тъй като съм редовна студентка магистратура и работя и съм осигурена от предприятието на 4 часа? Тоест едната помощ елиминира ли другата или могат да се получат и двете?

можеш  да взимаш и двете Simple Smile едната не изключва другата

# 548
И аз се надявам на това....но разсъждавайки стигнах до извода,че еднократната помощ компенсира именно майките, които учат редовно и нямат възможност да работят и че става дума за една и съща помощ, с тази разлика,че в единия случай я взимаш месец по месец, а в другия-наведнъж.

# 549
А дали някой е подавал документи след като са минали 6 месеца? Аз чак сега разбрах, че мога да взема тези пари, въпреки че получавам от НОИ.

Аз! Grinning
Подадох документи на 03.12 а малката навършва годинка този месец.

Здравейте на нас ни отказаха помощта синът ми е роден 03.02 2009 г. на  25.11.09г. подадох молба до социално подпомагане гр.Варна. Казаха ми че срока за подаване на тази молба е 6 месеца от раждането на детето и отхвърлиха молбата ми.След това на 04.12 .2009 подадох жалба , но пак ми я отхвърлиха. Сега трябва в 14 дневен срок да обжалвам решението им в административния съд във Варна.Кристал ти в кое социално подпомагане си подала документите си?
Благодаря предварително за отговора Simple Smile

Последна редакция: нд, 03 яну 2010, 13:58 от sfi

# 550
  • Варна
sfi, при нас ситуацията беше идентична. Обжалвах веднага, но полза нямаше, тъй като срока за подаване от 6 мес. го пише в Закона, а в Правилника за прилагане на закона е до 12 мес.  Crazy Тъй като законът е по-висшата инстанция... пих една студена вода, защото няма какво да се направи. За съжаление аз не подадох молба по-рано поради неинформираност. Може би трябва да се направи нещо по въпроса, защото със сигурност има много други майки в това положение.

# 551
А от кога е в сила до 6 месеца? Нали някои мами са си взели паричките и след тези 6 месеца?

# 552
  • Варна
А от кога е в сила до 6 месеца? Нали някои мами са си взели паричките и след тези 6 месеца?
Да, но техните дечица са родени 2008ма. Аз говоря за родените през 2009та.  Peace

# 553
ехххххххх, жалко! В такъв случай няма начин да взема парички Все пшак съм решила утре да отида до социалните да видим дали ще мога да направя нещо!

# 554
  • Варна
ехххххххх, жалко! В такъв случай няма начин да взема парички Все пшак съм решила утре да отида до социалните да видим дали ще мога да направя нещо!

Разкажи после (ако има какво де).  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт