Как наричате "пиленцето"

• 11 992
  • 107
  •   1
Отговори
# 75
....още всички имаме цици, а не млечни жлези...
А може и просто 'гърди'  newsm78

# 76
Е, значи предполагам масово хората са си бебешори, защото не съм чула жена да назовава с вагина Whistling

# 77
е, не съм аз крива за циците. ама и това ще отмине. дядо и и каза, че кравите имат цици и жените също.
не виждам нищо безумно в наименованието пенис и вагина.
а пък за възрастните хора, всеки има право да си нарича вторичните полови белези както си иска.
аз съм длъжна да обясня на детето ми как е коректното медицинско наименование и да му създам нормално и хармонично отношение към собственото тяло и процесите, които стават в него.
пък тя после ако иска да си вика на вагината джуфка Mr. Green

е, аз все пак живея в друга държава. тук почти всички улегнали и възрастни хора наричат вагината си вагина и пенисът си пенис. с маааааааалки изключения, но това е признак не на бебешорство, а на инфантилност.

# 78
  • Видин
дядо и и каза, че кравите имат цици и жените също.
ooooh! Тоя човек акъл има ли?Ако кравите имат цици...аз съм космонаФт  Tired

# 79
дядо и и каза, че кравите имат цици и жените също.
ooooh! Тоя човек акъл има ли?Ако кравите имат цици...аз съм космонаФт  Tired

ми, адеде...........ама късно е чадо. те двамата са на един акъл. простено му е Joy лошото е, че после твърдеше че моите и нейните цици са между краката и тези на баща и. тази заблуда вече сме я изяснили.

интересно, ако трябва да обяснявам на детето си, че начинът на бърсане и миене при момичетата е от вагината към ануса, а не обратното с цел да не получи вагинална инфекция, как да и кажа. че ще получи дудна, шундна или пишкова инфекция ли.

# 80
интересно, ако трябва да обяснявам на детето си, че начинът на бърсане и миене при момичетата е от вагината към ануса, а не обратното с цел да не получи вагинална инфекция, как да и кажа. че ще получи дудна, шундна или пишкова инфекция ли.

Ами не е нужно въобще да се говори за "вагинална инфекция", защото освен вагинална ще трябва да обяняваш какво е инфекция.
Има и по-лесни начини да се говори с малки деца. Например - така се прави (миеш се/бършеш се отпред назад), за да не те щипе /боцка / пари. Все неща, които едно малко дете ще разбере.

# 81
едно дете на 4 вече не е малко. инфекция е нещо лесно обяснимо. до 5 тата година би трябвало да има изяснени коректни наименования на основни понятия.

# 82
С хартия се бърше от пишлето към дупето, за да не станат ранички и замърсяване ...ей така обяснявам аз.
А не - бърши от вагината към ануса, за да не получиш инфекция...

# 83
Браво вилико!!!!
Ум - бръснач - можеш да се гордееш  Joy Joy

# 84
последно питане и млъквам. защо на половите органи се измислят имена, различни от официалните, а да речем на ръцете и краката не и на други части от тялото.
несправедливо е.........

фуске, сама си си крива, като ми отваряш очите за такива дълбоко изпълнени със съдържание теми. напоследък имам навика да търся смисъл във всичко Joy
млъквам де, млъквам и отивам да си чепкам дудата hahaha

# 85
Щерка ми знае,че има "дуда",а братчето й има "чурка",а мама,нахалната,и "цици" си има! Laughing Редовно бивам запитвана "Мамо,като поАсна гоАма ши ми купиш ли такИвИ гоЕми цици?"  Crazy Или към мъжо след баня..."Тате,цункай кЪченцето"...цун..."тате,цункай коЕмчето"...пак цун..."тате,цункай дудата Sick "..."Аааа,тати,като пораснеш голяма ще си намериш някой друг да ти я цунка!"  Mr. Green
Сори за спама! Peace

# 86
последно питане и млъквам. защо на половите органи се измислят имена, различни от официалните, а да речем на ръцете и краката не и на други части от тялото.
несправедливо е.........

Тъй като искаш да размишляваш над глобалните проблеми, можеш да поразсъждаваш защо хората (или поне повечето здравомислещи такива) си разхождат скрити някои части от тялото, а други части като ръце и крака си ги показват свободно на всички.

....отивам да си чепкам дудата hahaha
просто нямам думи.  Sick

# 87
Аман от криворазбран свян и безумни опити за демонстрация на възпитание. На едно дете трябва да се обясняват нещата по начин да ги разбере, нещата да се наричат с техните истински имена, или най-близко до истинските, за да не се обърква детето.
Малко в страни от темата
Наш гост /родина на съпруга ми/ забелязва, че дъщеря ми е хремава, обръща се и й казва "имаш пиленце". Детето се опулва. Госта " Имаш пиленце, избърши си носа". В отговор на което дъщеря ми хваща госта, води го в стаята си, показва му рисунка на птица и му казва, сочейки носа си "това сопол" а сочейки рисунката "това пиле".

# 88
  • Видин
Малко офф:
На сополите ние казваме "пипи"  Rolling Eyes Аз с тази дума съм отраснала и някак естествено беше да я ползвам и сега. "Сопол" ми е грубичка все още.

# 89
а мен думата "лакът" страшно ме отвращава ... ми много е грозна .... затова го в къщи го наричаме Лили.
Удари ли си Лили-то маменце?  Peace

Общи условия

Активация на акаунт